Okategoriserade

Söndag!

Ja som synes så kom gårdagens strandinlägg inte fram från beachen, så det kom idag. Bättre sent än aldrig kanske 😉

I alla fall, så spenderade vi dagen på stranden igår, i mer molnskugga än sol men rätt Najs ändå. Vattnet var kallare än förra gången vilket förvånade lite, men eftersom jag hoppade från bryggan var det ändå inget att göra åt 😂

Vi hade några härliga timmar där på stranden innan vi ledsnade på molnen och åkte hem.

Det var ju i grevens tid för jag hann bara duscha, hoppa i kläder och sen få skjuts ner till stan av Patricia. Hämtade såklart upp syrran och sen mötte vi upp J och M på Olearys. Det var alldeles för länge sen som M var med och han är ruggigt kul med en sån jäkla dryg, torr och underfundig humor 😂 Det blev många rejäla asgarv under kvällen:)

Vi såg Danmark vinna sin match och sen vann även England sin. Härligt! Så härligt att vi inte alls ville gå hem utan fortsatte. Woooow vad ovant!

Vi hamnade på Domkraft, en fin-pub med finöl, och satt ute. J tackade för sig men vi satt kvar nån timme till i sällskap med M. De här killarna är väldigt beresta. Den ena har jobbat utomlands större delen av livet och båda har rest massor, jag misstänker att de tillsammans täcker upp nästan hela världen, så det är en ren fröjd att få höra deras historier. Jag älskar att lyssna på folk:)

Av oss fyra igår är jag den enda som har barn, så jag valde ju en helt annan väg i livet, som innebar att jag mestadels haft Svensk mylla under fötterna;) Jag är nöjd med mina val, och tänker att jag har mitt kvar:)

När de stängde och ville ha våra stolar så fick vi lov att resa på oss 😂 men det satt långt inne. Har man härligt sällskap så vill man inte avsluta. Men förhoppningvis dröjer det inte lika länge till nästa gång:)

Syrran och jag promenerade hem, det var svalt och doftade ljuvligt. Vi går längs evighetslånga fält med vete, och det måste man smaka lite på. Det tar en och en halv timme, ungefär och vi hinner avhandla kvällen, diskutera och analysera 😂

Väl hemma var klockan fyra nånting och det var hopp i snarklådan direkt:)

Idag sen, då. Det är väldigt intressant att dagen efter att jag svarat på en kommentar här på bloggen, där någon var lite irriterad över att jag ”låtsas” att exet inte träffar sina barn, och jag gav följande upplysning:

Det är över nio månader sedan han träffade eller ens hörde av sig till de fyra små som han har umgänge med.

Dagen efter alltså, så hörde han av sig och sa att nu lättar de på restriktionerna så nu kan de träffas. Tja, jag anar att någon i hans närhet kanske läser här? Men det var ändå ett litet nätt uppehåll på nio månader även om det kanske återupptas nu. För min del kan det kvitta, jag har absolut ingen nytta av det nu🤷🏼‍♀️ Det fanns en tid när jag behövde avlastning men inte fick det, så då löste jag det själv 🙂

För barnens del däremot så är det säkert lite kul. Idag var de och badade i Fjällnora och gick tydligen i höghöjdsbanan där. Det är jag lite avis på för det hade varit kul att göra med kidsen. 😅

Jag och syrran hade också planerat att bada, men valde bort Fjällnora för det blir så konstigt för ungarna. Men, var fasen badar man då då? Vi bestämde oss för ett för oss nytt ställe. Lite längre bort och jag kommer inte ihåg vad det hette men superfint

Litet och fräscht, fanns toa om än ett utedass men det får gå.

Ok vatten och botten. Stor gräsmatta och inte speciellt mycket folk.

Här låg vi och jäste några timmar, snickelisnackade och hade det bara bra:)

Hit ska jag ta med ungarna:) Man är ju rätt fyrkantig och åker dit man är van, men kanske ska vi köra en badplats-turné och hitta nya pärlor 🙂

Hoppas att inte The Locals blir sura för att vi kommer bara:)

Hemma igen så var det bara jag, Patricia och Novalie som skulle äta, barnen hade käkat hämtmat, så då ägnade vi en halvtimme, kanske 45 minuter till att leta efter mat på Foodora. Tjena det gick ju inte alls, fattar inte riktigt hur det funkar, men det slutade med att vi beställde pizza från pizzerian på hörnet, och knatade ner och hämtade 🙂

Sjukt gott 🙂

Nu ska jag lägga upp fötterna på en fotpall och kolla på film:)

Vi hörs i morgon!

Btw – så kul att höra vad ni hade för helgplaner 🤗! Älskar att ni tar er tiden att skriva några ord 🙂

Tack ❤️❤️

Kommentarer

  1. Maria

    Ja undanflykter kan man ju komma med men att avstå från att träffa sina barn pga covidrestriktioner känns oerhört konstigt. Vi är kontaktfamilj till en gosse som vi tidigare varit familjehem åt. Alltså han är på sätt och vis ”mitt barn”. Klart man funderade i början av restriktionerna om hur kan skulle göra nu, men ganska snabbt insåg vi ju att denne gosse tillhör vår närmsta familj – och att umgängena fortlöper med honom trots restriktioner. Sen ombokade vi förstås när vi eller hans familj hade sjukdomssymptom.

  2. Marie

    Önskar föräldrar som ger upp sina barn inser vilka spår de sätter som sitter i långt upp i vuxen ålder på en. Min mamma gav upp mig och än idag går jag runt med känslan av att de måste vara något fel på mig om inte ens min mamma kan älska mig. Förståndsmässigt vet jag att de inte är mitt fel el att de är fel på mig men känslan kommer jag nog alltid få leva med. Fattar inte hur man kan sätta barn till världen för sen helt rått svika dem och försvinna ur deras liv.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag önskar det jag med för då skulle kanske tänket vara annorlunda hos den föräldern. Vad ledsen jag blir att höra det, jag hoppas kunna vara så mkt både mamma och pappa att det inte blir så, men vet ju att det inte funkar så. Öven om jag finns 24/7 så kommer den andra föräldern fattas dem. Någon gång kommer det ikapp.
      Skönt att höra att du ändå vet att det inte ligger på dig men det är hopplöst att skaka av sig sådana upplevelser.

  3. Annika K

    Intresset har ju inte varit det starkaste från pappans sida.
    Så tänk va skönt att han kan skylla på restriktionerna för att ”slippa” ha umgänge.
    Han är ju pappa! Restriktioner eller inte.
    Djävla mes o ynk till människa

  4. Therese

    Eller så väljer man att umgås med sina barn ändå.. fanns ju faktiskt andra sätt. Vara ute tex. Träffa sin pappa på umgänge är viktigt och vet vänner som har löst det trots pandemi och följt ”reglerna”
    Carola kanske ser fel i allt pappan gör, och? Har han gjort nåt rätt då? Vad vet vi som läser här inne? Det är ju hennes åsikt. Inte barnens. Carola är klok nog att inte överföra sina känslor på barnen utan att de har rätt till en egen uppfattning av sin pappa. Detta är Carolas blogg och hennes åsikter,inte barnens.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag har sett många möjligheter till umgänge på så sätt som du säger. Vi har en stor skog utanför knuten med grillplats och grejor man kan använda sig av till exempel. Han jobbar utomhus så för hans del finns rejäla ytterkläder.
      Hade jag överfört mina känslor på barnen hade de inte träffat honom, det kan jag lova, så du har helt rätt 😁

  5. Lena

    Rekommendationerna? Han är väl barnens pappa? Jag har ingen aning hur deras umgänge ser ut men hade det varit något ordning och reda och struktur och ofta så behöver man väl inte tänka på restriktionerna.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Umgänget som han valt, känns viktigt att poängtera det så ingen tror det är jag som är snål😟, är varannan söndag mellan 12-18 på våren. På sommaren faller det lite och har varit bara en intensiv dagvecka där de är helt avtrubbade på att göra något efter det🙈och nån söndag, och på hösten är
      det varannan onsdag från att skolan slutar vid 15-16 till 18-19.
      Så lite är det, och enbart de fyra minsta.

      1. K

        Har HAN ensam valt att träffa barnen så lite, så få timmar?
        Varför ?
        Barnen är väl till lika stor del hans nu som de var när ni var tillsammans.
        Nu börjar jag tycka han är en riktig skitgubbe

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Ja 🤷🏼‍♀️Varför så lite vet bara han, han pratar inte med mig. Det här umgänget stred han för i tingsrätten, drog mig och framför allt barnen genom en vårdnadstvist med allt vad det innebär av familjerätten, soc-tanter och hembesök. Valde den vägen Istf att kommunicera direkt med mig . Han lämnade in ett schema för umgänge och fick det fastslaget av tingsrätten. Kanske fanns en klausul där jag inte såg i händelse av en pandemi 🙈🤣

  6. Karin

    Eller så följer han helt enkelt rekommendationerna och vad jag förstår har rekommendationerna ändrats nu så det stämmer väl. Kanske är han även vaccinerad nu. Verkar vara svårt för honom att göra ngt som du inte hittar fel i.

    1. Malin

      Har aldrig kommenterat innan, men vadå följa rekommendationerna? Det är för fasen hans egna minderåriga barn. Finns inget försvar i världen jag köper att man väljer att inte träffa dem. Skaffar man barn har man ett ansvar oavsett Corona eller ej.

      1. Ano Nym

        Det roliga är att han flänger runt på olika reko-ringar och säljer sina varor utan problem… Även fast jag inte känner honom så kan jag inte beställa han varit, det tar emot😬

          1. Lena

            Trots restriktionerna så kunde han ändå vara med på en TV inspelning för sitt företag i dessa Corona tider. Fattar verkligen inte hur han prioriterar? Heja dig Carola och en stor kram till dig!

    2. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nej inte alls. Men han gör ju väldigt konstiga saker.
      Eller håller du med om att det är vettigt att säga att man ses efter pandemin, och sen inte höras alls?
      Han sa så när de första rekommendationerna kom i början av 2020. Sen fick jag uppmana barnen att ses när sommaren kom och smittan sjönk, de träffades kanske tre gånger, sen kom andra vågen.
      Sen i september har han inte hört av sig, inga sms, inga FaceTime, inget alls.
      Jag vet som sagt inte vad du tycker, det kanske är helt normalt i din värld. Det har pratats mkt i pressen om anhöriga som inte kunnat ses som tack och lov ändå har FaceTime som
      använts frekvent. Han satte dem på paus helt.
      HELT.
      Vad spelar det för roll om han är vaccinerad eller ej, man kan väl ändå skicka ett sms? Vad spelar rekommendationer för roll för virtuellt umgänge? Det finns inga ursäkter🤷🏼‍♀️
      Att du försvarar det?

  7. Kristina Å

    Jag ska bli mormor och i helgen blev det ”gender reveal”, utomhusmottagning med barntema; korv med bröd, glass och maränger mm. Och det blir en flicka! Så kul och trevlig dag. Kommer säkert bli en ”baby shower” också 😁

  8. Kate

    Hade barnens pappa fått ett till barn i sitt nya förhållande? Träffar de sitt lilla syskon när de är med sin pappa?

    Härligt att ni hade en trevlig kväll! Många kramar!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting