Okategoriserade

En sån dag 😍☀️

Jag har tillbringat dagen i Öregrund. En liten pärla till kuststad där ett par av mina bästa vänner bor. Eftersom jag är lat, och det är drygt en timme att köra så ses vi alldeles för sällan. Men ibland får man ihop det:)

Hon och jag träffades i gymnasiet. Första dagen i en klass där jag kände igen exakt NOLL personer så skulle vi presentera oss kort. Magdalena sa att hon bodde i Nåntuna, och eftersom jag också bodde där sen länge försökte jag se vem som sa det. Jag satt såklart längst bak och tryckte och hon långt fram. Fick en skymt av henne men hade aldrig sett henne förr. Men frågade och det visade sig att de precis flyttat dit. Två gator från mig:) Så det blev naturligt att vi åkte samma bussar, och det tog inte många dagar innan vi var oskiljaktiga:)

Vi, och några fler tjejer, som inte tillhörde de häftiga som söp skallen i bitar varje helg, hängde och hade sjukt kul. Så kul att vi fortfarande träffas och det var inte igår vi slutade gymnasiet 😁även om det känns så:)

Vi försöker träffas några gånger om året, och nu hade vi bokat in idag. Vi blev fyra till sist, en kunde inte pga att hon är risig och en hade hittepå-skäl🙈. Vi tre samåkte och jag messade tjejerna och sa: Ta med badkläder! Jag vill bada i havet!

Jag har inte badat i svenskt hav sen Janelle var liten, för 27 år sen. Hög tid!

Solen strålade och det var kalasvarmt, vi kom fram och fick sätta oss vid dukat bord.

Dubbelmarinerad kyckling och potatissallad. Med massa tvister. Så jäkla gott! Johan, hennes man, som jag ju känt lika länge som hon:) såg till att en öl hamnade framför mig:)

Vi åt och snackade och åt lite till för det var så gott, och snackade ännu mera. Det är aldrig tyst när vi ses 🙂

Magdalena och Johans dotter är vass på att laga mat och desserter och sånt där och jag tror efterrätten var Made by her.

Jordgubb och rabarber:)

Sen bytte Helena och jag om, medan Sylvia bangade;) och så gick vi de tre minutrarna, max, ner till havet.

Längst ut på klipporna till höger ser ni en bro. Den leder till en stege och sen kan man glida ner i havet. Helena och jag gick dit, och hon klättrade ner först, pep när fötterna hamnade i vattnet och stod sen där och blaskade vatten på benen för att vänja sig eller nåt 😁

Det blev kö😂😂 så hon klättrade upp utan att ha kommit i helt och jag kunde ju då inte stoppa upp ännu mer så jag klättrade hela vägen ner, rakt i havet. Sjutton grader varmt var det 🙂

Friskt!

Simmade en bit och hittade sen en sten jag kunde stå på medan jag väntade på Helena. Små fiskar simmade runt. Väldigt nära. Väldigt många. Väldigt närgångna, de nafsade mig i knävecken 🙂 Först trodde jag de bara kom åt, men nej, de smakade lite på mig, och uppenbart var jag god.

Frågade några damer som simmande förbi om det var helt normalt, och de skrattade och sa att jag stod för stilla 🙂 Helena kom i till sist och vi simmade runt en stund, det var ju skönt fast det var kallt.

Jag kanske hade förträngt hur kallt det är i svenska haven 🙈

Men härligt ändå!

Man torkade på en grisblink och vi satt här på klipporna en lång stund och snackade och njöt. Sen gick vi tillbaka och bytte om för att ta en sväng ner på stan.

Vi utarbetade en plan:) Vi ska boka in oss på nåt hotell/pensionat och bara umgås, njuta, sola, promenera och dricka drinkar. Snart:)

Vi mjukstartade redan idag med en drink på nåt hotell. Väl tajmat för när vi sen gick var kön jättelång, men vi kunde bara knata rakt in:)

Jag älskar moijito😍

Ja, sen var det dags att börja åka hemåt, klockan var runt halv åtta. Eftersom mina gymnasievänner är… hm… 🙈 en liten aning mindre kvällspigga än vad jag är, så var det långt över deras bedtime😂

Vi ser kanske inte helt normala ut nån av oss, men det är nog det som är grejen. Att vi är lite halvknäppa allihopa:)

Då, i gymnasiet, så snackade vi om att tågluffa ihop. Jag skrev en novell om våra eskapader, eller påbörjade en iaf. Jag tror att vi skulle ha sjukt kul om vi gjorde en sån resa ihop. Vi är så olika men funkar så bra ihop, och framför allt har vi KUL:)

Kanske ska vi göra det!! Men vi börjar med en hotellövernattning:)

En underbar dag är till ända:)

Vi hörs snart igen 😘

Kommentarer

  1. Anette

    Öregrund är fint! Men alldeles för mycket folk under sommaren! Brukar ändå ta en tripp dit för shopping, de har en Edblad, heminredningsbutik och lite andra butiker samt Sundboden på väg ner till Öregrund.

  2. Marie

    Saknar inte vattnet i Öregrund el Östhammar alldeles för insjö likt för mig. Hav ska va salt och man ska kunna se botten här på västkusten har vi över 20 i vattnet. Öregrund är mysigt på sommaren och Gräsö.

  3. Rille

    Oj, vad fint det ser ut i Öregrund! Vet inget alls om det stället, mer än att det väl brukar nämnas i sjörapporten? 😄

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det är olika saker:) Hon är världsmästare på att komma med rätt dåliga ursäkter, väldigt sent😬
      Ja det är väldigt kul att vi har kontakt fortfarande!!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting