Okategoriserade

Idag, söndag

Jag var på kräftskiva i fredags, och jag lydde inte alls några råd om att dricka alkoholfritt va;) Men som alla ju vet så är det kräftorna man blir dålig av. Och som jag käkade kräftor alltså! Men kul var det, och även om jag var bra seg i går så gör jag om det vilken dag som helst. Igår gjorde jag inte så många knop, men än en viktig födelsedagsfest för Jack:) Men mer om den i ett annat inlägg:)

Idag var det söndag, från morgon och till kväll. Jag hade inte några planer mer än att ta tag i ”något”. Vad som helst. Det fick bli de fyra fönster som inte putsats än i poolrummet. Jag tjatar lite, men att kalla det för något annat är svårt! Kanske om jag sätter dit en poledance stång, eller sätter dit ett biljardbord och kör poolspel? Då kan man fortsätta kalla det för poolrum, men annars måste vi enas om ett annat ord.

I alla fall, vi har ju haft en pool där, och alla som bor i Uppsala vet hur fantastiskt kalkrikt vatten vi har. Och vad kalk gör med saker, som fönster. Barnen har givetvis fått stoja och plaska hur mycket de ville och fönstren har varit blöta typ hela somrarna. Och även om inget vatten funnits att plaska i de senaste sju åren, så har det heller inte putsats några fönster. Orka.

Men nu, när altanen där inne är klar, jag ska visa er sen men måste fixa undan alla grejor som står och dräller, så måste man putsa rutorna.

Från detta, här är det värst upptill, vissa rutor såg ut så här överallt. Jaja, jag vet.

Till detta:)

Inget av de här fönstren är dubbla eller öppningsbara, det är nog inte ens glas utan nåt liknande. Men ett fönster är ett helt vanligt som vi har i alla sovrum. Ett med dubbla rutor och delbart och öppningsbart. Det är satt på tvären, så att man öppnar det uppifrån och ner. Fäller ner alltså. Tungt som satan. På utsidan sitter ett stålnät och det är ju tanken att man ska kunna ha det öppet för att få det luftigare, samma princip finns på bakdörren. Men nu var det så att rutorna hade delat på sig och den ena hade fastnat uppe, medan den andra vikt ner sig en bit. Det såg jag inte när jag öppnade det förut för att det var varmt…så jag bara trodde att jag vädrade;)

Idag noterade jag det, och började fixa. Dammsög upp allt bös som hamnat mellan, fällde försiktigt ner första glaset och putsade insidan av båda. Fick hjälp av Trixie att trycka till från utsidan så det lossnade och kunde sen fälla ner även den rutan. Och vad skådar mitt ljusblå öga????

Jo, ett stycke platt fågel.

Den har ju legat där ett tag. Jag ogillar fåglar, tycker de är superläskiga. Tack Hitchcock för den. Papegojor är undantaget. Fan vad äckligt. På med plasthandskar och sen i med pippin i en påse, skala av handskarna a la valfri kirurg och sen knyta ihop. Usch.

Jag fick lov att mota bort en korsspindel från utsidan också, detta djurliv.

Jag har ändå morskat till mig rejält, förr kväljde jag, rös och använde en spade, sopborste med långt skaft eller liknande om jag var tvungen att plocka upp döda djur. Helst andningsmask och gummihandskar också. Möss till exempel puttade jag upp med något på en spade, en stor spade alltså, och sen bar jag den på en spadlängds avstånd till soptunnan. Idag plockar jag upp dem med ett papper, dock gärna trippelvikt. Suckar bara över katternas mordiska instinkter. Vem vet vad detta ska sluta? Snart kanske jag kan vrida nacken av fisk också, så man kan fiska med kidsen?

Sen kom Jimpa. Han har ju massa grejor här eftersom han liksom aldrig kommer bli klar med allt jag behöver hjälp med 🙈och nu behövde han nåt. Kaffe säger man ju aldrig nej till, och trevligt sällskap är helt i sin ordning det med:)

I morgon ska han byta min kran i garaget och sen tror han att jag kommer att tvätta min bil, så galet 😉

När jag skulle ha kaffe i morse så var det slut! Jag dricker ju helst snabbkaffe, något som jag hånas stort för av de flesta, men det bryr jag mig inte om. Jag har en Nespresso och en Tassimomaskin och älskar kaffet från båda, men återvänder alltid till mitt kära snabbkaffe:) Barnen har minsann börjat hinka kaffe. Det hade jag inte räknat med, och har inte riktigt lärt mig än att det som förr räckte en månad nu är slut på halva tiden. De fick pipa iväg och handla:) inte mer än rätt. Jag serverar dock sällan, typ aldrig, snabbkaffe till någon, speciellt inte om de dricker det svart. Då är det inte så gott. Så lugn, Jimpa får Nespresso. Och jag fick lov att dricka det i dag, men det är ju ändå helt okey:) Det går till och med att dricka utan mjölk i värsta fall.

Barnen bestämde även mat och lagade den, så sen var det bara att sätta sig vid ett dukat bord och äta. Ja, jag har uppfostrat dem väl:) Det tog sin tid, men som man sår kan man skörda.

Och apropå skörda. Syrran har en björnbärsbuske ❤️

Vi har ju gått långa promenader dagligen, i lördags morse, efter kräftskivan vid ett på natten och några timmar framåt, skramlade vi ihop 14000steg… helt obegripligt. Kanske var det alla dubbelsteg som räknades;)

Men en prommis har blivit en trevlig vana, och målet är ju då de där 10000 stegen som är ett bra mål för vardagsmotionen. Många dagar tränar man ju och då blir det motion på ett annat vis, men vi försöker få in stegen ändå. I kväll tog vi ett Pitstop och käkade björnbär. De är så jäkla goda!

Vi traskade sen hem, och jag fick en bok av Lovelia och en bit bokplast.

”Hjälp mig.”

Okey. Jag mindes att jag förra året fick en länk från en av er läsare, och letade reda på den, kollade sen på Youtubeklippet och plastade in boken näst intill felfritt:)

Under djup koncentration men utan en enda svordom. Tro det eller ej.

Kommer glömma bort det igen, men just nu känner jag mig oövervinnerlig, och funderade på att erbjuda mina tjänster till andra som inte tycker sig kunna eller ha tid. 25 kronor boken och jag blir rik, eller?

.

I morgon är det måndag igen. Det får väl gå det med. Jag ska fixa mina fransar, och jag ska försöka limma mina stolar som ska stå ute i poolrummet tror jag. Om inte solen skiner för då tänker jag göra precis ingenting. Jag har en vecka till på mig utan skolan, sen drar mitt igång. Som jag ser fram emot det!! Men jag tänker inte slarva bort den lediga tid jag har:) Sen blir det fullt ös igen och lägg till allt annat som ska göras, så kommer jag ha fullt upp. Jag kände det i våras när kurserna slutade att jag var bra slut. Men en B-uppsats och en C-uppsats,och en A-kurs på det, och en pappa som åkte in och ut på sjukhus, plus Corona plus massor av annat strul hela tiden var en aning för mycket. Det kan bli så ibland. Bara att försöka styra upp bättre nu:)

Och en bra början är kanske att komma i säng före ett på natten?

Vi hörs snart igen, men nu är det natti natti. 😘

Kommentarer

  1. Karin

    Åh vilken flashback till lågstadiet jag fick av de där bilderna. Minns fortfarande hur mitt bänkpapper och bokomslagen såg ut trots att jag började ettan 1991!

  2. Annika

    Det skulle vara roligt att se bilder på hur poolrummet såg ut förrut – när det användes som poolrum 🙂 var det många år sedan ni kunde använda poolen?

  3. Marie

    Men plastar man in fortfarande trodde jag man hade slutat med helt. Jo de där kalkrika vattnet saknar jag inte från bott där uppe. Tacka vet jag vårt vatten här nere i götet. Mindre tvättmedel går år, behöver ej använda balsam för håret blir inte som svinto. Och kalkavlagringar vet vi knappt vad det är. Och vattnet är gott här, gillade aldrig dricka kranvattnet där uppe blä. Uterummet kanske är ett bra nytt ord.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Mitt vatten är supergott:) Vi har fått nån slags avhärdare i kommunala vattnet nu så det är bättre än förr med kalket🙏🏻
      Jodå man får plasta in ibland, de kommer hem med böcker och plast och ordet från skolan 😅

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting