Okategoriserade

Covidbevis:) och radio:)

Jag är ju nöjd med att det kommer, vad det verkar, införas covidbevis för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än 100 deltagare👌 De enda jag hört klaga över det är de ovaccinerade, och det är ju klart att de ogillar det. Då är det slut med räkmackaåkandet. Stackars dem. Eller inte.🤦‍♀️ Jag tycker det är asbra, de som inte vill vaccinera sig kan låta bli men då har de också andra restriktioner att förhålla sig till. De kan inte gå på konsert eller idrottsevenemang till exempel. Bra där, borde gälla restauranger och allt möjligt. När den första rubrik jag läste runt detta var ”Ja, men då kanske jag ska vaccinera mig då…” så får jag vatten på min kvarn, jag har hela tiden varit övertygad om att många som valt bort vaccinet gjort det för att de ändå kunnat dra fördel av att ”alla andra” vaccinerat sig. Och, jag må vara snål här, men min solidaritet omfattar inte slackers. Vad det verkar som, så kommer också de som av någon anledning inte KAN vaccinera sig, kunna få ett läkarintyg. Så de är det inte heller synd om:) Allt löser sig till det bästa 👌 Folk snackar om tvång och att det leder till i slutänden typ att vi får stå i matköer och ha ett parti att välja på i valet, men det är ju bara korkade människors ursäkt 😉

I alla fall! Jag har laddat hem mitt covidbevis, så jag är redo, om att utfall jag behöver det:) På samma sätt som jag har skaffat ett nytt pass – alltid redo:) Inte för att jag har några stora saker inplanerade, men rätt vad det är så händer det. Kanske en gammal shejk-släkting testamenterar hela sitt livsverk värt många miljarder, med det villkoret att jag ska infinna mig personligen. Då är jag redo:D

För en liten stund sen var vår lokalradio här och intervjuade mig:) Om julkalendrarna. Paketkalendrarna som barnen får.

Sjukt snygg bild på mig ändå va;)🙈

Alla undrar alltid vad man kan slå in, och inför arr radion skulle komma var jag tvungen att tänka till. I år har vi typ bara godis, men tidigare har vi haft mer blandat. Varje julafton fick de till exempel en lapp med en skattjakt och skatten var julklänning/jultröja/skjorta:) Det kommer de ihåg med glädje, för det var alltid tjusiga klänningar. Men sen blev de stora och ville välja outfit själv, så då var inte det så kul. Vi hade förra året ett par burkar med små pepparkakshus i delar, som de skulle bygga ihop så bra de kunde och sen utsåg vi en vinnare. All kristyr och strössel var med också. Sen har Janelle fått toarulle när hon flyttade hemifrån och var fattig, Patricia älskar räkstuvning så det har hon fått, det har varit mycket hårpynt – snoddar, spännen, diadem-allt med jultema, ansiktsmasker, nudlar, varm chokladpåsar eller ibland kapslar till Tassimomaskinen, julörhängen, pennor, små block, sudd, små tomtar eller annat julpynt, pez-figurer. Nåt år fick de städgrejor, det var extremt uppskattat….;) not. Allt som är litet och billigt funkar fint. Från oktober så finns kalenderradarn där, speciellt syrrans för hon är suverän på att tänka till:)

Så! Ikväll ska jag hämta hem paketen som ligger hos syrran, eller tja, hämta och hämta, hon får väl köra hit dem:)

Jag funderar på om jag skulle våga köra bil snart, men har kommit fram till att det får vänta lite. Foten är stel och långsam, och hade det varit sommarväglag hade jag kanske känt annorlunda, men nu är det halt och man kan behöva vara snabb på pedalerna. Jag är inte sugen på att hamna i en situation som slutar med tråkigheter. Det går att åka buss, även om jag ogillar det rejält, men det går.

Nu kom Jamie hem från skolan, så jag ska ta en kopp kaffe med honom, han dricker choklad 🙂 Sen kommer Jimpa och kollar på Robbans gamla rum som nu ska renoveras innan Trixie får det. Robban har flyttat över allt sitt nu, och när man kollar in i hans nya rum, som är dubbelt så stort som det gamla, så är det helt obegripligt hur han kunnat få plats med allt.😱 Robban har verkligen varit en tapper hjälte, som gav bort sitt rum till Corrinda för många år sen, och sen inte klagat en sekund över att ha haft husets minsta utrymme. Nu är det hans tur att få svängrum, och Trixie får köra compact living:)

Hon och Lovelia har alltid delat rum och inte heller klagat, så det känns fint att de får varsitt nu. Småkillarna får dela på den stora gillestugan där tjejerna bott, med fullstora fönster så det är ljust och fint. Det kommer bli bra det med. Förutom att killarna, på sitt vanliga vis, såklart ska tuppa sig och vara jäkligt fysiska. Massa ljud där ifrån nu🤦‍♀️

Massa sopor och stök överallt, men det är ju fantastiskt så här års;) Faktiskt har det funkat väldigt bra, förutom deras ovilja att hjälpa till som jag skrev om. Men vi får väl se hur det blir nu….:)

Jaja, vi hörs snart igen !

Kommentarer

 1. Gunilla

  Marie, Jag har jobbat på covid avdelning, nu på vanlig avdelning. Jag ser också vad som kommer in. Vi har aldrig hat någon patient med covid två gånger.
  Klart det finns olika stammar, men fortfarande samma virus.
  Det var så här det började i Tyskland på 30- talet.

   1. Gunilla

    Jag är helt svensk.
    Vi skulle inte glömma hur det var i Tyskland på 30-40 talet.
    Men tyvärr så blir det hets och hat folket emellan nu.
    Så trist att vi inte kan respektera varandra.
    Om alla vaccinerade tror på vaccinet så behöver dom inte vara rädda för ovaccinerade?

    1. Marie

     Nu handlar det ju inte om ”att vara rädd för ovaccinerade” utan det faktum att det bildas mutationer av viruset mycket lättare bland ovaccinerade… och dessa riskerar att drabba alla andra… Handlar om väldigt basala saker egentligen. Men nog om det.

    2. Profilbild
     familjenannorlunda

     Det jag menade med att du var tysk är att du påstod något som inte stämmer. Så som tyskarna gjorde, och skäms för idag 😬
     Sen fick du svar ang ovaccinerade och mutationer, så det handlar som sagt inte om att man är rädd för de ovaccinerade i sig utan för vad de kan ställa till med iom sin ovilja att vaccinera sig. Jag respekterar folk, men faktiskt inte de som inte har medicinska skäl att avstå vaccin🤷🏼‍♀️
     Det handlar om hela världen här, det är inte läge att vara ego.

 2. Sandra

  Jag, som är vaccinerad men också lider av långtidscovid sedan över nitton månader tillbaka och behövt sätta hela mitt liv på vänt och inte klarar försörjning osv, är faktiskt inte positivt inställd till dessa covidbevis. Det innebär inte på något sätt att jag inte ser allvaret, men jag tycker ändå rätten till eget val väger tyngre. Sedan kan man ju såklart önska att många fler gjorde val utifrån andras bästa också och inte bara sitt eget, men ändå?

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Nu fattar inte jag? Du om någon borde ju då tycka att det är klokast att vaccinera sig, för att minska risken för långtidscovid? Vaccinerade får ju oftast en lindrigare form av sjukdomen och därmed mindre risk för kvarstående problem.
   Med covidbevis får du ju också göra ett eget val? Men du kan inte längre avstå för att åka räkmacka på dom som tar det. Det är väl extremt rättvist om något?

   1. Sandra

    Jag tycker absolut att det är klokast att vaccinera sig, ja. Tveklöst. Men jag tycker det är fel väg att gå att ta till covidbevis för att få folk att ta ansvar. För det är så jag tolkar huvudsyftet? Som ett slags ’hot’ för att få folk att göra ’rätt’ val?
    Och nej, jag tycker inte att det handlar om rättvisa. Om vem som får komma in på ett evenemang eller inte. Vaccin ska tas av omsorg om sig själv och andra, inte i termer av rättvisa eller orättvisa. (dessutom upplever jag att vaccinet invaggar många i falsk trygghet, där de kan sluta ta ansvar bara för att de är vaccinerade – det blir för mig ytterligare ett skäl till att inte se vaccinet som nyckel för exempelvis deltagande i tillställningar eller annat)

     1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Så varför är du ens emot att man ska vaccinera sig? Om man är fullt frisk fö? Fattar verkligen inte. Du tycker alltså det är helt i sin ordning att folk som inte vill vaccinera sig pga anledningar som att de inte vill spruta in nån ”skit”/ vill se ev biverkningar först/ edyl ska åka räkmacka på dig och oss andra? Som tagit en för laget.
      Ok, du får tycka så😅men jag kommer aldrig hålla med.
      En pandemis enda möjlighet att dö ut, speciellt idag när vi reser över hela jorden på några timmar, är genom att så många som möjligt vaccineras.
      Då kan jag omöjligen tycka att folk ska slippa undan det av usla anledningar. Om man då tycker det är taskigt att tvinga folk, så är ju ett covidbevis extremt bra. Alla får göra sina egna val och stå för dem🤷🏼‍♀️👌🏼

 3. Gunilla

  Varför ska man vaccinera sej om man haft covid ?
  Och detta vaccin som Pfizer ska dölja va det innehåller i 55 år !!!!
  Nu är det så att det är mest vaccinerade som ligger inne med covid.
  Fult att ställa folk mot varandra.

  1. Marie

   Nej, så är det faktiskt inte. Jag jobbar med covid sjuka och ser vilka patienter som ligger inne & har tillgång till statistik från övriga landet. Det är övervägande ovaccinerade som läggs in. De som är vaccinerade & läggs in är äldre & multisjuka där vaccinets effekt börjat avta. Precis som vanligt säsongs influensa vaccin behöver tas igen år efter år så kommer vi behöva ta covid vaccin regelbundet. Det är så enkelt att anledningen till att man behöver vaccinera sig fast man varit sjuk i covid är att det finns flera typer av covid (olika stammar). Du kan bli sjuk igen. Du är inte skyddad mot en sorts covid bara för att du har haft en annan sort. Jag har haft patienter som blivit sjuka i olika sorters covid och därmed blivit inlagda i 2 omgångar men med olika stammar. Du har inte bättre skydd bara för att du varit sjuk i covid en gång. Därför bör man vaccinera sig. Och de vaccinerade som ligger inne är inte lika sjuka som de ovaccinerade (behöver tex inte läggas i respirator mm mm mm)

  2. Profilbild
   familjenannorlunda

   Nja… riktigt så är det ju inte väl? Och man ställer inte folk not varandra utan ger alla ett val, sen får man ta konsekvenserna av det valet. Asbra!
   Jag tror att man vaccinerar även folk som haft mässling, eller påssjuka, eller andra influensor också, så det är inget konstigt med det 👌🏼

   1. Rille

    Det verkar lite märkligt om de vaccinerar personer som haft påssjuka och mässling mot de sjukdomarna, eftersom de ger livslång immunitet. Det gör visserligen röda hund också, och det har jag haft två gånger :). Nuförtiden är det väldigt få som drabbas av dessa sjukdomar, eftersom så många vaccineras. Annat var det när jag var barn.

    1. Profilbild
     familjenannorlunda

     Jag är inte säker, men har för mig att man vaccinerar ändå, eftersom det sällan konstateras av läkare ATT man haft just den sjukdomen. Många får konstiga prickar och feber som skulle kunna vara mässling eller röda hund eller sharlakansfeber men som kanske bara är … prickar 🤷🏼‍♀️elller femte sjukan eller nåt sånt.
     Av säkerhetsskäl alltså👌🏼

     1. Rille

      Det kan absolut vara så. Själv är jag fundersam på om jag verkligen hade röda hund båda gångerna, kan ha varit något annat någon av gångerna. Sedan är inte alla immunförsvar felfria (även om en del antivaxxare tror det), så man är inte helgarderad mot att återfå sjukdomar som ska ge livslång immunitet.
      Men jag är väldigt glad att mina barn slapp få påssjuka, mässling och röda hund, det är inga roliga sjukdomar. Det är fullt tillräckligt med vattkoppor…

     2. Profilbild
      familjenannorlunda

      En av mina tvillingar hade vattkoppor två gånger. Konstaterat båda gångerna. Första var hon 6 månader och helammandes och fick därför en del av min immunitet, hon blev knappt sjuk, och fick det igen några år senare. Ska inte vara så. Men kan bli så ändå 🙂
      Naturen giddrar med en ibland 😂

     3. Helena

      Dessutom så kan man ”tappa” både mässling och röda hund vaccinet, jag har gjort det. Fått alla sprutor och fick en röda hund spruta efter min förlossning. Sedan testade man om jag hade skydd mot mässling och det har jag inte. Tydligen superovanligt men det händer. Men det är min förbannade (ursäkta språket) att ta vaccinet på nytt, för att skydda de som inte kan ta vaccin. Solidaritet helt enkelt, för att nå det samhälle vi är vana vid. Gäller även coronavaccinet.

     4. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag har hört samma sak, att man kan behöva ta om, knepigt på ett sätt men ändå inte. Undrar hur många det gäller egentligen? För jag har då aldrig testat mig efter vaccinationerna på stenåldern…? Fasen man kanske vore kolla 🙂

     5. Helena

      Röda hund kollar dom vid inskrivning på mvc, mässlingen kollade min husläkare för säkerhetsskull då jag saknade röda hund, eftersom det är samma spruta. Men kan nog vara fler än man tror som saknar vaccinet efter några (många) år

 4. Ekot

  Världen har haft mer än nog av pandemi nu, vi har delvis i-landsproblem här, men hög tid att hela världen tar en för laget och kavlar upp ärmen!
  Kul att se när Jimpa trollar, tag gärna före- och efterbilder!

 5. Cissi

  Själv vaccinerade jag mig mot svininfluensa,fick narkolepsi av den,
  kan ej jobba heltid,fick bli sjukpensionär på halvtid”som det hette förr!så jag förlora rätt mycket i inkomst!betala mina mediciner mot narkolepsi själv å dem är inte billiga!
  Kan inte byta jobb då jag inte kan pendla till jobb pga av att jag bli trött av bilkörning,bor i en by utanför Växjö,å sen vem vill anställa en med narkolepsi??
  Trotts att jag ta medicin så måste jag sova på dagen varje dag,om jag inte gör det så är det risk för kraftig migrän!!För att jag tog sprutan mot svininfluensan så få jag äta narkotikaklassad medicin,vad tror ni läkarn säger när jag meddela att jag ändå är trött å måste sova trots medicin??jo dom säger att man ska öka dosen,nej tack jag tänker inte bli tablettmissbrukare!tillslut bli man ju immun mot medicinen!
  Sen när jag bli trött så sluddrar jag i talet å kan inte koncentrera mig!
  när jag är med min pojk hos läkaren som är där väldigt ofta pga av Chrons sjukdom så få dem anteckna en lapp varje gång för jag ha glömt informationen sen när jag ska informera pappan!detta är mån till söndag jag har det så livet ut! min pappa som är 65 är piggare än mig p få hjälpa mig med att skjutsa in mig till Växjö som ligger 3,5 mil från mig,för kan inte köra så långt!nu jag kämpar med att hålla mig vaken trotts vila varje dag!!helgerna tvingar jag mig själv å min kropp till att göra nått kul med barnen som ut å gå elr baka!förr va jag pigg å väldigt aktiv,alltid personen som hängde med på allt!å pigg på livet!nu är det inte så kul längre kan jag meddela!!!så nej tack till mer vaccin för mig!!!

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Det är fruktansvärt för er som drabbades så illa av svininfluensavaccinet, och jag förstår att det inte känns så angeläget att vaccinera sig igen. Men, och detta är inget påhopp på dig:) Det är stor skillnad på det vaccinet och detta. Svininfluensans forcerades fram och testades inte. Sen är det väl så att ni som drabbades också hade något gemensamt, ett speciellt enzym eller så. Som är rätt ovanligt om jag fattat rätt. Mot covid har det forskats sen SARS, som covid är en gren av, och det var 2006, tror jag. Så 15-16 års forskning ligger bakom covidvaccinet, det var därför de kunde få fram det relativt snabbt. Sen lärde man sig såklart av sådana fall som ditt. På samma sätt som man lärde sig att inte sätta k-vitaminsprutan baksida lår på bebisar, för risken att slita sönder ischiasnerven var stor. Det som jag drabbades av och har lidit av hela mitt liv. 🤷🏼‍♀️ Det händer olyckor och för de som drabbas är det hemskt.
   Men man måste komma ihåg att för den stora massan är det oftast inga problem, men jag förstår dig! Fullt ut🤗

  2. Camilla

   Usch vad jobbigt att lida av narkolepsi vill bara tipsa om att gå in på kammarkollegiets hemsida och ansök om ersättning för din skada om du inte redan gjort det.

 6. Birgitta S

  Hej! Kan bara instämma bra med Covidpass nu. Skulle även vara ett krav på restauranger . Mataffärer o Apotek måste de väl få gå till antar jag. Även frisörer o massörer skulle kunna kräva covidpass. Likaså alla arbetsplatser .
  Krya på dig med foten !

 7. L

  Fattar inte att det inte är ett krav på att personal inom sjukvård och äldreomsorg ska vaccinera sig för att få fortsätta jobba ”på golvet”.
  Jag personligen (som är vaccinerad) tycker att det är obehagligt att jobba nära ovaccinerad personal. Som man tex måste göra när det är dubbelbemanning. För att inte tala om de gamla som inte har något val.
  De ovaccinerade (nu generaliserar jag stort, men de jag träffat på) är dessutom skitdåliga med munskyddet. Det åker upp och ner från mun till under hakan. Stor nytta då 😏
  Vi har regler om munskydd inom äldreomsorgen och de följs väldigt dåligt av många och flera som är dåliga på det är ovaccinerade

  1. M

   Hos oss (demensboende) pratas det väldigt aktivt om att ovaccinerad personal troligtvis kommer omplaceras, att de inte får jobba med äldre/sjuka! Detta gäller Gävleborgs län.

   1. L

    Det hoppas jag verkligen att det går igenom. I min kommun nyanställer de t.o.m. ovaccinerad personal. För att chefen inte går fråga om de är vaccinerade. Larv!!!
    Undrar om det var lika fjantigt med tbc och polio när de vaccinen kom.

    1. Profilbild
     familjenannorlunda

     Inte får fråga… det är lika dumt som att förskolan inte får säga till föräldrar som drar dit sjuka ungar…flata samhälle!! Man up för helvete 🙂

 8. Elisabeth

  Har vänner som inte tänker vaccinera sig förrän de tänker åka utomlands. En vän som säger att jag kommer inte bli så sjuk om jag får Covid, jag tänker hur vet hen det? Nä har inte träffat hen sen i somras utomhus har ingen lust att ses.

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Jag tror inte heller jag skulle bli sjuk. Men har ändå vaccinerat mig för det är så pandemin stoppas/hålls under kontroll. Grejen är ju att man kan tro bäst fan man vill, men det innebär inte att det är så 😂😱
   Det slår så olika och yttrar sig så olika. Jag har flera vänner med långtidscovid som inte kunnat jobba på evigheter, som dras med massa konstigheter år efter att de varit sjuka. Det låter allt annat än kul och enbart för den sakens skull är det värt att vaccinera sig🙏🏻

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Ja eller har haft 👌🏼Eller som i mitt fall, och det som det är menat för – intyg på genomförd vaccination mot covid 🤗

  2. G C Hemdal

   Inte har Covid. Hur mycket andliga klappar får de och till vilket pris?! 🎁 🎁 🎁 🎁 🎁 🎁 🎁 🎁 🎁 🎁

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting