Okategoriserade

Idag

Jag har haft lite svårt att sova i några nätter. Inte så att jag ligger vaken och vrider mig, förutom en natt, men jag vaknar, somnar, vaknar, somnar, vaknar… ja ni fattar:) Det är massa tankar som snurrar, och ingen av dem är egentligen speciellt viktig att jag funderar på:) Speciellt inte just precis då, mitt i natten. 🤦‍♀️

Men det skiter ju hjärnan i. Det är väl så det funkar, saker som man behöver bearbeta eller fundera på tar sig fram när det är lugnt med allt annat.

Nåväl, jag är alltså lite trött, och allmänt seg. Jag ska försöka att få undan både denna veckas och nästa veckas uppgifter ifall att det blir av med operationen. Jag vågar inte riktigt tro att den blir av, nej🙈 Samtidigt borde jag ju planera och förbereda, men det är svårt att motivera det när jag inte är helt hundra på att det blir. Nu ser det ju inte ut som att det kommer bli någon akutkris, men man vet aldrig. Akut är ju just som namnet säger – akut:)

Jag borde plocka undan i uterummet, men samtidigt så använder killarna det ofta fortfarande. De har ställt upp ett litet pingisbord och spelar massor. De sitter ofta med sina kompisar och spelar musik eller spelar tv-spel. Jaja. Jag vet att jag kommer vara rastlös som fasen sen, och det går nog utmärkt att hoppa runt på ett ben och fixa saker. Efter nån vecka eller så får jag nog stödja på foten också så det blir nog bra. Herregud vad man kan prokrastinera. Kanske borde beställa hem alvedon iaf:)

Idag har Novalie utvecklingssamtalsdag. Det innebär att alla elever är lediga, förutom den tiden då de har samtal. Hon är över 18 men tyckte att jag gärna fick vara med, så det tackar jag för:) Jag tackar ännu mer för att det är via Teams, så jag behövde inte ens lämna soffan.

I morgon har Jordan ett utvecklingssamtal, också det på teams och sen kommer väl övriga snart. Lovelia och Jordans skola har uttryckligen sagt att de kommer fortsätta med de restriktioner de haft, pga att de allra flesta elever än så länge är ovaccinerade. Jag har inga barn i kommunala högstadier så jag vet inte om det är samma för alla? Jamie vet jag inte riktigt hur de gör, men jag har inte läst att de tar bort allt i alla fall. Skynda långsamt är ju en fantastiskt bra paroll:)

Har ni läst om bilolyckan i Markaryd? Där konstnären Lars Vilks och två poliser avled? Vilks hade polisbeskydd dygnet runt, vilket ju är helt jäkla galet. Inte att han hade det, för det känns ändå bra att det går att få, men att det finns galningar som på riktigt dödshotar folk så de måste ha personskydd. Han verkar ha haft det sen 2010 eller nåt, 2015 kanske, men ändå, fatta att behöva ha beskydd dygnets alla timmar. 🥵

Han gjorde fel folk jävligt pissed off helt klart. Antar att det kanske inte var värt det. Men, mina deckar-gener slog ut, jag har helt klart läst för mycket på sista tiden, för jag är helt övertygad om att detta är en avrättning. Polisen hävdar motsatsen men det tror jag inte en sekund på. Det är alldeles för mycket av ett sammanträffande och jag säger som Jack Reacher – ”Jag tror inte på sammanträffande”.

I alla fall, en otroligt tragisk händelse, och jag känner med de inblandade, både hans och polisernas anhöriga och vänner. 🙏

Okey. Det värsta med att skriva något tragiskt, eller jobbigt eller så är att gå vidare utan att det känns konstigt. Men nu ska jag fortsätta med mina pluggerier. Nu har vi avancerat till konstkritik så det är hel nytt. Jag kan ingenting om konst, heller 🙂

Lovelia ska hämta en bok till mig, som jag sen ska sätta tänderna i. Jag har en annan här hemma som också ska läsas, så det är mycket sånt nu. Och jag ska försöka ta reda på vad ekfras är…:) Autókorrekt ändrade det till ”ekfat”, så det är inte det första ordet i listan. Har nåt med bilder att göra på nåt vis.

Ok! In i studierna! Vi hörs snart:)

Kommentarer

 1. Johanna

  Han har levt under skydd sedan 2007.
  Besökte hans spekatkulära konstverk Nimis i början 2000, vilken grej alltså.
  Vi var där en gråmulen eftermiddag och då träffade vi faktiskt på Lars Vilks som va där och byggde. Vilken finurlig och varm person han var alltså. Stod och små pratade med honom en stund. Tror inte heller det var en vanlig olycka ärligt talat

  1. Lena

   Jag tror det var en olycka. Men en mycket tragisk olycka. Så tråkigt när poliser ska behöva dö på sitt arbete. Ville de ha ihjäl Vilks innan så har det funnit många tillfälle.
   Vad har inte denna jäkla rondellhund kostat oss skattebetalare i alla år.

   1. familjenannorlunda

    Skyller mer på profetens ”lärjungar” som tolkar som de vill och sen ska hämnas in absurdum 🤦‍♀️

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing