Okategoriserade

Sköna fredag!

Solen strålar och himlen är klarblå! En av ungarna fick ett najs besked nyss, Patricia fick igår veta att hennes säng som hon beställt kom två veckor tidigare, vilket innebär att hon kan sova i sin nya lägenhet🤗 (inte för att jag vill bli av med henne-tvärtom! Men hon vill ju börja sitt nya liv, och det fattar jag, men jag kommer ju sakna ihjäl mig) och jag ska få åka med och träna:)

Just exakt nu är livet gott! När jag ser en aning längre, till i kväll tex, så är det inte helt bra, för jag har två tunga deadlines i skolan och är inte klar med någon🙈 Men för en gångs skull, om jag inte hinner under dagen, den ena iaf, så tänker jag göra som alla andra, ta några dagar extra:)

Jag har faktiskt inte ens prokrastinerat de här uppgifterna, men de var båda två riktigt stora, med massor att läsa och sen massor att skriva. De är anledningen att jag inte skrivit också. Men det löser sig:)

Nåväl! I går var jag på vift må ni tro:) Först hade jag en date med Dau för att få nya fina fransar. Alltid lika härligt, när man lägger sig ner ser man skabbig och trött ut, och när man en stund senare(hon är suveränt snabb utan att tappa skicklighet) så sätter man sig upp och ser ut som en pigg nyponros:) Jag funderade en sväng i somras på om jag skulle sluta med fransförlängning, för det är ju lite pyssel, men om det är något jag verkligen känner gör massor för mitt utseende så är det fransarna! Jag har korta och raka av naturen, som inte viker sig under några fransböjartänger, eller på något vis visar sig från sin bästa sida. Det kan ju vara för att de inte har någon förvisso😂

Att i stället kunna fuska sig till lite längre, tätare och vackert böjda och se piggare ut, för det är verkligen stor skillnad, det är något jag inte vill ge avkall på:) Jag vill absolut inte heller missa mina härliga snicksnackkonversationer med Dau, som är så himla härlig ❤️

Eftersom jag är en aning handikappad för tillfället och inte kan köra bil så fick jag åka buss. Tänkte att det kan ju bli kul, jag har inte åkt buss på länge. Nej, jag skojar bara, det tänkte jag inte alls. Jag muttrade surt över att det kostar 27 kronor enkel resa, och att de minskat övergången så man aldrig hinner uträtta några ärenden på samma biljett, utan får betala 27 kr hem också. Det blir 54kr. Om jag tar bilen och parkerar centralt vid ån, kostar det 20 kr/timmen. Soppa blir några kronor till, men det blir oavsett BILLIGARE att ta bilen. Dessutom verkar det finnas ungefär tusen olika taxor, beroende på vad man betalar med, kort/app/reskassa och allt vad de hittat på.

Sen, under hela pandemin så klarade inte UL av att hitta tekniken, pengarna (eller kanske bara viljan?) att sätta upp blippare vid bakdörrarna på bussarna. I stället klagade de över att många inte betalade. Nej, det gjorde inte jag heller 😉 för tillfället ger tjuven, som det ju heter. (I mitt fall en gång och jag trodde jag betalat men sen visade det sig att köpet avbröts på nåt vis när jag stängde ner appen. Måste väl förklara så jag inte få massa ilska🙈)

Men seriöst, hur svårt ska det vara? När man, under samma tid lyckades installera de här Fancy pancy skyltarna som kanske inte är det mest nödvändiga man kan tänka sig?

Helt meningslösa vill jag säga, för de allra flesta som åker buss har koll på linjesträckningen, och det ropas ut automatiskt också. Ja säkert jättebra för vissa, men borde det inte varit mer viktigt med att sätta blippare ? De har fått upp nya sådana i fram minsann, så nu finns det två olika där🙈

På väg in till stan var det en superfin chaufför, som stod still tills jag, och alla pensionärer som droppade på hela tiden, satt sig ner, och sen en liten stund till. Körde lugnt och fint. Var trevlig när folk pratade med honom. På väg hem var det en tjej. Som var hans totala motsats. Snäsig när folk frågade saker, och sen, innan jag med mina kryckor hunnit längst bak i bussen där de lediga platserna fanns, så gasade hon iväg. Med den påföljden att jag såklart vinglade till och först slog i foten och sen tvingades sätta all min tyngd snett på den för att inte ramla omkull. Jorrå. Och jag är inte hundra år gammal, men helt uppenbart har jag för tillfället lite rörelsehinder. Fan vad sur jag blir på sånt där.

Ok, nog surat över vårt dåliga bussbolag. Jag vill som alltid poängtera att det finns bra chaufförer, jag träffade en igår och jag har minst en kompis som kör buss som är toppen. Men resten, har nog fått sitt körkort i flingpaketet samma morgon. Ledningen ska vi inte tala om.

Vi tar en bild på min stad i stället ❤️ Uppsala. Så mycket fint vi har, man får välja vad man vilar blicken på bara:) Det här är domkyrkan och Upplandsmuseet som var nån slags kvarn för länge sen. (Vita huset till vänster)

Fransarna blev georgeous, och när jag kom hem igen var det högläge och plugg.

På kvällen sen var det ju dags för ännu en stadstripp. Två gånger på samma dag minsann!:) Vi hade biljetter till Magnus Betnér 🤗 Jag gillar honom, och förstår inte riktigt de som gillar standup men inte honom. Men, det får stå för alla dem, jag har kanske en lite bättre humor;)

Men först hann jag se nästan hela första halvlek när Sverige mötte Georgien i VM-kvalet i fotboll. När jag lämnade matchen såg det stabilt ut, det spelades mestadels på Georgiens planhalva och det var liksom bara en tidsfråga innan Sverige petade in mål. Så döm om min förvåning när Novalie messade, samtidigt som min app burrade, att det blivit 1-0 till Georgien? Vafan? Sen 2-0, och man undrar ju vad som hände? Nu blir det en riktig rysare på söndag då vi möter Spanien. Vinner vi är vi i VM, förlorar vi, eller kör oavgjort, får vi fortsätta kvala. Fan.

Magnus Betnér lyckade sudda ut de sura minerna:)§

Intressant…. Jag hade skrivit mer här men det är borta och jag orkar inte skriva om 😂😅 Det publicerades inte heller tydligen: snark!

Jag tar det i morgon! Natti natti 😘

Kommentarer

 1. Jenny

  I Stockholm ska de höja till 44 kr för en enkelbiljett, och det gäller även om man bara åker en station 😬 Hutlöst!! Jag cyklar istället.
  Kram och tack för bästa bloggen ❤️

 2. Ann

  Magnus Betnér gick ju under jorden då hans partner in Crime, Soran Ismail, blev anklagad för sexuella trakasserier i samband med metoo. Betnér stod inte upp för sin vän, han ville väl rädda sitt eget skinn!

  1. familjenannorlunda

   Eller… så är han emot sexuella trakasserier helt enkelt? Och varför ska man då stå upp för någon som trakasserar? Skulle inte jag göra 🤷🏼‍♀️

   1. K

    Allt har två sidor.
    Vi vet inte om det varit trakasserier eller ej och vi vet inte varför han tog avstånd. Om han nu gjort det.
    Att säga att din humor är ”bättre”för att du gillar Betnér det är allt en sanning med modifikation det…för han är då en av de minst roliga vi har OM han nu inte slutat med sina dåliga skämt..,

    1. familjenannorlunda

     Min humor är bättre än vissas;) Och givetvis så skojar jag, man kan inte riktigt avgöra vems humor som är bäst. Men många fattar ju verkligen inte ironi. Jag tror att Betnér helt enkelt är för ironisk för många, begriper man inte ironi tycker man det är kasst. Det värsta är nog ändå att folk som inte fattar ironi alltid och konstant blir kränkta, det måste vara sjukt jobbigt;)

 3. Marie

  27 kr nästan billigt ju. I Gbg kostar en enkelbiljett 34 kr och så undrar dom varför folk tjukvåker 🙄
  Sen måste man ha smartphone för kunna köpa lösa biljetter så de som ej bor där pressbyrån el seveneleven finns och som ej har smartphone el bankidkan inte åka buss

  1. familjenannorlunda

   Så är det här med. Tror 27 är det billigaste, sen finns det
   Zoner och skit och olika summor beroende på om man köper biljetten med kort, kontant (i en butik då såklart, inte ombord) eller har månadskort, dagsbiljetter eller vad fasen det nu är😱En förbannad djungel 🙈 Ja, exakt, hur kan de vara förvånade liksom? Här undrar de varför vi hellre åker bil och höjer p-avgifterna 🤦‍♀️

 4. Ekot

  Nu börjar jag känna igen dig! Skönt du är mer rörlig. Ska bli spännande med flytt och lite ommöblering. Men förstår att ungdomar kanske inte vill visa upp sina rum, men även tomma rum är kul att se.

   1. G C Hemdal

    Väntar på att 👿 ska fixa ÅRSKORTET för? 9.000:- /6.500:-? men han kunde ju inte på 365/366 dagar anteckna 211115 så nu kan jag inte passa barnbarn åka till Arlanda daglig verksamhet rehab rubbet av det jag skulle göra!! Sådant är livet med SL!!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing