Okategoriserade

Novalie 18 år :)

Okey, jag säger det direkt – Det är inte klokt vad fort tiden går!!

Så nu kan jag släppa det:)

Idag fyller Novalie arton år, hon blir myndig. Vad hände?

Hon ville inte var med på bild idag, orkan inte fixa sig:) men här fyllde hon nio år.

Jag saknar tiden när barnen var små. Jag gör det, även om jag självklart ser att det finns fördelar med att de blir större:) Ni som fattar, ni fattar.

Idag väntade vi extra länge med att gå in och sjunga, klockan var närmare tolv, men då var hon vaken, och uppe. Det hade vi inte räknat med:)

Hon fick ett pandoraarmband av mig, med ett Mimmi Pigg lås:)

Och en berlock:

Jag älskar de här armbanden! Efter att ha varit anti i flera år så har jag nu ändrat mig totalt. Haha, ja men det är ett privilegie man har, man får ändra sig. Jag tror att jag ska, eller jag har faktiskt bestämt mig, för att jag ska köpa ett till mig själv. Nu, innan tisdag för då får man tre för två:)

Jag tycker att det låter skittöntigt när folk säger att de ska ”unna sig” det och det, eller att ”Det är du värd!” Spyr på det, för självklart är man värd precis allt man kan få, och lite till. När nån säger till mig att jag ska unna mig något så blir jag motvalls och skiter i det;) Unna sig…snark.

Jag fattar ju att det sägs av omtanke, men det klingar fel i mina öron. Som att jag inte är värd saker förutom nån gång i bland? Nä, fan, jag ska köpa mig ett svindyrt armband för att jag vill ha det, och för att jag är så förbannat jäkla bra:D

Sist jag köpte ett smycke till mig själv var…? Ja just det, aldrig. Om det inte är nån billig bijouteri möjligen.

Novalie tyckte också om det, och det är ju vad som är viktigt just idag:)

Vi har inte firat mer än med fika och extra god middag, för vår vana trogen så kör vi ett kalas för alla majbarnen tillsammans.

Igår hände det!!!

Vi slog upp förtältet:)

Jag började med att hälla ut pinnarna på marken och sen satt jag där en stund och tittade och funderade, för att sen ha det hela klart för mig.

På vårt gamla förtält finns det fem pinnar ut från vagnen till tältets framkant, men här bara tre. Vi kommer använda våra gamla pinnar för att ändå ha fem för det behövs eftersom husvagnen har en inbuktning i framkant. Det samlas gärna vatten på taket där om man inte får upp det perfekt.

Det var så enkelt! Gamla tältet har ett tak av gummi, och listen som ska in i kanalen på vagnen är av gummi, vilket gör att det är tungt som fan, och att det suger fast. Det har tagit oss sån tid, och massor av muskelkraft att få upp det.

I går drog vi igenom kanalen på tre minuter, och av tog det kanske en. Hallelulja:)

Det passar, och känns som att det är en aning större, eller så är det bara en känsla eftersom det inta har väggarna uppe. De lät vi ligga, de kommer ju passa.

Paret som sålde det har haft det upprullat på dukrullar, med mellanläggsplast, så det är som nytt, och superfint.

Jag tror att jag ska skaffa förankringsband till det, för så lätt som det är så kanske det blåser iväg;)

Det kom en jäkla regnskur såklart, så det blev blött och nu ligger det och torkar.

Helt meningslöst, för eftersom vi inte kan spänna det i marken så ligger inte taket rätt och då samlas det vatten ovanpå. Men, det var vattentätt i alla fall;)

Efter att ha slagit upp eller tagit ner det gamla tältet har man varit genomsvettig och helt slut, det har tagit tid och varit ett helt gympass, men detta var som en frisk bris:) Vilken skillnad!

Nu ska jag bara försöka få tid till att fixa det som ska, och sen ska den köras ut. Som vädret varit har det lockat exakt noll. Men det kanske blir bättre:)

.

I helgen har jag inte gjort nåt vettigt med mina studier, utan bara låtit dem ligga. I morgon ska jag ta itu med lite ändringar och sista korrläsningen av båda, och sen ska jag ägna massa tid åt att läsa och sammanställa saker som ska lämnas in. Men en hel helg utan plugg har inte hänt på… kanske någonsin;)

I morgon ska vi köra tunga lyft på gymmet, det ser jag fram emot, nästan lite orimligt mycket:) En förbannat bra träningsvecka ligger framför mig, om det inte blir några ändringar då. Det kommer vara tungt och tufft och … alldeles, alldeles underbart 😉

.

Hörrni, kollade ni på Eurovison?

Jag hade tänkt att jag skulle ligga i soffan, käka jordgubbar och kolla på Seal Team hela kvällen, men riktigt så blev det inte. Lovelia och Trixie ville gärna se mello, och vem är jag att sätt akäppar i deras hjul? Alltså satt jag med och surfade, och slökollade. Med stor betoning på SLÖ. Herrejösses vad jag har svårt för alla dessa mer eller mindre knepiga bidrag. Det är to much på så många vis:D

Men, enda låten jag egentligen hajade till på och sen lyssnade med behållning var ju vinnarlåten:)

Italiensk hårdrock, vem kunna ana det?

Jag muttrade en hel del över deras klädsel, det hör ju på nåt vis till;) Tajts upp till armhålorna, en liten topp och slips, helt bar överkropp eller fullt påklädd, jorrå, alla varianter fanns ju:)

Sångaren gav mig tydliga vampyrvibbar, och trummisen, han med slipsen;) såg ut som en av Jacobs varulvar.(Minus de rejäla musklerna då) Kanske, men bara kanske, har jag sett för mycket på Twilight;)

Jag gillade ändå det här, och förutom att låten var helt ok, så gillade jag uppsättningen av medlemmar.

Men i stort tycker jag att Eurovision är rätt trist. Även om det är en imponerande produktion, så är det inte i min smak. Och nu slut för i år:)

Nu ska vi fika säger kidsen! Okey då, jag kommer:)

Vi hörs snart!!

Kommentarer

  1. Annika

    Jag håller med om att man saknar när barnen inte är små. Ibland gör det ont. Skulle vilja dra tiden tillbaks. Älskar mina barn idag när dem är vuxna men saknar dem ibland när dem är små.Man ser kort på dem när dem är små. Kör runt med vår husbil kommer till platser när dem var små. Vart tog tiden vägen? Fattar det knappt och nu är våra barnbarn stora. Familjen är det bästa som man har. Finns inget som är mer värt en familjen

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Helt sant det du skriver. Det gör ont. Jag tycker det är spännande och kul nu med, men tiden som svunnit var mig så kär. Jag älskade det! 🤗

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jo jag vet, men vi får inte plats med ett sånt 😂Vi har bord och stolar, kylskåp och klädförvaring osv där 🙂

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag har faktiskt sovit inne de sista åren 🙂 Har ju bara med fyra barn som mest, och då ligger tre på en sida och Jamie och jag på andra. Ibland är syrran med och då trängs barnen fyra på ena sidan och hon och jag på andra:) Trångt men funkar! I år tror jag vi ska ha med ett vettigt tält dock så vi kan ha med kompisar till ungarna:)

  2. Cecilia

    Jag håller med om begreppet ”det är du värd” skulle aldrig ta de orden i min mun. För det är precis som att man värderar ens värde. Förra veckan var du inte värd det men nu är du det. Nej, det klingar hemskt illa oavsett vad det gäller.
    Eurovision tyckte jag om Norges, Finlands och sen Tusse förståss.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Exakt precis!! Jag får gåshud och rysningar när jag ser/ hör nån säga det. Lite som att ömka någon – jomen det är du värd! Du kan unna dig det här nu för nåt annat får du ju ändå inte 🤦‍♀️

  3. Johanna

    Håller med om det där med ”det är du värd”.
    Tycker det är provocerande utifrån att den personen anser sig ”bestämma” huruvida jag är värd saker eller inte. Tycker det är helt sjukt bör folk skriver så. Precis som om dom är förmer och beslutar huruvida jag är värd saker.

    Skulle aldrig skriva så till någon, vem är jag att avgöra om folk är värda saker eller inte?
    Vad är alternativet? det där är du inte värd?!

  4. Lena

    Jag älskar eurovision! Bästa med italienska gruppen var att tjejen var påklädd och killarna visade hud. Sååå trött på att alla tjejer måste vara så avklädda på scen. Annars tyckte jag Belgien var bäst 😊

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag tänker som så att tjejer själva bestämmer och väljer att visa hud. Eftersom sex säljer och bar hud kan innebära lite extra poäng så väljer nog väldigt många kvinnor att göra det. Så, det ansvaret ligger på kvinnan själv🤷🏼‍♀️
      Men jag håller med om att det är skönt med tjejer som klär på sig och inte spelar på sexighet🤦‍♀️

      1. Lena

        Haha, ok jag håller med och formulerar om. Sååå trött på att kvinnlig bar hud säljer och att tjejer känner de måste visa upp sig för poäng och bekräftelse. Men samtidigt måste man få klä sig precis som man vill! Struktur eller individ är så svårt (typ det privata är politiskt men också det politiska är privat). Coola tjejer som var med i alla fall!

      2. Anette

        Och jag satt och funderade på om någon kvinna vill ha bar överkropp i Eurovision är det ok? Någon form av dresskod tycker jag att det ska vara!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting