Okategoriserade

Lite ångest

Sommaren försvann.

Jag som mentalt är ett par månader efter, värre än vanligt nu sen pandemin startade för så många saker man normalt kan. ”hänga upp” tiden på fattas, är kvar nånstans i maj.

Det var ju nyss som vi firade midsommar! Eller? Men alltså var tog sommaren vägen? Är den hos nån av er? För här känns det som höst, det blir kyligare på kvällarna och dagarna är inte så vackra.

Att åka och bada är inte aktuellt för nån, barnen vill inte frysa😬

Jag gillar inte när tiden rinner ut, och jag gillar inte vinterhalvåret. Jag får panik. Nästan på allvar men det är en stor klump av vemod som slagit klorna i hjärtat. Vi är på väg in i dimman, och ska genomlida sex, sju, kanske åtta månader i nån slags limbo. Vad en sån egentligen är? Men typ att tiden står still. Det gör den ju såklart inte, den rusar på även vintertid men kan vi inte enas om att sommaren är max tre månader. Juni juli och Augusti, precis som Gyllene tider sjunger.

Allt känns mycket bättre då.

Fan, jag önskar att jag älskade kyla, blåst, snö, regn och sånt. Men jag hatar det ju av hela mitt hjärta.

Jag har inte hunnit med alls den här sommaren. A. L. L. S.

Och de förbannade gässen samlar ihop sig och flyger kraxande över hela tiden, som för att retas : ”Vi drar till solen nu, vi. Tjarrråå!”

Inte kul.

Skolorna börjar om en vecka. Det är redan massor av tider att logistik-hantera och få ihop. Jag är trött. Fortfarande tror jag, för jag har nog aldrig blivit pigg den här sommaren. Jag hann liksom inte med att slappna av.

Min syrra sa idag att vi kanske borde åka iväg till solen i höst. Hennes semester har hittills varit värdelös. Kanske en långweekend och bara ligga på en strand.

Jag behöver det, men samtidigt får jag dåligt samvete för barnen. Ska man åka på nåt sånt utan dem? En sak att resa iväg som till NyC där jag vet att de skulle ruttna på allt traskande dagarna i ända, även om de skulle älska staden. Men sola och bada gillar de. Fast de gillar inte att bada om det inte finns brygga att dyka ifrån eller något kul att göra i vattnet. Så egentligen skulle de inte tycka om att bada på en vanlig strand. Så kanske kan man släppa samvetet:)

Eller så drömmer man vidare och lever på det:)

Ja, kanske låter jag deppig och det är jag ju. Men det är bara för att jag inte gillar rutiner och krav, tider, föräldramöten och utvecklingssamtal, skjutsa till basket och fotboll, och inrutade dagar.

Jag är en fri själ 🙂 hehe det lät ju tjusigt 🦅

Så är det:) Jag är trött och deppig. Men det går över det med. Helst skulle botemedlet vara att skruva tillbaka tiden till maj, så jag kom i fas och så att sommaren låg framför oss.

Men det lär väl inte funka nu heller 😉 Däremot funkar träning så det får bli sånt.

Och nu ska jag sova! Återkommer i morgon lite piggare och mindre gnällig 🙂

😘😘 natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Hanna

    Ja sommaren går alltid fort, även om vädermässigt var det ju toppenväder stor del! Hoppas du kan glädjas av det 🤗
    Jag ser att du ofta svarar på kommentarer vilket år kul o jag fascineras av de som väljer att skaffa så många barn (har själv ”bara” 2) MEN därför blir jag så nyfiken på varför du valt att skaffa så många barn om du inte gillar rutiner, utvecklingssamtal o skjutsningar mm. som ju är en stor del av barnlivet?? Vore kul o höra hur du tänker eller om du kommit på det i ”efterhand” 😊
    Hoppas minnesstunden blev fin! 🌸

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Antalet barn var inte bestämt på förhand, och ”grundtanken” var två, som alla hade:) Fick de två första (94+95) och hade fullt upp 😂, men när de blev lite större så kom längtan efter en till. Att ens tänka tanken på en trea var stort och kändes helt galet. TRE barn!! Vem har ens det?? 😁
      Tredje barnet blev två, och vi blev plötsligt en jättestor familj. På något vis så klev vi över en tröskel, vi hade redan många och det kändes inte som ett så stort steg att vilja ha en femma:) Och en sexa😁 Osv. Det kändes som att vi hade plats för en till, som att någon saknades . Det är inte rutinerna och laga mat till ett helt kompani som jag såg, det är ett nödvändigt ont och inte så stor skillnad oavsett barn. Jag såg ett önskat barn. Ännu en familjemedlem som skulle ta sin självklara plats. Jag älskar barn, och livet med barn. Tvätt och städ avskyr jag, och tycker det är meningslöst med föräldramöte ”bara för att” som det ofta känns som. Efter att ha varit med på f-möte efter möte så insåg vi att det typ aldrig sades något nytt, och jag går sällan nu. Rör det mitt barn så får jag ett samtal hem och ett enskilt möte. Är det bara samma info om skolåret som jag redan hört så funkar det utmärkt med en sammanfattning på Mail 😂 Jag har ju barnen på samma skolor och kan allt, men brukar göra ett undantag för det första mötet. Det är lite intressant att se de andra föräldrarna och kolla läget lite:)
      Jag har alltså inget bra svar på din fråga, för beslutet att skaffa många barn har inte varit ett beslut på det viset, det har funnits en längtan efter fler och plats. Både i huset och i hjärtat. Det är vansinnigt underbart med barn, så för mig var det helt naturligt att vilja ha mer av det roliga:)
      Det tråkiga fick komma på köpet. Det roliga övervägde dess nackdelar 😂
      Rutiner är också bara bra när man kan rucka på dem. Jag har massor av rutiner i grunden som jag sen ruckar på efter behov för att få det hela att rulla smidigt. 🙂

  2. Åsa

    Hej ! Klart du ska åka på semester m syrran !! Det är så skönt med vuxensemester utan barn (jag har 4) Man behöver ladda batterierna! Jag och min man ska åka en vecka i höst utan barn och utan dåligt samvete.

  3. Jenny

    Inte konstigt om du känner dig nere, det har varit ett tufft år med sorg utöver det som varit tufft för alla. Tillåt dig att vara trött, sänk kraven och ha inte dåligt samvete om du måste åka iväg och ladda batterierna.

  4. Ellinor

    Jag har haft en otrolig sommar,först massor av sol och värme juni,juli,sedan fem underbara veckor på västkusten och i Danmark,nu är jag redo för september med hög luft och inga krav👍Du Carola,stick iväg en helg,ungarna klarar sig❤️

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Låter helt underbart!! Nästa år följer jag i dina spår helt klart 🙂
      Ja, jag tror det får bli så☀️☀️

  5. Anonym

    Dagdrivartillvaro med andra ord. Inga plikter.
    När tänker du börja jobba? Du är inte orolig för din pension? Tiden rinner iväg.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Haha ja om du vill kalla det så, så varsågod:) Själv föredrar jag att se det som det är, vilket är som följer: jag jobbar med mina sociala medier, heltid. Jag har pluggat heltid, ett år till och med en och en halv heltid. Totalt blev det då alltså 2,5 heltidssysselsättningar.
      Vill du kalla det för dagdrivartillvaro så antar jag att du jobbar mer?
      I höst kommer jag faktiskt bara plugga 50% och jobba 100% så det kommer bli oerhört skönt.
      Jag fattar ju att du vill trycka till mig, men inte riktigt varför? Vad gör det dig om jag jobbar, pluggar, pillar navelludd? Är du orolig över att jag hamnar på gatan? Tror knappast det😬du kan nog inte bry dig mindre. Om något, och nu gissar jag🙈, så tror jag att du i hemlighet önskar lite att det ska gå åt helvete för mig, så du kan gotta dig i det? Handen på hjärtat nu – är det inte så?
      Anonyma kommentarer brukar oftast vara taskigt menade, kan jag säga av 14 års erfarenhet 😳
      Just saying😅

  6. Carola

    Ja, den här sommaren gick liksom spårlöst förbi på nåt sätt. Känner en lätt ångest över allt jag inte gjort typ 🤷🏼‍♀️. Normalt så älskar jag när den höga, friska höstluften kommer…men i år vill jag backa tillbaka några veckor. Nu är det inte vintern jag bävar inför, då vi alltid bor i Spanien på vintern ( förra vintern undantaget), men ändå känns det vemodigt i år. Kanske är det allt runtom i världen som påverkar, oroligheter, klimat och pandemi på en och samma gång. Det är mycket nu ❤️

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja det är mer än kylan som ger vemod. Helt klart är det så. Men vad härligt att bo i Spanien! Normala fall då:)

  7. Myran

    Jag hör till dem som gillar alla årstider, framförallt vintern med mycket snö och skidåkning. Men lik förbaskat så får jag kraftig ångest varje sensommar då det känns som att allt liksom ”tar slut”, det kommer ett vemod som blir värre och värre ju äldre jag blir och jag vet inte varför. Men jobbigt är det. Tänker att det är bra att planera in roliga saker om man kan, som t ex en resa eller något annat som kan vara något att se fram emot. Jättebra att du skriver om det här, jag tror att vi är många som upplever samma sak, oavsett anledning.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag tycker du satte fingret på det klockrent nu:)
      Att planera in saker på hösten är ett mkt bra sätt att iaf komma över lite vemod, men i år har jag exakt noll. Samma förra året, och det har ju sina naturliga orsaker. Allt hänger i luften på nåt vis och gör det hela ännu jobbigare.
      Det är skönt att veta att vi är fler för ibland känner jag mig oerhört gnällig🙈😂

  8. Mia

    Älskar hösten! Blir alltid som en liten nystart, skolan börjar och man har nya krafter på jobbet! Också mycket mer kravlöst än allt man förväntas göra tex på försommaren 😀.
    Hade jag enbart gillat sommaren så hade jag flyttat från Sverige.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag gillar annat med Sverige än vädret, och har för många barn för att riktigt kunna flytta. För dyrt med skolor är bara en sak 😂😂 En annan att jag inte vill vara ensam vuxen🤷🏼‍♀️
      Måste vara så skönt att känna som du:)

  9. Malin

    Måste vara jobbigt att bara gilla typ 3 månader per år. Det blir en stor del av livet som går åt till att vara missnöjd och längta efter den korta tiden.
    Är det så illa så kanske du skulle flytta till ett varmare land. Inte kul att se tillbaka på sitt liv och inse att man varit missnöjd typ 3/4 av det pga årstider.
    Själv älskar jag nåt med alla årstiderna och skulle aldrig vilja bo nån annanstans.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja det är jobbigt. Men vad ska man göra åt det? Flytta är inget alternativ av många anledningar även om jag skulle älska det. Just nu iaf.
      Jag är däremot inte MISSNÖJD med mitt liv årets övriga dagar, men jag tycker inte om kyla och allt som har med det att göra. Jag mår bättre på alla sätt och vis på sommaren men jag mår för det inte dåligt övriga dagar. Jag har ett fint liv även en sketen gråkall januaritorsdag, men det är roligare en härlig sommardag. ☀️Jag är ju inte direkt ensam om att tycka att vintern borde avskaffas, med mörker och kyla och elände 🙂
      Jag tycker inte att vi har riktiga årstider längre, utan väldigt ofta flyter de ihop i ett grått blött dis. Annars älskar jag våren, när allt väcks till liv, men som i år när det var minusgrader långt in i maj är det inget vidare. Då spelar det inte så stor roll att det är en vårmånad på pappret.
      Jag älskar Sverige på sommaren men om tillfälle ges så kommer jag flytta utomlands vinterhalvåret. Tills dess kommer jag fortsätta att känna ett enormt vemod när höstens kalla vindar rullar in. Och det är jag tacksamt nog inte ensam om så jag känner mig inte det minsta udda:)
      Men vemodig och missnöjd är långt ifrån varandra.

  10. Lena

    Gillar alla årstider men så mysigt när hösten kommer. Allt blir lugnare, inte en massa måsten i trädgård mm. Kura inne med bok och en massa tänka ljus. Inte konstigt att man deppar ihop om man redan på förhand har bestämt sig för att man inte gillar det.

  11. Karin

    Fast sommaren är ju inte slut ännu? Det är knappt mitten av augusti och sommaren varar ju en bra bit in i september. Likaväl som det kan bli jättevarmt i maj så kan det ju bli sensommarvärme nu framöver också.

    Men för min egen del får hösten gärna komma nu, jag är redo! Älskar den här tiden, när det fortfarande är för varmt för jacka och luften är hög och klar!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Men sommarlovet är, och det innebär slut på det jag älskar, ett liv med barnen lediga och fria att göra vad vi vill, eller ingenting 🙂
      Med skolstarten kommer hösten, även om det visst kan vara vackert väder långt in på hösten. Men det bekymmerslösa finns inte. Det är en bitig ton i luften och dagarna blir kortare och kortare. Mörkret kryper på, och kläderna med. Sen kommer frosten och motorvärmare. Redan
      nu är det inte för varmt att sitta i solen med t-shirt och halvlånga byxor:/ Det borde vara bikini på och inget mer.
      Det finns bra saker framåt med, men jag skulle så gärna vilja ha solen och värmen kvar. Helst året om. Men bor på fel plats för det, och borde fly landet. Önskar så att jag var mer positivt inställd till höst och elände 😳

  12. Carina

    Jag tycker precis tvärtom, nu kommer min bästa tid, älskar hösten och vintern 🙂
    Som du känner nu brukar jag börja känna i april när våren, sommaren och värmen väntar. Jag tycker det är hemskt med den värmen som har varit men alla är ju olika 🙂
    Dock blir inte den här hösten lika rolig, då äldsta dottern ska flytta 90 mil bort för att plugga, så det blir lite tomt här hemma. Nu ska hon upp i Norrland så jag får åka och hälsa på henne och verkligen få kyla och snö 🙂

  13. Hanna mamma till 5

    Ja usch det tog slut alldeles för fort. Vi blev bestulna på en hel vår. Barnen hade fodrade regnkläder långt in i maj. Och sommaren kom med härlig värme som bara tog slut och nu sitter man här skolan börjar snart och vi har börjat jobba. Jaja välkommen livet.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja den känns extremt kort men så var maj svinkall och det tog sig aldrig. Det kommer bli en lång och tung vinter😳

  14. Therese

    Samma här 🥺
    Min minsta (och sista) ska börja förskolan. 😢
    Här drar snart höststormarna in, ända positiva här ute är att då drar badgästerna hem. Så kan man handla i vanliga butiken igen, parkera i samhället och få ha sin tomt ifred..

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Hu, jag grät i veckor när jamie började förskoleklass. En lång era av mitt liv var slut och jag fick inte välja. Saknar det fortfarande, att ha barnen hemma. Iaf några/någon.
      Du har ju lite fördelar där iaf 😂Skönt att få ja sitt i fred:)

  15. Lola/Carola

    Kramar till Dig Carola ..
    Känner likadant ..
    Det drar ihop sig mot höst o vinter, allt ska strax IN.
    Roligare ta UT saker o ting.
    DET – e kul :)))

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja exakt! Det suger att ta bort saker, som heller alltid saknar en bra förvaring trots att man liksom förvarar dem mer tid än man använder dem? 🙈

  16. Nina

    Jag håller med dig till 100%. Våren uteblev och sommaren kändes ovanligt kort.
    Ångestklumpen ligger där i magen inför att dagarna i rask takt blir allt kortare 😬

  17. Jenny

    Håller så med dig! Älskar våren och sommaren och hatar höst och framförallt vinter 😬 Blir oändliga dagar av mörker och vab 😕
    Tur att din blogg finns och piggar upp ❤️

  18. Elin

    Klart du ska åka iväg å få återhämta dig!! En glad mamma är en bra mamma😁 Sen behöver man ju inte säga hela sanningen till barnen att du ska till en fin strand mm utan ”nä det ska vara stenigt där å inga bryggor alls”😂

      1. G C Hemdal

        Bäst är helt klart juni juli augusti och resor hemma Sverige 🇸🇪och utomlands men det diskuteras ju inte ens nr två är början av hösten om det är sol etc och skola är kul nu 40 år efter studenten nr tre vintern men det skall vara 1/2 meter snö ❄ och sol nr fyra våren minns bara att det är vitsippor men älskar att det är årstider Iaf, verkar inte bäst utomlands bränder och översvämningar. Ringer nästan varje dag om resa men det är samma svar 👾 👾 👾. Hoppas det funkar och vi har sparat i minst ett år, skall fira våra jämna födelsedagar då!!

        1. G C Hemdal

          Jag kom på enjoy JACK då kan du gå till Föris skolan och sommarlovet resorna och rubbet av barn, ljuga om resorna går inte, de kollar på sociala medier och foton etc. 😃 Passar de sig själva då?! 🤗 Igen.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting