Okategoriserade

Jag utmanar mig😂

Herregud vad jag Ă€r orolig! 😂 SĂ„ ovant för jag Ă€r sĂ€llan orolig över skador, pĂ„ nĂ„gon. Jag har inga problem med andras, om det inte sitter pĂ„ fötter, mun/tĂ€nder eller ögon. Ansikte Ă€r inte heller kul. Mina egna fötter klarar jag av, men andrasđŸ˜±Fy fan vad jag tycker det Ă€r obehagligt! Begriper inte hur nĂ„gon frivilligt kan bli fotterapeut!! Men Ă€r sĂ„klart glad att nĂ„gon vill det.

I alla fall, jag har tappat det helt nÀr det kommer till min lilla opererade fot. Jag Àr sÄ rÀdd för att riskera nÄgot. Egentligen vet jag inte vad jag tror ska hÀnda men katastroftankarna hovrar. Helst vill jag bara ha skalet pÄ hela tiden och inte röra den. Men har ju fÄtt strÀnga order om att ta av det. Sen att byta tejp. Sen att duscha den.

Varje grej Àr vÀrsta berget att ta sig över och jag förbereder mig mentalt i ett par dagar:) IgÄr bytte jag tejpen, det gick ju fint men Àr inte helt lÀkt. Eftersom jag blev osÀker pÄ hur ofta man bör byta den(varje dag, vecka, varannan dag?) sÄ googlade jag. SÄklart. Kom till en plastikkirurgi-sida dÀr de sa att man inte skulle börja tejpa sÄren innan de Àr helt lÀkta. Det lÄter ju klokt och jag har tÀnkt tanken varje gÄng jag tittat pÄ den. Men tÀnkt att de vet sÄklart vad de gör:)

Nu nÀr det inte var helt lÀkt sÄ bestÀmde jag mig för att byta taktik. SÄ nu tejpade jag dÀr det Àr helt lÀkt och sÀtter kompress över dÀr det Àr sÄrskorpa eller lite olÀkt.

Pust. Jag sköt upp att duscha den till idag 😂

Åkte med Corrinda och trĂ€nade, och sen duschade jag. Med skalet pĂ„, utanför duschen. Jag fĂ„r ju inte stödja pĂ„ den utan skalet och att halka runt i duschen, hoppandes pĂ„ ett ben kĂ€nns bara korkat. Sen preppade jag i badrummet uppe med en stol vid badkaret, handdukar, en sprayflaska med vatten och tvĂ„l. Av med skalet och strumpan och över badkarskanten med foten. Perfekt att kunna hĂ€nga upp benet i knĂ€vecket pĂ„ kanten, och sen pĂ„ med duschen. OvanpĂ„ kompresser och allt:)

Varvade dusch och tvĂ„ldusch, och gnuggade hela benet. Massa död hud som lossnade fast jag skrubbat rejĂ€lt tidigare ocksĂ„. VĂ„gade mig pĂ„ att pilla lite mellan tĂ„rna, som ju ocksĂ„ Ă€r uppdragna av den ”nya” senan. Nu Ă€r det rent och fint överallt pĂ„ foten:)

Tog av kompresserna nĂ€r tejpen luckrats upp, och tvĂ„lade och duschade en stund till. Det gick finfint och i morgon kommer det inte vara det minsta lĂ€skigt 🙂

Det Ă€r sĂ„rskorpor som gör sĂ„ det ser vĂ€rre ut Ă€n vad det Ă€r. Överlag Ă€r det rĂ€tt fint. Jag lĂ€ste att det stĂ€lle pĂ„ hela kroppen som Ă€r mest svĂ„rlĂ€kt Ă€r underben. Tja:)

Normalt ska sĂ„r lĂ€ka pĂ„ 2-3 veckor, och idag har det gĂ„tt fyra. Men pĂ„ sina stĂ€llen Ă€r det helt lĂ€kt, och de som inte Ă€r det Ă€r dĂ€r skalet klĂ€mmer lite. SĂ„ kanske beror det pĂ„ detđŸ€·đŸŒâ€â™€ïž Sen drar man bort lite sĂ„rskorpor nĂ€r tejpen tas bort och dĂ€r under Ă€r det ju oftast ett litet sĂ„r.

Det hÀr pÄ ovansidan Àn foten Àr verkligen talande :

Det syns verkligen att de har skurit sĂ„ de kan lyfta bort ett ”lock”😂 . Det syns hur svullen foten Ă€r ocksĂ„ vid den relativt osynliga fotknölen, det Ă€r mer som en elefanthov. Vrider jag foten lite inĂ„t syns det bĂ€ttre.

Nu har jag luftat alla sĂ„r sĂ„ det Ă€r torrt och fint, foten luktar gott och jag ska tejpa och lĂ€gga kompresser, och sen pĂ„ med strumpa och skal. Utan det fryser jag som fasen😂 Den dĂ€r foten har sĂ€mre cirkulation sen 
 alltid, och jag Ă€r alltid kall om den. Men i skalet Ă€r det varmt och skönt đŸ˜‚đŸ€—

Vi hörs snart igen!!

Natti natti 😘

Kommentarer

  1. Marie

    Tycker att sÄren ser bra ut. Ingen infektion. Bra det!
    Jag tycker att jag har blivit mesigare med mig sjÀlv med Ären. Det sÀgs att man blir starkare ju mer
    man Ă€r med om. Men jag har varit med om FÖR mycket. Traumatiserad antagligen. Var mycket
    tuffare nÀr jag var yngre.

  2. Ekot

    Det kan lÀtt kÀnnas jobbigare nÀr det handlar om en sjÀlv, men du kan det hÀr med sÄr, sköt om sÄ blir det toppen! Nerver, kÀnsel och muskelkontroll förbÀttras ofta om man rör vid det omrÄde som varit begrÀnsat. Ett litet steg framÄt varje dag, sÄ gÄr du snart runt i trÀdgÄrden igen med djuren, eller sitter pÄ en pall i duschen med benet bredvid det andra. Med en ryggsÀck tar du lÀtt med dig nya klÀder ner och ingen annan behöver engageras. Kanske kÀnns det skönt att sova i sÀngen snart med. Kan ju passa bra nÀr en massa rum ska möbleras om, kan speldator flytta ur dÀrifrÄn dÄ sÄ du fÄr lugn? eller Àr det ett bra sÀtt för att de inte ska spela för sent?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag önskar att det fanns ett annat stĂ€lle för datorerna men inte ens med omflyttning blir det sĂ„. Jag vill kunna stĂ€nga in dem som spelar sĂ„ man slipper höra dem, och dĂ„ Ă€r det dĂ€r inne. Men det gör mig inte sĂ„ mkt. Mer Ă€n att de stökar till😬
      Jag behöver ingen hjĂ€lp nu med dusch eller bĂ€ra klĂ€der. Kan bĂ€ra kaffet ocksĂ„ đŸ€—đŸ‘ŒđŸŒ Men ryggsĂ€cken Ă€r perfekt nĂ€r jag ska nĂ„nstans, som Ă„b pĂ„ sjukhuset ex, sĂ„ man kan knöka ner jackan dĂ€r. PĂ„ gymmet med, dĂ„ Ă€r det vattenflaskan och mobilen 🙂
      SĂ€ngen lockar inte alls:) Jag trivs alldeles för bra hĂ€r i vardagsrummet 🙈 Jag försöker kĂ€nna och röra vid foten sĂ„ ofta det gĂ„r. Jag har ju kass kĂ€nsel sen förr dock

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma frÄn Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen pÄ heltid. Vi Àr en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . TvÀtt och mat...och ytterklÀder i den trÄnga hallen... Ett Àr sÀkert och det Àr att det blir aldrig trÄkigt med nio barn i familjen! Maila mig? GÀrna :) HÀr : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting