Okategoriserade

Surr på kvällskvisten:)

Dagen börjar lida mot sitt slut, och tar med sig juni när den försvinner. Det är juli i morgon. Jaget inte hur det är med er, men för mig är det en evighetslång sommar FÖRE midsommar, för att sen börja ta slut. När juli nalkas så är det typ höst.

Jag vet, det är inte så, men det känns så. Det känns stressigt och som att tiden rinner ut. Det är väl för att sommarens dagar är så värdefulla och så få. För att jag vet att jag mår så bra, och att livet är enklare.

Jag försöker njuta, tror inget annat:)

Hela familjen älskar uterummet, och vi är där hela tiden. Corrinda har tagit sig an fix och piff där ute och flyttade ut blommor och filtar direkt. Idag har hon flyttat TV:n som stod på en stol, och placerat den på en bänk. Sån skillnad:) En högtalare åkte ut också, och den vet jag kommer användas flitigt.

Jag ska leta reda på bilder hur det såg ut innan och sen ta nya nu, det är sån skillnad. Ett helt dött utrymme har blivit familjens favorit.

Tack Jimpa:)

Ett hörn är kvar att fixa, Corrinda hängde upp ett lakan för till midsommar;) Det är vid grillen, för jodå, det finns en gasolgrill här inne. Med ventilationskåpa över och allt. Det ser ut som skit där, massa pollen och saker, och jag lovade att om Sverige går vidare i EM så ska det fixas. Nu gjorde de inte det.. så jag bryter ju inget löfte om jag struntar i det;) men vafan, man kan ju göra det ändå. 🤔

Vi får väl se.

Jag klev precis in efter att ha legat i soffan där ute och kollat på Prison Break, och nu väntar jag på NCIS Los Angeles:) Haha Robban kommer in varje kväll och kollar vad jag tittar på, och så suckar han, för det är alltid samma sak:D Men jag älskar NCIS! Det är gamla avsnitt men byta för mig, och ett per kväll är toppen. Jag är ju gammaldags och gillar att se på TV när tablån bestämmer att det är dags. Även om jag visst börjar inse det behändiga i att streama.

Nu kom jag på vad jag tänkt fråga er: Är det någon som varit på Grönan nu? De har ju bokade tider, antingen för- eller eftermiddag, och jag undrar helt enkelt om det kanske blir bättre? Hinner man ÅKA i stf att köa? Ni som känner mig och familjen vet att vi i normala fall är där så många timmar det går, från öppning till stängning helst;)

Det lär ju kosta minst lika mycket, och även om jag faktiskt inte tänker betala för mina vuxna arbetande barn så blir det en dyr historia. Vi vill åka mest hela tiden och köa så lite det går:)

Nån som kan säga något klokt med min familj i åtanke?

🙏

Jag har varit och tränat också, det är alltid en bra idé och var det även idag. Nu är det dåligt med pass som vi vill gå på så det får bli gym. Det är en annan variant av träning och jag gillar det:)

Jag brukar inte fota på gymmet, det är alltid massa folk där;) som jag inte vill ha med på bild. Inte för att jag bryr mig så, men det är för deras skull. Det är lika bra att försöka undvika dem, inte minst för att det finns folk som blir väldigt sekundärkränkta å andras vägnar. Men här lyckades jag rätt bra ändå 😉

Den här maskinen är inte så kul för den delen. Dessutom fick jag ont i axeln igen, inte bra. Jag använder sällan maskinerna, kör hellre med fria vikter, men ibland är det för trångt så man får anpassa sig.

I morgon är jag bokad på ett pass, men funderar på att gå och se en spelning i stadsträdgården i stället. Det är sångaren i ett Uppsalaband – Misery loves company, som nu kör solokvist. Wirre. Patrik Wirén. Den låt jag hört låter som Thåström och jag vet att han är kompetent, så det lutar åt att skippa träningen och köra kultur i stället. Eller för den delen, träna innan kanske;)

Att gå på en spelning var ju tusen år sen, eller i alla fall innan pandemin. Ja, det blir spelning!

Kanske bad innan. Beroende på vädret.

Vi har haft varmt men mulet. I går var vi och badade, och det var varmt och skönt i vattnet, trodde inte det.

Janelle, Patricia, Novalie, Trixie, Lovelia, Jordan, Jamie, Jack och jag:) Tog inga bilder men som vanligt så försöker jag köra instastorys. Det var dock världens sämsta täckning där ute i Fjällnora. Men kolla gärna mina stories för lite vardagligt tjafs;)

Vi hade en härlig dag, fast det blev mulet var det ändå varmt. Det är skönt att bara hänga med familjen sådär. Det blir förhoppningvis fler dagar på stranden. Planen är att åka tillbaka till husvagnen efter lördag, då jag ska se fotboll inte. England mot ett land jag inte tänker ta i min mun;) Men jag blev ganska avogt inställt efter Norbergs skitdåliga välkomnande:D

Jaja, nu ska jag kolla på NCIS:)

Primetime!

Vi hörs i morgon 😘 Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Teresia

  Är det möjligen som så att ni tillsammans utgör ”Jimpa”? Kanske när ni damer ”jobbar som en karl” så kallar ni det för att det var ”Jimpa”? /Nyfiken i en strut.

 2. Lena

  Var på grönan igår (1 juli) med familjen. Mindre folk än jag hade förväntat och mindre köer också. Kö är det ju alltid men som längst var det ca 40 minuter. Annars kan man ju få stå flera timmar ibland. Vi var där mellan 16-22 och mina barn hann åka massor.

 3. Linda

  Åh jag känner precis likadant ang sommaren, den går så makalöst snabbt, ibland känns det som man ”stressar” för att få ut så mycket som möjligt utav den, tänk om man känt likadant med vintern, ha ha, den sniglar sig fram, känner egentligen mer och mer att jag hade velat bo i något varmare land, fått nog av kalla och evighetslånga mörka dagar, mår inte bra vintertid, men tyvärr är det en ekvation som ej går ihopa att flytta så där bara.

 4. Ninna

  Vi var där i måndags på fm-passet, kö ca 20 min till de mest populära, jetpass ingår till två attraktioner. Inte heller långa köer till matställena. Kändes som att det var lagom med folk även om de flesta har svårt att hålla avstånd 🙄

 5. A

  Vi var på grönan här om dagen, vi hade fm pass (9:30-16)
  Alltså. Det var betydligt mer folk än vad vi trodde. Det var köer på alla attraktioner. 10-20min när se var som minst och 30-40min. Så mkt av tiden gick åt till köa. För oss som älskar att åka och barnen lika så, blev det att vi delade på oss för att alla skulle kunna maxa sina timmar. Vi kände att vi inte hade tid till att äta, så de blev en korv med bröd i farten och sen äta efter.
  Parken töms mellan fm och em passen.

  I år är det inga åkband, utan att gå in kostar lika mycket för alla oavsett om du är väskbärare eller åker.
  Det är väl lite billigare i år än vanligt, men som sagt, betydligt färre timmar om man är van att vara där från öppning till stängning..

  Ja, kul var det iaf, men man ska nog ha i beräkning att ta sina jetpass på bra attraktioner och på rätt tider.. och räkna med att man kanske får dela på sig för att hinna..

 6. Anna

  Hej. Min svägerska var på Grönan för ett par veckor sen, de hade tid 17.10 till stängning. De fick köa massor, det var 50 minuter till vissa grejer, så det gick ju inte. Barnen ville ha hamburgare till middag, gick ju bra i hamburgerkiosken. Min svägerska och vän ville äta någonstans där de kunde sitta, men det gick inte, så skulle man ha bokat bord.
  De var i alla fall besvikna, slösade massor med tid i köer….
  Hon tyckte att det var sjukt mycket folk trots att det var tidsbestämt. Och som någon annan skrev, man undrar ju hur de vet att folk går när de ska, det vet dem ju inte… Så rimligen borde det vara mindre folk på morgonen.
  Ha det så bra!

 7. Ingela

  Vi var på Grönan den 7 juni, det var nice med ”jetpass” på vissa attraktioner…men sen på kvällen blev det mycket folk o lång köväntan till Monster 2:a åket…men det var det värt, adrenalinkick! 😁❤…undrar hur de håller koll att förmiddagsfolket lämnar kl 16 när kvällsfolket checkar in…?

 8. Karin

  Precis så känner jag också ang sommaren 😔
  Förr blev jag deppig när vi gick in i augusti, men alltså seriöst, nu är det ju bara fjuttiga 31 dagar, så är det ju augusti…
  Sommaren är alldeles för kort 😪

 9. Anna

  Hej, har själv inte varit på Grönan i år men hört av två av varandra oberoende vänner att köerna är enorma och att man inte på långa vägar hinner åka allt man vill…

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting