Okategoriserade

Påsken rullar in…:)

Och jag har inte brytt mig ett enda dugg om det:)

Ibland så får jag sjukt dåligt samvete över att jag är så tråkig. Jag tycker ju det är fint med påsksaker och liknande, men ska man vara helt ärlig, så är det ingen annan som bryr sig. Och varför ska jag då anstränga mig?

Jag skulle kunna strunta i påskmat och påskägg också, det är bara massa kalorier som måste bort sen;)

På samma vis måste tuppar och kycklingar väck.

I år så har jag medvetet struntat i att ens ta fram minsta lilla, för om det nu blir av med operationen på tisdag, ta i trä, så vet jag att den där kartongen med påsksaker kommer stå nånstans i vägen. Jag kan inte klättra runt i garaget, och om nån annan skulle bära ut den så skulle den ställas helt fel och sen försvinna i slukhålet där inne;)

Det är stökigt som vanligt där inne nu, vintern gör saker med garaget. Men, som vanligt kommer det en sommar och som vanligt så städar jag där ute då:) I år kanske jag ska göra det ordentligt till och med.

.

Essän tuffar på den med. Många timmar tar det, men jag tror det kan bli bra till slut. Hoppas i alla fall:D

Igår vaknade jag före sju på morgonen, kollade på klockradion som stod och blinkade, vilket innebär strömavbrott. Men ett litet kort, kunde jag ju se på tiden. Spisen, mikron och sånt där blinkade också, men allt var på igen, så jag tänkte att det måste ha varit något med nätet.

Sent på kvällen frågade Patricia om ventilationen verkligen var igång, det var så tyst? Jag gjorde ren filtren förra veckan och slog igång den sen, men jo, just ja. Det har varit strömavbrott. Fast den brukar ju också hoppa igång??

Ut och kolla, men den var ju inte alls igång. Ner och kolla säkringarna, och den hade ju gått. I med en ny säkring, som smällde i handen direkt. Och jordfelsbrytaren slog av hela huset. Fan då. Kidsen hojtade, det var ju mitt i spel på datorn och filmer och allt vad det var. Jaha. Stackars er;)

Ut och dra ut sladden från ventilationen, sen ner och byta säkring, och sen sätta i ventilationen igen, som då funkade. Det luktade el. Alltså det går inte att förklara den lukten, men det är ”el”. Vi for runt här och sniffade, men det var högt oklart från var. Några minuter senare slog jordfelsbrytaren av igen. Helt väntat, och något är alltså fel på ventilationen.

Vad göra?

Jo, messa Jimpa och fråga om han kan komma och kika:D

Så idag var han här, och det verkar vara kortslutning i något. Bah. Men, det skulle han se till att et fixades, han är ju mannen som har kontakter precis överallt:) Sen hittade han filtret han tjatat om måste finnas, och jag har sagt: Nej! Det finns bara de två som jag gör rent. Nej, säger han, det måste finnas ett till… Och så satt det där, precis bredvid de andra två. Ett jävla äckelfullt filter som borde bytts för typ tusen år sen. Vad kul att jag inte visste det då.

Till mitt försvar här, så installerades ventilationen när jag precis hade fått en bebis, kan ha varit Lovelia, och jag var inte det minsta delaktig i det. Bravida skötte sitt och exmaken skötte det han skulle. Dvs det som Bravida sagt, nämligen spola rent de här två filtren, och rör inget annat. Rör för helvete inte ventilerna.

Se drog ju han, och jag blev ensam med allt, även skötseln av ventilationen:D Inte bra.

Jag har gjort det jag visste, och resten … tja det visste jag inte. Så det är ju en jäkla tur att Jimpa liksom VET saker, och ännu bättre att han KAN dem:) Så förhoppningvis löser det sig.

.

Träna lite måste man ju också. Och det var ju inte så skönt alls. Musklerna värker och är helt slut, men det är då som det är som allra bäst att köra igenom dem lite lagom.

Bara det att det sällan blir ”lagom”;)

Vi körde idag många repetitioner, så 15 reps gånger tre av massor av övningar. Men med väldigt lätta vikter för min del.

Sen var det hem och äta lite.

Jag lagade den där svingoda laxgrytan idag igen, och serverade den med risoni. Det är en kul pasta som jag tycker är väldigt god. Laxen skars i kuber och stektes med vitlök och rödlök, peppar, paprika och chili, sen på med passerade tomater och lite grädde. Supergott och tar en kvart, max:)

Jag hade ätit före träningen, så efter blev det bara lite kvarg.

.

I morgon ska jag vara på inskrivningen klockan halv ett. Ta i trä:)

Det tar ett par timmar, och sen måste jag handla. Jag ska försöka hinna med att handla på måndag också, även om det kanske är sämre utbud, sådär sista dagen på helgen, men så jag inte behöver göra det direkt jag kommer hem från hospitalet. Inte för att jag kanske kan köra bil, även om jag gärna vill tro det, men jag hoppas få lite hjälp av mina barn med körkort. Jag bör ju kunna följa med och betala;)

Men nu ska jag hoppa i säng, läsa lite och sen sova.

Vi hörs i morgon 🙂

Natti natti♥

 

Kommentarer

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Av det skönlitterära – ingenstans dessvärre. Jag har lovat att försöka lägga ut något här, men det är lite svårt eftersom universiteten kör all text i nåt program för att undvika plagiat. Så finns texten här kan den ev vara förbrukad. Men jag har ju ett hopp om att bli klar med de två jag jobbar med nu och att de kan bli antagna. Ett litet hopp förvisso eftersom typ alla skickar in manus nu under pandemin😂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting