Okategoriserade

Djurlivet:)

God mitt i natten:)

Jag överlevde första skoldagen. Barnen med, men det är ju ändå jag som är viktigast😂Eller?

Nädå, jag skojar såklart:) Men första skoldagen är avklarad och det med bravur. Jag väcker bara de två minsta killarna nu för tiden, och Jordan är oftast uppe före mig ändå. Tjejerna har lite olika tider, det är sovmorgnar och de kan ta en senare buss så där har jag helt ärligt ingen tvärkoll längre. Jag vet såklart på ett ungefär men sen ändrar det sig. Alla sköter skolan, så ingen utomstående behöver irritera sig. 🙈

De är duktiga på att ta eget ansvar, vilket knappast beror på att de är många utan mer på att det är så jag uppfostrat dem. Så som jag själv önskade att jag blivit uppfostrad 😂Jag är ganska strängt hållen hemifrån, det var ju lite mer så på stenåldern. Inte på ett dåligt sätt nödvändigtvis men jag hade ett önskeideal som jag sen på ett vis försökt leva upp till själv. Jag misslyckas såklart deluxe mellan varven men jag försöker:)

De får frihet under ansvar. Sköter de sig så lägger jag mig inte i. (Så mycket 😇). Sköter de sig inte så blir det inte jättekul. För nån faktiskt. Inte för mig heller för jag gillar inte att gorma och domdera. Tro’t eller ej 🙂

Ibland får jag skrivet på näsan att vissa människor på riktigt tror att jag tycker att jag skulle vara förmer än nån annan. INGET kan vara mer fel. Jag är bara en helt vanlig rackare med vanliga förutsättningar och ett vanligt liv. Men jag har åsikter och jag vågar stå för dem. Min åsikt är min och den är varken bättre eller sämre än nån annans. Inte mer eller mindre viktig eller korrekt än någon annans. Jag är varken bättre eller sämre än nån annan. De flesta fattar ju sånt här, men vissa verkar ha lite svårare😅

Jag gör så som jag tror är det bästa för mig och min familj. Mer än så kan jag inte göra. Jag tror att de flesta tänker som mig(gör vad som passar just dem bäst) och allt är relativt. Men jag talar utifrån mig själv och mina erfarenheter, eller brist på dem för allt i världen;) Det tror jag också att de flesta av oss gör. Var och en blir salig på sin tro, helt enkelt:) Men vad som är viktigt att alltid komma ihåg det är att vara snäll. Respektera andras val. Utan att snacka skit. Sen kan man såklart tycka och tänka saker och de är helt ok att diskutera, så länge man håller en god ton:)

.

Så tillbaka till skolan:) Killarna åkte iväg en halvtimme tidigare de var sugna på att träffa alla kompisar. I sommar har det ändå varit många hemma, annars kan det ofta vara så att många är bortresta långa perioder. Jag slängde i en maskin tvätt och gick tillbaka till sängen och spikmattan och sen låg jag och läste en lång stund.

Det är en bra start på dagen:)

Sen frukost och lite allmänt röj, innan jag gled i kläderna och tog tag i utestädet. Eftersom det fortfarande fixas i poolrummet så ser resten av trädgården ut som skit. Allt som stod där inne är ju ute nu, minus det som åkt till tippen. Men det är en salig blandning av bord, stolar och bänkar. Mattor, filtar och så de vanliga kläderna som flyter runt sommartid, strumporna vid studsmattan till exempel🙈. Jag har fimpat det ”system” (haha fint ord för nåt stökigt) jag hade för återvinning i poolrummet och nu måste jag komma på en bra lösning. Vi producerar massor av sopor. Det är inte kul men dessvärre sant. Jag kan (men gör det inte) åka iväg dagligen till återvinningen vid Ica, men allt annat, batterier, glödlampor, trasigt glas/porslin, elektronikskräp osv, det måste få ett vettigt ställe att förvaras på tills det är mer än två glödlampor. Palla åka med dem till stora återvinningen liksom🙈

Det är lite att pyssla med. Och det lär gå snabbt för när skolan sen börjar kommer jag få kort om tid:)

Min nya fina trappa in till vardagsrummet😍

Tidigare var det en lång sittbänk som sträckte sig under hela fönstret, och sen en lägre pall/trappsteg. Jag har knappt reflekterat över hur det varit för man blir ju hemmablind. Det har alltid varit så, var så när vi flyttade hit. Men nu är det en riktig trappa. Hemliga Arne han kan han 🙂

Bänken kommer återanvändas vid det långa bordet som ska bäras tillbaka in. Jag tänker att om man ställer den mot väggen och sen fäster en rundstav på väggen där man hänger dynor som ryggstöd så kommer det bli kanon:) Låter inte det klokt?

I poolrummet så trivs djurlivet. Katterna hade använt vissa ställen som sandlåda 🥵men det är fixat nu med ett specialmedel som neutraliserar det mesta.

Spindlarna bodde bakom masoniten och även myrorna hade ett höghus där. I hela väggen, hela vägen upp till fönstret. Mössen hade gömt en halv säck med solrosfrön i en av isoleringsbitarna😂och igelkotten hade lämnat lite spår han med.

Trollsländorna ska prompt in. Jag fattar inte varför för de hittar ju inte ut igen. En högg jag i svansen och han högg mig i handen när jag bar ut honom. Handskarna kändes extra bra då:)

Sen har vi de här, the big green mean machine.

Jag har inte sett en gräshoppa på hela sommaren, men nu minsann så är de här, i alla storlekar och sorter. Just den här bar syrran ut i en skål med en trasa som lock. Mest troligt är han tillbaka snart.

Vi har träffat på massor när vi gått med Doris också, hon stannar, nosar och sen går hon vidare. ”Aha, en sån där som hoppar.”

På eftermiddagen var det dags att åka och träna. Äntligen är David tillbaka!

Många av träningsgänget var där och det var som alltid svettigt blandat med gapskratt🤗. Jag hade ju gräslig träningsvärk efter mitt kettlebellpass för några veckor sen, så jag tog det lite lugnt med vikterna. Plus att jag inte är sugen på att få ännu mer ont i nacken. Men det mesta brukar ju reda upp sig med träning så kanske blir det bra nu:)

På vägen hem hämtade vi upp Corrinda från jobbet och sen kom ju Jimpa och finlirade det sista på altangolvet. Jag lovar att om så en hel elefanthjord kom klampande där där skulle det inte röra sig en millimeter. Det är sjukt stabilt:)

Pappa har föreslagit att vi ska ha kräftskiva där när det är helt klart, vilket också blir en bidragande anledning att rappa på. Vädret går ju inte direkt mot värme.

När barnen lagt sig gick syrran och jag med Doris när vi plötsligt såg en igelkott som låg alldeles stilla.

På sidan. Utan att röra sig det minsta mer än att den andades. Mitt på cykelbanan låg den, och eftersom de ju är fridlysta så måste man ju agera. En googling senare sa att det var polisens sak. Vi ringde 11414, för 112 kändes fel. Syrran pratade med den automatiska tjänstväljaren som frågade vad det gällde.

”Igelkott” artikulerade hon. Den automatiska rösten frågade :

”Gäller det Internationellt ID-kort?” 😂😂

Hm nä:) Men så, rätt var det var så började den lilla nosen röra sig, snosade och ansiktet skrynklade ihop sig och vips rullade den över på tassarna och traskade snabbt iväg. ❤️

Kanske hade den blivit påkörd och svimmat? Det kändes i alla fall som den återfick medvetandet.

Så härligt att se den tulta iväg:)

Det var dagens begivenheter. I morgon kör vi ungefär samma sak:)

Och så hörs vi då😘

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Jessica

    På vår Ica har de en liten återvinningsgrej för småelektronik, typ batterier, glödlampor, små sladdar osv. Inne på Ica alltså precis i entrén. Supersmidigt att plocka med när man ska dit o handla. Den kallas något fyndigt som jag inte kommer ihåg på rak arm, typ El-in eller något sådant.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting