Okategoriserade

Fotboll Pingis och Bond:)

Lördagen levererade ett riktigt trevligt väder, och jag gick på lång långpromenad med kompis och Doris. Så lång att Doris, som ägnade första tredjedelen åt att dra, sen blev trött;) Vi hann avhandla allt möjligt mellan himmel och jord och det var som alltid härligt. Mer av kompishäng!

Vi kom tillbaka hem en knapp timme innan jag skulle åka på fest, gott om tid att göra sig klar ändå:) Det var en Friskisfest, vi är ju några som tränar ihop så ofta vi kan och försökte räven träffas lite utanför gymmen. Denna gång hemma hos Jimpa, som fixat supergoda pajer och dessert. Vi var åtta stycken och det möjliggör att alla kan prata med varandra samtidigt, vilket är riktigt roligt. Det blev massor av skratt och roligheter. Nu står det en planering av träningsresa på schemat:) Men hur jäkla kul kan inte det bli då?? Jag är så med på det:)

I dag sen så var det ju fotbollscup för Jamie. Han blev upphämtad av en av ledarna och sen skulle jag ansluta. Hade lite att styra med hemma först. Jag skickade iväg honom strax före nio med matsäck och alla saker han behöver. Allt eftersom att barnen klev upp så snicksnackades det om allt möjligt och när jag frågade Trixie var hon skulle göra idag, så svarade hon att pappa kommer. Eh va? Gör han? Jaaaa.

Okey. Tydligen så messade han om det igår kväll när jag var i väg, och de skulle på bio. Nya Bondfilmen. Jag kan inte låta bli att tänka att det kanske inte är den bästa filmen, inget av barnen gillar Bond eller har sett knappt några filmer, definitivt inte Daniel Craigs, och dessutom är det 15 årsgräns. Jamie är tio. Nu bryr jag mig inte så mkt om åldersgränser men han hinner inte med att läsa textremsan, så det är ju tveksamt om han uppskattar en film som är nästan tre timmar lång. Efter en heldag på fotbollsplanen i regn och rusk. Jag tippar på att Jamie somnar:)

Jag kan inte minnas senast han hade umgänge med kidsen? Måste varit i juli, kanske? De åkte på Speedway iaf. Jag har mycket tankar runt varför han inte sköter umgänget men helt ärligt så ids jag inte bry mig mer än så. Det är hans förlust och han visar så tydligt var hans prioriteringar ligger. 🤷‍♀️

I alla fall! Jag fick med mig Corrinda till fotbollen och vi åkte för att se två av fyra matcher. Första blåste det mest, var gråmulet men inget regn, och det var en kul match. De börjar ju bli lite mer lagspelare och inte enbart individer som tror att de är Messi och Zlatan:)

Vi höll förvisso på att blåa bort men tröstade oss med att det inte regnade. Jag sa det också högt…vilket såklart var superdumt för det började såklart då;)

Efter matchen var det en och en halv timme tills nästa, så vi drog en repa till Gränby, precis i närheten och köpte mat till Corrinda som var hungrig:) och letade efter pingisrack. Plötsligt spelas det massa pingis, både på vårt minibord hemma och på skolans utebord. Jordan har ett bord ute i skolan som de spelar massor på, så han brukar ta med racken och boll dit för att kunna spela. Nu har någon varit lite våldsam så ett rack har gått lite sönder. Det fanns inga på Gränby… letade nu inte i alla butiker men inte på Stadium åtminstone.

Tillbaka till planerna, nu regnade det OCH blåste storm, parkera och ta oss dit. Vi hade varsitt paraply med och jäklar vad vinden ryckte i det. Rätt vad det var så vrängde Corrindas sig ut och in, och hennes min var så obetalbar:) Så förvånad tjej:)

Hon lyckades vända det, men efter en liten stund var det samma visa igen, så hon fällde ihop det och vi trängdes under ett. Jamie stod i mål och var helt ok. Släppte in ett men gjorde några snygga räddningar. Det roliga med fotboll i så här unga år är att alla får vara med, det är på lek och för att det är roligt. Och de har roligt. Som förälder står man där på kanten och biter sig i läppen för att inte hojta så högt.:) Jag lägger mig inte i vare sig tränare eller domares beslut, det är de som bestämmer men det är medryckande.

Alla fick medalj och ganska blöta, lite frusna men glada åkte vi hemåt. Via Decathlon som levererade både pingisrack och de där målvaktshandskarna Jamie tjatat om. De får ju låna när de står i mål, och alla som vill får stå, men nu har han så han kan öva själv, eller nåt. Jag vet inte jag. Han tycker det är kul att stå, men samtidigt är det kul att vara utespelare.🤷‍♀️ Tids nog bestämmer han sig nog:)

Han hade en kvart på sig att duscha när han kom hem, och Lovelia som spelat basket i Stockholm hade väl tio, innan den andra föräldern kom för att hämta dem. Jag trodde han skulle komma senare, de sa en annan tid först, men sen ändrades den. Jaja. Inga problem, jag är ju ändå tankeläsare😜

Nu har jag ätit en maffig kantarellomelett, med massor av svamp i, och druckit kaffe. Jag ska passa på att läsa en stund i lugn och ro innan de invaderar hemmet.

Jag tänker också se Bond, så någon kväll i veckan blir det bio. Jag tänkte boka till i morgon men ångrade mig när det var så fullt, jag kände lite småpanik att ha nån precis intill😂 som inte var min familj. Det fanns massor av lediga platser på en annan föreställning så jag avvaktar och ser var det tar vägen, det går ju att bestämma sig snabbt.

Jag har ju en operationstid som förvisso kan skjutas upp igen, men jag vill försöka hålla mig frisk och kry. Jag har inte varit ens småsjuk sen pandemin började, men det lär väl vara slut på det nu😱 Så med lite ColdZyme och sunt förnuft hoppas jag kunna hålla allt på avstånd.

Nu ska jag hämta en filt och sen läsa.

Hoppas att er helg varit fin och bra 🍂 Vi hörs snart!

Kommentarer

  1. Sanna

    Otur me vädret idag! Vi va där igår o då va det riktigt skönt faktiskt! Solen sken då o då. Så sonen fick rätt dag iaf! Tyckte synd om de som hade idag… Hade några vänner som va där både igår o idag!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja ökenväder! Men regnade bara halva dagen ändå 🤣 Jamie kunde inte bry sig mindre men det är ju allmänt orart att vara ute i snålblåst och regn från sidan.

  2. samps

    det rätt hemska är ju ändå (helt ofattbart att det kan få fortgå förvisso) att hade det varit tvärtom och du som ”struntat i umgänget” eller ur den andras perspektiv ”hindrat umgänge” (även om du inte hade lyft ett finger för att ”hindra” öht) hade du, enbart för du är mamma/kvinna, åkt på saftiga bötespengar och vite och nååååde dig om du inte låter ungarna umgås med pappa!!!!! men männen (oavsett om soc/rätten/vem det nu är som fastslår skiten VET att han är våldsam/farlig/utagerande kring barnen osv osv) får göra som dom vill för dom är ju tydligen män (i ett patriarkatsamhälle såklart)… så vidrigt! men som sagt, visar ju vad han prioriterar i livet, och att ”dumpa sina barn” var tydligen inget jobbigt beslut…

    1. Nilla

      Umgänges föräldern kan komma och gå som dom vill utan att få böta och boende föräldern måste följa planen till punkt och pricka annars får boende föräldern böta ja det stämmer. Det spelar ingen roll om du är en mamma eller en pappa. Finns nog skit stövlar av båda slag.

      1. samps

        jo så är det säkert! är väl mest det att det ofta är mammorna som åker på skiten för dom vill skydda sitt/sina barn från ”den där andra” som inte kan bete sig, och ofta råkar ju det vara en man. man har ju läst några vidriga historier hos tex ”gömda kvinnor” på insta osv, galet!

      1. Nilla

        Skaffar man barn till världen så ska man finnas där till dom är myndiga och sköta sitt umgänge. Spelar ingen roll om du skaffar ny familj / barn din jävla skyldighet. Och om man nu inte vill sköta sin del till 100 % så skriver man över allt på boende föräldern och håller sig borta.

      2. Annika

        Såå långt bort bor han väl inte. Finns inga ursäkter för hans beteende. Skaffar man barn så kan man inte strunta i dem när man tröttnat och skaffat en ny familj. Barnbarnet har han väl inte ens träffat?!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting