Okategoriserade

Visst är det mörkt ute?

Det kan ju förvisso skilja sig åt från var man bor, det fattar ju jag med:) Men jag tycker att det gått så snabbt nu, från att det varit ljust länge på kvällarna till att som nu, strax efter 19.00 så är det kolsvart.

Dagen har annars levererat ett ljuvligt väder, med linne och tunna byxor:) Jag har flyttat runt min stol efter solen, nu står den så lågt att den kapas av skogen, suttit och läst, men sen fick jag lite feeling och har nu i princip gjort klart i husvagnen. 👌

Jag hade två överdrag som skulle på dynorna, två draperier, en gardin i fönstret på dörren, och den virkade lilla fönstergardinen i ”badrummet”. Jag skruvade lite på skruvar som behövde det, och lite sånt där. Sen har jag lagt in delar av förtältet, de lätta sidorna, och sorterat bland alla fula krokiga rostiga tältpinnar 😂 Herregud vad med tältpinnar jag kastade. Jag har ju fått dubbla uppsättningar nya, i plast som inte krokar sig, och hade en uppsättning själv sen gammalt. Jag behöver de smalare i metall men de som är sneda och vinda gör en bara tokig. Nu har jag tvättat av alla, och hittat en låda att ha dem i så jag kan förvara den stängd under vagnen på sommaren, med de extra. För man måste ha reservgrejor! Att stå helt utan backup är inte kul när saker skiter sig.

Jimpa har sågat till ett nytt hyllplan som ska ersätta det som satt i garderoben, vi (okey okey han då) tog ju bort gasolkaminen och det blev andra mått där inne. Jag fattade inte hur han hade tänkt bara så jag kunde inte få dit det;) Han har också satt plåtar över hålen i golvet som blev kvar, så nu är det tätt och fint där.

Jag kunde inte lägga in förtältets pinnar eller det tunga taket, plus golvet, för de bör ligga över hjulen när man kör för att få balans. Det känns onödigt att Jimpa ska behöva klättra över det för att fixa, lite oschysst sådär 😉 Så det måste jag komma ihåg att lägga in innan vi kör ut den för vintervilan:)

Igår var han här och satte upp nån slags armeringsnät i rostfritt, som vinrankan ska få klättra på.

Den stackarn har haft så många druvor att den tappat taget från väggen, och ramlat ner. Jag band upp den i våras när den var bladlös, och det är ju helt klart att föredra. Enklare att jobba när man inte begravs i ett hav av grönska 😉 Den breder ut sig över alla håll och kanter också. Men så här kan den inte se ut:

Det är svårt att visa på bild, men den har alltså rasat ner från taket där den har hållit sig fast. Ser ni de långa stänglarna över ytterdörren? Den håller på att etablera sig där med, och jag är inte helt med på det. Dock har jag väldigt lite att säga till om, vinrankan slingrar sig jäkligt omärkligt dit den vill:)

Nu ser det ut som skräp, den har ju fått på käften riktigt ordentligt. Vi har rivit rejält i den och det är i princip omöjligt att få alla grenar som man vill. Det är druvklasar som binder ihop tre, fyra, fem grenar och den vägrar göra som man vill:)

Men, när jag klippt den lite i vår, och fått linda upp den som jag vill ha det så kommer det bli asbra:) Tanken är att den ska klättra på gallret och sen kunna hänga ner sig över det så det blir en liten böj. Jag vill inte ha ett tak som den kan klättra i, för även om det vore fint, så vore det inte i linje med min soldyrkan:)

Och, ja, de ljusa träbitarna som stöttar upp gallret ska målas in i samma färg som väggen. De behövs för det blir så satans tungt, så det är najs att fördela tyngdpunkten så mycket som möjligt:) Jag har fönster där på väggen, bakom djungeln;)

Herregud vad stor den är!! 😅

Och kommer ni ihåg att jag fick en stängel från syrrans björnbär i våras? Jag petade ner den i jorden och sen glömde jag bort den 🙈 Jag trodde inte att det skulle komma några bär i år, men se här:

Och här!

Det var allt:) Men den är inte så stor heller. Med lite tur så kan den bli redig och bärrik, den står i full sol och hyfsat skyddat så förutsättningen finns. Sen säger syrran att man måste vattna den…. Och DET kommer inte ske. Ska saker växa hemma hos mig så får de lov att klara sig själva. Det gäller hela hushållet 😜även barnen;)

Jag inser nu, mörkret har sänkt sig ordentligt, att jag i morgon måste sätta upp ljusslingor ute i uterummet. Men jag är lite tveksam på om jag måste köpa nya, eller om jag ska ta bort den som Corrinda lade i bordet? Det är fint som sjutton nämligen. Måste kolla vad jag har helt enkelt. I den bästa av världar så hittar jag en eller två i garaget:) Det är inte omöjligt.

Nu, ska jag hämta lite mera kaffe, sen se om jag hittar något kul att se på. Annars får jag lov att skriva lite, det blir bra det med:)

Hoppas er helg varit till belåtenhet, och att ni är laddade för veckan! Solen ska stanna i morgon med säger min väderapp ✊🏼

Vi hörs snart:)

Kommentarer

 1. Karin

  Jag sa just det idag jag med, att vad mörkt det är. Förra helgen, har jag för mig det var, när jag kollade när solen gick ner var det runt 19:10, idag gick den ner 18:40 😔
  Och då är den ju ”egentligen” 17:40, jag kommer få panik om dom får igenom att vintertid är den tid vi ska leva med för jämnan, hatar verkligen mörkret 😩
  Jo jag vet att det var så alltid förr, men allting var inte bättre förr 😆

  Hur många kilo vindruvor har du plockat nu, i år?

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Inte plockat mer än de dryga 30 kilon jag tog förra veckan. Men det hänger nog i runda slängar tio kilo kvar.
   Jag hatar också mörkret, man behöver ljuset😵‍💫 Ja, vi som vet vi vet helt enkelt ☀️😁

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing