Okategoriserade

Berätta era fobier!

Med tanke på föregående inlägg om Bradley Cooper ( jag kommer aldrig kunna glömma det, alla mina Spiders kommer automatiskt få det tilltalet 😂)

Kan ni inte berätta om era fobier eller ogilla-saker ?

Och vad ni gör för att undvika eller försöka komma över dem🤗🤗

Kommentarer

 1. Annelie

  Jag avskyr de små jäkla krypen i skogen som vi kallar älgalus. Tror att hjortfluga är det rätta namnet. Får panik om jag får en på mig. Försöker undvika skogen på hösten men idag följde jag med maken och plockade lite kantareller, såg bara ett par stycken äckelkräk idag, avskyr dom verkligen… knappt att vår ”skörd” uppvägde…

 2. Ulrika

  Körsång av typen där massor med kvinnor står i matchande kläder och sjunger med stora leenden i sina ansikten. Gungar de i takt till musiken blir det ännu värre….ser helt sjukt ut, som att de är besatta. Knappnavlar som syns genom kläderna t ex på höggravida är obehagligt.

 3. Désirée

  Jag har fobi för spindlar de som är större, håriga. Men mest för ormar. Går inte att jag ens tittar på en bild med dem på utan att jag får mardrömmar av den näst kommande natt. Går inte att jag tittar film heller med andra ord. Jag är liv rädd för dem. Jag gillar inte heller apor. Jag kan på riktigt börja gråta om någon skämtar att det finns en apa bakom mig. Som min syster gjorde mot mig när vi var på parken zoo för några år sen, det satt en gosedjur på taket en apa och hon sa titta bakom dig finns en apa där. Jag sa nej? Hon sa jo. På riktigt började jag gråta av rädsla. Jag har försökt bearbeta rädslan över ormar genom att titta på bild, försökt se filmer, försökt att se dem i djur affär. Men blivit så rädd alla gånger att jag gråter av skräck och tycker att de försöker göra allt för komma åt en genom deras fönster.

  Har sett några på riktigt och då slutat gå den vägen av rädsla för det ska finnas fler!

  Åskan är läskigt efter att min pappa gall skrek på mig o syrran som barn mitt i det ovädret när vi var med honom själva och knappt hade umgåtts med honom. Så det sitter i än. Jag skriker av panik över höra ljudet och blixtrarna.

 4. Therese

  Jaa du var ska jag börja. Djur, (katt undantagen)
  Skrek som en 3åring på återvinningen här om dagen när en hund hoppar ur en bil framför mig.
  Ägaren blev förbannad att jag inte tog kopplet. Jag tar inte i en hund eller dens saker sorry men det vågar jag inte. Åska, brevlådan.höga ljud/smällar/raketer. Ja det finns säkert fler 😃
  Det konstiga är att flera st kan jag hantera framför barnen. Men möss/hundar och åska går inte.

 5. Lena

  Att få magsjuka när jag inte är hemma eller att skola fsk ska ringa och säga att mina barn fått det. Jag är inte rädd för att kräkas, men att göra det el nummer två på fel plats okontrollerat. Att tappa kontrollen helt enkelt.
  Pandemin som ledde till att kräksjukorna nästan inte förekom förra året gör att jag ändå inte lidit som många andra gjort av pandemin.

  1. Jenny

   Jag har precis samma! Så jobbigt, kan till och med dra mig för att åka bort på grund av det. Jag är iofs ganska rädd för att kräkas också. Skulle kunna betala hur mycket som helst för ett vaccin mot magsjuka om det fanns

 6. Malin

  Inte fobi, men ogillar starkt nagelbitarna som blir resultatet efter att man klippt naglarna! Har inga problem med att klippa varken mina eller någon annans. Men det är just om jag måste ta i ”avfallet”… hua!
  Får också rysningar av ljudet då barn biter på nappen. Eller gummistövlar som gnuggas mot varandra!

 7. Helena

  Daggmaskar och larver (inte ormar konstigt nog, de är jag sjukt fascinerad av, dock på behörigt avstånd. Men det allt om mambor och liknande på tv) men är det en larv i isbergssalladen blir det panik och ligger daggmaskar på marken efter regn är det nära till gråten och långa omvägar kring masken.

  Sen sms/mobilljud, har alltid ljudet avstängt samt på ”nattläge” så bara utvalda kommer fram, får ångest bara av tanken. Jobbtelefonen är det dock inga problem med

 8. Veronica

  Mynt!! Usch fy å blä. Värsta jag vet när nån håller i mynt. Kräks nästan när jag känner lukten av dom och alla i min närhet måste tvätta sig med tvål och vatten när de tagit i mynt 🤢

 9. Karro

  Jag har ormfobi och spindelfobi. Sen är jag rädd för sotaren, sopbilen och besiktningen av nån märklig anledning. När jag var yngre gick jag och gömde mig i en garderob när sopbilen var utanför (om inte barnen var hemma, då bet jag ihop med en klump i magen). Finns ingen rimlighet i detta då aldrig något hänt i samband med dessa. Sen får jag ont i magen när jag möter en viss typ av bil och precis som du klarade jag inte av telefonläten en tid men nu har jag börjat att ha ljudet på ibland igen så det går framåt. Otroligt vad en man kan traumatisera en.

 10. Anna-Karin

  Är precis som du (tidigare var?) emetofob. Är sååå begränsad i mitt liv pga detta. 😔 Det första jag tänkte när det meddelades att restriktionerna snart lättar var ”faan, nu kommer mag- och kräksjukor börja spridas igen”.

 11. Vipps

  Jag har fobi mot blodtrycksmätare, så fort en läkare vill ta blodtrycket så känner jag hur hjärtat börjar pumpa stenhårt och självklart blir trycket därför högt. Ryser bara jag ser en och undviker tyvärr att lämna blod bara för att man måste ta blodtrycket.

  1. samps

   nu är jag inte helt hundra men tror inte dom använder manschetten för att tekniskt sett ta blodtrycket (inte vad jag kan tro iaf, men som sagt inte helt säker) utan pumpar upp den för att ”stasa av” så dom kan få ut blod. går säkert att be dom använda stasband istället, det finns alltid nåt tillhands 🙂

 12. Marie

  Getingar, humlor och bin. Fast getingar mest, sitter jag på balkongen och en geting flyger förbi är jag inne på 3 sek. Fast blivit lite bättre sen jag började fotografera macro de här ju rätt häftigt fånga de på en blomma med kameran bin och humlor vill säga. Getingarna låter jag bli. Sen hatar jag stora spindlar typ husspindlar en gång när jag bodde på hotell och insåg jag hade en helspindelfamilj på rummet så höll jag nästan på springa ut fullständigt näck i korridoren av ren skräck.

 13. Yvonne

  Getingar är min fobi. Aldrig blivit stucken men är ändå livrädd. Men det har blivit bättre, får inte lika mycket panik som tidigare.

 14. Lotta

  Livrädd för o…r. Kan inte ens säga eller skriva ordet. Ser jag den plötsligt på bild i en tidningen så blir reaktionen ett skrik och sen slänger jag iväg tidningen. Skulle dö om jag såg en ute. Går därför aldrig i skogen

 15. Sandra

  Bröstvårtor är mitt absolut värsta!! Spelar ingen roll hur de ser ut, ålder eller kön på den de sitter på, eller något annat så. Det ryser i hela min själ bara av att skriva om dem såhär😅🙈 Högst oklart varför!

 16. Anna

  Hej. Jag har fobi för fåglar och tandborstar. Ja, jag vet… Tandborstar. 😂 Jag borstar tänderna två gånger om dan, så det är inte min tandborste jag fasar, det är alla andras och jag vill verkligen inte se dem. Förr kunde jag inte ens titta på någon annans tandborste utan att börja klöka (hulka). Men det och min fågelfobi har blivit bättre med åren. Jag älskar inte fåglar, men de är ok, så länge de inte kommer mot mig. Tandborstar… Fortfarande sjukt äckligt, men jag får inte kräk känslor längre, men helst vill jag inte är dem. 😉 Trevlig helg!

 17. Kika

  Råttor och möss!!! Har gått i KBT för det, så det är lite bättre nu, men jag skulle aldrig gå i en park tex. Höll på att rysa ihjäl när jag läste ditt inlägg om mössen😱. Spindlar bekommer mig inte det minsta. De tar jag i benet och ”räddar” dem ut i en buske😍

 18. Karin

  Neje, det kan dom ju inte heta, du får ju inte döda Bradley Cooper 😳😆
  Eller tänker du bli sams med spindlarna och låta Bradley Cooper få bo kvar inne hos er 😁

  Jag har fobi för ormar 😱
  Jag tycker också stora blodiga sår är himla läskigt 😔

  Trevlig helg 🤗

  Ps Glöm nu inte att åka till ICA och köp hamburgarna jag tipsade om 😊

 19. Kika

  Råttor och möss!!! Har gått i KBT för det, så det är något bättre nu, men jag skulle aldrig gå igenom en park tex. Höll på att rysa ihjäl av ditt inlägg om mössen😱 Spindlar däremot bekommer mig inte det minsta, antingen låter jag dem vara kvar eller så ”räddar” jag dem och lägger ut dem i en buske. Tar dem bara i benet……😍

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing