Okategoriserade

Dalahäst och Duplantis

I helgen var jag ju i husvagnen för att plocka ihop lite. På vägen dit stannade vi på Biltema och käkade räkmacka:) Jag vet att det kan uppfattas som helt stört att käka där, speciellt om man bara besökt Uppsalas Biltema. Maken till tråkigt mathak är svårt att hitta nämligen. Det är för det första intryckt i ett mörkt hörn, och det kanske man inte kan åtgärda. Men, man kan åtgärda så att det är fräscht och fint. Och har fina rätter att välja mellan. I Uppsala är det ofta rätt sunkigt, med servetter utlagda under ketchup och senapflaskorna så det ska bli enkelt att städa 🤦‍♀️ Må så vara, men det finns snyggare alternativ. En bricka man byter regelbundet till exempel?

Personalen är tråkiga, det finns undantag, men många känns som de absolut inte vill vara där. De gör inte många knop och bara det som är absolut måste. Man kan välja på typ korv och korv.

I Avesta, är det rent, stort, snyggt, fräscht och personalen är glada, positiva och serviceminded:) Jag har varit där massor av gånger och det finns inte en enda surputte. Maten är superfin, amerikanska pannkakor, smörgåsar, paninis, raggmunk med fläsk och så … räkmackan, som är förbannat god!

Älskar det och vi åker ofta dit för att käka middag:D

Men, på vägen hem var klockan mycket, Biltema stängt och vi var hungriga. Då återstår Burger King. Precis utanför står en gigantisk dalahäst, och avfarten från E4 och köpcentret heter också så. Dalahästen.

Och nu har det tillkommit en skylt.

En som visar exakt hur sinnesjukt högt Armand Duplantis hoppar stavhopp…! Det blir extra tydligt när man får en referens:)

Jag begriper inte hur det är möjligt att man med hjälp av en pinne kan, och vågar! ta sig över de här höjderna. Hur det är möjligt att inte ramla ner och slå ihjäl sig. Vem fan kom på det? Hur gick det till undrar man ju. Satt det ett gäng människor och hade tråkigt och funderade på hur man bäst tog sig upp i ett träd, eller på en höjd, eller kanske över ett vattendrag, och så såg nån en lång pinne och bara: ”Aha!”

De andra bara: ”Det funkar ju aldrig fattar´u väl !” Och den första bara: ”Jodå, kolla bara!”

Antar att den personen kanske inte hoppade 6,18 meter, men ändå.

När jag kollar på stavhopp så tror jag alltid att en av följande saker ska hända:

Antingen ett perfekt hopp över, det är ju bäst. Eller, en rivning och hopparen hamnar ovanpå ribban på mattan och bryter ryggen. Eller spetsas på den. Eller landar på sidan om mattan och slår ihjäl sig. Eller så går staven av och alltsammans händer.

Duplantis är en jäkla stjärna och jag grymt imponerad:)

Så, nu måste jag plugga, har dragit på det hela förmiddagen nu:) Vi hörs senare!

Kommentarer

 1. Margaretha

  Tack för tipset ! Då är det inte vid Dalahästen då,förstår jag! Men var är det då? Ska absolut besöka det o käka
  när vi åker t o fr Dalarna! Är trötta på Dalahästens utbud!
  Kram

  1. A

   Biltema ligger vid Dalahästens köpcenter, samma avfart från väg 70 (inte E4) till både Burger King, Duplantis skylten och Biltema. Man kommer till en rondell där man kör åt lite olika håll beroende vilken butik man ska till. Biltema är verkligen fräscht, vi brukar också åka dit och äta ibland. För övrigt rekommenderar jag älvpromenaden i Avesta. Helt underbar promenadväg ca 8-9 km vid Dalälven. Även Verket och Visentparken är värda ett besök. Och många fler ställen 🙂 Avesta är helt klart värt flera besök <3

   1. Syster yster

    Och åker man förbi Biltema (100 m) så kommer man till golfklubben som oxå har god mat. Ett tips till er alla att testa att äta på golfklubbar när man är ute och åker.

  2. Pia

   Biltema ligger på andra sidan vägen som går emellan. Om du åker från Dalahästen så är det rakt fram i rondellen. Både Biltema, Jula och Hööks (tror jag) ligger där.

 2. Johanna

  Kul att du besökt Dalarna, finns dock ingen motorväg E4 förbi den rastplatsen. Kanske menar du riksväg 70 eller riksväg 68!
  Fin rastplats och kul med Duplantis höjd bredvid där.
  Rekommenderar dig att ta en tur lite längre norrut i Dalarna någon gång. Trakterna kring siljan, jag lovar du kommer gilla det!

  1. familjenannorlunda

   Jaja inte så noga tänker jag 😂Jag menade nog mer motorvägen:)
   Jag har varit typ överallt i Dalarna, vi semestrade alltid där när man var liten, och jag har varit där flertalet gånger som vuxen. Rättvik, Nusnäs, Mora, Dalhalla och allt vad det nu är:) Det är fint 🤗

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing