Okategoriserade

Fick en lista:)

Jag fick en kommentar med en länk till en lista, som personen tyckte passade mig:)

Det handlar om hög intelligens, och ja… se själva:)

Mina kommentarer är kursiverade. ?

NIO PERSONLIGHETSDRAG SOM TYDER PÅ HÖG INTELLIGENS.

Källa: elitedaily.com, learning-mind.com

Av Anais Gonzales Cruz/Elle

Goda nyheter! Du är förmodligen mycket smartare än du tror – du kan till och med vara ett geni.

Forskare har kunnat slå fast att personer med mycket hög intelligens delar särskilda personlighetsdrag och vanor. Hur många av punkterna nedan stämmer in på dig?

1. Du är en nattuggla

En amerikansk studie visar att personer som ignorerar sin biologiska dygnsrytm faktiskt har ett högre IQ än andra. Så grattis, alla dina nattliga Netflix-maraton är helt berättigade!

Jag är en nattuggla, av födsel och ohämmad vana. Har alltid varit, jag kanske inte ignorerar min dygnsrytm, snarare kanske jag har en annan dygnsrytm🙂

Jag är produktiv på natten, vare sig det gäller skriva, städa eller umgås. Jag är pigg och kan utan problem vara uppe hela nätter, det som ställer till det är alla andras dygnsuppfattningar… att man ska vara morgonpigg och sånt..😉

2. Du pratar med dig själv

Nej, du är inte galen. Tvärtom är det ett tecken på att din hjärna är så upptagen med att bearbeta olika problem och idéer att du helt enkelt börjar prata (eller mumla) för dig själv.

Hm..ja. Jag pratar med mig själv hela tiden och överallt. Det är ofta jag står och diskuterar nåt med mig själv på affären utan att inse att jag pratar högt, inte förrän nån tittar konstigt på mig ?.

Hemma är det samma sak, jag låtsas ibland att jag pratar med djuren men sanningen är att jag pratar med mig själv. Man får liksom de bästa svaren då.

3. Du har en katt

Som kattägare ÄR du smartare än en hundägare! Forskning har kunnat kartlägga att personer med katt tenderar att vara riktigt intelligenta, även om de inte är lika utåtriktade som hundägare.

Två katter, är man dubbelt så smart då? Och jag är inte så utåtriktad så det stämmer 🙂

Hatar att behöva stanna och prata med folk bara för att vi har hund, och vill inte vara med i hundgrupper osv. Att umgås med folk kräver mer än ett litet gemensamt intresse även om det givetvis är en bra början🙂

4. Du är glömsk

Eftersom din hjärna fullkomligen svämmar över av en massa intelligenta tankar är det inte så konstigt att du glömmer andra, lite mindre viktiga saker. Som var du lagt nycklarna eller varför du precis gått in i ett rum.

Hehehe..bra att kunna skylla sin glömska på intelligens ???

Jag skulle glömma huvudet om det inte var påskruvat på halsen;) Men kommer ofta på det innan det är försent och kan rädda upp det hela. Glömmer sällan ( ta i trä) saker på bussen eller sånt som ska göras, däremot kan jag få jävligt bråttom?

5. Du är nyfiken på allt

Som det geni du är har du en stor nyfikenhet för allt i din omgivning. Du tar ofta internet till hjälp för att leta efter svar på alla möjliga frågor och älskar att utföra små experiment i vardagen, som att förändra ett matrecept.

Jag ÄR nyfiken! Måste kolla och undersöka allt. Vill prova saker och funkar det inte så testar jag igen:) Så här har jag inte alltid varit, tvärtom har jag varit ganska försiktig och feg. Skyller på barnen, man måste överleva för att ta hand om dem, och emetofobi- svårt att sätta sig över en enorm skräck för att någon eller jag ska kräkas. Nu är den under kontroll(ta i trä) och nyfikenheten är tillbaka och på topp??

Googlar massor! Lär mig massor av att googla även om källkritiken kanske ibland failar. Jag har tvärkoll på hur långa alla manliga skådisar är exempelvis, bara att fråga så vet jag ?Det är lika säkert som amen i kyrkan:)

6. Du är en bokmal

En bokhylla som är proppfull av litteratur är ett tydligt bevis på din briljans. Intelligenta personer läser mycket och fokuserar gärna på ett specifikt ämne – eller slukar allt i sin väg.

Jag har läst massor som ung, sen en paus på typ 25 år när barnen var små . Eller små och små, men ni fattar. Jag behöver lite lugn och ro och fokus för att kunna läsa, och får jag inte det så låter jag hellre bli. Men nu är jag på gång igen och läser så mycket?

Fatta vad mycket jag har kvar att läsa:)

Helst på typ Nextory för jag har inte plats för massa böcker, jag är inte överförtjust i att läsa om dem och då är det mest slöseri på plats att ha ett ton böcker.

Ni däremot, om jag någonsin ger ut en bok så måste ni lova att köpa den i fysisk form, och sen låna på bibblan och läsa via nån boktjänst. Ok????

7. Du oroar dig ofta och överanalyserar saker

Högintelligenta personer tvivlar ofta på sig själva och får hela tiden höra att de ”tänker för mycket”. Men du vet att det snarare handlar om att ingenting här i världen är svart eller vitt.

Tvivlar på mig själv – hela jävla tiden. Övertänker – oh yes. Men det är sällan nån säger det till mig för jag är ganska bra på att fundera och överanalysera i tysthet. Det man inte sagt högt finns liksom inte. Och det som inte finns kan inte skada en. Teoretiskt då för att hålla saker för sig själv är inte alltid bra. Delad börda är lättare.:)

8. Du älskar logiska spel

Korsord, Wordfeud och Sudoku är verkligen din grej. Du älskar att sätta din hjärna på prov med logiska spel och förmodligen är du också väldigt bra på dem. Skill level, genius!

Älskar Wordfued!! Korsord och sudoku med men eftersom jag sällan gör det är det alltid svårt, vissa saker kräver övning. Men jag ska bli bättre på det. Det tog en halv evighet innan jag fattade hur man löser sudoku ( autokorrekt jobbar hårt på ordet suduku, så nu vet jag inte alls hur det stavas ??)

Jag har ju dyskalkuli och siffror makes no senses för mig, men egentligen är det ju inte siffrorna som är avgörande i just sudoku.

Jag är extremt logisk, men alltså logiska spel och tester à la ”fortsätt den här sekvensen ” och så är det en fyrkant, en cirkel och tre trianglar…? Det är ju bara dumheter?

.

9. Du är sarkastisk

Din sarkastiska humor uppskattas nog inte av alla – och kanske kan en anledning vara att sarkasm faktiskt kräver högre intelligens. Forskare har nu kunnat hitta en länk mellan sarkasm och kreativitet och upptäckt att sarkastiska personer är smartare än genomsnittet.

Sarkastisk is my middle name:) Och det är en stor anledning till att läsare här tycker att jag är dryg och korkad. Att gå så lång som att säga att det är de som inte är tillräckligt intelligenta vore väl att skjuta sig själv i foten ?. Men nu säger ju forskningen det så…. ehhh vahettereeeee ?

Det är fan inte lätt att vara högintelligent i en skock normalbegåvade ska ni veta ?

Och ja, jag är sarkastisk.

.

Stämmer de här punkterna på er med?

Jag gillar sådana här listor, speciellt när det handlar om att jag på nåt vis är en vinnare ?

Jag är nog med största sannolikhet relativt normalbegåvad, men med de här punkterna i ryggen kan man ju roa sig med att säga att man är lite smartare än många andra;)

Alltid retar det nån?

Hörrni!

Dags att läsa, har sett klart en film precis och nu är det tillbaka till Jack Reacher, sen sova. Måndag i morgon igen!! Holy smoke.

Sov så gott ?

Kommentarer

  1. Mumintrollet

    Rätt intressant ändå, särkilt för en periodare som mig; förvandlats från kattmänniska till hundmänniska; iland kvällstrött, ibland nattuggla; läser vansinnigt mycket och löser massor med korsord – i perioder….etc. etc. Kanske finns det en ytterligare (ickelogisk) diagnos…

  2. samps

    * nattuggla – oja, eller kvällsmänniska kanske snarare, men kan utan problem gå och lägga mig typ 03 även om man gick upp typ 09 på morgonen (men går i normala fall och lägger mig typ 01 om jag ”tappar bort tiden”, kanske 01.30 i extremfall) 😛
    * pratar med mig själv – oja på den också! XD ibland i huvudet, ibland högt xD älskar att bolla frågor jag inte ens har svar på men hundra funderingar ”tänk om det skulle vara så här/o det vore så, hur skulle…?” osv
    * katt – nä och skulle nog faktiskt mer vara hundmänniska tror jag 🙂 även om katter är mysiga och gosiga 8dom flesta iaf)
    * glömsk – tjaa eh beror kanske på hur man definierar x) tror alla nån gång glömmer vad man skulle göra osv, handlar ju mer om minnet i sig än hur ”smart” man är 😛
    * nyfiken på allt – hmmm jo möjligen, drar mig inte för att googla random saker jag kommer på ”bara sådär” iaf
    * bokmal – läste mycket när jag var yngre (för typ 15 år sen när jag var typ 10-12) men nu har jag ju läst varenda bok i hyllan minst 5 gånger om så har tröttnat en del XD bästa egentiden är ju dock (fortfarande) en bok på toan, ett kapitel eller så 😀
    * oro/överanalys – tvivel och tvivel men självkritisk ja absolut. lägger alltid ribban lägst möjligt för varför ska man satsa på nåt man vet att man inte når upp till osv xD har dock alltid varit en av dom ”smarta i klassen” så beror kanske på det också?
    * logiska spel – hmm mjaa kanske lite då och då. försökte mig på sudoku för nåt år sen och knäckte koden efter ett tag när jag väl ”såg mönstret” men är kanske inget jag skulle sätta mig med som avslappning typ 🙂 att hjälpa föräldrarna med korsord då och då är iofs lite bra hjärngympa och man lär sig tänka lite annorlunda osv
    * sarkastisk – men OM jag är, jämt xD

    dock tror jag precis som du att jag nog är rätt flytande inom ”normalspannet” och inte mer än så men vem vet, man kanske borde göra ett ordentligt IQ-test och kolla XD

  3. Elisabeth

    Ja det mesta stämmer utom det med att ha katt. Skulle förvisso vilja ha en men ingen annan i familjen. Läser minst fyra böcker på en gång.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Fyra… Jag skulle kunna läsa fler åt gången om jag inte hade så jäkla spännande böcker ?. Måste liksom läsa klart NUNUNU:)
      Men faktiskt så har jag ofta ett par böcker på gång samtidigt, men det är alltid en som är bäst 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting