Okategoriserade

Kan vi prata om ”nazisthälsningen”?

Ingen har väl missat att vår sprillans nya civilminister på Finansdepartementet hamnat i blåsväder? Det på grund av en bild där hon kanske, eller kanske inte, gör en Hitlerhälsning. Som femtonåring. Nästan tjugo år sen alltså. Jag trodde först att det var en ny bild som det talades om, men nope. En ungdomsbild. Hon är femton år gammal.

Jag börjar med att säga att jag INTE sympatiserar med något som har med nazismen att göra. Tvärtom, jag förkastar det. Har alltid gjort. Jag har idag folk nära mig som envisas med att rösta på SD, och jag är ledsen att säga det, men jag tycker det är ren dumhet. Jag kan inte fullt ut respektera en människa som inte fattar vad det är som döljs där bakom det fancypancy vändakappaneftervinden-snacket. Jag fattar att det är ett missnöjesparti och jag är kanske inte heller så förbannat nöjd med vår svenska politik. Men vafan, det finns gränser. SD är en sån. Så är det hundra procent klart nu att jag föraktar nazismen?

Då så. Då går vi vidare:) KOM IGEN! Hon var femton år! En liten snorunge, som kanske stack en arm i vädret och gjorde en fulhälsning. Kanske gjorde hon det inte, kanske visar hon ett balettsteg? Var brandvarnaren sitter? Hur lång någon är? Femton år, då är man inte så smart som man tror, och jag har kanske själv gjort en Hitlerhälsning vid den åldern, vem har inte gjort dumma gester liksom? Med avsikt att förlöjliga, inte hedra. Absolut inte hedra men definitivt förlöjliga. Man måste få skoja om allt. Det är en mänsklig rättighet. Man måste få skoja även om nazismen. Faktiskt. Det man däremot inte får göra är att förringa eller förtränga vad de faktiskt gjorde, och försöker göra. Jag tycker inte heller att man får dra upp en bild tagen för 18 år sen som inte ens solklart visar det man anklagar henne för. Jag tycker det mer ser ut som hon håller armen ut åt sidan, och mig veterligen hälsade nassarna inte på det sättet?

När det kommer till politiker och annat löst folk där uppe i olika maktpositioner, så är jag väldigt tjurig på att de inte ska ha några skelett i garderoben. Ska man representera och/eller styra folket så får man offra en del. Saker som att ha en sambo som är pedofil går fetbort, hej då med dig, Federley, trovärdighet noll forever framåt. Oförlåtligt. Man får heller inte stjäla chokladkakor eller fuska med blöjkvitton som Mona Sahlin gjorde, eller ens smaka på lösgodiset som väl en tidigare statsminister gjorde? Här försöker man lära sina barn vad man får och inte får, man köper sitt godis först, sen får man äta det, och så gör statsministern tvärtom 🤦‍♀️ Man får heller inte vara en allmän diktator som vår egen Erik Pelling, som inte anser att han behöver lyssna på Uppsalas invånare när det gäller enorma summor och extrema ingrepp i naturen, förstöra vår rullstensås och därmed vattenförsörjning till exempel. Bara för att han vill ha ett (förlåt -många!)monument över sig.

Det Ida Karkiainen gjort, om hon nu ens gjorde det vilket jag inte alls är säker på, hör inte till vad jag anser är ens det minsta tveksamt. Jag vill mer kategorisera det under rubriken TRAMS.

Igår satt jag och tittade på presskonferensen gällande de nya restriktionerna. När en journalist frågar statsministern om Karkiainens bild och om hon har fortsatt förtroende för henne, så kände jag att jag skämdes så tårna krullade sig. Varför ställer man en sån fråga, gällande en 18 år gammal bild, på en presskonferens där det presenteras nya förhållningsregler gällande en världsomspännande pandemi? Jag orkar inte med sådana journalister. Flera ställde samma fråga, så man undrar ju också om de är korkade, döva eller bara måste ha ett personligt svar? Säga vad man vill om vår politik just nu, men bland det bästa måste ju ändå vara statsminister Magdalena Andersson:) Rakt och enkelt svarar hon att bilden är gammal, Karkiainen har aldrig sympatiserat med nazismen och hon har fortsatt förtroende. Lämnade inte så mycket trådar att dra i. Jag gillar henne, hittills. Kanske är för att hon är Uppsalabo;) Haha, snart har jag läst in på henne och inser att hon är en lika god kålsupare som alla andra politiker;) så jag lägger in min veto direkt.

Ok, låt mig höra era tankar om det här? Tycker ni att det ens ser ut som en Hitlerhälsning, och om så, ska hon hållas ansvarig för något hon gjorde som femtonåring? En gång, enligt ”bevisen” för det finns inget annat i hennes bakgrund som journalisterna lyckats gräva upp.

Om jag personligen skulle behöva stå till svars för alla dumheter jag gjorde eller sa när jag var en fjantig tonåring så skulle det inte finnas en skämskudde som var stor nog😅 Jag tror faktiskt att det gäller de flesta av oss, förutom dem med jättedåligt minne;)

Kom nu ihåg att mina sympatier inte ligger hos nazisterna, och ta nu inget ur sitt sammanhang och vidarebefordra det. Jag är emot nazism, det finns inget bra med det och har aldrig funnits.

Kommentarer

  1. Marie

    Håller med dig på alla punkter, men något som gör mig riktigt förbannad är Annika Strandhäll. Hur kan man ha så hög position om man inte ens betalar sina räkningar? Hon har inget förtroende hos mig. Tänk på vilken hög lön hon har, då borde det vara lätt att slippa kronofogden.

    1. Caroline

      Jag känner sympati för Annika faktiskt. Hon har levt i en relation med en man som led av psykisk ohälsa och som till sist tog sitt liv. De har två barn tillsammans. Om Annika missat någon räkning så känns det som en skitsak när hon kämpat på hemmaplan för att få ihop livet i familjen och hantera mannens mående. Jag kan inte döma henne för det. Tänker att hennes höga lön inte har något med det hela att göra. Lycka och välmående kan tyvärr inte köpas för pengar.

    2. Kristina

      Hon har inte haft det lätt. Levt i en oerhört svår situation en lång tid som andra nämner här. Jag missar också räkningar när jag mår dåligt psykiskt, det är lätt gjort, men jag har en sambo som dubbelkollar och stöttar för han vet att det är min svaga sida att ha koll på posten. Nu har ju Strandhäll som att blivit ensam…
      Ett litet bibelord är på sin plats -låt den som är helt utan synd kasta första stenen.

  2. Marie

    Bra skrivet! Sen kanske vi ska fokusera på det partiet som öppet under flera år sympatiserade med nazisterna och har fortfarande problem med att deras representanter förhåller sig öppet till det. Det är dom vi ska kritisera och inte en bild på en 15-åring som tveksamt eventuellt göra en nazistisk hälsning. Såg att någon skrev om hennes sambo också och ja det känns ju tveksamt, men jag såg hennes replik på det i tv och hon har tydligt tagit avstånd från musiken och bett den som spelat tveksam musik i hennes närhet att stänga av den. Fler såna här inlägg! 🙂

  3. Birgitta S

    Hej! Du skriver bra o tydligt håller med. Instämmer journalisterna på utsändningen igår var bara pinsamma idioter. Presskonferensen handlade bara om Pandemin inget annat. För övrigt har jag köpt sprayen du tipsade om minns inte namnet men den får sminket att sitta kvar . Den är toppen ! Tack för det tipset .

  4. Kina

    Är så trött på att media hela tiden letar ”skandaler”. Att få någon att avgå verkar vara en merit hos journalister. Skillnad om det är något stort NU. Vi behöver lugn och ro inom politiken så det förhoppningsvis blir något vettigt gjort.

  5. Maja

    Ida Karkiainen, Annika Strandhäll och Magdalena Andersson piskas alla 3 hårt av press och andra endast på grund av en enda anledning: De är kvinnor. Det har varit väldigt tyst om Tomas Eneroth handpåläggning som anmäldes som sexuellatrakasserier, klart det har, han går ju i penisfilen, gräddfilen som de allra flesta män kan åka i just för att de är män. Det är så vidrigt så ja jag får allt lite spya i munnen

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag tror inte att det är enbart för att de är kvinnor. Däremot är de ju i höga positioner. Jag vet inte om det framkommit mer om
      eneroth? Men det var ju ungefär lika larvigt som en nazisthälsning 🙈 herregud en hand som kom åt och där damen i fråga inte heller sa något där och då. Kanske märkte hon det inte ens…? Men passade på i egenskap av kvinna som skulle kunnat blivit antastad. Jag tycker att kvinnor som hittar på övergrepp borde föräras en speciell plats i helvetet. Med det inte sagt att jag vet mer än precis det. Kvinnor är precis lika vidriga som män, men gör det på andra vis. 😱😅

      1. Maja

        Jag tycker det är extremt märkligt att en kvinna kastar andra kvinnor framför tåget på det sätt du gör här. Ja, kvinnor kan också vara vidriga, inget snack om saken men män sitter i en alldeles egen liten gräddfil, oavsett om de själva väljer att sätta sig där eller inte. Visst vet du att man i anknytning till Ida Karkiaenes bild också ställt frågor till henne om hennes sambos åsikter, hur han möblerar och dekorerar sin replokal m m. Var är frågorna till Eneroth partner, eller fd partner? Det är skillnad på hur män och kvinnor bemöts

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Nej jag visste inte det. För det stod inte i artikeln jag reagerade på, eller sades något om på presskonferensen. Jag har ingen större koll på politikernas privatliv.🤷🏼‍♀️
          Och vem kastar jag under en buss menar du? Mig veterligen ingen alls. Mäns förbannade gräddfil ja… 😬Jag är jävligt less helt enkelt på tjejer som konstant klagar på män av den enda anledningen att de är män. Som att männen kunnat välja det. Män må ha en fördel och det är inte bra, men måste man klaga på alla män hela tiden för det? Rent allmänt sådär?

          Det finns få som kan vara så vidriga mot varandra som kvinnor, som snackar skit bakom ryggen och i nästa sekund kindpussar. Som ropar GIRLPOWER! men inte för en jävla sekund tänker hjälpa sin ”syster” om det inte innebär fördel henne själv. Hur många män sitter på internet och momshamar kvinnor? Och hur många kvinnor gör det? Just det. Shitloads. Inget systerskap där inte.
          Jag ser inte män eller kvinnor jag ser människor, och man kommer ingenstans genom att klaga på än det ena än det andra könet🤷🏼‍♀️
          Man får göra det bästa man kan med det man har helt enkelt. 😅
          Det tar lite tid, och jo, det är skillnad på hur män och kvinnor bemöts och det är värdelöst men det går inte att vända en skuta på en femöring, det är inte länge sen kvinnor inte ens hade rösträtt. Sett i perspektiv går det framåt hela tiden. Kunde vi starta om hela mänskligheten skulle det gå snabbare men nu måste vi ju vänta ut generationerna som inte helt är med på tåget. 😱

  6. M

    Det handlar nog inte så mycket om bilden i sig, utan om att hennes nuvarande sambo tycks röra sig i olämpliga miljöer (trummis i Raubtier)… Att göra en dum sak som 15-åring är en sak, men att välja att leva med någon som tycks ha tvivelaktiga åsikter visar på att du själv antingen delar dem eller har dåligt omdöme…

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det hade jag ingen koll på. Men då får man ju klaga på det? Och inte hitta på en nazigrej bara för att snubben är, kanske, högerextremist? Är han det då har hon kasst omdöme och kan enligt mina principer åka hem och sluta som politiker 😂 Är han det inte är det ännu ett bevis på kass behandling.

      1. Norrlandsmamma

        Sydstatsflaggor, spelat in en cover på vit makt musik (sambon) & så lägger du dit en sån bild( om än gammal). Att framstå som en seriös politiker utan rasistiska åsikter efter det här kommer bli svårt. Oavsett kön. HUR hon trodde det skulle funka? I vanliga fall hade jag inte tyckt så mycket om en så gammal bild. Men lägg till resten som kommit fram så tänker jag det är dags kasta in handduken eller kasta ut sambon (om man vill vara kvar som toppolitiker)

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Jag tror jag varit på en konsert med dem🙈Kan ha helt fel också men tror de var förband till Sabbaton, som ju på sitt sätt också är lite väl patriotiska. I alla fall, det jag ville säga var att jag inte visste något om vit makt-kopplingar. Lever man ihop med en person som har det lär det ju vara svårt att missa det. Så jag håller nog med dig här. 🤗

      2. M

        Det har skrivits hur mycket som helst om det också. Sen tänker jag att det är en svår balansgång. Politiker SKA granskas, samtidigt blir det löjligt att blåsa upp smaskiga grejer för att tjäna pengar, I stället för att skriva om tråkigare – men relevanta saker. 🙂

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Ja relevanta saker ska tas fram. Men en sån här sak, hur hittar man den ens?? 🤷🏼‍♀️ Jag håller helt med om att balansgången är svår men seriös journalistik ska klara av det.

    2. Rille

      Det hade jag faktiskt missat också. Personligen har jag svårt att förstå hur man kan ha så starka socialdemokratiska värderingar att man tagit sig ända till partitoppen, samtidigt som den man lever med framför åsikter som går stick i stäv med det. Det finns visserligen exempel på höga politiker från varsin sida om blockgränsen som varit gifta med varann, men det här är något annat. Om det sedan ska ses som så allvarligt att Karkiainen ska avgå, ja. säg det…

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Jag håller med. Även om man inte diskuterar politik hemma så finns det ju värderingar i vardagen hela tiden. I allt, och har man extrema åsikter så har man det ju även hemma. Jag har också lite svårt för att en minister ska vara 33 år… känns som det inte är så konstigt att det blir sandlåda sen😂 Men jag är nog bara gammal 😂

  7. Rille

    Jag tycker det har gjorts ganska många ”höna av en fjäder”-påhopp på politiker genom åren, men detta är kanske det larvigaste. Hade det funnits en bild på henne där hon stått med armbindel tillsammans med Nordiska motståndsrörelsen och delat ut flygblad hade det varit en annan sak, då hade det haft med hennes åsikter och människosyn att göra. Men detta: en festbild där hon av okänd anledning sträcker ut armen samtidigt som någon tar en bild. Lägg av!
    Jag kan i så fall säga att jag sett en bild på Göran Persson där han, som statsminister, sträcker ut armen på liknande sätt. Jag tror bilden togs i samband med översvämningar i Arvika, och jag tror inte att Göran heilade i samband med det.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Haha det får man hoppas:) Jag har likadana bilder på mina stora tjejer som tonåringar, det är ett evigt poserande, viftande och stajlande. Men de har inte nazihälsat.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting