Okategoriserade

Trött :)

Så jag ska försöka sova, snart:)

Jag har en fråga till er. Ni som skriver tre ( eller fler eller färre, men det ska vara tre rent grammatiskt) punkter efter en mening. Vad menar ni med det?

Kanske görs det omedvetet, men för mig så tolkas det som att det är en slags, ja kanske en liten pik.

Idag tex kom en kommentar, ungefär så här: ”Sömnbesvär kan ha med klimakteriet att göra…”

De där tre punkterna ska användas i stället för ett ord man inte skriver ut, eller som att meningen avbrutits. Annars är det en punkt som markerar att meningen är slut. Tre punkter gör mig förvirrad 🙈

Så. Vad menar ni? Hur tolkar ni en sån mening?

Och ja klimakteriet kan orsaka de mest varierande problem och ja, det är ju ditåt det lutar, man blir ju inte yngre😜Men just att ha ont och inte kunna sova är för mig inget nytt. Tvärtom är sömnproblem något jag alltid haft, i perioder. Det brukar gå över:)

.

Nej, nu ska jag sova! I alla fall en timme innan jag vaknar pigg som efter en powernap 🙈

Vi hörs ordentligt i morgon 😘

Kommentarer

  1. Ekot

    Jag tänker att där får man själv fundera på vilken fortsättning som passar, att den som skriver inte vet men vill väcka en fråga, men inte självklart vad svaret är.

  2. annakarin

    jag är nog en sån som använder mig av tre punkter… för mig är det funderingspunkter, som ett lite tecken till den jag skriver, va tror du, kan det va så här…. i mitt umgänge familj använder vi oss av dessa punkter…
    tack för ditt inlägg, jag har aldrig tänkt att det kan tolkas på annat sätt.
    btw älskar din blogg och att du tillåter oss att få följa ditt liv och din vardag,
    sluta aldrig!!
    ha det gott

    1. Agnethe

      Precis! Trodde inte att det kunde misstolkas. Det betyder ”jag funderar” och ”enig?” Det har vi fått lära oss i skolan sen gammalt. Har aldrig hatt nånting med ”pik”att göra. Jag använder de tre punkterna ofta. Missförstå mig inte, snälla.

  3. Ewi

    Jag skriver det ungefär som funderingspunkter: ”Så kan man ju göra om man vill, men…” vilket indikerar att det finns mer att säga om saken fast jag inte gör det.

    I grammatik för citat används det dock på annat sätt. Kalle sa ”över min döda kropp…” och då betyder det att han sa en massa annat sedan, men man valt att inte skriva ut det. Sedan kan man också göra: Kalle sa ”över min döda kropp (…) då slår jag ihjäl honom!” Då betyder det att Kalle sa saker emellan början och slutet som man valt att inte citera.

  4. Niobarnsmamman

    Jag använder sällan tre punkter, men de gånger jag gör det är det när meningen borde fortsätta men jag orkar inte skriva flera synonymer eller så hittar jag inte ett sätt att formulera mig så jag avbryter meningen och ger läsaren möjlighet att avsluta den.

  5. H

    När jag skriver det i sms/kommentarer/dylikt skriver jag det nog oftast när jag är osäker. Som ”jag vet inte riktigt… kanske..?” eller ”men… tror du verkligen det?” eller ”jag tror inte att jag mår så bra…” typ. Så i de första fallen hade det ju kunnat skrivas som ett kommatecken istället, men jag vill nog typ understryka osäkerheten genom att skriva punkter. Och ehm, hoppas att andra tolkar det så och inte som att jag är dryg. I det tredje fallet är det nog att det känns så mycket mer som ett konstaterande att skriva ”jag tror inte jag mår så bra” utan punkterna. De som känner mig väl skulle nog tolka det senare som allvarligare och det med punkterna mer som att jag inte riktigt vet hur jag mår. Men det är nog mer mitt sätt att kommunicera med mina närmaste.

    I exemplet du gav skulle jag dock också tolkat punkterna som lite drygt.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting