Okategoriserade

Fem miljoner…?

Adresserar detta lite grand till Pelling;) Jag har glömt svara på hans mail🙈 men han kanske kan svara öven på detta:)

Kanske utan mansplaining;)

Här där jag bor har vi en rondell. Precis innan, eller efter, beroende på var man kommer från, har vi två busshållplatser. De har varit lite sådär indragna mot kanten, så man kan köra om dem och möta annan trafik. Med andra ord – vägen har varit tillräckligt bred för att trafiken flutit på bra även när bussarna stått vid hållplatserna.

Inga olyckor. Möjligen någon plåtskada på bil när bussen hävdat sin rätt att köra ut in absurdum. Men för övrigt en helt förskonad och väl fungerande väg.

Nu… bygger man om den. Man har smalnat av vägen så nu går det inte att köra om en buss som stannar för passagerare. Det är inte helt klart än, men det ser ut att kunna komma förbi en bil. Alltså inte mötas. Det här resulterar i KÖER. Trafiken står still, rondellen korkas igen och försök till fulomkörningar görs. Hetsiga och okloka. Blåljus kommer få problem. Vi har ett område här dit polisen rycker ut typ dagligen.

Föroreningarna av att bilarna står still och spyr ut avgaser lär ju öka.

Fem miljoner kostade det, eller var budgeten i alla fall, alla vet ju hur bra de brukar hålla 🙈 Fem miljoner för att göra en trafiksäker fungerande väg till ett totalt kaos.

Varför gör man så här? Det finns hållplatser de små barn tvingas gå till skolbussen längs 70-80 vägar i väggrenen, gör de säkra först! Det finns ingen anledning att göra såhär, mer än den uppenbara – man vill sabba för bilister. Man vill tvinga folk att inte köra bil, för, Uppsala ska vara en cykelstad.

När ska de som bestämmer fatta att vill man ha en bil så har man en bil. Vill man cykla så gör man det. Vill man åka buss så… tar man bilen eller cykeln för busstrafiken är ett skämt här 😉

Men seriöst här. De byggde liknande på en annan väg i stan. Blåljuspersonalen klagade för de kom inte fram. Först argumenterades det: ”Det tar bara Max 20 sekunder extra!!” Men 20 sekunder på ett hjärtstopp är lång tid, 20 sekunder på en artärblödning är skillnaden på liv och död, 20 sekunder vid ett mordförsök kan innebära katastrof. ”Bara 20 sekunder” är det mest korkade jag hört. Och tydligen var det korkat.

De fick bygga om. Kostade inte gratis direkt. Tar man lärdom? Nej. Samma jäkla visa om igen. Nu är det bara 20 sekunder längre för oss här ute att få hjälp…

Det är tydligen väldigt lätt att slarva och slösa med andras pengar. För lätt. Fem miljoner för att det ska bli sämre? Fem miljoner för något INGEN här ute efterfrågat. 🤦‍♀️

Dessutom!!! Det planeras ju att byggas shitloads av boenden här, 21 tusen närmare bestämt, med den vägen som enda infart. Smart att stoppa upp den då. Jag kan bara tänka mig kaoset som kommer bli med tung buggtrafik… vanligt folk, och blåljus på det.

Jag är uppvuxen här. Jag flyttade tillbaka efter några år i stan. Jag har bott här i runda slängar 40 + år, och jag älskar mitt område!! Men nu börjar det kännas mer och mer som att man kanske inte vill bo här längre. Inte ens i Uppsala. Absolut inte i Uppsala förresten.

Det är enbart pga av idioter högt upp som bestämmer saker som folket inte vill ha. 🤦‍♀️ Blir det allvar av byggplanerna måste jag på allvar tänka till. Jag pallar inte trettio års byggarbetsplats med avstängningar, trafikstopp, förbikörningar och köer. Det kanske är det Pelling och kompani vill? Ut med de gamla in med de nya!! Så de kan få bygga sina vansinnesprojekt i fred?

Så, det var dagens ris! Deluxe. Men jag blir så trött på dumheter.

Dagens ros kommer senare 🙂

Kommentarer

 1. uppsalaewa

  Det finns en hel del att klaga på vad gäller Uppsalas styre. Vi bor i Eriksberg och här har styret inte lyssnat alls på de boende vad gäller skövlingen av skogar eller annat i bostadsområdet. Nu aktuellt är byggnationer i Blodstensskogen och Hammarparken. I Blodstensskogen fick kommunen backa när Mark- och miljödomstolen satte ner foten. I övrigt har massor av yttranden (klagomål) lämnats in men vem lyssnar? Trafiklösningarna i stan ska vi inte tala om. Man tar sig för pannan! Men men – det är val nästa år.

 2. Therese

  Samma sak händer här.
  Fullt fungerande väg med en fil åt varje håll. Enda vägen ner i byn och en del tung trafik. Mycket trafik på sommaren (västkusten)
  Har nu blivit EN fil!! Alltså växeltrafik. Och mitt i den filen är det en busshållplats.
  Så om det står en buss där stannar all trafik i hela byn. Även trafiken in i byn och den som ska ut till havet och campingen. I sommar kommer det stå still och krockas. Va faan tänker kommunen med.

  1. familjenannorlunda

   Helt sjukt ju! Vad de tänker med kan jag inte för mitt liv begripa…? Kanske tänker de inte alls? Bara slösar lite pengar ?

   1. Therese

    Ja slösa pengar är kommunen bra på.
    De byggde en skola 3 gånger för att det blev fel första och andra gången då skolan möglade. Samtidigt som 2 fullt fungerande skolor i kommunen stängdes, men fick panik öppna igen när den nya möglade.. ett år senare fick hela ytterpanelen på nya skolan bytas. Den va av kakelplattor och klarade inte bollar och lek. Vi har rop 5 högsta kommunal skatten i landet.

 3. Annelie

  Då kan Uppsala och Jönköping ta varandra i handen. Här är det likadant. Man kan ju undra hur som tänker när dom drar in på tåg och busstrafik och säger att vi som bor utanför stan att det är ju bara att ta bussen eller tåget. Försök att göra det när man slutar jobbet efter sista tåget gått.
  Sen när dom kommer på att det inte funkar så görs det om och blir tusen gånger värre.

  1. familjenannorlunda

   Vad är det för fel på de styrande?? Tappar de förståndet samma sekund som de får lite makt? Nej, vänta – det är ingen fråga utan ett påstående. Skärpning!
   Man blir ju trött asså🤣

 4. Ulrika

  Välkommen till Gbg på studiebesök! Här har det grävts, håller på att grävas samt kommer fortsätta grävas till… 2032? Räcker nog inte! Hela stan är ett jefla skämt! Du må tro vi har råttproblem de luxe nu när stan grävs upp! Jo men annars är det bra! ; )

  1. familjenannorlunda

   Och när de är klara så börjar de om🙈 Alltså man undrar ibland om de kanske åtminstone skulle kunna samordna med varandra så inte samma jäkla hål grävs upp, asfalteras igen, grävs upp två veckor senare, asfalteras igen osv…i en hel evighet. Uppsala har också ständigt pågående skitjobbiga byggen överallt. Så jäkla tråkigt!

 5. Ewi

  Håller med! De där dumma busshållplatserna finns bla på Råbyleden i höjd med Bureusgatan. Vansinnigt! Längre upp på Råbyleden efter korsningen Tycho Hedens väg, insåg man hur dumt det var (1-2år senare) och byggde omfarter där bussarna stannar. Sååå mycket smartare och där stoppas det aldrig upp!

  1. familjenannorlunda

   Målet borde vara, observera BORDE, att trafiken flyter så smidigt som möjligt! Men tydligen inte. Fattar fan inte grejen alltså?

  1. Carro

   Nu vet jag inte vilken rondell du menar, men är det längs en länsväg kan det också vara Trafikverket som är i farten. https://www.trafikverket.se/nara-dig/Uppsala/vi-bygger-och-forbattrar/kollektivtrafikatgarder-i–uppsala/
   De byggde om en del busshållsplatser norrut i länet för nåt år sedan, verkar vara dags för de södra delarna nu. ”De är inte dumma de har bara otur när de tänker” är ett uttryck vi kör här hemma 🙂 Jag är helt på din sida att det inte blir bra när de bygger sådana hållplatser.

   1. familjenannorlunda

    Kan vara Vägverket men jag tänker att kommunen då bör säga sitt, funkar något så ändrar man inte . Om inte… så är det ännu mer sjukt!
    Helt klart otur när de tänker… 😱

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing