Okategoriserade

It’s done!

Jag ÄR opererad!

Tredje gången gillt:) Och det blir svamligt nu, men har messat med hela familjen, kompisar och på Instagram så jag är lite snurrig. Inte pga droger 😂 Eller inte enbart pga droger 😉

Vi kör : Jag fick en plats i korridoren när jag kom. Det är helt i linje med hur det brukar vara de gånger jag opereras, för jag har legat i korridorer, dagrum och mitt i fyrsalar, 🤷🏼‍♀️

Det blir inte bättre i vården, men låt mig bara poängtera att PERSONALEN ÄR GULD⭐️

Jag skrattade högt när en undersköterska gav mig operationskläderna och pekade på den allmänna toaletten i väntrummet. Va? När hon sa att man kan knyta ihop den lite i bak för att inte visa rumpan trodde jag hon skojade😅 Vaddå, en såndär bak-och-fram-skjorta som är öppen i bak?? Ohnooo.

Men ohhh joo exakt så:)

Jag fick precis ihop banden runt midjan så det blev en bak-och-fram-omlott😂 Jag undrar om Cellbes är sugna på att göra en kollektion med mig? Operationsskjortor i alla färger, material och storlekar. Lite som KrissKross va, som väl hade brallorna bakofram;)!” En influencer-kollektion 😂

Jag bespar er baksidan 🙈men jag hade ju fått ihop den så jag bjöd inte på någon nackenchock. Betänk också att landstingets damtrosor är ganska lika herrarnas låååånga boxer. Fula men sköna 🙂

Sen på med oformliga falldown-sockor och … blå plasttossor, och förödmjukelsen var total att svassa igenom väntrummet på det viset 😬 Men ni kan ge er på att jag sträckte på mig och vickade på höfterna mitt mesta 😂😜

Massa väntan, det här ju till, innan kirurgen kom och ritade lite.

Tre snitt, varav det på insidan verkar vara ungefär i det befintliga. Sen blev det mera väntan och sen medikamenter 🤗🤪

Ohhh dizzyfeeling direkt, jäklars. Nåt lugnande och Alvedon, plus något mot illamående.

Vid tolv kanske ett…? Minns inte, så rullades jag till operation. I gamla delarna av Ackis där jag inte varit patient själv, men massor med kidsen för logopeden ligger där.

Bara kvinnlig narkospersonal, kanske anslöt någon man sen, men inte innan jag somnat. Poff borta. Sen vaknade jag halv fyra av att de väckte mig. Här insåg jag att ränderna aldrig går ut, för vet ni vad det första var jag gjorde? Efter att fråga vad klockan var? Jo, att vrida mig ett halv varv i sängen för att se monitorn och kolla hur jag mådde😂

Samt vicka på tårna 🙈

Jag mådde bra, hade 100 (!)i saturation, 59 i puls och ett långt blodtryck, tror 120/60 eller så. Hade inte ont, men talade duktigt om att det sved en del, över det inre såret. De andra känns inte.

Sen bad jag om att få gå på toa 😂 Haha jag är ju Miss Kissnödig. Jag blev utrullad i sängen och sen fick jag hoppa på ett ben in på toa från korridoren. Kändes hur bra som helst. Till och med privacy inne på toan. 🙏🏻

Tillbaka till sängen, dricka lite och sen slumrade jag. Hade en liten unge bredvid mig som var lite ledsen. Inte störande men han snyftandadrs när han sov, ni vet, och blev ledsen ibland. Jag tyckte synd om mamman, för det är så jobbigt att inte kunna hjälpa sitt barn som inte mår bra. Tror att min egen mamma fortfarande känner likadant 🙈

De hämtade mig till avdelningen igen, jag hoppas på en egen sal men förberedde mig på korridoren, men fick en sal, MED tv 🙏🏻

Fick in en matbricka med köttbullar och mos, som var supergod. Jag äter annars bara mammas och mina egna köttbullar, men de här var fina. Med dessertglass och sen kaffe ❤️ sjukt gott! Inte bara för att det var dagens första, men det var inte gammalt bryggkaffe som stått på värmeplatta utan finkaffe 🙏🏻

Jag har druckit både påtår och tretår, för när de en stund senare frågade om kvällsfika bad jag om macka och glass 😂 Sjukt hungrig tydligen 🙂

Jag har fått påfyllning av smärtstillande, men nu gör det mer ont än förut. Det är ju inte så konstigt. Jag får mer om några timmar om jag vill.

En spruta fragmin i magen har jag fått också och det ska jag sen ta själv i 7-10 dagar. 😅 Det är blodförtunnande för att undvika blodproppar och mer eller mindre rutin, jag frågade, tänkte att det kanske är för att jag är gammal eller så 😉 Fast jag har varit ”ung” ”Du kommer inte kunna vara så rörlig, den närmsta veckan” Eller, just watch me😅. Jag får inte stödja alls på foten på sex veckor, något jag iofs hade ställt in mig på. Jag tror att kirurgen sa det allra första gången och jag inser ju själv att om senorna som är lossryckta och fastsydda på nya ställen ska fästa ordentligt så behövs stillhet. Kanske får jag en annan variant av fixering Istf den gipsskena och bandage jag har nu, men jag vet inte. Det visar sig.

Men tillbaka till fragminet, det är bättre mota Olle i grind än få en propp. Jag kan nog sticka mig själv, och om inte så ringer jag in mamma, hon har gett pappa sådana 👌🏼Men vafan, det ska jag väl fixa. Hoppas jag😂

Jag har kollat på fotbollen såklart, och Sverige slog Grekland med 2-0😍 Jag hade dörren ut till korridoren öppen och gapade och hojtade för mig själv, och grannsalen;)

Jag får gå upp som jag vill, det fick jag från början. Till min hjälp har jag en gåstol

Nu är jag trött. Ska borsta tänderna och gå på toa och sen somna till tv:n för en gångs skull, men det känns som det hör till 🙂

Sorry för osammanhängande men jag skyller på drogerna och allmän trötthet efter narkos 🙂

Natti natti 😘

Kommentarer

 1. Rebecka

  Dina snìtt ser ut att sitta ungefär som mina. Jag har, elr hade rättare sagt, ett snitt mitt på smalbenet typ en dm upp från fotleden oxå, där de petade tillbaka senan de tog lös i hålfoten och fäste typ mitt på foten ist, för att korrigera min droppfot. Jag fick dock stödja på foten hela tiden, fick ha sån ful gips sko. Jag kan dock inte gå med kryckor elr köra manuell rullstol, så de hade kanske inget annat val än att låta mig gå på den 🤷🏼‍♀️

 2. Ellinor

  Bra att det ärr gjort,sex veckor går fort och det är nu som barnen ska bli dina slavar😘skaffa visselpipa😂😂😂Du kan väl ta det liiiite lugnt iaf✊️🍀👍🤗

 3. Sofie

  Skönt att ha det avklarat. Du fixar säkert sprutorna utan problem. Jag har gett mig själv massa fragminsprutor, först när jag fick blodpropp efter en rid olycka och sen under tre graviditeter.

 4. Birgitta S

  Åh vad skönt att det gått bra o du är vid gott mod låter det som . Med vila kommer nog allt gå bra. Sov gott o ta det lugnt.

  1. G C Hemdal

   Krya på dig nu Carola!! Sprutor tar jag varje dag, det är lättare än piller. 💉 Kommer barnen och hämtar dig?! 🤗 ❤️

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing