Okategoriserade

Tror fan jag har…

… en grav sömnstörning för tillfället.

Natten till idag gick jag och lade mig vid midnatt och läste till ett. Då var jag trött och helt redo för att sova. Somnade jag? Nä. Klockan blev två, tre, fyra, fem och sex. Jag var vaken. Ett, håll i er, åskoväder drog in, jag låg och lyssnade och räknade blixtar och dunder, funderade på hur mycket som låg ute och blev smäcksurt nu, snurrade, stirrade upp i fläkten, var uppe på toa, drack vatten, surfade tråkiga saker, hade ont i nacken och lite huvudvärk på grund av det. Jag har en härlig nackspärr som jag haft några veckor nu som vägrar släppa taget. Att sova i husvagn hjälper inte 🙈

Kvart över sex kollade jag sista gången. Sju ringde larmet för att boka träning 🙂

Sen hade jag lite svårt att somna om men sov sen till halv tio. Vad blir det? Drygt tre timmars sömn. Och det knepiga är att jag varit piggelin hela dagen och är det fortfarande? Vad är det i det där pulvret jag hällde på kvargen egentligen ?? 😜

Det är väl själva fan att man inte kan få sova. Det finns ingenting som stör, mer än att tankarna snurrar som Insane-karusellen på Grönan. Allt, och absolut inget åker runt runt och tankarna hoppar hej vilt. Allt från att jag inte ska glömma att köpa ett spraymunstycke till att fundera över hur det där pusslet vi byggde för några veckor sen såg ut. Seriöst? Helt onödiga saker.

Men så är det.

Igår åkte vi hem från husvagnen. Vemodigt för det kan ha varit sista trippen. Nästa helg ska vi på kräftskiva på fredagen och två-årskalas på lördag så då blir det inget. Kanske helgen efter. Eller om jag och syrran åker ut nästa vecka 😂. Dock kanske jag bör vara hemma första skoldagarna;)

Det är nackdelen med husvagn, man måste plocka ihop allt varje höst, och det är alltid då man fått allt i perfekt ordning. Bara att suga i sig.

Vädret var mulet. Hallå? Vi stannade ju en dag extra för att det skulle vara +26 och strålade sol. I stället var det lite kvavt, jäkligt fuktigt och totalt vindstilla. Precis sånt väder som ingenting torkar i, och jag hade ju en hel torkvinda med blöta handdukar.

Killarna satt och spelade kort en lång stund, medan jag satt utanför och drack kaffe. Sen blev det sol:) Och svettigt så jag ville bada. Men var ganska ensam om det tills Jamie kom på att det var väl ok. Övriga lockades med av fikat:)

Men sen var det inte så skönt vid stranden att jag ville hoppa i. I stället satt vi en lång stund på bryggan med fötterna i vattnet och snackade. Sen var det dags att bita i det sura äpplet och börja packa ihop.

Och sen köra hem. Vi kom iväg vid halv fyra vilket innebär att man landar hemma vid halv sex. Det tar en timme och femtio minuter hur jag än kör. Det är massor av fartkameror och åttio så det går liksom inte snabbare.

Hemma blev Doris superglad som vanligt❤️Det är härligt att bli så välkomnad, ingen annan har ju saknat en SÅ mycket som hon:)

Jag hängde upp alla blöta kläder, som alltså hängde ute och blev genomvåta igen av nattens regn😅, och sen fick jag köra ett av de stora barnen för att hämta saker. Några mil tillbaka på samma väg jag precis kört hem 🙂 Sen handla. Sen hem igen.

De hade lagat mat men den var nästan slut så jag käkade med glädje kvarg:) Jag älskar ju det och skulle kunna leva på det.

Efter det kopplade jag Doris och så gick vi på en alldeles torr och fin långpromenad.

.

Idag har vi varit och badat☀️Solen strålar ju, och det gäller att passa på. Tanka så man står ut kommande halvår.

I morgon blir det förhoppningsvis bad igen:)

Och så hörs vi då såklart 🙂

Nu ska jag försöka sova…🙏🏻

Natti natti 😘😘

Kommentarer

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Har faktiskt testat det och den natten sov jag som en stock, sen som en kratta igen så det kan ligga nåt i det. Testar i natt igen 🙂 Tack!

  1. Linda

    Ja visst får man passa på och njuta av dessa härliga sommardagar och underbara sommarkvällar! Jag avskyr verkligen vintern, lång, mörk och dyster, ingen människa kan må bra av bla det bristande dagsljuset, mörkt kl 15 är galet!! Ibland känns det som man är född på fel kontinent, jag hade med lätthet gärna haft sommar året om, eventuellt lite vår och kort höst, men sen räcker det typ 😅☺️ Så visst har man lite ”ångest” över att sommaren snart är över 😢

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det känns helt klart som man är född på fel kontinent! Jag älskar sol och värme och lever upp på ett helt annat sätt under den varma årstiden. Borde flytta!!

  2. Petra

    Nacken kan ha påverkan på din sömn. Ditt vakencenter ligger i nära anslutning till nackens muskulatur.
    Rekommenderar akupunktur/ sjukgymnastik.

  3. Anna

    Testa tyngdtäcke! Jag köpte ett för några vecķor sedan och har aldrig sovit bättre, somnar snabbt och sover hela nätter.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag har hört massa gott om dessa dessa täcken! Men jag har ett dubbeltäcke idag…hm. Jamen jag har det i åtanke! Tack!

  4. Jenny

    Fastar du något nu? Minns att du brukade göra det för ett tag sedan. Jag fastar regelbundet, och jag sover så dåligt då! Fastan ger mig så mycket energi att jag är rastlös på natten. Sen när jag har en dag där jag äter allt jag får syn på, då sover jag som en bebis 😂

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Haha ja kanske det kunde vara något , men jag har ”glömt bort ” att fasta på länge nu🙈 Men saknar det, för det var väldigt skönt för magen och även skallen att slippa hantera massa mat😅Får börja igen och kolla om det är lika för mig:)

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nej, men de får inte vara på stranden:) och där vill ju jag vara ☀️
      Åhh vad kul att du vill ha ny vlogg då blir jag inspirerad att göra en!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting