Okategoriserade

Skolångest

Japp, skolan börjar för barnen i morgon och jag tror att JAG är den som tycker det är jobbigast. Min skola börjar inte förrän i september, vilket jag ju sa häromdagen vore det bästa för alla skolor. Menmen🤷🏼‍♀️

Jag hatar den kalla mörka årstiden som på ett sätt startar i och med skolstart. Nej det är inte slut på sommaren än, förhoppningsvis hänger den i augusti ut och sen får vi en varm och solig höst. Men ENKELHETEN OCH FRIHETEN försvinner. Det är bara så. Så att skolan börjar ger mig dels en käftsmäll att vi snart ska börja frysa och allt tar en kvart extra när man ska nånstans för det ska kläs på och skrapas rutor, plus att dagarna styrs av rutiner och tider att passa.

Ni som hängt med här vet att jag inte är nåt större fan av sånt:) Jag vill helst ha sommarlov med alla barnen hemma tolv månader om året ju😂

Jag älskar att ha alla barn hemma. För mig är det helt obegripligt att man som förälder kan längta tills man ”blir av med” sina barn . Längta efter att få dumpa dem på dagis och skola.

Och en jävla tur är ju det, eftersom de är hos mig på heltid:) Något annat hade varit förfärligt. Jodå, mina barn är ena riktiga pain in the ass mellan varven de med. Det är ju alla barn, och något annat är nog inte riktigt sunt. Man måste ha små, eller stora, konflikter mellan varven så man sen kan gå vidare.

Jaja, i morgon är det dags.

Klockan ska ställas och man ska vara slav under den. Jag som inte kan sova på nätterna känner ju ett litet styng av panik, hur fan ska det gå? Men det får ju lov att funka😜

.

Idag var de fyra minsta med sin andra förälder. Det är lite konstigt att vänja sig vid det igen. Hela våren så träffades de inte, pga Corona. Vad jag vet så är han inte i nån riskgrupp så anledningen till det vet jag inte, men det var många månader utan nåt umgänge så jag har liksom ”glömt bort” det. Det spelar ingen roll, för jag är inte det minsta delaktig i det, han pratar direkt med dem, och det är de som frågar mig om det är ok, om vi har andra planer. Det är inte som att jag förhindrar eller försvårar nåt. Tvärtom har jag varit den som puffat på dem att fråga om de kan träffas. När man börjar fundera hur länge sen det var och inser att det är många månader så känns det som något man bör göra:)

I alla fall:) Jag och syrran åkte och badade i Fjällnora igen. Låg mest och solade men när vi var i vattnet så simmade vi ut till flytbryggan med hopptorn. Jag vill inte att barnen ska simma dit ut🙈för det är riktigt djupt och sjön är mörk. Det är kanske 35-40 meter att simma, och de skulle älska att hoppa från tornet men alltså… tänk om va?

Jag är sällan en hönsmamma men just vid vatten är jag nog en aning (för) beskyddande. Men det är så lätt att det händer nåt.

.

Hemma igen blev det Doris promenad och sen har jag och barnen preppat inför morgondagen. Letat väskor och tvättat kläder och sånt där. De trodde inte de skulle kunna somna vid nio som är killarnas läggtid när det är skola. Är de lediga får de vara uppe hur länge de vill. Ja, hur länge de vill:)

Det brukar innebära nånstans runt 23-24, kanske något längre. Men Jamie somnar ofta tidigare. Så har jag gjort med alla barnen, och de har själva fått ta ansvar över att gå och lägga sig. Frihet under ansvar:) Funkar alldeles utmärkt.

Idag bad killarna om att få lägga sig 22, och det var ok tyckte jag. De har sovit länge på morgnarna hela sommaren, så även idag. Man måste få en möjlighet att vända tillbaka, och det brukar aldrig vara några problem. Jamie meddelade ändå att han ville sova redan strax efter nio 🙂

Jag var fullt sysselsatt med att städa i köket. Sopskåpet närmare bestämt. Det var en jäkla skitig röra men nu är det fint. Ett tag:)

.

Ja, dagen var inte roligare än så, men varm och ljuvlig ☀️

I morgon ska jag städa ute i poolrummet och på terassen och sen TRÄNA! Äntligen är ordningen återställd🙏🏻

Syrran har semester veckan ut så vi ska ju hitta på kul saker förhoppningsvis, känns sådär utan kidsen men å andra sidan kan man göra saker de inte uppskattar. Om man kan hitta när sånt:)

Men så är det. Mitt plugg drar igång sen och då blir det fullt ös, så min tid kommer 🙂

Nu så , sova lite ❤️

Natti natti 😘😘

Kommentarer

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Vad menar du med punkt punkt punkt?
      Ja det kan det såklart vara men jag har haft så här i perioder sen … hm ja alltid faktiskt 🥵

  1. Ann-Sofie

    Jag jobbar i förskolan och jag tycker att det bara blir fler och fler kommentarer från vh vad jobbigt det är att ha sina barn hemma. Skrämmande tycker jag. Och sorgligt!

  2. samps

    nu vet jag ju inte om han hade nån ”baktanke” med att skippa umgänget ”pga coronan” men tänker ändå att med tanke på dom ställena han oftast tar med dom till (lekland, äta ute, bio osv) var det kanske ändå ett smart val att låta bli? sen att han hade kunnat vara flexibel och ”göra nåt annat” (tvivlar på att han är ”delaktig” på leklandet osv) med ungarna istället, ja absolut

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag TROR att eftersom många sådana ställen stängdes så fanns det ingenstans att ta dem. Men jag vet inte 🙈

    2. Thomas Dahl

      Är det ok att få dig på whats app istället?! Börjar förstå de olika barnen/ungdomarna men inte deras utseenden. Ena hade faktiskt samma bd. Mellan 2-tvillingarna var ju samma som oss 5 år!!?? Fortfarande vilka krav hade han?!

  3. Rebecca

    det hade väl varit fantastiskt att kunna gå hemma med barnen, men för många/de flesta så är inte det ett alternativ.. det finns inte en chans att jag eller min sambo skulle kunna vara hemma på heltid med barnen, det har vi helt enkelt inte råd med och kommer aldrig att ha.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det är inte heller det jag säger. Men många pustar och stönar efter fyra veckors semester ihop med sina barn att det är skönt att få lämna dem till dagis/skola.
      Eller efter helgen, julhelgen, påsken osv.

      1. samps

        tror kanske (obs spekulation haha) att det är just ”ovanan” att heeeeela tiden behöva vara på varandra i typ 5, 7, 10 veckor (medelsvensken har väl iofs 4-5 veckor som man kanske inte ens tar i ett svep)? när man inte brukar vara det (barnen på förskola/skola, föräldrarna på jobbet osv) och är van att ha sina rutiner på jobbet och träffa andra vuxna osv osv, sen finns ju vissa barn som är sååå svårstartade att hitta på grejer och gärna ska vara klistrad på en (och har såååå tråkigt! men hitta på nåt då? näää…. och så börjar man istället mucka med syskonet som inte alls har problem att starta upp egna grejer #beenthere med äldsta systersonen haha). bara en tanke liksom, och att för dom flesta är väl semestern en förhoppning av avkoppling och inte typ 4 veckor intensivt häng med barnen x)

  4. christina

    Hoppas inte du för över till dina barn att allt är så jobbigt och besvärligt med skola och rutiner. kan förstå dig men man kanske inte ska säga allt man tänker.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nä jag är ganska bra på att hålla masken 😂Med tanke på att inget av barnen eller den före detta maken fattade vidden av min kräkfobi när den var som värst så tror jag att jag törs säga att jag är bra på att hålla saker för mig själv. På gott och ont.

  5. Jenny

    Blir så glad att läsa det här justa idag. Är självstående med en liten tjej på två och ett halvt år, och vi har varit lediga 8 veckor tillsammans. Som vi har njutit! Är så himla härligt att få spendera mycket tid med sin unge ❤️ Började jobba idag och har redan fått massa kommentarer om hur jag står ut med att vara ledig så länge med henne och bla bla.. Känns skönt att det finns fler som tänker som jag.
    Kram och tack för bästa bloggen ❤️

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja jag fattar inte varför man skaffar barn om man egentligen inte vill vara med dem..? För jag hör ju samma sak efter folks fyra veckors semester, eller höstlovet/ jullovet.

  6. Lotta

    Såg att Vetenskapens Värld ikväll 20:00 handlar om sömn och varför den är så viktig och vad som händer med hjärnan när man sover.
    Man kanske kan få sömntips också
    Kan vara intressant 😊

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag tror jag kan alla sömntips i boken 🙂 men de hjälper inte. 🤷🏼‍♀️Men det brukar ändå vara övergående… till viss del 🙂

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja jag kan enkelt se framför mig hur ingen försvinner ner i vattnet och inte kommer upp, och hur jäkla svårt det skulle vara att se dem. Där har pool och badhus en given poäng 😅. Där får de hoppa 🙂

  7. Sofie

    Jag känner precis som dig. Jag pluggar också så jag har varit hemma med mina tre barn i 10 veckor. Jag älskar det! Som att vara föräldraledig med stora barn 😅 (mina är 6, 9 och 12 år)
    Idag började dessutom min yngsta förskoleklass. Dubbla känslor där. Sonen är supertaggad, jag är väl lite mindre 😜samtidigt som jag gläds med honom sörjer jag själv över att småbarnstidem definitivt är över.

    Idag sitter jag ensam i huset medan barnen är i skolan och mannen jobbar (förvisso hemifrån iom corona men han måste ju jobba)
    Mina studier är än så länge på distans till januari så det är tur att vi hämtar en valp på söndag som jag kan sysselsätta mig med något 😁 (väntat sedan februari så ingen ’coronavalp’)

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Gosh! Jag grinade i veckor när Jamie började förskoleklass. Min sista … Ja du vet, jag behöver inte förklara 🙌🏼
      Jag har Patricia hemma, hon jobbar kväll, och Novalie börjar inte förrän torsdag, och Lovelia hade typ upprop så hon är hemma igen 🙂
      Bra mjukstart för mamman :):)

      1. Sofie

        Usch ja. Jobbigt när våra små blir stora, det kommer ta ett tag att vänja mig tror jag 😅
        Har följt dig under många år så jag minns de inläggen. Sitter själv där nu 🙈

        Perfekt för dig att du har några barn/ungdomar kvar hemma så du kan fasas in i det så det inte blir helt tyst över en natt 😄
        Det är fördelen med att vara många, att någon oftast är hemma med en☺️

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Jajamen! Det är tur att det kommer ta några år till:) även om fler och fler lämnar boet så är det inte helt tomt än

  8. Jessica

    Usch har sån ångest att jag nästan gråter dagligen för snart flyttar dom, är 29 (hon bor i USA sedan länge), en pojke på 20 och min ”minsting” en tjej som är 16🤔 Blir så sentimental, såklart vill jag att dom flyttar och klarar sig själva ekonomiskt🤥

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag har nog aldrig gråtit
      Så mkt som när Janelle skulle flytta. Det blev ganska hastigt då hon och Simon fick lägenhet via kontakter, och det var bara några månader efter att exet drog med buller och bång. Jag är helt klart traumatiserad😎
      Men det är skitjobbigt när de ska flytta! Även om det är livets gång så är det jobbigt 😊Jag förstår dig! 😘

  9. Jessica

    Usch har sån ångest att jag nästan gråter dagligen för snart flyttar dom, är 29 (hon bor i USA sedan länge), en pojke på 20 och min ”minsting” en tjej som är 16🤔🤔🤔

  10. Lena

    Tycker också det var kul när barnen var hemma. Bästa betyget nu när de är vuxna och utflugna är att dom vill komma hem och umgås. Men man har så klart inget val om man skall försörja sig, dumpa dem på dagis kanske är fel utryckt. Skolan är ju obligatorisk och där har man inte mycket att välja på.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det är inte ok. Att inte kika in ofta alltså 😇😂😘
      Jag pluggar Kreativt skrivande:)
      D-kurs i det och sen en B-kurs i Att skriva för barn. Superkul och oerhört utvecklande:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting