Okategoriserade

Kalasdag och Speed:)

Jag funderade ju på att göra något annat till fika än det gamla vanliga, men när jag gick och lade mig hade jag ingen plan.

Tänkte att jag åker väl till Ica och köper glasstårta eller nåt. Men när jag vaknade i morse så gjorde jag det med det klassiska rycket och en insikt:

”Jag gör en trifle!”

Om ni inte testat det någon gång, så gör er själva en tjänst och gör det. Man kan ha i valfria bär, eller om man vill ha sylt, eller nåt annat.

Det här är ett recept jag urpsrungligen såg Jamie Oliver göra, jag har ett halvt kuvert med receptet nedkrafsat med en trubbig blyertspenna ligger i lådorna. Men jag använder Leila Lindholms bok A piece of pie och hennes recept. Utan marsalavinet för det tycker jag inte om:)

Man varvar sockerkaka, bär och en kräm gjord av grädde, grekisk yoghurt och riven mandelmassa – thats it:)

Jag hoppar alltså över punkt 4, och halva 5:) Muscovadosockret brukar jag strö i lite i gräddkrämen. För att det är gott:)

Jag har gjort den här på egenbakad sockerkaka, vilket såklart är det mest husmoderliga, men gör det oftast på köpes:) Det ska ju vara enkelt! Idag hade jag jordgubbar, hallon och blåbär i. Mängderna anpassar man som man vill efter tycke och smak.

Går utmärkt att piffa den med ljus också:) och en tomteblossraket.

Gör den i en genomskinlig skål, så ser det fint ut också. Eller, så gör man den i portionsglas.

Det enda minuset den här triflen har, det är att det ser ut som ren katastrof när man lägger upp den😂 Men det är okey, för det är gott:)

Ganska mäktigt också.

Jag hade valt söndagen med omsorg eftersom vädret såg ut att bli perfekt för kalas, med moln men varmt. Det är svårt med grädde i solen;) Det blev verkligen kanon, en liten regnskur kom framåt kvällen men jag har en markis som går att dra ut så alla sitter skyddade.

LillFjant är nöjd med sin födelsedag och med sitt kalas.

Vi satt länge och snackade, som vanligt, och jag nämnde att det var världens bästa film i kväll.

Speed.

”Aha, den med Sanda Bullock?” Sa en av de manliga kalasdeltagarna, och jag suckade och upplyste om att hon bara är en bifigur, det är ju ändå Keanu Reeves som är huvudattraktionen 🤦‍♀️😂

Tänk ändå va, vad olika man ser på saker och ting:)

Jag har tjatat hela helgen, och den enda, absolut enda, jag fått med mig i soffan, är Jordan. Jag tror han sitter här mest för att han tycker synd om mig;)

Jag kan iofs förstå Patricia och Corrinda, jag hade hypat Bodyguard, med Kevin Costner och Whitney Houston ni vet, och sen köpte jag den istf att hyra på Viaplay, helt övertygad om att de skulle älska den, och se den tusen gånger. Som typ Titanic.

Kan säga att det var ett Epic fail. Deluxe. Inte ens jag tyckte den var så himla bra;)
Men Speed är annorlunda, den ÄR bra fortfarande, jag såg den för ett tag sen 🙈😂

Jag ska hasa ner här i fåtöljen nu, och hämta mer kaffe, och sen kanske till och med det sista av rosevinet från midsommardunken och bara njuta av action och Keanu:)

Han är bra på så många sätt och vis, jag gillar honom:)

Hoppas er helg varit härlig, och att ni haft det bra, var ni än varit och gjort:)

Vi hörs snart igen!

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing