Okategoriserade

Säsongen är slut

Sådär ja. Husvagnen är hemma. Kalasandet är slut, för denna gång. Helgen är över, med råge;)

På söndagen så samlades vi en väldans massa människor, de flesta fullvaccinerade, hur konstigt det än är att framhålla en sån sak;) Sällan eller aldrig har en vaccination haft sån stor betydelse för så många.

Det känns skitkonstigt att vara fler! Men, vi försökte hålla avstånd och satt i uterummet:) Jack har fyllt tre år, och Jordan tolv, och det var båda sidor av Jacks släkt. Lilla skruttet kom en stund innan gästerna, och hann både öppna våra paket och leka en stund.

Jag hade, som den genus-PK-mormor jag inte är, köpt en lila ponny med lång man som man kan kamma:) Jack hatar att någon rör hans hår, att klippa det är helt uteslutet, så det var mer för att kanske ta ett steg över det jobbiga;) Och en polisbil 🚓

Polisbilen fick sova i hans säng sen, så den var med beröm godkänd, och ponnyn låg på första plats, tills han öppnade polisbilen;)

Sen fick han massa andra paket, men jag såg bara delar av själva öppnandet, det har sina nackdelar att vara någon slags värdinna;)

Vi hade en kombinerad kräftskiva och kalas. Varför Janelle tyckte det var en god ide med kräftor vet jag inte, hon gillar det inte;) Men hon gilla paj, så det var nog en förevändning att få käka massa sånt;)

Jack vägrade smaka, men de var rätt kul att fajtas med;) Det visade sig att Simons sida av familjen bidrog med två kräftätare, han själv och en kusin:) Vi hade sagt att alla fick ta med sina egna kräftor, och de som inte vill ha hade med sig annat. Syrran och jag käkade mest, som vanligt:)

När vi var ute med killarna och kollade fotboll så hade de precis varit på kräftskiva. Hemfiskade, i massor. De två tillsammans lyckades få i sig … fem stycken. FEM?? Men kom igen? De två vill man ju dela kräftor med liksom:D Vi skickade bild för att visa hur det ska se ut:)

Och nej, det äts inget inuti huvudet, skitäckligt.🙈

Tårta efter det, som Lovelia gjort. Bara grädde och vaniljkräm, bästa sorten.

Både Jack och Jordan fick blåsa ljus, och jag måste komma ihåg att köpa fler tårtljus för nu fick jag ta riktigt korta stumpar:)

Vi hade trevligt. Simons bror, mamma, moster, kusiner och respektive känner vi sen innan och de är trevliga som sjutton. Mamma var här, och alla kidsen och syrran såklart. Ett bra kalas helt enkelt 🙂

Sen ägnade jag några timmar åt att städa, plocka ner alla dekorationer jag precis satt upp och så vidare. Sen var det dags att sova för måndagen innebar en dagstripp till Norberg, för att hämta hem vagnen. Mamma, syrran, jag och Jamie åkte.

Jag älskar mitt nya förtält! Jag vet att det gamla var betydligt mer retro och shit, men det här är ju så behändigt! I stället för att behöva slita det från vagnen, under minst en kvarts tid, ofta en halvtimme, för att gummilisten sugit fast, så drar man enkelt ur det ur kanalen. Häpp. Det väger inte ens hälften av vad det gamla gjorde heller:) Och sen är det snyggare. Ni som har koll, kan man knäppa fast en sovdel på ett sånt här förtält? Jag ska googla men har inte kommit mig för än:)

Vi var för en gångs skull nästan först med att ställa in saker i magasinet för vinterförvaring och kunde välja fritt. Normala fall brukar vi få hålla till godo med en pytteliten plats. Men eftersom vi är mästare på Tetris och dessutom tänker på vår nästa som också ska få plats så tar vi så lite som möjligt.

Efter alla år vi stått där så fick vi nu veta att campingen har en släpkärra som man får låna. Så mina säckar med trädgårdsavfall som jag producerade i början av sommaren och som legat kvar för att jag inte ville ha dem i bilen, är nu på återvinningen 🙂

Jag har haft en dynlåda som stått kvar på min plats på vintrarna. I den har jag haft kol, strandleksaker som hink och spade, en gammal luftmadrass och sånt. Inget intressant alls. Fast mössen tyckte annorlunda och ockuperade den. Jag tycker det är sjukt äckligt med saker som möss byggt bo i, själva musen klarar jag av utan problem men när de kissat och bösat ihop saker 🤢 Tänker att jag kommer dra i mig nåt musvirus eller så. Typ sorkfeber. Så, jag har låtit bli att röra lådan. Den har stått där, och jag har på sin höjd tittat surt på den. För hur skulle jag få bort den?

Nu skulle vi köra iväg den också, och en garderob jag inte längre använde. Så jag öppnade locket och … där satt en fet stor mus och:

”Jaaaa?” Som att JAG störde den;) Givetvis så dök den ner på botten och vi hoppades att den skulle ta sig ut där, för nåt hål finns det säkert. Men icke. Den bara gömde sig. Vi började, med handskar, lyfta lite, och hittade den. Och kunde sen konstatera att det var flera. Ganska många fler. Eller ok, de var fyra. Vi välte boxen på sidan så de skulle ta sig ut, man vill ju inte lyfta i den och sätta fingrarna på en muskropp🤣 Jäklar vad högt de kan hoppa! Två skuttade säkert en meter rätt upp i luften så det gällde att hålla bort trynet, vill ju inte direkt ha dem i fejset. Den tredje fick jag jaga en stund, med ett beachracket;) och en fjärde vägrade låta sig avhysas. Total panik, stackars liten. Men till sist, med hjälp av en tältpinne så lyckades jag plocka bort allt som den gömde sig under och äntligen flög den ut i buskarna.

Så, man kan väl konstatera att det inte är så jäkla konstigt att jag haft möss i förtältet och inte heller att de lagt upp sit vinterförråd inne i vagnen, i badrummet, mellan de ihopvikta handdukarna. Men nu har jag kastat deras mansion på soptippen:D

Förhoppningsvis utan efterverkningar i form av galna mussjukan. Det var inte slut på djurlivet, utan plötsligt kilade en ödla över foten. De är fina tycker jag, men de skräms ju. Den här poserade villigt i alla fall, så ungarna kunde se sen.

Jamie var med, han är lite förkyld, så han fick ju se den IRL:)

Så, det sista återstod, att köra bort vagnen från platsen. Den står ju invid ett trädäck, och det är tajt att ta sig ut, och för att göra det hela ännu krångligare så går det inte att backa med den utan att först göra en McGyvergrej:) Det är nån backspärr som aldrig funkat, som man får koppla bort manuellt, med en lina. Jag kan inte förklara. Jag kan inte backa med släp i vanliga fall, men när man måste krångla med sånt här är det om möjligt ännu värre. Efter ett tappert försök så kopplade vi loss vagnen och knuffade fram den förbi däcket, och så kopplade vi på igen:) Bara man reder sig så spelar det inte så stor roll hur:)

Men, jag ska lära mig backa med släp, det är töntigt att inte kunna. Sen:)

Vi åkte hemåt just precis när kvällsodjuren i form av flygande bitande saker attackerade. Jag har ordentligt skrapade armar efter att ha hållit på med de förbannande rosbuskarna och bränt mig på massa brännässlor, och mygg, eller knott, eller både ock. Jag har små taggar som sitter kvar i fingrarna som jag inte får tag i, och det är inte så skönt. Suck.

Givetvis stannade vi på Biltema i Avesta för en räkmacka:)

Sjukt mycket räkor och man blir mätt i flera dagar:)

Sen hamnade vi efter en traktor i några kilometer, på väg som vi inte kunde köra om på. Snark, men den körde ändå femtio, och höll åt sidan så hade vi haft en starkare bil hade vi kunnat komma förbi. Men sen… en jävla EPA, som går i 30… och vinglade fram och tillbaka. Alltså 👿

Vi landade hemma strax före tio, och sen var det uppackning av saker och allmänt fix innan jag äntligen kunde duscha och sova. Somnade som en stock 🙂

Nu ska jag se på Tv 🙂

Vi hörs snart!

Natti natti 😍

Kommentarer

  1. Ekot

    Förstår du älskar att vara där, men mycket jobb och många prylar att hantera…är det ett alternativ att sälja av saker och hyra en av deras stugor ibland? Eller är säsongsavgiften låg?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag tycker om att vara där och det uppväger alla jobbiga saker 🙂 Alternativet att inte ha säsongsplats finns inte i nuläget. Jag tänker att ibland blir det olika, vissa år mkt, andra lite. Det gör inte så mkt. Jämnar ut sig i slutänden :)Avgiften är några tusenlappar och betalas under flera månader så det är inte speciellt kännbart 😅

  2. pylen

    För att slippa möss i husvagnen/husbilen så lägg en ganska så stor enris kvist på alla däck det hjälper, och ja räckmackorna på Biltema är ju så goda.

  3. Therese

    Skönt att ha de gjort, även om det är vemodigt.Vi måste ta upp båten. Badgästerna vill dra upp bryggan redan i augusti, men nej nej september ut får den allt vara i.Ska bara kolla upp vinterplatsen först.. iår har vi inte hunnit ut med båten alls, bara sjösatt. Suck!

    1. G C Hemdal

      Jag fick inte gå på kräftskiva 😢😭fick inte pengar utav Förvaltaren. Hoppas vi också får fira 2 x födelsedagskalas i september nu 🍼. Hade inte ni en till att fira??!!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting