Okategoriserade

Leka är kul:)

Det regnar och regnar och regnar. Vad ska man göra då? 

Ja, man får göra det som går att göra inomhus, och idag åkte vi till Turbo. Det är ett adventureland i Uppsala, finns säkert nån mer stans. Men det roliga med det här stället jämfört med många lekland är att det är helt ok för vuxna att leka loss:D Det uppmuntras till och med, för att barn och föräldrar ska aktivera sig tillsammans.

Och det skulle man kunna säga att vi gjorde:D:D

Jag hade med Novalie, Lovelia, Jordan och Jamie och en kompis till Novalie, plus syrran. Mest troligt hade vi vuxna roligast. 

Och vi gladde även andra vuxna, som glatt garvade åt vår framfart. 

Vi började vid nån slags Ninjabana, där man ska gå armgång, som ju jag bemästrar som en kung … men det är när själva stängerna sitter fast och inte är så tjocka som idag😂. Jag har inte så stora händer, och det går inte att greppa. Sen gick ungarna vidare till en vägg man ska springa upp på, och jag kan ju inte vara sämre;)

En pappa stod där med sitt barn och hörde hur jag velade fram och tillbaka. Ska jag, törs jag, kan jag?

Han hejade på mig och då kan man ju fan inte vara dålig, så jag tog sats och skenade upp. Gick som på räls:)

Seriöst alltså, det gick alldeles utmärkt, och jag tog mig upp snyggt och prydligt. Vände mig chockat om och fångade hans blick, och fick en tumme upp:) När jag tagit mig ner på brandstången och kom runt så fick jag en klapp på ryggen och ett ”Fan vad bra!” 😂

Brandstång är ett kapitel för sig:;) Jag har åkt en riktig på en brandstation efter en jävligt blöt fest. Med brandmän😍. Det var på det glada nittiotalet och brandmän och vårdpersonal hade ibland fest tillsammans. Ni vet, blåljuspersonal och de på sjukhuset har ju ofta ihop det;) Nä, allvarligt, jag vet inte anledningen, men en dag kom en inbjudan och jag och några av kollegorna drog dit. Vet inte om det var en enda gång eller om det var flera heller 🤷‍♀️Jag minns inte speciellt mycket, av flera orsaker varav alkoholintaget är en, men även att det är typ en miljon år sen;)

Festen hölls i nån byggnad utanför själva brandstationen, men jag lyckades charma (tjata misstänker jag) till mig att få komma in och åka:) Det gick undan, men jag höll både i mig, och på fötter:D Med facit i handen borde jag kanske limmat på nån av brandkillarna, men redan då var jag fast med exet. 🤷‍♀️Nu kan alla brandmän få höra av sig 😉 Det är nåt visst med uniformer av olika slag, även om deras kanske mer går under arbetskläder egentligen;)

Idag var det betydligt läskigare, även om det var lägre, men jag kom ner med värdigheten i behåll:)

Vi skenade runt här i flera timmar. Konstant. Gjorde kullerbyttor på sådana där studsiga långa uppblåsta mattor, och sprang i hinderbanor, åkte läskiga rutschbanor, hoppade studsmatta, hoppade i skumgrop och på nån uppblåst stor kudde. Svetten lackade, för det är jobbigt. Ingen annan vuxen lekte lika intensivt som vi;) De nöjde sig med att småstudsa på mattan, eller ta emot barnet eller fika:) Dricka kaffe är alltid trevligt, men om man ska stå ut med ljudnivån och att ungarna aldrig vill åka hem, så får man lov att leka:)

Alla pappor har flinat stort och jag är helt övertygad om att de alla velat vara med och leka:) Ett tag lekte vi kull på området med massor av studsmattor, och jag blev jagad av nån unge och galopperade fram som en aningen tunggumpad häst, och hamnade bland några leende mammor som tyckte det var bra att jag gav järnet;)

Jag måste testa saker. Det är utmärkt att göra det på sådana här ställen. Misslyckas man gör man inte illa sig så mycket i alla fall. Så, springa upp för vägg är avcheckat. Jag klarade inte den högre, så det får bli nästa gång. Jag har vågat hoppa från studsmatta till studsmatta till … ja ni fattar, över ett stort område. Jag har vågat hoppa in med ryggen i en sån där studsmatta som sitter på väggen, så man studsar tillbaka:) Jag lyckades ta mig upp på ett högt hinder utan att ramla ner. Jag fegade ur vid den tokbranta rutschbanan för jag blev övertygad om att jag skulle fastna med antingen strumporna med halkskydd på, eller med svettiga rygg, eller ännu värre på de inte så bra glid-brallorna och göra en framåtvolt:)

Av kullerbyttor blir man åksjuk, det är sen gammalt, och hjula på studsmatta är svårt, det gör ont i handlederna. Klättra på inte-nudda-mark banor var kul, men roligast var det ändå att studsa. Och sjukt jävla jobbigt. Man märker det inte riktigt när man hoppar, men när man stannar så är flåset lika snabbt som pulsen. Och den är på max:)

Vi vilade såklart inget alls, förutom att gå på toa nån gång, och då passa på att torka av sig den värsta svetten;) Extremt orutinerat att ta en färgad tisha så det blev stora svettfläckar på den… 🙈

När vi sen äntligen gav oss, och satte oss. Då först insåg man hur otroligt slut man var. Nog för att jag anade att det var jobbigare än jag trodde när jag flåsandes stod och försökte ta mig ifrån den som var tagare, men riktigt SÅ slut fattade jag inte. Förrän det snurrade i huvudet, pirrade i händerna och det var helt omöjligt att resa sig 😂 Det var värre än det värsta HITpasset som David någonsin satt ihop, hur varmt det än varit i gymmet, och hur tuff final han än gett oss. Och med värre menar jag jobbigare:D

Det tog en stund att återhämta sig, men sen … kunde jag inte låta bli att köra några rusher med syrran på den långa studsmattan. Vansinnigt kul att springa på den:)

Innan nån förfasar sig över vuxna som mejar ner kids på ett lekland, så var det såklart inte. Vi försöker alltid se till att inte störa andra, och det försvann massor av folk framåt kvällen, så vi var rätt ensamma på slutet. Barn får ALLTID företräde, och jag väntar mer än gärna på dem. Massor av ungar har garvat satan åt oss när vi krälat runt i olika hinder, och en liten tuff tjej försökte övertala mig att åka Fritt-fall-rutschbanan. Hon var typ sex år och jag backade skamset för jag vågade inte 🙈

Mina barn hade kul, de älskar när man leker med dem. Ju äldre de blir ju roligare är det. När de var mindre hade ju jag alltid en liten en att ta hand om eller så var jag gravid, så jag satt mest och kollade på då. Urtråkigt. Så nu tar jag igen det:)

Svettig in på bara kroppen, alla kläder var genomvåta, så det här kan man lägga på träningskontot. Nästa gång blir det träningskläder på:D

Nu har jag duschat, ätit och återhämtat mig hyfsat.

Det är tur, för i morgon väntar nästa utflykt. 😁

Nu ska jag kolla på film faktiskt, sen sova, natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Malin

  Bor en bit ifrån Uppsala, sisådär 20 mil, undrar om det är värt att åka till det där stället med en 11-åring och en 7-åring? (Är ju van att få åka minst 10-15 mil för att göra saker..). Jag har inte kropp eller fysik att ”härja” så som ni 😁 Men kan barnen fixa det ändå? Om jag är den tråkiga morsan som kanske sitter ner stor del av tiden? Skulle vara roligt att testa nåt annat än typ vanliga lekland som de börjar växa ifrån.

  1. familjenannorlunda

   Ja absolut, barnen kommer ha kul:) Jag skulle inte åka 20 mil enkel resa dock men jag är ju också van att ha saker nära 🙈
   Och du kan med största säkerhet roa dig du med, för lite kan man alltid göra 🙂 Det finns ett café också och det ligger med butiker runt omkring, Rusta, Dollarstore, Citygross, och lite annat, möbelbutik osv 🙂

 2. Ulrika

  Du är en hejare på ”e-mojssar” ; )
  Tack för din schyssta matiga blogg, den levererar med kul mixat innehåll!
  Väntar på en vlogg *blink*

  1. familjenannorlunda

   Haha jag vet, de är mina älsklingar 🙂 Tack själv för att du läser och gillar det ❤️❤️ vlogg … hm, jag får jobba på det, har inte blivit ett dugg sånt på länge ju!

 3. Sofie

  När tredje ungen är ute ska jag knipträna som bara den. Vill kunna hoppa studsmatta igen. Längtar till barnen är i skolåldern så vi kan leka lite hårdare tillsammans på Yoump och åka allt på grönan och Liseberg.

  1. familjenannorlunda

   Ja kniiiiip! Så viktigt och glöms så lätt bort. Ja det är roligare att leka med dem nu, men stressa inte, alla åldrar har sin charm 🙂 Gammal klyscha men sann 😂😂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing