Okategoriserade

Kokpunkten :)

Vi är precis hemkomna från en tripp till Västerås och Kokpunkten, deras actionbad. Barnen som inte direkt velat göra något på hela sommaren vaknade till när sommarlovet rann ut:)

Turbo i går, vilket kändes rejält i kroppen idag, för Kokpunkten har en miljon trappsteg. Benen var möra efter två, och där skenade man hela eftermiddagen. Av nån anledning så har de öppet 16-21 nu under veckorna, och det missade ju jag när jag förbokade. Trodde att eftersom det inte var lov längre i Västerås, så skulle det vara öppet hela dagen. Men jag såg det iaf när jag fick bokningsbekräftelsen;)

Det hade inte gjort ett dugg vilken annan dag som helst, men skolan börjar i morgon, och det tar en timme att köra. Att då vara där till 21 blir sent, samtidigt som jag inte får med mig barnen hem tidigare. Vi jobbar inte så. Vi är där så länge det går, var det än är. Grönan, Furuvik, Turbo, andra lekland, stranden, osv. 😂

Å andra sidan så visste jag att de då skulle kunna lägga sig vid senaste elva och somna. Vilket inte hade skett om vi bara varit hemma:)

Så, vi samlade ihop oss, nästan samma konstellation som i går, vi bytte bara syrran mot Trixie:D Så jag, Novalie, hennes kompis, Trixie, Lovelia, Jordan och Jamie, och åkte var tre. Framme några minuter över fyra och möttes av en lång kö. Inte helt imponerad av det faktiskt, det hade varit bättre med bokade tider med kanske tio minuter en kvarts spridning, för nu blev det tokfullt i omklädningsrummen både vid 16 och 21. Jaja, alla försökte hålla avstånd hyfsat i alla fall, det kommer vara svårt att ta ur oss det, anar jag. Skönt för all del:;)

Skickade in de tre killarna till herrarnas och vi svidade om på damernas och möttes upp sen. Och sen har det åkts. Det finns olika varianter av rutschbanor, en där man åker på ringar i en mysig tunnel, en där man åker på ring i ett fritt-fall-liknade fall för att sen åka upp på en vägg och så ner igen, den kallas boomerang 🙂

En där man åker i mörker, den kan de ha för sig själva, jag avskyr den;). Den är mest bara obekväm, inte så smooth som jag vill ha det, massa svängar och även om den är tänd, så är den bara jobbig. Jag åkte den, tänd, en gång, ifall den stilat sig sen sist. Det hade den inte😂 men barnen gillar den. Sen finns det racingbanor, två bredvid varandra där man kan tävla. De är kul:)

Jag åkte allt en gång, men det mesta flera gånger 🙂 Det är samma här som med Turbo igår, att inte leka blir tråkigt. Sen finns det lite annat med, en fors, en klättervägg, nån grotta med film på väggarna, men där ruttnar man direkt, ingen action alls:)

För småkids finns det en egen liten avdelning där jag garanterat hade fått sitta om vi varit här när ungarna var små. Tacksamt nog var vi inte det:D

Man blir hungrig av att bada, och eftersom man inte får äta medhavd matsäck, vilket är dåligt, så fick vi lov att käka deras pannkakor. Eller vi hade ju kunnat välja något annat, men allt är dyrt och inte speciellt prisvärt, även om det är helt ok. Fräscht iaf. Men jag gillar ju inte att ta massa tid från det man är där för att göra, med att beställa mat, vänta och sen äta. Bara för att konstatera att ens egna mackor med mjukost som är vår standardutflyktsmat, hade varit godare:D

EFter maten gick vi till utepoolen och låg där i varmt vatten och softade. Sen frös man ju lite när man klev upp, det gör man inte annars, om man inte bubblar, för det är varmt i luften. Det är en stor guldstjärna, för jag har varit på badland där man fryser ihjäl. Eller ja typ i alla fall;) Men när man vill åka hem för man fryser och barnen är blåa.

Sen åkte vi lite till och sen stängde de. Man skulle alltså vara UTE klockan 21, vilket ju jag kanske tycker borde stå tydligt. Nu stängde de av badet halv nio-ish, och det var bara tur för Jamie att han i sista stund bestämde sig för att våga åka Boomerang. Kanske snarare tur för mina öron, för annars hade han tjatat om att det var synd att han inte gjorde det tidigare och blablabla;)

Men det var rätt skönt, även om jag gärna badat sista halvtimmen med. Vi trängdes i duscharna med alla andra, och sen åkte vi hem. Inget kul väder alls att köra i.

Det var mörkt vilket ju är en sak, även om det är lika svårt att vänja sig varenda höst;) men det var också stadiga dimbankar som drog över vägen. Sådär så man inte ser ett skit. Inte nåt. Man får försöka urskilja vita markeringarna på vägbanan och hoppas att vägen är hyfsat rak:D

Sen kom det lite regnskurar som grädde på det berömda skitmoset och när långtradaren jag kört om för länge sen kom ikapp, då kände jag mig trött och långsam. Men vafan jag såg ju inget!

Hem kom vi, i ett stycke. Alla ramlade ur bilen och via badrummet för tandborstning ner i sängarna:) Blev tyst direkt👌

I morgon börjar skolorna. Ingen enda börjar samma tid, såklart. Jamie 8.15, Jordan 10.00 Lovelia 12.00 och Trixie 9.00 Typ, jag har ingen koll på fler än småkillarna. Novalie börjar på torsdag.

Så nu är det slut på friden, och en annan slags frid infaller. En mindre mysig men ganska tyst.

Jag ska väl hoppa i säng jag med, för att orka kliva upp. Nu gör jag inte så mycket mer än ser till att de vaknar, men det är illa nog;)

Hur har ni det med skolor där ni bor? Det är så olika över landet att det inte känns som nån rim och reson. Men, men, till sist har väl alla börjat:)

Ha en bra …öh….? Onsdag nu, så hörs vi snart!

Natti natti 😘

Kommentarer

  1. Malin

    Mina började i måndags. Vanlig skoltid 8.30, gick vanlig skoldag, så inget krångel att hålla reda på. Och jag lämnar ändå på fritids 6.45 så hade ändå inte behövt bry mig.

  2. Karin

    Nu har jag visserligen inga barn själv men i Storgöteborg började skolorna idag. Det märktes nör jag var iväg till kommunens huvudort och tog mitt vaccin vid lunch för det drällde av gymnasieelever i centrum 😉

  3. Hanna mamma till 5

    Här är det spridda skurar en i tisdags och en börjar på torsdag och Lilleman började fsk när vi började jobba förra veckan. En annan har åkt in på tjänstgöring i lumpen. Så snart är vi alla inne i vardagsrutinerna igen 😀

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting