Okategoriserade

Segla på varmare breddgrader:)

Reklam för More Sailing

Jag har en dröm, kanske att det ligger på min bucketlist till och med, det har jag inte helt bestämt 🙂 Men när jag var tonåring så hade jag en kompis som varje sommar mönstrade på ett stort skepp och sen seglade ett par veckor. (Med stort menar jag i storleken Jack Sparrows skepp😅) Jag tror att hon seglade i svenska skärgården, men eftersom det var på dåtiden och det alltid var sol varenda dag hela sommarlovet så lät det som hon var i medelhavet:) Jag har sen dess velat göra samma sak. När jag gick en Hälsocoach utbildning för några år sen så träffade jag en tjej som sa upp sig från sitt jobb, köpte en båt med sin man och drog. De har varit borta sen dess, och seglar runt i världen, tar med sig folk på resor och förtjänar sitt uppehälle på så vis. Jag är så imponerad av dem:)

Ok, det finns bara ett litet, men besvärligt problem här och det stavas

S J Ö S J U K.

Jag blir sjösjuk. Det blev förvisso kompisen med, men berättade att efter att ha kräkts ett dygn eller så gick det över, tills hon satte fötterna på land igen;)

Men ju längre tiden går, ju mer känner jag att jag verkligen vill göra en seglingsresa. När jag då stöter på sidor som More Sailing, ja då känns det fullt görbart:)

Jag har precis lusläst om deras seglingsresor till Kroatien. De har resor också i Grekland, Italien och även Karibien, vilket är en annan bucketlistgrej, åka till Karibien. Är man äventyrslysten, så kan man segla över Atlanten, eller Medelhavet, men riktig där är inte jag än. Men senare kanske;) I stort sett kan resan skräddarsys efter de flesta önskemål helt enkelt.

Kroatien är ett land jag bara hört gott om, många av mina vänner har varit där, familjemedlemmar också, och alla älskar det. Jag vill åka dit, och har varit på väg ett par gånger men sen valt annat. Att se det från havet vore ju extra häftigt.

More Sailing har seglingsresor för alla typer av folk, och erbjuder olika varianter av resor. Antingen som helt ovan, då åker man bara med, men får ”hjälpa till” och försöka lära sig segla, om man vill. Eller så ligger man bara och latar sig:) Om man kan segla, så kan man hyra båt utan besättning och själv bestämma allt.

Jag är ju ovan, och sjösjuk😂, och lockades av att det just i Kroatien verkar vara lättseglat, ett skyddat hav (Adriatiska skärgården)som inte ger massa gungiga krängande vågor 😅, inte så många grund att ta hänsyn till och typ alltid sol.

En riktig dröm vore att ta med hela familjen på en sån här resa 🤗 Vakna ombord på morgonen till en klarblå himmel, serveras en härlig frukost, hoppa i plurret, segla vidare till nytt ställe, med sol och bad på vägen och kanske försöka lära sig ett och annat om tampar och storsegel och sånt där;) äta lunch, och sen gå i land framåt eftermiddagen. Uppleva staden, äta och dricka gott och sen vaggas till sömns ombord igen. Alltså ❤️ Okey, det ÄR på min bucketlist:)

Det finns olika sorters båtar, vanliga och katamaraner, och man kan vara upp till 10-12 personer på en del. Antingen bokar man hela för sig själv, eller så åker man med flera mindre sällskap, vilket låter trevligt det med. Det är inte helt gratis, men jag tycker inte heller att det är mer än fullt rimliga priser, allt ingår, flyg, mat på båten osv. Och de klimatkompenserar 👌

Om man vill läsa mer om More Sailings resor så kan man beställa en katalog, det gör man enklast HÄR

Eller så gör man som jag och förlorar sig i More Sailings hemsida, massor av vackra bilder och information så man får koll på precis allt:) Och om alla olika destinationerna såklart🤗

Resorna som finns att boka har startdatum januari 2022 och framåt, så med tanke på att vi bara i dagarna släpper våra restriktioner känns det bra att det är några månader kvar:)

Kommentarer

  1. Zara

    Vi är 6 tjejkompisar som bokat att åka i september nästa år🙏🏻 Just Kroatien och med More Sailing! Ser fram emot det såååå mycket🤩

    1. familjenannorlunda

      Jag läste det!! Men de ser så pyttesmå ut😅 å andra sidan ser inte de andra jättestora ut heller. Jag är riktigt jäkla sugen på att trotsa och utmana !!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing