Okategoriserade

Dubblat:)

Idag jäklar så sken solen:)

Va? Man kan ju bli lycklig för mindre. Jag skulle iväg vid halv nio och tittade inte ut så noga på framsidan, jag var väldigt nöjd med det enorma ljushav som flödade in i vardagsrummet från baksidan av huset. Så att det var permafrost på bilrutorna insåg jag när jag gick ut. Fan också, det hade jag inte tid med! Men skrapa och dra och kände mig nöjd och glad, hade ändå perfekt med tid. Jag skulle träna och man måste checka in tio minuter före passet. Annars ryker ens plats i värsta fall och man får en varning. Men så står det ett helt gäng tunga fordon på vägen, som höll på att ställa sådana där stora betonggrejor på plats, de ska väl gräva upp gatan snart. Det är lite av vad vi gör här i Uppsala😂

Jag beklagade mig för ett tag sen för en kompis som inte bor i stan, och han tyckte att jag var aningens gnällig. Tills han skulle hit i nåt ärende;) hehe, sen ringde han:

”Öhh du hade rätt. Fan vad ni gräver och håller på!”

.

I alla fall 🙂 Man kunde inte köra förbi och i stället fick man snurra runt i ett område fullt av enkelriktat och återvändsgator😱. Så det blev stressigt, men löste sig med noll minuter till godo.

Körde TMI, jobbigt och kul. Sen hade jag bokat ett cirkelfyspass också som syrran också var bokad på, så jag hängde kvar där. Sista varvet på cirkelfysen var ganska så tungt😅. Ibland undrar man vad man håller på med, men det är ju tur att det är kul.

.

Hem igen och äta. Både Lovelia och Trixie är pigga igen, så de gjorde mig sällskap i köket. Pannkaka har den effekten. Även Doris älskar pannkaka:)

Duscha och ringa lite viktiga samtal innan ögonen gick i kors, och en powernap blev nödvändig. Det är nån slags fullmåne va? Kunde inte sova det minsta i natt… Dessutom låg Sellman utsträckt intill mig, med sin varma håriga mage mot min, och sen Doris på fötterna… att det var varmt och trångt var bara förnamnet.

Men en powernap fixade resten av dagen i all fall, fast jag sen har dragits med huvudvärk:/ Eller egentligen är det ju inte huvudet som gör ont, det är nacke och axlar. Det blir spikmatta nu snart:)

Plötsligt kom alla tjejer hem och det var trångt i köket, det är himla mysigt. Alla hänger där och det är väldigt högt och lågt. Köket är verkligen där vi alltid samlas, jag borde skaffa tjockare stolsdynor så man inte får sån träsmak 😉

Till middag blev det pizzor, hemmagjorda från sådana där rullar. Jag hade inget att lägga på utan fick rota runt en del i skåp och lådor innan jag hittade lite av varje:)

En med stekt tacoköttfärs, en med vegetarisk färs, en med nån salami och den sista med färdig köttfärssås på burk. Alltså den är så god❤️Barndom deluxe. Egentligen fattar jag inte hur för fanns ens barnmatsburkar på stenåldern? Det gjorde det säkert va? Mamma lagade alltid mat från grunden så det var definitivt ingen burkmat när man blev större än barnmatsåldern. Måste fråga mamma:)

Allt gick åt förutom några bitar.

Sen hade vi plötsligt armbrytning😜

Jag och Corrinda var helt jämnstarka. Som att bryta mot en vägg, motståndet var konstant. Det som avgjorde var koncentrationen, att börja skratta är inte optimalt 😂och jag fick se mig besegrad. Av en hårt tränande basketspelare, det känns ok i alla fall.

Och kanske kan jag skylla på dubbla tuffa träningspass idag och ett sent i går kväll… eller så var jag bara lite mindre stark helt enkelt. Det är en sämre anledning men vafan🙈🤷🏼‍♀️Shit happens. Get over it.

Jag skulle plugga. Det gick inte alls, för när killarna gick och lade sig så kom Corrinda 19, Novalie 16, Trixie 14 och Lovelia 12 och satte sig. De skulle se …. håll i er nu…

Pippi Långstrump på de sju haven.

De hade varit till Ica och köpt glass och godis minsann och det gick ju inte att låta bli, så jag har ju också sett den nu. Det är några år sen nu, jag tror vi har alla Astrid Lindgrens filmer, på VHS och Dvd men det är ju stenålders. Min VHS har sen länge gått i graven men jag kan inte göra mig av med filmerna😂Kalla mig samlare men jag tycker det är att bevara en kulturskatt 😁

Filmerna har snurrat hundratals gånger här hemma, och bitvis har jag varit less, men nu är de bara underbara. Så roliga!

När pappa Efraim Långstrump skrattat några gånger så frågade jag om de kände igen rösten? Det tog ett tag men sen, men lite hjälp, så knäckte de att det är Baloo:)

När nån av sjörövarna röt”Håll käften Rosalinda!” till papegojan så hoppade alla högt, det är inte var dag man hör det i en barnfilm 😉 Mina kids är förvisso uppvuxna med både en och två svordomar och mindre rumsrent språk 🙈 så de är vana. Nu för tiden svär de rätt bra själva, men så länge det handlar om fan, helvete och jävla skit, så gör det inget. Det finns värre. Allt är relativt:)

De tycker vi behöver en större soffa. Och ska alla sitta här uppe och kolla på film så blir det trångt. Men vi har två fåtöljer också och en stor fotpall så det känns inte speciellt nödvändigt. Efter en stund satt Doris där i mitten också och Stumpan låg på golvet framför, hon gillar ju inte att vara i famnen. Sellman ligger nog och värmer upp min säng… härligt med en till natt av sömnlöshet pga måne och katt. 😂

.

I morgon är det taxi-verksamhet som gäller. Jag ska köra mamma och pappa till dialysen, mamma ska också lära sig hur det funkar och jag kanske kikar jag med då. Lika bra att kunna, man vet aldrig när man behöver rycka in. Min kunskap om njurar sträcker sig till …. hm.. att jag vet att de finns. Typ. Dialys genom att trycka in massa vätska i buken som sen på nåt vis filtrerar blodet genom bukhinnan …eller hur fan det nu funkar…? Hade jag ingen aning om att det fanns ens. Jag trodde de tappat kompassvattnet helt när de först snackade om det😜.

Men att lära sig nåt nytt gör ju så dagen inte är bortkastad:) Sen träna! Sen handla för det orkade jag inte idag, trots att jag bestämt mig. Så det blir till att trängas med alla andra i morgon igen. Det är ju för mysigt ändå va;)

Nu ska jag krypa i säng med min spikmatta.

Härliga tider:)

Vi hörs i morgon, då ska jag berätta om en så bra grej. Hörs då!

Natti natti 😘

Kommentarer

 1. Lena

  Gillar din blogg ❤️
  Kolla om benen är lika långa, bäckenet rakt och att inte ryggraden blivit lite skoliosböjd.
  Jag hade ont i nacke o huvud från ca 14 år och fram till 55 år. Fick då träffa rätt person en kiropraktor som såg dessa defekter vilken orsakade smärtorna. Han gav mig livet tillbaka 💕

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag har olika långa ben, men bäckenet är rakt och fint, och jag borde gå till nån och kolla🙈Men det går ju över av sig själv till sist😂. Jag tror att det beror på svaga muskler i bröstryggen, och att jag gärna drar upp axlarna till öronen och går och spänner mig när jag fryser. Har mkt mindre problem den varma årstiden 😊En anledning att jag älskar värme helt klart, min kropp är gjord för det, och inte för kyla. Född på fel kontinent helt klart:)

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jo pappa får, men hittills har intyget bara gällt honom ensam så då får inte mamma åka med, och eftersom hon ofta behöver ha info och kunskap så måste hon ju följa med. Det är så träliga stelbenta regler att man storknar.
   Nu ska de skriva att hon är följeslagare så det ska underlätta. Jag kör gärna men för enkelhetens skull, och när jag inte kan så blir det bra 🙂

 2. Sanna

  Häromdagen va det fullmåne. Fast jag inte har koll på när det är sover jag alltid mkt sämre. Jag upptäcker oftast dagen efter att det varit fullmåne. Så visst kan man sova dåligt då!

 3. Malin

  Fullmåne? Nja, månen jag såg i går var tämligen halv 😉 tror snarare dina sömnproblem beror just på powernapsen, håll dig vaken o gå o lägg dig i tid istället.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Om det inte var fullmåne var det djuren. Nej jag har problem med sömnen och det har jag haft sen den här tiden för sju år sen. Att vila eller powernappa är inte något jag gör för skojs skull utan det är helt tvunget för att inte braka in i nåt.
   Min dygnsrytm är också en annan, inte fel, men annorlunda. Den som
   Forskarna med jämna mellanrum hyllar som att vi som har den är mer intelligenta 😂🙈😜
   Så jag tar det. Är man överintelligent så är man 🙂

 4. Ekot

  Prova lite yoga ont värken? Finns en del på youtube om det inte passar med instruktörspass. Det kommer ofta från bröstryggen. Svårt sitta ergonomiskt vid en laptop, skärmen hamnar för lågt. Dialys kan verkligen göra nytta.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Nja. Går på det ibland men har svårt för att tycka om det fullt ut. Jag kör på att försöka träna upp styrkan och rörligheten genom dels styrketräning och sen en del töj och böj:)
   Och spikmatta. 😅

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing