Okategoriserade

Tips !

Innehållet reklam och annonslänk för Matsmart

.

Jag sitter och beställer från mitt kära Matsmart, och funderar lite på datum:)

Deras affärsidé är ju enkel och så bra. De säljer varor som annars skulle ha kastats och det till riktigt vassa priser, ibland känns det nästan gratis. Det minskar matsvinnet vilket ju alla vet är enormt. Och matsvinn är så korkat. Herregud. Vilket slöseri folk i allmänhet, även jag, håller på med. Förr tog man tillvara på allt. Allt från djuren, allt från naturen. Man saltade, torkade och rökte. Man hade inte ens kyl och frys men tog ändå tillvara på allt. Ett djur som slaktades blev inte bara mat utan man använde hudarna och hornen och vad det nu var.

Nu kan vi ju kanske inte göra riktigt lika idag, förutsättningarna och behoven ändras 🙂

Men man kan låta bli att kasta mat bara för att bäst-före-datumet passerats.

Lukta och smaka! Smakar eller luktar det illa då kan man kasta men annars är det bara att använda 🙂

Flingor till exempel. Torra cornflakes, det händer ju inget med dem på bäst-före-dagen som gör att de blir oätliga eller farliga. Samma med alla konserver. Jösses. Militären har alltid, om man ska tro alla mäns historier från värnplikten😂, ätit många år gamla konserver. Jag har inga problem med att använda ”gamla” matvaror, så länge de ser bra ut och luktar som de ska. Eftersom jag gillar att ha ett lager att välja på hemma så har jag ofta ett tjugotal kanske mer, olika konserver. Allt från tonfisk till ärtor och morötter. Jag försöker ju ställa äldst datum längst fram men det funkar sådär när alla river runt. Det är alltid burkar som hamnar i glömska. I åratal. Sist var det tonfisk som datumet gick ut på för flera år sen, tror det var 2014🙈 smakade precis likadant som den nya burken jag hade.

Älskar konserver, tills jag måste åka med alla metallburkar till återvinningen 🙂

För mig finns inget specifikt årtal eller antal dagar över tiden på matvaror som gör att jag automatiskt kastar. Titta, lukta, smaka säger allt:)

Med det sagt, så är Matsmart en butik helt i min smak. Det är ganska sällan ändå som deras varor är utgångna, däremot kan det vara kort datum. Eller byte av förpackning. Eller att butiker köpt in för Mkt av något och inte blir av med det.

Som Pierre Robert till exempel:

Just nu har de massor av underställ!

Både byxor och tröjor och i många barnstorlekar. Mina pojkar ska få byxor, för de har oftast jeans Istf överdrag nu, det behövs ju inte direkt i regnväder.

Jag beställer allt möjligt från Matsmart, helt beroende på vad som finns just då. Väldigt ofta, typ alltid, hårvård – schampo, balsam, inpackningar, eller hårolja. Rakhyvlar, hudkräm och sånt.

All bakchoklad gick åt till julgodis:)

Kanske ska se om det finns mera, så barnen kan baka lite nu när de ändå är i gång 🙂

Ja, nu ska jag ta och koncentrera mig på min beställning.

Matsmart är mitt allra bästa tips för att spara pengar och samtligt hjälpa miljön.

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing