Okategoriserade

Helt såld ❤️

Reklam för Siexa

Jag är ibland lite sen på bollen:) Nu först har jag upptäckt något som ett antal av er tipsat mig om under åren. 🤗

Tyngdtäcke!!

Jag har alltid tyckt att det låter härligt, mitt favorittäcke är tungt, liksom tätar till så man inte får massa kall luft mellan kroppen och täcket. Men eftersom tyngdtäcken först ofta marknadsfördes som något som passade folk med oro i kroppen så dissade jag dem. Rakt av. För jag är ju inte så orolig av mig:)

Men jag har blivit mer och mer nyfiken på dem, och när jag hittade även tyngdfiltar så kunde jag inte längre låta bli 🤗

Tyngdfilten är i ett material som liknar fleece men är mjukare och tjockare, kallas minky. Den finns även i fleece och i grått.

Tyngdfilten väger 6kilo, är 140*200cm och fylld med glaspärlor. Och den är helt underbar 😍

Tyngdtäcken har ju länge använts inom sjukvården, för att hjälpa folk med svåra sömnproblem. Vilket ju jag har mellan varven, även om sömnen mestadels störs av fysiska orsaker som ungar, grannens hönor eller ont i nacken 😅 Fullmånen kan jag inte riktigt placera i ett fack, fysisk eller psykisk påverkan?

Tyngden ger en massageliknande effekt som frigör må-bra hormoner som i sin tur ger avslappning, minskad oro, ångest och stress och en bättre sömn. Sömn är som vi alla ju vet, otroligt viktigt för hela kroppen och knoppen. Det är då vi återhämtar oss.

Jag har ju haft ett par jobbiga år bakom mig, och i perioder sovit nästan inget alls. Det här året har jag känt mig oerhört rastlös. En ständig anspänning i kroppen med värk som resultat. Och även om jag sovit hyfsat så har jag varit så jäkla trött. På gränsen till att jag blivit orolig på allvar. Jag känner ändå mig själv rätt bra och har kunnat analysera och härröra det till allt som varit. Det tar tid att bygga upp stress i kroppen och det tar ännu längre tid att bli av med den. Min träning har gett stresshormonerna en väg ut, men det har varit för dålig återhämtning eftersom sömnen haltat.

Jag borde ha testat tyngdtäcke för länge sen, enkelt att säga i retrospektiv 🙂

Men nu har jag ett sånt, de finns i 5,7,9,11 och 13 kilos tyngd.

Mitt är nio kilo tungt.

Det rekommenderade är 10-15% av sin kroppsvikt, och jag väger typ 65kilo. Eftersom min filt väger sex kilo så valde jag några kilo tyngre på täcket. Man får såklart välja som man vill:) Jag vet att jag tycker om när det är ordentligt tungt men där är man olika. Gravida och små barn bör inte använda täcket, inte heller rekommenderas det om man har dålig lungkapacitet, hjärtproblem, försvagade muskler eller benskörhet.

Täcket, och filten, är sydd i fyrkanter så fyllningen håller sig jämnt på plats.

Det enda ”negativa” jag kan se är att det inte direkt ser fluffigt och puffigt ut när man bäddar, (eller försöker fota 😅) utan tvärtom väldigt platt. Och tungt 😂 Men det kan man ju enkelt lösa med ytterligare ett täcke, om det är viktigt.

Fördelarna däremot är enorma. Jag sover faktiskt betydligt bättre. Även om jag vaknar så somnar jag om snabbt, till och med om jag varit uppe på toa. Jag ligger mer stilla, fryser inte eftersom det omsluter ryggen, nacken, axlarna och … ja alltså hela kroppen bäddas in. Det är en trygg känsla, lite som när mamma stoppade om mig när jag var liten 🤗 Musklerna slappnar av, och på bara några veckor känner jag skillnad i värken.

Framför allt så somnar jag snabbare, i stället för att hjärnan ska gå på högvarv och bearbeta allt som hänt hur länge som helst, så kurar jag ihop mig och somnar.

Filten ligger i soffan och där får den ligga kvar, ingen orkar släpa runt den;) De äldre ungdomarna tycker om den, medan killarna tycker det blir för varmt. Båda två är värmemaskiner så jag fattar. De kommer älska den sen i vinter det vet jag 🙂

Jag kan tipsa er om att det är finfina priser på Siexa just nu. Det är absolut läge att slå till om man gått och funderat på det:)

Jag fick en kod att dela med mig av, och om ni använder CAROLA10 så får ni det, 10% off. Lite osäker på om det enbart gäller ordinarie priser, men å andra sidan är det som sagt kanonpriser ändå:)

Ni hittar Siexa HÄR

(Finns annat härligt där med, så kolla in🤗)

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing