Okategoriserade

Dubbelt upp:)

God kväll på er:)

Jag började min dag bright and early, för idag var det träning med Anders klockan nio. Hualigen, men upp och iväg:)

Träna och hem och äta, pannkakor idag med. Så goda, jag ska visa er dem sen. Passet var ett cirkelfys soft, vilken är lite softare än vanlig, men man kan göra det svinjobbigt om man vill. Jag är ganska rejält mör i benen efter passet igår när David tyckte att det var kul att mörda våra ben:) men det gick fint. Det bästa med soft-passen är att man får ha de tunga vikterna i fred:)

Hemma så grejade jag på lite, sen skrev jag lite, och sen powernappade jag lite. Sen vaknade jag och skrev lite, grejade lite och så åkte jag och tränade:) Haha, jajamen, samma samma fast baklänges.

Fast först gjorde jag en såndär utryckning som den moderliga plikten kräver ibland. Corrinda skulle iväg och spela basketmatch i Stockholm idag, och kom hem från jobb vid tjugo över fyra, de skulle samlas fem. Hon var ledsen, trött och hungrig och hade haft en skitdag. Hon var på en förskola(vikarie) där nästan all ordinarie personal var sjuka, barnen skrek och sprang runt och var sjuka de med. Hon vågade inte riktigt äta eller dricka något, för om alla är sjuka så tyckte hon det var att ta onödiga risker:) Bra tänkt.

Hon hade inget att äta, för hon är ju vegetarian och det fanns inget färdigt, så när hon med gråten i halsen svarade på nåt jag sa, så gick jag ut och vispade ihop proteinpannkakor, från den där mixen tar det max tre minuter innan de ligger på tallriken. Jag har en elektrisk crepe-panna där man gräddar sex pannkakor i taget, i storlek amerikanska pancake. Den stod framme, efter att både jag och Patricia ätit det till lunch, så det var enkelt fixat. Serverade det till henne, och sen skjutsade jag henne till samlingen, och sa att efter en skitdag så kan man kanalisera all skit och spela som en gudinna. Det gjorde hon, och fast de förlorade så hade hon spelat bra och känt sig stark och på topp:)

Mammors kärlek i form av pannkakor ska inte ska inte underskattas ♥

.

Jag hämtade sen upp syrran och vi drog till Friskis igen, ett cirkelfyspass. Med Annika, och det är jäkligt flåsigt.

Vet ni då, en såndär fånig grej, men man blir ju lite starstrucked ibland. Thomas Fogdö tränar på vårt Friskis:) Han höll sig inne på gymmet, cirkelfys i rullstol kan säkert funka, men kanske bör anpassas. Jag tror ju alltid att jag känner folk, så jag var på väg att heja när jag insåg att jag nog faktiskt inte känner honom. Äh, petitesser:)

Sen körde vi in till mamma och pappa. Pappa är förkyld och har jobbig hosta, så syrran skulle göra sitt magiska husmorsknep, som involverar en kålrot och honung.

kålrot och honung

Man gröper ur en kålrot och gnider in den med honung. Nån slags sirap bildas som man sen äter teskedsvis och det ska dämpa hosta. Syrran höll på att hosta lungorna ur sig för nåt år sen och testade till sist detta. Hon hade nog provat arsenik om nån sagt att det skulle hjälpa, vilket det iofs gör på  sitt sätt, det är svårt att hosta om man är död;)

Men det funkade, och hostan försvann. Patricia har testat och säger att det är svinbra, och jag tror ju på husmorsknep så jag är övertygad. Nu hoppas vi det funkar på pappa också. Jag smakade idag, det var inte jättegott;)

Förvaras i kylskåp.

Sen hem och sen äta svingod lax som Patricia lagat, det gällde att vara snabb för alla djuren ville ha de med. Hon hade kokat potatis, som alla älskar förutom jag. Jag hatar kokt potatis, dessutom med skalen på…urk. Jaja man kan skala men skala kokt potatis är så kladdigt och äckligt. Med mitt privilegium som vuxen så struntade jag i den, och åt min lax på hårt bröd i stället, så jäkla gott:)

Duscha och tvätta håret:) Det gör jag inte varje dag, utan försöker passa på när jag har vilodag dagen efter. Det trodde jag att jag skulle ha i morgon, men jag har visst bokat med David:) och som sagt – Bokade pass ligger.

Nu blir det söndag som är vilodag, men jag har i alla fall nytvättat hår till klockan elva i morgon:D

Nu ska jag kolla på NCIS och sen läsa.

Vill ni ha ett finfint erbjudande på Nextory så kolla min instastory, testa, jag lovar att ni kommer gilla det. Ja förutsatt att ni gillar att läsa förstås:)

 

Nu – natti natti:)

 

Kommentarer

  1. Johanna

    Är du orolig för Coronavirus?
    Har du någon back up inför korset i samhället som MSB rekommenderar att man har?
    Jag är jötteorolig

    1. Marie

      Inget fall än har inträffat i Sverige el Norden heller så ingen fara än. I kina isolerar de folk/städer de har stängt av vägar mm, flera stora flygbolag har helt sluta flyga till Kina. Och många länder har helt stängt gränsen till Kina. De allra flesta länder stoppar flyg från Kina och personerna ombord får helt enkelt underkasta sig bli kontrollerade för viruset, uppge vart de ska bo mm. Jag var ute flög i veckan polen/Sverige och var inte ett dugg orolig (inga fall än i Polen el sve) men såg flera som hade munskydd specielt kineser. De som har dött av viruset har alla haft andra allvarliga sjukdomar inan så är man fullt frisk så är risken för dö väldigt liten. Värre som sagt för de som redan är sjuka inan. Så just nu behöver vi i Sverige ej vara oroliga. Och om viruset nu skulle komma hit så gäller de ta de lungt, undvika folksamlingar och sprita sig mycket och ofta. Men jag blir inte orolig förens de är dags bli orolig som typ när svininfluensan härjade inte ens då var jag speciellt orolig. De går inte helt skydda sig och gå runt var orolig för något jag inte helt kan påverka tar bara massa onödig energi. Som sagt jag blir orolig först när flera fall i Gbg dyker upp då kommer jag försöka undvika folksamlingar och går till stan i stället för ta bussen mm. Men vi är inte där än och inte säkert de heller kommer bli så för varje sånt här virus blir myndigheter mm bättre på försöka begränsa de hela. Så ta de lugnt ingen idé oroa sig än

  2. Erika

    Tack för en underhållande blogg! Jag har länge letat efter ett smidigt sätt att grädda pannkakor på eftersom hela familjen älskar pannkakor, minns du möjligen var du köpte din crêpe-panna?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting