Okategoriserade

Tillbakablick:)

Innehåller annonslänk för Jotex

.

Idag var det earlybirdy rise för det var David klockan nio. Det är tidigt för en morgontrött jäkel, men vad gör man inte för kul träning. Patricia skulle med så vi kunde ju vara varandras dragplåster. Idag var det så kul! Vi körde nån tabata-variant med olika övningar, så 20 sekunders jobb ex marklyft, sen tio sekunders vila och så åtta varv av det. Sen bytte vi övning. På de sista övningarna blev det inte tio sekunders vila utan nån annan övning. Asjobbigt men väldigt roligt:)

När vi kom hem så hade jag redan för länge sen bestämt att jag skulle äta proteinpannkaka. Jag beställde mix från Matsmart, men har inte hunnit testa. Och de var SÅ GODA! Jag har några bra recept på proteinpannkaka som man gör själv från grunden som också är suveräna men de tar inte direkt en halv minut att vispa ihop:)

Jag hade ju fastat hela måndagen, från söndag kväll, och det var mitt första mål mat sen dess. Jag tränade alltså ganska tungt på fastande mage och det var ingen större skillnad mot att ha ätit de vanliga fem målen om dagen. Tidigare har jag haft svårt att träna på morgnarna för att jag tyckt att jag inte fått i mig tillräckligt med energi och inte orkar så bra. Det för att jag inte orkar kliva upp två timmar tidigare för att hinna fylla på:) Men det är bara att inse att det sitter mestadels i skallen. Nu vet jag det:)

Sen, mätt och belåten var det dusch och sen skriva. Men först en powernap för jag kunde omöjligt hålla ögonen uppe;)

Vet ni vad det bästa är? Att ligga i soffan, med en filt över sig, en hund inkurad vid magen och en eller två katter på fötterna, och så är diskmaskinen på ute i köket. Man sover så bra då:D Ljudet är väldigt mycket barndom, för mamma slog alltid igång diskmaskinen när vi hade lagt oss. Det är ett ljud som lugnar och söver, jag förstår alla bebisar som sover som bäst när dammsugaren är på eller så, för jag är precis likadan.

Vaknade och fattade inte ett skit, helt off en lång stund, men sen var inspirationen på topp och jag har fått en hel del skrivet. Jag har dock inte ens kommit på vad jag ska skriva om i ena kursen… Helt still i skallen. Jag ska ju skriva tre skönlitterära texter som ska vara antingen en avslutande novell eller början på en roman. Jag har min Martin som kommer vara min C-uppsats, och sen har jag min fantasy som jag kommer fortsätta på i Skriva barnlitteratur. Men sen då? I min B-kurs ska det också skrivas, och jag är sugen på att göra nåt helt annat. Kanske en klassisk lovestory, eller nåt…? Men har svårt att komma på nåt, och deadline på det är nog tisdag… japp:)

Jag litar på att det kommer nåt flygande:)

.

Så, dagens skrivande är inte slut än, jag har en passage kvar innan jag kan ta kväll.

I morgon ska jag träna vid nio igen, men med Anders, en annan favorit. De rackarna har inte så många kvällspass som lockar så vad gör man?

Just nu känns det dock som att det kommer vara ganska trötta muskler i morgon, passet idag var tufft, men det är vilodag på torsdag:) Jag har dubbla pass bokade i morgon förresten…haha, det får vi allt se, men som jag sagt tidigare – bokat pass ligger:)

.

Jag brukar roa mig med att kika tillbaka på bilderna här i bloggen och idag när jag gjorde det så kom den här upp. Jack döptes den nittonde januari förra året ♥ Vilken liten plutt han var:)wetterholm

Han var visst lite krasslig igår, de hade ringt hem Janelle för han hade feber på dagis. Hon hämtade, bara för att hitta en feberfri, piggelin kille som röjde som vanligt hemma:) Det där med feber och småkids alltså…det är helt obegripligt. Den kommer och går lika snabbt som man tar på sig skorna. Janelle tror det kan vara tänder som spökar, och så kan det såklart vara, men han fick  vara hemma i dag med. Han har ändå, ta i massa trä, klarat sig bra från alla dagissmittor. Ta i trä, ta i trä…!

Vi var hemma hos dem i söndags, Janelle bjöd på födelsedagsfika lite i efterskott, hon fyller 12 januari. Jack röjde som vanligt med Jamie och Jordan. Jag kom senare, med Corrinda och Lovelia som spelat basketmatch. Den här logistiken är inte att leka med. Jag skjutsade henne först till samlingen och sen kom Corrinda och jag så vi såg andra halvlek. De förlorade med en poäng, som motståndarna sköt iväg i precis sista sekunden, den var fortfarande i luften när slutsignalen ljöd, men gick i korgen såklart:/ Kul för dem, men våra tjejer var ganska så deppiga. Lovelia fick duscha hemma hos Janelle och Simon, och det värsta deppet följde med duschvattnet ner i avloppet. Det är verkligen blodigt allvar de här sporterna, även i ganska låg ålder.

Vi hade det supermysig och trevligt. Det är kul att bara sitt och snacka. Mamma och syrran var med de också medan pappa stannade hemma. Janelle och Simon bor två trappor upp, och de trapporna är grymma även för en ung frisk person. Asjobbiga! Pappa är ju lite skruttig än efter allt, och valde soffan hemma i stället. Klokt val:)

Och den här bilden sen förra året då:

För ganska precis ett år sen var Sellman så här liten, och hette fortfarande Selma:)

Påslakanet! Det är från Jotex, och i flanell och jag älskar det på vintern. Det är inte varmt och svettigt utan bara superhärligt att krypa ner i. Jag bäddade i det här till jul, och efter att ha sovit i fleeceoverall hela hösten så var jag tvungen att dra på en kortärmad pyjamas med shorts. Inte för att det var för varmt men för att fleecen fastnade i flanellen;) och för att det är så otroligt härligt att ha mot huden ♥ SÅ mjukt och gosigt. Jag vill ha flera sådana här, men bara hittat väldigt liknande och det är trist.

Den här till exempel, som är för vanliga täcken, ser nästan pricklika ut.

https://www.awin1.com/cread.php?awinmid=9961&awinaffid=450839&clickref=&p=

 

Och det här ↑ finns även som dubbeltäcke, men som sagt, allt för lik mitt, finns dock i grått med. Det ÄR snyggt med rutigt, men jag vill ha nåt annat.

Hittade det här randiga  i rött, men vet inte riktigt.

https://www.awin1.com/cread.php?awinmid=9961&awinaffid=450839&clickref=&p=

Jag tror att jag också skulle vilja ha ett i flanell i husvagnen när det är kallt, det är gruvligt att krypa ner i en kall, lite fuktig säng nämligen, flanell borde inte kännas så ruggigt.

Sen har jag en fråga om lin. Jag har haft linne plagg(kjol/klänning/blus) som är ganska skrynkliga mest hela tiden, och ganska hårda, är det samma sak med sängkläder? Eller är det en hit? De här var fina nämligen. Fast de kanske inte fanns i dubbeltäcke iofs..?

https://www.awin1.com/cread.php?awinmid=9961&awinaffid=450839&clickref=&p=

 

Nej nu börjar Hawaii 5-O, måste kolla!

Hörs snart igen:)

 

 

Kommentarer

  1. Marie

    Måste fråga dig som tränar ofta. Jag är bara lite yngre än dig, överviktigt, högt blodtryck och diabetes 2 ligger i familjen så risken som de är nu är rätt stor att jag kommer drabbas om jag inte gör något. Hur bibehåller du motivationen att alltid gå i väg till träningen? Jag älskar powerwalka när jag väl gör det men har så jädra svårt motivera mig komma iväg. Så brukar gå ut starkt för sen dala till obefintlig träning. Är så trött på mig själv som aldrig kan bibehålla träningen. Har du några bra tips?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Din motivation är ju att hålla dig frisk:)
      Den där motivationen finns inte alltid där, så himla ofta känns det blaha att dra iväg men jag vet ju att efteråt känns det toppen. Man ångrar aldrig att man åkte. Jag bara gör.
      Det underlättar att ha pass som är roliga och med bra ledare, kanske en träningskompis som inte bangar utan drar med när man slackar. Jag skulle ha svårt att bara köra powerwalk, jag blir döless på samma samma:) Kanske funkar det för dig, men annars kanske du kan variera din träning? Jag skulle tro att du skulle må bra av styrketräning också, funkar att göra hemma om man inte vill gå på gym.
      Intervaller i backe eller på plan mark, terränglöpning / gå.
      Men gillar du pw så kör på med det.
      Gör det bara, planera in det redan dagen innan, kanske ha en bok i öronen som du bara lyssnar på då? Prioritera det. Din motion är precis lika viktig som mötet på jobbet eller middagen eller nån annans träning/aktivitet.
      Och sätt ett rimligt mål du kan hålla. Bättre med tre pw i veckan än ingen, så kan du öka upp sen Istf att sluta. Sen är det fritt fram att belöna sig själv! En film, en påse bullar, en ny tröja, en massage.. vad som helst som lockar dig. Har du uppnått ditt mål – belöna:) och sen fortsätt ! Nya mål nya belöningar 🙂
      Hot och mutor funkar på en själv också?

      1. Marie

        Träningskompis hade varit bra så man kan sporra varandra. Måste komma igång man blir ju inte yngre el lättare. Tror jag tänker fel vill för mycket och tror jag ska typ gå ner 10 kilo på en vecka och blir besviken när de ej sker 🙂 Har en rejäll backe hemma vid jag skulle kunna använda som intervall den är så där lagom lång för man ska orka men ändå tillräckligt jobbig så man får svettas ordentligt plus vi har ett ute gym i närheten. Kanske de jag gör fel mest att jag gör för mycket ska testa planera in 3 ggr i veckan de är ju inte omöjligt redan börjat med lite vardagsmotion bor på 3:e våningen så börjat ta trapporna upp i stället för hissen och i stället för ta bussen till affären går jag

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Vardagsmotion har varit så underskattad men nu är de flesta eniga om att det är grejen, sikta på 10.000 steg/dag:) Blir det mindre är det okey för man har en ny chans igen i morgon.
          Hur lång tid tog det att gå upp de kilon du nu vill gå ner? Knappast en vecka ?. Du måste låta det ta tid, och det handlar om en livsstilsförändring, inte nåt quickfix. Börja äta bra, jag älskar ViktVäktarnas tänk, och tänk inte att det är en kort period utan något du ska kunna leva med resten av livet. Tänk 80-20, ät bra i 80%av målen så kan du äta vad du vill 20%. Skippa förbud de gör bara så man vill ha det förbjudna 🙂
          Rör på dig.
          Backe låter kanon, det är asjobbigt men bra, du behöver inte springa det är jobbigt nog att gå. Utegym!!! Whihoo! När vädret suger lockar det däremot inte, då finns det massor av övningar med egen kroppsvikt, sök på youtube, som du kan göra hemma:)
          Jag gillar ju Friskis och tycker att alla ska prova det, där kan man hitta kul träningskompisar också:)
          Du har ju bestämt dig, det hörs så det är bara att bestämma att du ska hålla i, det är tuffare i perioder men kör på bara:)
          All lycka till !

          1. Marie

            Har sån där stegräknare så försöker ha som mål 10000 steg per dag. Varit lite inne på vv och deras mat äter alldeles för mycket pasta och kan tänka mig byta ut pastan mot annat. Har bytt ut vitt bröd mot bara knäckebröd och mörkt bröd men mest knäcke min mage uppskattar det 🙂 Ja fy den backen suger men så jädra gött när man klarat den gillar röra på mig finns inget härligare när man gjort ett rejält pass och är så där härligt slut 🙂 Jag har en syndardag i veckan varje lördag får jag synda men även bestämt mig för att slår sötsuget till så är de ok köpa sig en liten chokladbit el vad jag nu blir sugen på. Tror inte heller på förbud de ökar ju bara suget. Plus veckan inan mens så måste jag ha godis för överleva så,sagt till mig själv de är ok i lagoma mängder. Köpa en liten chipspåse istället för de stora stora märkt de räcker med lite för jag ska bli nöjd. Så tycker jag har rätt bra koll på maten bara regelbunden träningen som ska till ochså. Märker ju direkt på måendet när jag tränar regelbundet mår så mycket bättre och de märks även på mitt blodtryck om jag får in regelbunden träning kan jag bli helt medicinfri och de är ju inte helt fel 🙂 Hur tycker du de funkar med en fastedag? Blev lite sugen på testa det

  2. Maja

    Vi har en uppsättning linnelakan som jag köpte för det är så snyggt. Tyvärr ligger det bara i lådan. Det är fullständigt värdelöst på att sitta kvar på täcket (vi har dubbeltäcke). Även om man skakar det rätt varje kväll så vaknar man och allt är en enda oreda täcket ligger i nån slags knöl i påslakanet. Jag har funderat på om det skulle gå att nåla fast med säkerhetsnålar för att allt ska ligga på plats men å andra sidan vem vill sova med säkerhetsnålar i täcket ??.

    1. Malin

      Sy öglor i täcket och sy fast band i påslakanets innerhörn. Knyt ihop. Eller någon liknande lösning. Jag har gjort det på alla våra påslakan – funkar perfekt (och märkligt att det inte finns där från början).

  3. Karin

    Jag håller verkligen med dig om att sova på dagen. Har ganska kass nattsömn av olika orsaker och sover aldrig en hel natt utan att vakna flera gånger när jag behöver vända mig osv. På dagen däremot, herregud vad jag sover bra!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting