Okategoriserade

Preppat:)

I morgon ska vi ha kalas:)

Jack fyllde tre år den sista augusti och Jordan 12 år den andra september, och det ska vi fira i morgon. Eftersom logistiken numera är annorlunda, med Janelle plus familj boende i Stockholm, så kommer vi vara här hemma. Både vår och Simons familj kommer hit, och det hade ju varit en jäkla fördel om jag var en pedant som alltid hade det städat hemma;) Jag vet att de inte bryr sig, och egentligen bryr jag mig inte heller, men samtidigt vill man ju ändå ha det ok hemma när det kommer folk. Dubbelt det där:D

Så, dagen har ägnats åt att städa. Jag är inte så bra på att hålla undan och därför får man städa länge när man väl gör det. Å andra sidan så kan jag lägga tiden på annat andra dagar🤣

I alla fall, jag har städat, och det syns inte:) För det ser ut ungefär som vanligt men med lite mindre bös i uterummet, och att det är lite mer undanplockat. Om ni bara visste vad mycket fnas som tallar och granar släpper ifrån sig! Och hur mycket saker som en katt eller hund har med sig i pälsen/tassarna. Hela familjen älskar uterummet, och det inkluderar även djuren. Och ja, de ligger i sofforna.

För resten så fyller Stumpan och Sellman tre år i dag, så de får väl vara med på kalaset i morgon de med. Och för den delen så var det 25 år sen jag tog körkort och jag har kört prickfritt sen den dagen😇 I alla fall officiellt:)

Mycket att fira.

Jag städade hela dagen fram till halv fem eller så, då gick jag över på matlagning:) Vi ska äta kräftor, och eftersom merparten av min familj inte äter det (mer till mig!!) så blir det paj också. Jag har gjort en kantarell, och en skinkpaj. Syrran gör Västerbotten och jag tror att Janelle ska göra en kyckling. Jag älskar kräftor, men jag älskar även Paj av alla de slag, så jag tror att jag kommer peta i mig så det räcker för hela veckan. Eftersom jag inte orkade åka till affären så gjorde jag egen pajdeg. Det tar ju fem sekunder men är bland det tråkigaste som finns;)

Jag gillar inte när det fastnar deg under naglarna och den kladdiga känslan av smör på händerna, men jag tycker heller inte om att använda handskar, eller matberedare för den delen. Tar längre tid att ta fram den, montera och sen diska än att veva ihop degen för hand 🙂

Nu står det två fina pajer och lockar, jag har precis ställt in de i kylen. Till kräftorna ser jag fram emot Staropramen, vi köpte alkoholfria till pappas minnesstund och det var ingen större åtgång på det:)

Helt alkoholfri öl är ofta så förbannat jäkla gott! Den här smakar likadant som den med alkohol i, inte alls som lättöl som gärna är blaskigt.

Jamie fick klippa gräset idag, det gillar han. Han ”orkade” inte hela gräsmattan utan gav upp efter halva. Det är förvisso ganska mycket, men man kan inte ha halva klippt så efter en paus fick han göra klart:)

Jag har vikt ihop två tält, det ena Jamies och det andra det vi hade i Norberg. Det var för blött undertill för att vi skulle kunna rulla ihop det då. Nu har det hängt på tork och vädring och var snustorrt:)

Mitt projekt med att röja i garaget får skjutas på framtiden. Jag har inte hunnit i sommar, och jag tänker mest troligt inte stå där inne och frysa, så 🤷‍♀️ Vem fan bryr sig om att mitt garage snart spricker? Inte jag, och då får alla andra acceptera det. Kan hända att jag får feeling, men kan också hända att jag inte får det:)

Men, nu är det hyfsat inför i morgon. Jag har lite saker att flytta på, och ska lägga ut lite mer filtar där för det blir rått på kvällen, och fixa lite osv. Men i stort så! Lovelia ska göra tårtor och den kanske det tillkommer massa jag glömt, men det löser sig 🙂

Jag ska försöka plugga också, det är en bok som ska läsas och jag är inte så snabb med det. Den roar mig inte och jag blir ganska irriterad, så det tar lite tid:) Det ska skriva en del också, men jag insåg precis att jag haft helt fel deadline i huvudet, och vann plötsligt två dagar 😀 Det brukar ju vara tvärtom, så kanske ska jag köpa en triss:D

Nu ska jag ägna resten av kvällen åt film!

Hoppas ni har en fin helg, berätta gärna vad ni har för er:)

Hörs!

Kommentarer

  1. Pia

    Vi hade i ett svagt ögonblick lovat dottern att åka till Stockholm.. Så i bästa septembervädret åkte vi till en rörig, stökig huvudstad med bilar, hus och stressade människor överallt.
    Men, dottern är nöjd och jag är nöjd att jag fick hänga massor med henne-men jag ville nästan kyssa Fagerstaskylten när vi kom hem igen. Hur tusan orkar man bo i Stockholm? Och vart ska alla? Springer hit och dit och muttrar när man inte står på rätt sida i rulltrappan eller går tillräckligt fort… Nä, ge mig skog i stället!

  2. Karin

    Jag klantade till mig och drog på mig en hjärnskakning här i veckan, så jag har mått rätt kasst faktiskt efter det 😔
    Idag var dock första dagen som jag mådde skapligt så då åkte vi och hälsade på ena sonen och äldsta barnbarnet ♥️
    Kvällen har ägnats åt Netflix och Good Girls, jag gillar den serien 🤗
    Lycka Till med kalasandet i morgon 💕

  3. Elisabeth

    Idag var jag på loppis för första gången sen pandemin slog till. Gjorde ett fynd bara. I morgon ska jag hälsa på dotter.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting