Okategoriserade

Konsert!!

Jamen ja, ni läste rätt! Jag har varit på konsert:) Om än en minivariant och ganska spontant men oj vad härligt.

Jag följer ett gammalt Uppsalaband på Instagram: Misery loves company, och följer även sångaren.

Det är industrirock, ganska skränigt och tufft och jag älskar det:) Ett tag hade jag bara det i lurarna när jag skrev mina actionscener:)

Misery har, om jag inte helt missminner mig, vilket jag inte gör 🙂 samma sångare som ett ännu äldre band från Uppsala, Midas Touch, som … jag inte gillade då, för de kan ha spöat min kompis band Wildforce i talangjakterna;) 🙈

Ok, sångaren heter Patrik Wirén, och har nu släppt låtar på svenska under artistnamnet Wirre:)

Han skulle ha öppnat för en annan artist i går, på Uppsalas lilla charmiga scen i stadsparken – Parksnäckan. (Eller som det heter i min familj efter att jag slant på orden och bestämt hävdade att det heter Snarkpeckan😁) Av nån anledning blev det inte så, och då råddade han snabbt om och i stället blev det en liten minikonsert vid ett café precis intill. Det var ju himla tur för mig, som inte är tillräckligt förtjust i den andra artisten för att gå på en hel konsert med henne för att få se Wirre:D

Så, jag tog med syrran, Novalie, Lovelia, Jordan och Jamie för att lyssna. Jag tänkte att killarna nog skulle leka i stadsparkens lekpark intill, men den hade de vuxit ifrån tydligen. I stället satt alla ungarna och lyssnade och gillade det de hörde:)

Lite viskade de först: ”Är det han som är Wirre? Är han kändis?”

Jag hävdade så klart att han var en internationell kändis, för Misery loves company var stora i bland annat England:) Jag är lokalpatriot ja:)

Solen strålade, det är grönt och lummigt vid cafét, det var en liten skara människor men eftersom det var annonserat med kort varsel och jag såg det på hans Instagram några dagar innan så var det inte smockfullt. Det kändes lite busigt ändå att vara så många på en och samma plats:)

Jag gillar det här, man kan ta rocken av mannen men inte rocken ur mannen:) Och med det sagt – det är rockigt. Lite punkigt, men samtidigt nedtonat och enkelt. Snyggt.

Det finns tydliga influenser av en av mina stora favoriter – Thåström och även från Ebba Grön. Wirre låter som Thåström mellan varven, vilket inte är ett minus i mina öron:D

Han är kompenent och gillar det han gör och det spiller över så det blir mycket bra:) Att låtarna är på svenska är nytt, och jag läste att det var tanken att det skulle bli en bok, men så bidde det låtar i stället. Bra val:)

Det är mycket igenkänning i det, platser och namn från förr, bland annat den gamla vägkrogen Röde Orm i Björklinge. Det är kul!

Så, det enda som var tråkigt är att det var för kort:) Och det beror ju på att han inte har gjort fler låtar än:)

Här finns ett smakprov från Spotify av Wirre:)

Det var väldigt mysigt att sitta där i solen med kidsen som käkade glass och gillade det de hörde. När bandet tackade för sig så gav vi oss vidare till en ny satsning (ÄNTLIGEN!) som Uppsala kommun gör i sommar. En Summer Zone

På Studenternas har de gjort en stor yta med massor av aktiviteter för unga. Kickbikes, inlines, basket, fotboll, danslektioner, fäktning osv. Helt utan kostnad, och i kiosken var det billiga priser. Så jäkla bra! Uppsala har saknat något för kidsen, och att det är gratis gör ju så att det blir tillgängligt för ALLA. Inkluderande och väldigt snyggt, nu är jag stolt över min stad igen.

Bort med Pelling bara så blir det kanske bra😂

Här hängde vi i en och en halv timme eller så, innan det var dags att åka hem och käka sen middag.

Och efter lite intag av föda så drog jag med syrran hem för att släpa möbler. Flytta en soffa till ett annat rum, och soffan som stod där till det första rummet. Bokhyllor och lite sånt, och sen satte vi upp en spegel, och så fick jag skruva upp en liten hylla:)

Det tar sig där hemma:)

Nu smälter jag bort här, solen har nått mig där jag satt i skuggan;) Jag har tränat och ska nu göra en analys av en teckna serie, ett uppslag. Shit det är massor att fundera över:D

Vi hörs snart igen!!

Ha en härlig fredagkväll, och berätta gärna vad ni gör i helgen, jag gillar att få veta det, känns som vi har koll på varandra då:)

Kommentarer

 1. Hanna mamma till 5

  Härligt med en liten mini konsert, sånt saknar man nu när man levt i sin bubbla. Vi har varit hemma hela helgen badat i vår lilla pool och njutit av värmen. Givetvis kollat på fotboll. Lilleman fick feber igen han blev febrig på självaste midsommarafton och nu igen. Så igår blev det en runda till närakuten med misstanke om uvi men det var negativt, så idag blir det chill.

 2. Åsa Dahlman

  Idag hängde vi några timmar på Rörken Motorstadion utanför Uppsala. Barnen tränade, mannen mekade och jag hjälpte till med det jag kan (inte så lite faktiskt 😄😄)
  Underbart att vara på en gokartbana. Bästa stället för vår familj 😍😍

 3. Karin

  På söndag ska vi träffa syskon och barnens kusiner för första gången på ett år. Alla vuxna är vaccinerade och alla utom jag har fått båda doserna. Två av ungdomarna har fått spruta ett så ett kalas utomhus känns ok. Ska bli kul att ses efter ett år och är stolt att vi har tagit vårt ansvar i denna pandemi. Kanske blir det en vända till landet för ett dopp.

 4. Annelie

  Lördag blir det att åka och titta på stallplats med stora dottern, lite städ och fix hemma. Söndag blir det barndop för kompisarnas son sen packa då jag och dem 2 minsta barnen åker iväg på måndag till Aspan i Ronneby

 5. Karin

  Jag hade tänkt ta tag i den där första inlämningsuppgiften i serie-kursen, har som mål att inte prokrastinera och lämna in uppgifterna i sista sekund i sommar utan faktiskt försöka ha lite försprång 😉

  1. familjenannorlunda

   Övningsanalysen?? Jag tänkte också försöka ligga jämnsides med uppgifterna och inte ha panik. Vilken grupp är du i?

   1. Karin

    Ja precis! Är i grupp Asterix. Har kollat efter FB-grupp men verkar inte vara någon som tagit initiativ till det, känner du att du vill bolla tankar och funderingar så har du min mail, hade varit kul! //Karin

 6. Lisa

  Får väldigt gamla minnen när du skriver om Ebba Grön 🙈 När jag var ung hade vi hästar i ett stall där de bodde när de spelade in plattor, så det hände flera gånger att jag fick hjälp med att bära vatten av både Ebba Grön, Dag vag och Plura 😊

 7. Marie

  Absolut ingenting. Bara sova ,vara i nuet med familjen och lägga undan klockan. Gått på semester idag efter att ha antigentestat under stor del av våren.

 8. Kjersti

  I morgon ska vi på dop i Kungälvs kyrka. Det är lille Carl, vårt sjätte barnbarn, som ska döpas. Eftersom vi bor i södra Halland ses vi pga ett visst virus inte så ofta så nu blir det mycket gosemos <3 <3 <3

 9. uppsalaewa

  Vi flyttar vilket innebär att vi sorterar, slänger, packar, bär och far till återvinningen stup i kvarten.
  Håller med om att vi avsätter Pelling men svårt när han har MP, L och V med sig!

 10. Rille

  Jag börjar min semester idag, så jag ska börja med att ta det lugnt 😊 och bada med barnen. I morgon ska jag ta sonen till en parkour-workshop i grannkommunen.
  På tisdag ska även jag på konsert, med gamla kultbandet Torsson. Blir kul!

 11. Annika

  Jag ska på dop!
  Jag blev mormor 1 januari 2020 och mormor IGEN (samma mamma hahaha) 23 januari i år och imorgon ska båda guldklimparna döpas. Pandemin gjorde att det inte blev av förra året för den första.
  PS. Jag blev farmor också och detta 12 mars 2020. Det är mycket nu. 😀 Mycket kul! DS.

  1. familjenannorlunda

   Mycket nu:) men bara roligheter! Vad mysigt med dubbeldop 🙂
   Bra jobbat med två kids så tätt 🙏🏻

   1. G C Hemdal

    Åååååh blev mormir 200404 och 210923 är det dax igen och vi tyckte det var tätt, grattis också till farmor det kan jag inte bli, dubbeldop vill man verkligen ha om de inte bara är så ateister 😑 Hoppas det går på gården Iaf. Kram 🤗

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing