Okategoriserade

Det tar emot att erkänna, men det är vackert:)

Ute alltså. Just nu strålar solen och det vita tunna snötäcket gnistrar vackert. Så här skulle det fått vara hela vintern, det är i sin ordning. Jag ogillar inte snö, så länge den inte kommer i metervis på en och samma gång, för skotta är tråkigt. Men jag hatar slask. Och det har vi här i Uppland oftare än snö. Därför ogillar jag vintrar överlag. Det är lite att dra allt över en och samma kam, men det skiter jag i:)

Min syster fyller år i början av mars och vi funderar på att åka slalom då. Vi gjorde det på hennes födelsedag förra året, och det var snudd på att vi frös fast på Kungsberget, fy vad det var blåsigt. Till sist gjorde jag en McGyverlösning, och efter det har jag köpt både tunn ullmössa och en sån balalajka-babouschka …vad det nu heter, som man drar upp över ansiktet. Vad fan heter det? Jag hade aldrig hört talas om det, själva ordet alltså. Nåt på B. Tror jag.

Vi satt länge i en värmestuga och försökte återfå nån slags kroppstemperatur som i alla fall översteg 27 grader, för det kändes som märgen frusit till permafrost. Lite som att frysa ner saker med kolsyreis ni vet;)

Jag envisades med att ha med min ryggsäck, annars brukar vi ha bara en, men sen trollade jag ju fram tårta:)

Den hade blivit mer som en glasstårta förvisso, men var otroligt god:)

Så är det sånt väder så avstår vi. Men annars funderar vi som sagt på att åka över dagen snart. Hur ser det ut i Kungsberget? Jag vet att ni är några som brukar ha koll.

Sen kanske vi även siktar på att boka en långweekend nånstans, i slutet av säsongen när det nästan är gratis, men det får vi se hur det blir. Vi hade ju en fantastisk tur med vädret sist vi gjorde det så allt som inte är strålande sol och nästan varmt och perfekt före i backarna kommer ju kännas värdelöst. Man vänjer sig snabbt.

Ja, ja. Vi får väl se:)

.

Jag drack kaffe här om dagen. Det i sig är väl inget ovanligt kanske;) men muggen jag drack det i är ovanligt bra:)

bris cirkle k

Det är Cirkle K som nu mellan 13 februari och 18 mars har en kaffekampanj för barnens skull!

Det i ett samarbete med BRIS, Barnens rätt i samhället, och varje stor kopp kaffe ger 2 kronor dit. En från den som köper kaffet, och en från Cirkle K. Två kronor kan tyckas vara lite, men tillsammans blir det mycket. Jag tankar inte så ofta hos dem eftersom jag har en automatstation om hörnet (sorry CK), men jag hyr släp/lastbil/köper diverse grejor till bilen och fikar gärna där. De har väldigt gott kaffe nämligen:)

På väg till Kungsberget så stannar vi alltid och köper kaffe och någon slags bakelse, och det går inte att hoppa över:)

Så, är ni kaffesugna idag, och fram till 18 mars, så varför inte köpa kaffet just hos Cirkle K och stötta det allra viktigaste vi har, våra barn. Det är de som ska ta hand om oss och vårt land i framtiden. Bris behövs tyvärr, även om man innerligt önskar att alla barn ska få växa upp i trygghet och kärlek. Men genom att bidra så kan man i alla fall hjälpa till där det är jobbigt. Heja BRIS!! ♥

.

Idag är det fredag. Hela dagen:)

Det är tacos hos oss, som alltid, och sen blir det nog en lång Dorispromenad. Men efter det, mitt i natten nån gång, och resten av helgen, så skulle jag vilja se något bra på TV. Jag är sur eftersom Corrinda och Patricia fick mig att börja kolla på Prison Break en tredje gång, och mitt i när det är som mest jävla spännande, så tappar de liksom tråden. Det skulle gås ut och sviras, eller så måste man kolla Bachelor eller nåt annat skräp. Jag kommer ju ihåg det övergripande, men den är så jäkla bra, så den måste ses klart på. Jag ska tvinga dem i helgen:) Men, om jag inte lyckas med det, har ni några tips? Jag tänkte börja se på en serie som heter Witcher eller nåt liknande, ganska osäker faktiskt, men nån fantasy-aktigt. Jag är inte helt nöjd med att fastna i serier dock, för det tar alldeles för mycket tid. Så gärna filmtips:) Och inga romantiska komedier, eller romantik över huvudtaget, jag vill ha thrillers, skräckfilmer eller stenhård action:)

 

Och vänta förresten, kan vi prata lite om Bachelor. En man och vad? 25 kvinnor? Dessa kvinnor ska tävla om hans kärlek, genom dejter och vad det nu är. Jag tittar ju inte så jag kanske inte borde uttala mig, men vafan? VEM STÄLLER UPP PÅ SÅNT? Gäller även Bonde söker fru och liknande.

”Hej jag har fått känslor för dig nu, och tror att jag älskar dig faktiskt, men hur kunde du göra så mot mig? Du har kysst arton stycken andra??” Buhu. Panik. Ångest. Gråtattacker. Ilska.

Det är minst ett kamerateam runtomkring hela tiden, det är tre personer. En som regisserar det hela, ber dem titta hit och dit och säga saker en gång till för det hördes inte så bra. En kameraman som trycker upp kameran överallt och en ljudtekniker som hänger ihop med kamerakillen, och har koll på ljudet. HUR kan man ens bli något som liknar förtjust i någon under de omständigheterna?

Ja, jag har varit med om det själv, men det är annorlunda för vi skulle inte tävla om någons kärlek. Den säsong jag var med i var dessutom ganska så ostyrd, det var vår vardag mer eller mindre, och även om det var omtagningar ibland så var det mer av det slaget att man ska ha bilder från båda håll. Alltså, går man in i en butik, så filmas man första bakifrån, sen så får man gå ut igen medan kameran går in och sen filmar de när man kommer in:)

Jag kan lugnt säga att jag aldrig skulle ha kunnat blivit förtjust i någon, det är en så knepig, om än jäkligt rolig! situation.

Men tillbaka till Bachelor, för av nån anledning så känns det mest osmakligt. Det är som att sätta in en tupp i ett hönshus. Kvinnorna ska kråma sig och försöka förföra honom…det är urringat ner till naveln, silikon i överflöd, det är backstabbing av varandra och gå över lik. Är det fräscht? Att mannen känner sig som en oövervinnelig alfahanne fattar man ju, men för tjejerna är det mest gråt och tandagnisslan tycker jag. Av det jag kan utdöma av reklamtrailers;)

Nä, usch. Jag har svårt för sånt här. Jag antar att ni är många som kollar på allt möjligt, men jag klarar verkligen inte av det och byter kanal så fort det råkar komma. Paradise Hotel och alla Ex on the beach -varianter är ändå värst. Exakt ett sånt beteende som man inte vill mötas av, premieras och hyllas, det är den som manipulerar bäst som vinner…den som är elakast, sviker alla och enbart ser till sitt eget bästa.

Nä, tacka vet jag Robinson, som ju är min grej:) Speciellt de åren när den värdigaste vinner, som förra året. Klas Beyer for president:) Så jäkla snyggt jobbat, att klara av att vinna utan att vara taskig eller manipulera och sticka kniven i ryggen på någon. Respekt.

Okey, jag VET att ni inte håller med mig i ovanstående, men nu kände jag för att ventilera lite, jag ogillar programmen bara:D

Ni kan få kontra med era hat-program:)

Och för att förtydliga – jag tittar inte. Jag byter kanal eller lämnar rummet. Men det räcker med reklamtrailers, att få ett sånt från Paradise Hotel upptryckt i synen när man kollar på något annat, helst med folk som har sex då såklart, för det ska spridas till ALLA, vare sig man vill eller inte:/ …alltså jag vill inte ha det.

Enough:)

Jag ska snart hoppa i träningskläderna, och innan dess tänkte jag faktiskt hinna med en kopp kaffe.

Vi hörs nog alldeles snart igen:)

Ha en bra fredag, gå ut och få lite sol på näbben om den skiner där du är ♥

 

 

Kommentarer

 1. Jenny

  Finns mycket bra på Netflix:
  Seven seconds (en av de bästa serierna jag sett)
  Sons Of Anarchy
  Bodyguard (serien, inte filmen)
  Broadchurch
  Doctor Foster
  Mindhunter
  Luther
  Black Mirror (första avsnittet är lite avskräckande men skippa det, varje avsnitt har ny handling så man måste inte se alla för att hänga med)
  Marcella
  La Mante

 2. AniLove

  Haha, tokgillar ordet ”balalajkababouschka”, jag med. Tycker vi kör på det hädanefter. Men annars balaklava då, som redan nämnts. Men det ordet kan man ju spara till de dagar man har riktigt bråttom och inte hinner säga så långa saker. 😛

  Du som gillar action, jag tänker mig att du nog skulle kunna gilla SEAL team på ViaPlay. Älskar den serien, förvisso för att jag själv har en bakgrund från fysisk säkerhet, om än i den privata branschen. Men jag anar att den kanske skulle falla dig i smaken också. 🙂

 3. Anna

  Om ni har Netflix måste du se Unbelivable och The Stranger. Två mini-serier, åtta avsnitt var. Superspännande! (The Stranger är baserad på en Harlan Coban-bok, och känns som en Carola-story 😊)

 4. samps

  en balaklava (om du nu har köpt en ”rånarluva”) är det 🙂 en buff för mig är typ en scarf/snusnäsduk/halsduk som inte är stickad utan mer i… tyg?

  1. samps

   fast nu när jag tittar på bilden så ser det ju ut som den går runt huvudet men också är en ”halsduks-bit”? så kanske en buff ändå då xD

   1. familjenannorlunda

    På bilden är det en helt vanlig halsduk som jag knöt som typ en påskkärring och drog ut över kinderna. McGyverlösning när man tar vad man har för att slippa förfrysa sig. Efter den gången köpte jag en balalajkabababuschka:)

  1. familjenannorlunda

   Ja men jag gillade den inte 🙈, såg tre avsnitt men när jag inte var det minsta nyfiken på fortsättningen så gav jag upp. 😬

 5. Viola

  Balalajkababouschka, bästa namnet – tycker vi bestämmer att så heter det 🙂 Taget! Sen Witcher, se den – du kommer inte ångra dig, lite action, lite drama och mycket trevligt ögongodis 😉

  1. familjenannorlunda

   Ja det är ju hans utseende jag först såg 😉, och så rekommenderade en kompis den. En man faktiskt 😁
   Japp vi bestämmer att mitt ord är det som gäller! 👌🏼

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing