Okategoriserade

En helg:)

Sådärja, jag börjar komma tillbaka på banan, helgen var … intensiv;) Delvis😂

På fredagen så fyllde ju Lovelia år, och hon hade bestämt att det skulle bli bäst att inte bli väckt, utan att vi fick sjunga för henne vid frukosten. Så det gjorde vi, och sen öppnade hon paket. Det är inte alltid så enkelt att hitta rätt, men jag lyckades mestadels i alla fall:) Det är svårt att misslyckas med mascara och ögonfransböjartång, och jag tror att de tröjor jag hittade godkändes. Lite bijouterismycken blev det också.

Sen åkte hon iväg till skolan, och så gjorde övriga så det blev tomt och tyst hemma. Eller Jordan hade sovmorgon, typiskt nog när han ändå skulle upp och sjunga:) Han har ju bytt skola nu, vi har bara till och med femman här, och är överlycklig över att skoltiderna kan ändras, sovmorgnar och inställda lektioner som ger ledigt:) Nog för att just inställda lektioner oftast tas igen någon annanstans, men det är ändå härligt med lite flytande ramar.

Jag drog och tränade, gick sådär med mitt onda bakben/rumpa, som nu är borta? Bara sådär, eller tack vare någonting är helt oklart. Nu har jag förvisso ont på lite andra ställen, men det är helt självförvållat;)

Efter träningen var det som vanligt hem, duscha och sen iväg och handla. Trixie kom hem precis när jag skulle åka och hängde med, det är kul att de gillar det:) Jag är ganska i min egen värld när jag handlar ensam, går där och funderar på saker, vad jag ska ha, vad jag inte får glömma och om kilopriset är bra eller dåligt:) Ibland är det ren terapi, att hålla masken inför folk, och ibland är det urtrist. Men ofta är jag rätt off:) Så om jag plötsligt springer på någon jag känner så kan det ta en stund innan polletten ramlar ner. Haha, för ett tag sen sa en man ”Hej” vid flingorna och jag tittade upp, såg honom, kände igenom honom men först efter några sekunder insåg jag att det var min granne:D Nyligen mötte jag en man med de vackraste ögonen som log och hejade och det var ju en pappa från förr, jag är glad att jag var på bra humör och att leendet satt där redan innan polletten ramlat ner:D Samma sak på bolaget för nån vecka sen när en man sa ”Hej Carola”, bakom mig, då fattar man ju att man känner personen i fråga, men ändå, de där sekunderna 😂 Jag är inte så trög vanligtvis som det verkar här, men just det att frontas med folk jag inte regelbundet träffar är helt klart inte min paradgren.

Sen var det hem, packa upp varor som ju är det absolut tråkigaste med handlandet. Jag har alltid tyckt det, och det underlättar ju inte att jag numera alltid måste plocka reda i kylen/frysen för att få rum. Ibland känns det som jag bor i en studentkorridor, med märkta varor på hyllorna;) Kanske ska skaffa lådor till de större ungarna? Jamen det kanske inte är så dumt förresten? Måste rekas!

Tacos as usual och Jimpa och syrran som ständiga gäster, as usual. Trevligt som vanligt också såklart. Jag hade messat Robban under dagen och sagt att om han ville ha mina vindruvor så fick han ta hem lådor så jag kunde ta ner dem. Han jobbar ju som bekant åt sin farsa som ju har ett företag i den branschen. Jag gillar inte att alla de där makalösa vindruvorna förfars så då känns det bättre att han kan sälja dem. Robban alltså 🙂

Det slutade med att Jimpa och jag stod på varsin stege, Robban och Jamie tog emot druvorna och sen även syrran. Klasarna är enorma och där solen kommit åt är druvorna mer än färdiga, de är helt ljuvliga.

Det finns kvar, de som växer lite längre ner brukar ta tid på sig, och om inte frosten tar dem och solen behagar värma så kan det nog bli en skörd till. Vi tog ner över trettio kilo:)

Jag tycker om dem och några av tjejerna med, men bara som de är. Jag kan inte direkt äta 30 kilo vindruvor;) De har kärnor, vilket stoppar de mindre ungarna, det är rysligt äckligt. Det tyckte jag med när jag var mindre så jag förstår dem. Nu funderar jag på att ta några sticklingar, och plantera. Jag vet att just exakt här där de växer är optimalt, för det är i lä och med full sol dagarna i ända. Något mer sådant ställe har jag inte, men man kan ju ändå försöka. De är fina och dekorativa:) Jag vet inte hur man gör när man tar sticklingar men det går säkert att googla:)

Lördagen masade jag mig upp, Janelle och Simon skulle komma och hämta saker som de förvarat i mitt garage, och jag hade ju barrikaderat det ganska rejält när jag i panik kastade in dynor och förtält när det började regna. Jag har ju tvättat alla överdrag och gardiner osv, men två av dynorna hade blivit blöta av regnet så de fick ligga kvar på tork, och så förtält och stolsdynor i en salig röra. Nu lade jag in allt, utom förtältet igen, och sen packade vi en kärra full med deras saker.

Rätt var det var så messade kompisen vi skulle käka med, och var tvungen att ställa in, pga sjukt barn. Så tråkigt! Men vi får lov att ses snart ändå, det man inte kan göra nu kan man se fram emot i stället 🙂 Jag saknar henne mycket❤️

Grejen var att fotbollskillarna frågat om vi ville hänga med dem på Olerays och ligamatcher, som vi sagt nej till, men nu ställde vi om, och körde en fotbollskväll:)

Det blev djävulskt snabba puckar för de skulle ses redan vid halv fyra och jag tror hon messade strax före två. Janelle och Simon åkte vid tre, så rapparappa. En halvtimme att göra sig klar på är ändå görbart, uppenbart;) Vi fick skjuts ner och ramlade in på Olerys runt tjugo i. Bra jobbat👌

Som alltid har vi jäkligt kul ihop med de här, och det kan hända att det var ännu lite mer kul just denna gången 😇 Kvällen var oändlig, det blir ju så när man ses så tidigt, och ölen flödade minst sagt. Jag tappade räkningen efter sex, men är rätt säker på att det blev ett par till. Sex öl 😅alltså, inte sex på kvällen;) Det hade varit väl tidigt att tappa räkningen. Vi kollade på fotboll såklart, men rätt vad det var hittades en lucka i shuffleboardet, så vi körde en timme sånt. Jag kan inte för mitt liv säga att jag briljerade utan tvärtom. Men jag försökte i alla fall:) Bad min partner säga var jag skulle skjuta och sen gjorde jag det. I mitt huvud följde jag hans instruktioner till punkt och pricka så det är konstigt att vi förlorade stort:D Jag kanske borde spela det här spelet i helt nyktert tillstånd en gång, men å andra sidan – vad ska man då skylla på? Vi spelade klart och återvände till vårat bord, och bytte ställe när de stängde. Den där sista ölen skulle man ju kunnat avstå, helt klart, men nu blev det så, och det blev ju bra ändå😇

Redan innan natten övergått i morgon fasade jag en aning för hur dagen skulle bli, när man liksom börjar inse vad alkohol har för biverkningar. Men, märkligt nog så mådde jag som en prima ballerina, förutom att jag var trött. Ingen huvudvärk och inget illamående. Tack för det 🙏

Jag sov middag både en och två gånger, det får man göra efter en utekväll, men mellan det var jag hyfsat fräsch. Simon kom och lämnade kärra och bil, och jag var ut och hjälpte honom med det, och sen läste jag kurslitteratur. Och kollade på en totalt usel film med Jordan. Nån slags trilogi och detta var sista delen. Häxor och djävulen och massa tidshopp. De tidigare filmerna hade varit bättre tydligen, och det hoppas jag 😂 Det är baserat på en bokserie så jag kanske ska leta reda på den och läsa. Den hade potential, och ibland (oftast) så är ju böckerna suveränt mycket bättre. Kan ha hetat Fear Street eller Street of fear eller något liknade.

Jag halvlåg i min fåtölj i en inte allt för bekväm vinkel med huvudet och det straffade sig direkt. Jag har nackspärr 🤣 Försöker röra på det för det är ju enda sättet att få väck det, men det är plågsamt.

Idag är det måndag, jag är i fas med livet igen, för ett tag i alla fall:) Jag jagar efter en bok jag behöver som inte finns inne nånstans, så jag kanske måste akutköpa den. Har en del andra uppgifter att göra först så jag kan avvakta nån dag, men sen blir det brådis. Veckan bjuder annars på lite smått och gott. Skjutsa Trixie till vaccination i morgon. Novalie fick sin andra spruta i lördags, som jag skjutsade till på morgonen, och hon har faktiskt haft lite feberfrossa. Hon är den enda av oss som reagerat med mer än lite ont i armen. Snart öppnar de upp för mindre barn, alla från tolv tydligen, så då blir två av de tre som är kvar vaccinerade. Jamie kanske får vara utan, eller så blir det senare.

Det blir nog bra! Nu ska jag sätta fart med att skriva en recension, det ska bli kul! Tror jag:) Det är jäkligt kul att behöva klura lite och fundera på att få med alla olika aspekter som en sådan ska ha. Svårt också, för det är nytt för mig.

Jag hoppas att era helg varit till belåtenhet, och att ni ser fram emot nästa:) Dagarna som ligger i mellan är bara en startsträcka. Vi hörs som vanligt alldeles snart 😘

Kommentarer

    1. G C Hemdal

      Lördag var loppis och söndag var ju kyrkovalet. Tror inte v 38 blir någon startsträcka, på torsdag skall HEN komma och HAN är ju knappt 18 månader. Inte för att vara taskigt på ngt vis men dina barnbarn då?!?!?! 🍼 🥛 🐻 🐨 🐼 🐾

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing