Okategoriserade

Alltså vilka jävla idioter!

Fy fan man skäms ju å deras vägnar!!

Vilka svin. Hur har man mage? Jag tycker de gott kan ruttna där på karantänhotellet, det är ju sådana som de som sprider skiten vidare och vidare och vidare och…. ja ni fattar. Att en läkare sagt att det är ok håller jag för högst otroligt men man ska aldrig vara tvärsäker.

Pinsamma jäklar, antar att det är de själva som kontaktat pressen också för att klaga. Stackars kränkta idioter… eller? Knappast va?

Om de nu inte fastnat i stickprovet så hade de glatt spridit sitt virus vidare. För feber eller ej så är de positiva. Fy fan vad tröttsamt det är med sånt här folk.

Egoister. Av värsta sorten. Brrr

Artikeln finns här:

https://www.aftonbladet.se/a/P9kV5R

Kommentarer

  1. Marie B

    Fast artikeln är ändrad nu. De blev sjuka för tre veckor sedan och han har inte haft några symtom på två veckor och ingen feber och räknas då som smittfri. FHM,s riktlinjer för smittfrihet: ”PCR-tekniken som används i test för att påvisa virus kan inte skilja på virus med förmåga att infektera celler och virus som oskadliggjorts av immunförsvaret och därför kan man inte använda dessa test för att avgöra om någon är smittsam eller inte. RNA från virus kan ofta påvisas i veckor efter insjuknandet men innebär inte att man fortfarande är smittsam. Det finns också flera vetenskapliga studier som talar för att smittsamheten vid covid-19 är som störst i början av sjukdomsperioden.

    De rekommenderade kriterierna för bedömning av smittfrihet grundar sig därför på stabil klinisk förbättring med feberfrihet i minst två dygn och att det gått minst sju dagar sedan symtomen började. För de som haft mera uttalade symtom gäller minst 14 dagar sedan insjuknandet och för de allra sjukaste, individuell bedömning av behandlande läkare ”
    Sedan väldigt korkat att åka på en resa, men det är ju en annan sak.

    1. Sofie

      Det skulle ju kunna vara så… (eftersom man kan smitta utan att ha symptom) Att man smittar så länge som ett positivt test kan tas. Det är ju många som är sjuka i flera veckor, månader. Med mer eller mindre symptom. Så det känns liiiiite oansvarigt av FHM att påstå något annat. Faktiskt.

      1. Marie B

        Nej, du smittar inte om du uppnår det som jag skrev ovan. Däremot kan du känna dig sjuk dvs hosta, trötthet lång tid efteråt, men du smittar inte då. Dessa kriterier följer man inom sjukvården i Sverige och patienter bedöms då som smittfria, men kan ju fortfarande behöva sjukhusvård av olika anledningar. Jag jobbar själv på ett stort universitetssjukhus med bla rehab av Covid-19 patienter och hade de då varit smittbärare så hade vi alla varit smittade vid det här laget. Så det är inget som FHM ”påstår”.
        Jag försvarar inte att killarna åkte på resa, men är det som artikeln säger att det var tre veckor efter uppkomna symtom så bedöms de som smittfria i Sverige. Men de har ju ändå ett ansvar att kolla vad som gäller i det landet som de ska åka till.

  2. Marie

    Den siste idioten är inte född än , eller är han det 😂😂 ? Sitt där du sitter och försök att under dessa veckor fatta varför du gör det.

  3. Agnethe

    Sånna idioter finns det över allt. Här i Norge poppade dom upp när Erna lossnade greppet lite. Flög till Spanien på semester. Kämpade sig in på sista flyget hem innan
    Spanien åter blev ”rött”. Applauderade när flyget landade ti minuter för tidigt så passagerarna undgick nyetablerat karantän. For hem till Oslo eller Halden eller nån annan stans med välutvecklad coronavirus. Smittade ner många, många på alla fester och partaj. ”Inte bekymrad. Är inte i riskgruppen!”

  4. Marie

    Omg , skärmdumpa o skicka till mina ungar på fm o sen kom vi överens om att det skulle vara skottpengar på dessa dårar !!

  5. Linda

    Hoppas någon på planet polisanmäler dom för att de utsatt medpassagerarna för en risk.
    Eftersom covid-19 går under smittskyddslagen och de var medvetna om att de var smittade och inte meddelade övriga personer på planet om det.

    1. Marie

      de viste inte om att de fortfarande bar på Corona de trodde de va friska de hade till och med rådfrågat läkare är hemma om de borde ställa in resan. Läkarna hör hemma tyckte de kunde åka då de varit symptomfria och vad alla trodde friska i över 2 veckor. Så egentligen har killarna inte gjort något fel enligt smittskyddslagen. Försvarar inte killarna de borde testat sig för Corona och för se om de hade antikroppar. Nämligen inte alla som utvecklar antikroppar efter varit sjuk i Corona. Min systerdotter har varit sjuk i Corona 2 ggr.

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Jag tror inte ett ögonblick att de frågat läkare här hemma. Jag hoppas innerligt att ingen läkare skulle skicka iväg potentiella smitthärder till andra länder. Vi vet alldeles för lite om hur Corona beter sig.

  6. Maja

    Cry me a river! Evakueringshotellet var sämre än det vanliga hotellet. Grååååååt. Undrar hur många egoisterna smittat på vägen?

  7. Petra

    Väntar på att artikeln släpps på Aftonbladets facebook-sida. Ska poppa popcorn och läsa kommentarsfältet då!

    Skämt å sido; det är så förbannat idiotiskt och de kan sitta där de sitter och böla och bröla! ”Hårstrå” på golvet 😂 – jag hoppas de kackerlackor också.

      1. Petra

        Jag skrev min kommentar 07.17 igår morse, då var den inte släppt på facebook än. Jag vet inte vem du svarar eller ens varför? Men om det känns bra för dig att meddela att den är uppe ”nu” så säger jag tack. För kännedom kom den upp kort tid efter min ursprungliga kommentar – tidigt poppande igår alltså…

  8. Lena

    Läste det precis också på Aftonbladet. Tänkte precis som du, där kan de sitta, idioter! Dessutom prata ut i tidningen så de får skämmas ändå mer, pinsamt!

  9. Birgitta S

    hej! Håller med dig totalt.
    De kan sitta där de sitter . Hur svårt ska det vara att avstå att resa en sommar. Vi reser inte ens utomlands varje år pga av inte ekonomi för det. Nu har vi sommarställe här hemma och får prioritera det med pengar. Men i år hade vi sparat på semesterkontot o pratat om en resa. Mesen kom C verkar som en del missat det totalt.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting