Okategoriserade

Flytta lite då;)

Ja, det är inte jag som ska flytta, utan (återigen!!) är det Janelle och Simon:D Man blir ju trött på de där två😂

De bestämde sig ganska snabbt för att flytta till Stockholm när det blev så att Janelle ska praktisera där, och Simon kom in på samma utbildning som hon gått, i Kista. Det skulle bli väldigt långa dagar för Jack på förskola.

Jag erkänner villigt att jag inte tror att detta är den bästa lösningen, men det är de övertygade om och det är de som bestämmer ❤️

Jag tror att det hade varit att föredra att bo kvar här, och till en början i alla fall, se hur det funkade. Vi är flera som kan hjälpas åt med Jack, både i vardagen och om det kniper. Det skyddsnätet tappar de lite nu. Men, de där två gör inget överilat, de är duktiga på att tänka igenom saker och agerar sällan på impuls.

De flyttar till Solna, och det är ju inte så långt. Dock för långt för att snabbt kunna vara på plats, som vi kunnat här. Speciellt i kötider 🙈Och sen kommer vi ju såklart att sakna ihjäl oss. Utbildningen är två och ett halv år, så minst så länge, och antagligen ännu längre.

Jack har fått en förskoleplats och eftersom de är lediga en vecka till innan skola respektive praktik börjar så blev det jäklans bråttom att flytta. De tänker sig hinna skola in honom innan de börjar, vilket är klokt. De skrev kontrakt på lägenhet i söndags och började väl packa på måndagen, och i morgon torsdag, klockan 9.30 står vi där. Med handskar på och halvglatt humör;)

Det blir bra.

Bra gick också första dagen i skolan. Alla kom upp och iväg som de skulle, och det verkar som att alla haft en bra dag. Minus regnet förstås. Men man får ju vara glad att man inte bor i Gävle, stackars dem.

Översvämningar är inte att leka med.

Jordan började sexan, och det innebär ny skola. En skola han är bekant med sen han var bebis, så helt okänd mark var det inte. Han måste åka buss nu, och jag var väldigt glad att han och en kompis åkt på bio flera gånger, för skolan ligger några gator bakom bion:) Lovelia går i samma skola men började inte förrän senare, så sexorna får ha skolan för sig själv. Trixie började gymnasiet, estetisk linje. Eller program heter det väl 😅 svårt att lära om helt klart. Jag borde ju kunnat det vid det här laget, hon är sjätte barnet som börjar gymnasiet:D

Hon känner ingen, än, men det kändes rätt ok. Hon har skinn på näsan den ungen så jag är inte det minsta orolig. Jamie sen då, han är kvar på samma skola men med nya lärare. Mentorer. Tramstiteln. Förlåt alla lärare, men en mentor är för mig något helt annat. Det är en vuxen person som tar sig an en annan halvvuxen person och finns där som bollplank och handledare, typ. En lärare är en lärare. Jag är trött på hittepå-titlar, ja:)

Novalie börjar i morgon, tredje året på sam.

Det händer ju inte så mycket första dagarna, det startar väl på allvar på måndag. Lovelia ska på nån utflykt i morgon, och stod och stekte pannkakor nu på kvällen 🙂

Jag har suttit med Sellman som en kloss i knät hela dagen, och det var skönt till en början för jag frös. Sen svettades jag, men hade inte hjärta att putta ner honom. Jag kunde jobba ändå:) Tränade sent, 19.00 idag, och det var ett rejält Number of the beast-pass😅 sjukt jobbigt. Inte minst med tanke på att måndagens lekland och gårdagens badland satt i kroppen;)

Och så bära tunga lådor i morgon då. Sa jag att de har två trappor och ingen hiss här i stan? Världens jobbigaste trappor, jag vet för jag flyttade dit alla saker för några år sen: ) Tacksamt nog har de hiss på nya stället, hade varit lite småtufft att kånka saker upp till våning 20 😂

Ok, håll tummarna att det går bra i morgon och att de kommer trivas och allt funkar. Vi hörs snart 😘 natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Birgitta S

    Hej! Ja det är verkligen full rulle hos dig med allt . Beundrar att du roddar allt även om syrran så klart hjälper till så ligger huvudansvaret hos dig . Hur fick de lägenhet ? Det är svårt i Sholm nästan omöjligt . Tack för en bra blogg med välskriven text.

  2. Ida

    Jag tycker att de gör helt rätt i att flytta. Att pendla och sitta i bilköer varenda dag tar ju jättemycket tid. Tid som de istället kan spendera med Jack. Som sagt leder det annars till väldigt långa dagar på förskola, eller vara beroende av att någon annan kan hämta. Det blir jobbigt i längden. Jag förstår ju såklart att du kommer att sakna dem, men Stockholm ligger ju inte så långt från Uppsala och Solna ligger ju dessutom på rätt sida av stan:) Smidigt att ta sig till Kista därifrån också. Stort grattis till dem att de fick tag i boende så snabbt.

    Mina barn har haft mentorer från mellanstadiet. Det beror på att de har ämneslärare istället för klasslärare. Varje barn blir tilldelad en mentor från arbetslaget för årskursen, som är ansvariga för dem. Den här mentorn har hand om elever från alla 4 parallellklasser. Så de är ju både lärare och så mentor för sin elevgrupp. Funkar hur bra som helst.

  3. Ingela

    Hej!
    Undrar också om det är lätt att få lägenhet där. Behöver man inte stå i kö och ha poäng? Är inte spekulant bor i en annan del av Sverige.men vet hur svårt det kan vara.
    Ingela

  4. H

    Fast mentor är väl inte synonymt med lärare generellt utan mer typ klassansvarig eller så? Antar att man har en tanke om att mentorn ska vara den eleverna har närmast relation med och att den ska typ.. handleda eleverna i någon utsträckning. Men ja min erfarenhet av mentorer är mer att vi hade en halvtimme varje onsdag morgon med mentorssamtal och alla var mest bara svintrötta för att vi började skolan en halvtimme tidigare än alla andra dagar. 😅

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det hette ju förr klassföreståndare, och sa ju det mesta. Men som med alla yrkeskårer så duger ju inte det😂
      Städare blev sanitetstekniker
      Sjukgymnast fysioterapeut
      Dagis förskola
      Osv. Så trött på att det ska låta fint. Säg vad det är ist, för alla jobb är ändå viktiga oavsett titel 🙂

      1. A

        Lärare heter fortfarande lärare, mentor är en annan sak. Även klasslärare finns kvar, likaså ämneslärare. En lärare undervisar. En klasslärare undervisar sin klass. En ämneslärare undervisar i sitt/ sina ämnen. En mentor är den som är ansvarig för en viss grupp elever när det gäller utvecklingssamtal, information till och kontakt med vårdnadshavare, olika typer av händelser och aktiviteter inom skolan, rapportering av frånvaro mm mm. I lägre årskurser har man klasslärare som ofta undervisar i nästa alla ämnen klassen läser och har även ”mentorsuppdraget” i sin klass. Klassen håller oftast till i sitt hemklassrum. I högre årskurser har man ämneslärare som många gånger har en egen sal (kemi, bild, musik, språk, matte mm) och eleverna flyttar på sig mer när de tar sig till de olika lektionerna. Eleverna träffar därför många lärare under en skoldag och därför behövs ett mentorsuppdrag för att eleven, skolan och vårdnadshavarna ska veta vem som är ansvarig för just en viss elev. På många skolor har man lyft detta ansvar från de undervisande lärarna och ersatt med en heltidsmentor, dvs en person som inte undervisar alls utan är mentor för skolans alla elever på heltid och har alla kontakter mellan skolan och hemmet. Lärarna får i dessa fall oftast lite mer undervisningstid istället för mentorsuppdraget. Så mentor behöver inte vara lärare och lärare behöver inte vara mentor, det är olika uppdrag (som en och samma person har ibland).

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting