Okategoriserade

Trädgårdsdag :)

Vart sjutton tog helgen vägen? Man får lov att inte blinka, så är det helt klart, för gör man det så försvinner flera dagar. I går så var det dags att ta reda på allt som vi sågat ner i trädgården. Det är inte så kul:) Det tar tid, och är besvärligt om man inte har rätt grejor. I mitt fall kärra och dragbil. Men, Jimpa har:D Han är lite som anden i Alladin, förutom att man inte direkt är begränsad till tre fjuttiga önskningar 🙂 Eller som Skalman som bara drar fram rätt sak, som en annan inte ens visste existerade, från skalet. Nu kom han med en stor rackare till kärra, och sen fick alla kidsen lov att hjälpa till att släpa fram alla jäkla grenar till framsidan. Det var under allmänt muttrande, men ändå med ganska gott teamwork som vi grejade på. Två rejäla lass åkte vi iväg med till återvinningen.

 

Efter det första så hade Jack dykt upp hemma:) Min lilla goding, som är så himla enkel att ha hand om, han älskar att vara här:) Det är Jamie som är favoriten, men alla ungarna är kul att hänga med. De hoppar studsmatta och han fick vara med och baka med Lovelia.

Och såklart hjälpte han till att bära grenar:)

Vi bar och släpade, och sen plockades nästa mirakelmaskin fram, en lövblås. Med stora bokstäver. Alltså… jag kommer aldrig vilja kratta ever again, när man testat på en sån här:)

Jag har blåst runt äpplen, grenar, små plankbitar från Gud vet var, leksaker, gatsten och löv såklart. Riktade man lövblåsen mot mina mossbelupna slipers så hittade man dem där under:D Jag har hittat stenar i trädgården jag aldrig vetat om att de funnits där. Jättekul:) Lite tung, och ibland kändes det som jag skulle flyga baklänges;) Bra drag i den.

Ner med eländet i säckar och sen var det färdigt för den dagen, det började bli mörkt.

Lite kaffe, och sen middag, lägga Jack, och då var det ju svårt att veta vem av oss som skulle somna först;) Han får sova i min säng, och kryper självmant upp i mitten och gosar ner sig på kudden. Jag låg bredvid och läste lite innan han somnade.

Notera valet av gosedjur 😉

Sen var det en diskussion med mig själv, skulle jag somna, eller avsluta dagen med en lång Dorispromenad? Det fick bli prommisen, och det var ju skönt när man väl var ute. Vi var nog ute en timme, och när jag äntligen kom hem kändes det inte mer än rättvist att bara lägga sig på soffan och kolla på serie. Såg ett avsnitt av Crossing lines, och halvvägs igenom nästa så ringde en liten klocka.

Vi har ju en workshop på måndag med skolan, det har jag tvärkoll på. Men så började jag fundera på VAD vi skulle prata om? Hm…? Loggade in och kollade. Jomen vafan, då ska vi lämna in ett par sidor text som ska diskuteras. Inget konstigt egentligen, för så har vi alltid gjort, men nu är inte deadlinen för texten förrän nästa vecka. Jag hade skrivit exakt NOLL ord. Noll. Zipp, Zero, Null. Min planering är ganska noggrann och jag har haft annat som legat före.

Men då, halv ett på natten var det bara att sätta sig och värpa fram tre sidor text. Från att ha velat fram och tillbaka hur jag ska gå vidare och inte vetat alls vad nästa steg är, till att ha fått till tre sidor och en svag plan tog det tre timmar. Tre tre:)

Workshopen börjar halv tio i morgon så det fanns inte tid att göra det här idag, för kursarna ska ju hinna läsa också. Det var inte bara jag som missat, det hade hälften av oss gjort. Pust.

Det fanns ingen tid att hålla på att ångra sig eller fundera i timmar på en replik, och då brukar det gå väldigt bra. Jag är fortfarande nöjd med det jag skrev, förutom att det såklart kan behöva ändras om lite på olika vis. Det tog lite tid att kontrollera så det blev korrekt i tidslinje och sånt, men strax efter fyra skickade jag in det.

Och dök i säng, pigg som en mört. Jack sov som en gris, och jag somnade ganska snabbt, hyfsat trött i kroppen även om skallen var på högvarv. En dryg timme senare vaknade jag tvärt. Av vad vet jag inte alls, kanske lillFjant som hostade lite. Sen var det ju tvärkört att somna om.

Vid sex var det bara en timme kvar till man kan boka träningen på fredag. Då jag om allt går enligt planen, är nyopererad i foten, men inte fan kan man förlita sig på det. Jag hoppas på det bästa men planerar för det värsta:D Och skiter sig operationen vill jag träna va;)

Så då var jag vaken till sju, bokade och sen somnade jag. Jack vaknade inte förrän strax före tio:) Men då låg han bara kvar och myste och grejade med sina saker, jag slumrade såklart, och inte förrän klockan var runt elva och han fortfarande inte visade minsta tecken på att vara less, så masade jag mig upp. Då var han alert direkt och sen har han varit som ett glädjerus:D Underbara lilla unge! Snabba rörelser också 😉

Klockan ett hade jag dragit på gummistövlar och regnkappa för att stå nere vid våra fina kullar och protestera mot att de ska bygga 21 tusen bostäder här. När man får höra lite siffror så klarnar det extremt, och man inser på allvar vilka storhetsvansinnen som styr.

Idag finns det runt 4000 bostäder i hela vårt område. De ska bygga 21 tusen.

Vi är runt 10 tusen som bor här och ska bli 50 tusen. But why?? Det är ingen jävla mänsklig rättighet att bo i Uppsala, än mindre i ett specifikt område. Bygg i glesbygd  i stället.

Det fotades med drönare och det var massor av folk där. De hade en räknare som sa 777 stycken MEN då hade de inte räknat de hundratals som strömmade till från en annan öppning:) Polisen hade gett tillstånd, men sen ville de dra tillbaka det… Fast med tanke på att de stod där med en piket och en vanlig bil och satt och bara kikade, så antar jag att de inte tänkt göra något. Inget mer än att påpeka:)

När man gjort sin plikt som bekymrad invånare, så åkte jag hem, och lämnade tillbaka Jack till Janelle och Simon.

Och sen iväg till mamma och pappa för att byta plats på möbler. Det gick sådär;) Skruvade man isär lite så funkade det, men det är ju så förbannat tråkigt. Speciellt som vi skruvat ihop det för ett tag sen:) Sen skrubbade vi gammalt mattlim från golvet i ett par timmar. Men nu är det så bra som det går:)

Hem igen, käka lite och gå en två timmars promenad med Doris och syrran. Det var väldigt skönt ute, blåste inte och var ganska varmt. Nu är jag helt supertrött, och hungrig 😉 Och ska äta kvarg innan jag kryper ner och förhoppningsvis slaggar gott.

I morgon är det måndag igen. Workshop, sen träna på kvällen. Där i mellan ska det skrivas.

Och tusen andra saker;)

Men vi hörs då!!

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

 1. Carlsson

  Mia
  Jag kan inte se något gulligt, tufft, fränt eller naturligt i att ett litet barn somnar med ett leksaksvapen, ser ganska läskigt ut.Undrar också om sådant får säljas nu för tiden. Vid vilken ålder anser du att vapenlekar bör upphöra? Om man tänker på vad vapen ofta står för och används till så tappar det all charm. Finns säkert bättre alternativ i ditt hus att somna med.Så är min åsikt du får ha din. Tja

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Saker som förbjuds lockar. Så är det med allt. Även leksaksvapen. Genom att låta ungar leka så avdramatiserar man och läker, det är väl dokumenterat. Jag anser inte att vapenLEKAR någonsin behöver upphöra. Det är svinkul att skjuta prick, det är en os-gren till och med:)

   1. Helena

    Min 4a åring älskar sin knallpulver bössa över allt annat. Vi är en jaktfamilj så det är inte något konstigt att gå runt med en bössa.. Hellre det alla gånger än ge mitt barn kött från en plastförpackning som fraktas hur lång väg som helst. (även ekologiskt har fraktast långa vägar.)
    För oss innebär vapen ett sätt att få mat.

 2. Lena

  Pistoler trodde jag inte man kunde köpa i leksaksaffärer längre. Nu är det ju väldigt längesedan mina egna barn var små. Då fanns det i alla fall med knallskott till.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jodå det finns:) Jag älskade att leka med pistoler när jag var liten, och mitt vapenintresse idag håller i sig. Jag är dock ingen seriemördare🙈

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Haha ja säkert:) Han älskar att kuta runt och skjuta ungarna, de minsta faller väldigt naturtroget och med många ljudeffekter:)
   Tack🤗

 3. Rille

  Du har skrivit nu några gånger att det inte är en mänsklig rättighet att bo i Uppsala, men det är det faktiskt. Artikel 13. 😉

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Artikel 13? I vad? Jag betvivlar att det någonstans står att man har rätt att bo i just specificerat Uppsala😜
   Tänk vad jobbigt det skulle bli om hela världen plötsligt refererade till artikel 13 och stod här och stampade och krävde boende😳

  2. Karin

   Tycker det är lite roligt att ingen vill att de ska bygga där de bor. Det är bostadsbrist i Uppsala och det byggs ju överallt och i mina ögon är Nåntuna landsbygden. Protester i Gränby, seminariet, Eriksberg osv osv. Det kanske är de personerna som ska flytta ut på landet.

   1. familjenannorlunda
    familjenannorlunda

    Fast vi bor ju på landet. Och det av en anledning … vi vill inte bo i stan:)
    Men 40.000 personer till… det måste du ju tycka är en aning overkill ändå 😉

   2. Sara

    Ja det är verkligen komiskt ha ha! JAG vill ha någonstans att bo och jag vill att MINA barn ska kunna flytta hemifrån men nytt ska bara byggas långt ifrån just MIG!!

    1. familjenannorlunda
     familjenannorlunda

     Nej. Men att bygga 21 tusen boende där det idag finns 4000, i ett område som består av gammal fin skog, som idag är välfungerande…? Att bygga så det förstörs? Att till det bygga en spårvagnslinje till ett bostadsområde där det florerar shitloads av kriminalitet, göra en väg som idag är 80-begränsad till en jäkla stadsgata med 30-40 begränsning, (snabbaste och minst trafikerade vägen till den delen av stan, nu alltså, sen får man kökrocka med alla andra ) med shoppingmöjligheter… att bygga bort rekreationsområden som används av tusentals, för … shopping? Är det i tiden?? Samtidigt dör cityhandeln. Det är byggplaner som sträcker sig många år framåt och hur kul är det att bo i en byggarbetsplats? Pelling och hans anhang vill att uppsala ska bli som stockholm… men uppsala är bäst som sig själv. Lagom:) Jag tror att få sätter sig emot att man bygger med måtta, så som det gjorts under åren. Vi har fått två stora nya områden här ute på senare tid.
     Med 40.000 nya invånare behövs kanske sjukhus/polis/brandkår, men det kommer inte bli. Uppsala har redan idag svårt att tillgodose behovet av el.
     Så. Det handlar verkligen inte om det som du häver ur dig. Det handlar om MÅTTA. Och det är inte de här planerna, de är rena storhetsvansinnet, Pellings monument.

     1. Karin

      Det handlar om 20000 bostäder över en 30-årsperiod i flera stadsdelar. Samma gnäll när det skulle byggas 40 villor i Nåntuna när det hävdades fornlämningar. Folk måste ha någonstans att bo. Vakna upp och inse att det byggs på samma sätt i hela Uppsala. 15000 bostäder Rosendal på kortare tid, Norra Luthagen, Gränby, längs med järnvägen, innanför Kungsgatan . Har du inte barn som förhoppningsvis ska flytta hemifrån innan de fyller 30? Var ska de bo om det inte byggs? Var tycker du att det ska byggas?

     2. familjenannorlunda
      familjenannorlunda

      Hävdades fornlämningar? Hävdades ? Som i ljuga alltså?
      Folk måste ha nånstans att bo, ja. Men man måste inte bo i uppsala. Rosendal är stort men det byggdes på mer eller mindre oanvänd mark. Nu ska Lunsen slaktas.
      Jodå jag har barn 😆men inte fan kommer någon av dem att kunna få boende i det som byggs idag, det är alldeles för dyrt. Rosendal exempelvis, 10.000kr för en tvåa, det är inte så enkelt att klara ensam på en lön. Jag tycker att man kan bygga över hela Sverige, så varför inte Kramfors? Eller kanske Sollefteå? Där bb och sjukhus får stänga pga för lite folk? Där bygden dör ut pga utflyttning till storstäderna. För att jobben försvinner. Fast varför gör de det? Det är så snett och idiotiskt att koncentrera allt till vissa ställen. Värna om alla städer inte bara storstäderna. Sverige är otroligt ojämnt befolkat, det står tomma lägenheter/hus i många mindre städer.
      Återigen, det är 4000 bostäder här i dagsläget. Och ska bli 21000 nya. Det är inte klokt. Sättet de ska bygga på är inte klokt, med shopping och inga parkeringar. Sen kan du tycka annat, men jag och många med mig tycker så här.

     3. Karin

      Inte fanns det väl några fornlämningar. För mig är det viktigt att bostäder finns där arbete finns. Dyrt kommer det att vara oavsett var i Uppsala de bygger. Det är ingen anledning till att de inte ska bygga. I Rosendal fick golfen flytta på sig. För 100 år sedan var Väderkvarnsgatan yttre gränsen i Uppsala och därefter var det landsbygd. Nu är det i City. Tiderna ändras och allt kan inte vara som förut och alla kan inte få exakt som de vill. Det byggs otroligt mkt på alla håll i Uppsala och ändå är det bostadsbrist.

     4. familjenannorlunda
      familjenannorlunda

      Vi kanske kan bygga där du bor? Du känns positiv till det, så det vore en bra idé ju!
      Jodå det finns fornlämningar där, det är ett järnåldersfält bland annat, det finns även naturreservat och så vidare.
      Håller med man kan bygga men INTE TJUGOENTUSEN JÄVLA BOENDEN, som SUNDVALL sjutton, en hel stad

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing