Okategoriserade

Vinkat iväg syrran:)

Idag åkte syrran hem från husvagnen. Alltid lika tråkigt att ”bli själv” här och det är en av de få gånger det skulle vara trevligt att inte vara singel😂

Att vara ensam vuxen är liksom annorlunda mot att vara två, allra helst när dagarna går i slowmotion. Faktiskt så är det en så stor skillnad att jag aldrig riktigt fattat det innan jag blev det. Nu är jag ju van, så det är okey, men vissa gånger känns det lite … ? Vemodigt kanske? Osäker på det rätta ordet här. Men helt klart är att det blev tråkigare.

Syrran ska på tjejträff med ett gäng gamla kompisar, de ska till en stuga nånstans och umgås. Från början var deras ”tema” att deppa och dricka vin och hitta sig själva, se sina potentialer och starka sidor, för de sitter alla i samma båt. Permitterade och framtiden är osäker. De är helt oseriösa hela bunten, så de kommer nog få superkul:)

Vi körde henne till Avesta Krylbo tågstation efter att ha hängt på stranden hela dagen. Det är ju ljuvliga dagar nu! Det är för jävligt att skolorna börjar på måndag och sabbar:/ Jag vidhåller att det vore bättre att skjuta på sommarlovet till midsommar och börja i september. Men talar för helt döva öron helt klart. Men tänk på det, vem vill egentligen ha semester i juni? Ofta en kall tråkig månad medan augusti ofta är varm och fin:)

Jaja.

Vi käkade middag på Biltema i Avesta. Samma tjej i kassan som alla andra gånger vi ätit där 🙈, sist när vi kom i fredags:) De har jättegod mat ju:)

Idag åt alla en tunnbrödsrulle med korv och mos utom bebisen i sällskapet som ville ha pannkaka med sylt och mjukglass 😂

Jag står för den:) Supergoda pannkakor och allt med mjukglass på blir automatiskt extra gott.

Jag lyckades för andra dagen i rad göra en Ove Sundberg. Alltså glömma mobilen. Eller plånkan, som han säger:) Igår i bilen när vi skulle köpa pizza så syrran fick pröjsa, och idag, precis ute ur Norberg så insåg jag att den låg kvar i husvagnen på laddning:/ (Jag har mina betalkort i mobilen alltså)

Hon fick alltså pröjsa maten idag med 🙈Jo det var helt omedvetet jag lovar! Men det kändes konstigt att åka vidare utan den. Jag har (ta i trä) aldrig blivit stoppad av polisen, men om det skulle hända kan man ju ge sig fan på att det skulle vara när körkortet ligger hemma. Klarade mig dock idag med 😅. Jag kan tänka mig att bli stoppad av typ Martin Melin som enbart vill ta med mig på en dejt, men just det är kanske att förvänta sig en aning i överkant 😂

Men från att jag satt där i godan ro, så kändes det som att plötsligt sitta naken. Från påklädd till naken på en sekund, inte angenämt alls. I mobilen har jag allt jag tidigare hade i plånboken, plus swish och alla andra moderna nödvändigheter man inte klarar sig utan idag.

Men, allt gick bra, syrran kom på tåget och vi kom hem hit igen.

Vi har gått långa, runt två timmars, promenader på kvällarna här. Det var så lagom kul att gå ensam:/ Inte ens en Doris:)

Men i med ljudbok i öronen och sen gick det ju enkelt. Fast det är ganska mörkt nu på kvällarna. Norberg är på ytan väldigt dött men jag har ju ingen aning om vad som göms där under. Finns det osäkra kvarter här så kan man nog ge sig sjutton på att jag har varit där och spatserat. Ensam i mörkret med öronen fulla av Twilight.

I mina egna hoods hemma är jag aldrig rädd eller orolig för jag känner till området. Jag är inte rädd eller orolig här heller men jag vet inte var man bör passa sig. Jag tänker att eftersom det enda som rör sig här är typ femton år och åker någon form av EPA-traktor eller moppe så är de nog inte speciellt intresserade av nån gammal utböling till kärring. Inte ens i kort kjol;) Men jag skulle ju kunna ha fel.

Känns otroligt dock;)

Tidigare idag klippte vi gräset på vår tomt. Man måste det säger de, så då gör jag det en gång per säsong 🙈😂Jag pallar inte hålla på och ha en perfekt gräsmatta eller tomt. Good Enough är mina ledord:)

Dessutom är gräsklipparen kass, men Jamie var bästa hjälpen. Han och jag fixade tomten, jag klippte, han krattade, medan syrran diskade.

Sen kaffe:)

Vår markis :

Givetvis har vi skanderat ”Hej alla barn nu är det barnprogram titta här vad farbror Frej tar fram. Ett stycke lina och nu ska ni höra , vad man med ett stycke lina kan göra, sätt den i tyget och tjingelitjong så har vi gjort oss en solgardin”

Haltande rim jag vet. Men ni som fattat ni fattar:)

Nu ska jag sova!

Det är kallt i kväll, och kolsvart. Campingen är väldigt tom på folk men jag kör femtonåringarna rejsa på gatan utanför, skönt med lite ljud i alla fall 🙈😂

Natti natti 😘

Kommentarer

  1. Jenny

    Jag håller med! Skolstart i september vore ju guld 👌 Vill inte heller tillbaks, har på måndag varit ledig 8 veckor med min 2-åring och vi har verkligen njutit! Skulle gärna vara ledig lite till och helst ha sommar för alltid.
    Kram och tack för en bra blogg ❤️

  2. Annelie

    Om man gillar ljusa sommarkvällar, varma eller inte, så är ju inte augusti att föredra… blir mörkt fort nu, känns det som 😥

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja det blir mörkt och här i alla fall är det kallt också på kvällarna :/ Men de ljusa sommarkvällarna måste ju vara varma för att de ska kunna njutas av, och det är de ofta inte. Men jag håller helt med om att de ljusa varma sommarkvällarna är ljuvliga 🙂

    1. H

      (Det minns jag tydligt för jag var ute och mätte upp 90 st odlingslotter under 1,5 veckor i 30 graders värme för att vi skulle ha utdelning efter midsommarhelgen, och det var fan enda tiden med 30 graders värme i år 😂)

    2. Profilbild
      familjenannorlunda

      Skolavslutningen minns jag inte ens… men det var varmt ett tag i juni, det vet jag. Midsommar var fin och veckan efter också. Så visst kan det vara så, även april och maj kan ju vara ljuvliga. Helst skulle ju sommarlovet vara från maj till sista september :):):)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting