Okategoriserade

Så var julen över för denna gång:)

Antar att vissa av er redan tagit bort alla julsaker för att ni är less på dem, och ersatt dem med kriiiiispiga tulpaaaner;) ?

Här hemma funkar vi inte så, och jag har med åren fattat att det kanske är en hel del varierande traditioner över vårt lilla, men avlånga land. Givetvis anser jag att mitt sätt är korrekt och ursprungligt😁

För mig är adventsgranar ett totalt märkligt påhitt, här kommer granen in några dagar, på sin höjd, före julafton, och sen står den kvar till tjugondagKnut. Tillsammans med alla andra julsaker. Och inte ens då är det säkert att jag plockar undan det utan julen kan vara kvar januari ut, speciellt alla adventsstakar och stjärnor. Speciellt om det är snö ute, för det är ju så oerhört vackert då. Men alla gör som de vill, och jag orkar inte bry mig om andra, eller vad andra tycker:)

Granen är som snittblommor, och att kasta ut den innan den barrar satan eller på anat vis talar om att den är slut, är dock väldigt väldigt märkligt beteende. Vem kastar sina snittblommor för att de stått i en viss tid? Eller gör ni det? När rosorna stått på bordet i två dagar då ryker de i soporna vare sig de är fina eller fula? Eller de praktfulla buketterna som folk köper på fredagarna, kastar man dem efter helgen för man är less på dem, eller låter man de stå kvar tills de vissnat? Samma sak med granen, tycker jag:) Plus att det är skittråkigt att ta bort alla grejor i den😂 I år bara sju ljusslingor i den, och kanske hälften av alla saker, jag lät Lovelia klä den helt på egen hand när jag var ute och shoppade. Hon har varit rejält sjuk här innan jul, var kanske någon form av influensa, covidtestet var tacksamt nog negativt, och det samma gällde för Jamies. Hans svar kom på julafton, och jag nojade lite över hur vi skulle lösa det hela om han var sjuk, vi skulle ju vara här hela julen och Janelle och Simon och Jack skulle sova här. Men så kom jag på att det ju är ok om det gått sju dagar och han är symptomfri, vilket han ju var:) Men ändå skönt med ett negativt svar. Alla utom han och Jack är dubbelvaccinerade, mamma trippel, men det är ändå dumt att chansa.

I killarnas julstrumpor låg det slipsar. Och jag kan inte knyta slipsar, även om jag försökt lära mig genom åren. Tycker det ser rätt coolt ut när någon knyter en annans slips snyggt och prydligt. En skill jag vill ha, men inte orkat lära mig. Förrän nu, när jag körde Youtube-teutorial, och lyckades med denna:

Mamma sa att det var en dubbel slipsknut, och det är det kanske, man snurrade runt båda sidorna:) Jag ska öva så det sitter i sömnen nu😂 Jamies blev inte lika bra:

Men han hade heller inte skjorta på, kanske hade den blivit snygg om jag fått dra lite i den, han hade ju som alltid bråttom iväg till nåt annat;)

Jaja, jag tycker det är fint med slips, killarna uppskattar det inte speciellt:)

Juldagen var jag och tränade med Corrinda. Kände mig proppmätt och behövde verkligen skaka ner lite mat:) Körde Cardio på crossen en halvtimme och sen lite, eller ganska många, marklyft. På väldigt fjuttiga 55kilo, men vafan gör man? Bara att börja om från början:D Medan Corrinda körde höftlyft och knäböj med stång på axlarna, som jag inte klarar av än, så körde jag drag. Och fast jag inte tyckte att det var så jobbigt, så resulterade det hela i härlig träningsvärk 🙂

Vi ska snart iväg igen, om hon bara kommer upp från sitt rum:)

Vi har haft en fin jul. Med alla nära och kära samlade, och även om pappa saknades så det gjorde ont i själen, så gick det ändå bra. Förra julen var han och mamma inte heller med, pga corona, så det blev inte riktigt första julen utan honom på något vis. Det är som det är. Inte kul alls men inget att göra åt. Pappa fixade ändå snö och strålande sol åt oss, och vi var på kyrkogården på förmiddagen på julafton och tände ljus. ❤️

Vi skulle ta en bild på alla barnen samlade, och kom vi ihåg det då? Nope:) Så det får bli nästa gång!

Berätta om er jul! Hur har ni haft det, har ni jul kvar, har ni varit lediga eller jobbat? Tell me!

Vi hörs senare, nu ska jag träna! Fortsatt god fortsättning:)

Kommentarer

  1. Gunilla

    Har bara två ljusstakar och stjärnorna uppe.
    Vi är på Gran Canaria och har firat jul här.
    Så skönt att bara vara i solen och gå till dukat bord.

  2. Ellinor Blomqvist

    Julen har varit vit,kall och trevlig👍Granen åker ut efter nyår,jag fyller år i början av månaden och den får helt enkelt inte plats.Samtidigt får tomtarna krypa in i tomteboet,dom ser trötta och slitna ut men ljusstakar och stjärnor får vara kvar för jag gillar ljuset.F.ö tycker jag att det kan bli sommar✊️kram och Gott Nytt År!

  3. Lena

    För att njuta mer kommer jag nästa år att ta fram allt den 1:a advent, gran, ljusstakar, uteslingor mm. Ta ner allt på juldagen eller annandagen. Till nyår vill jag inte ha varken gran eller ljusstakar. Det enda som får vara ett tag till är uteslingor.

  4. Finländare

    Förstår inte heller varför det är så bråttom med att klä julgranen att man vill slänga ut den innan julen är över. Några dar före julafton är passligt tycker jag. Tyvärr börjar vår gran inte barra då jag för några år sen gav efter o gick med på att köpa en plastgran . Inte samma som en riktig men den är fin ändå.

  5. Sofie

    Förra året var jag trött på julsakerna efter jul. Tog ner det mesta redan 27:e. Men i år får den nog vara kvar till efter nyår åtminstonde än njuter jag. Här blev det jullunch ute i -10° hos svärföräldrarna. Så skönt att den ena testade negativt för coronan så vi vågade dit trots förkylning på den ena. Det var så mysigt! Nu njuter vi av ledighet två veckors ytterligare ledighet.

  6. Elisabeth

    En bra jul hemma då två av ungdomarna jobbade på julafton. Med god mat,fika och godis. Julgranen och pyntet får iallafall vara kvar över nyår.

  7. Anna

    Jag plockar fram adventsstjärnor/stakar 1:a advent. Inte tidigare! Riktig gran älskar jag, och apelsiner med nejlikor, juliga snittblommor, dörrkrans och islyktor. I år har jag dock inte mått bra så det blev inget pynt alls. Skönt nu när jag fortfarande är dålig att det bara är stjärnor och ljusstakar som ska plockas ner.

    Julafton firade jag med familjen som planerat. Alla friska!

  8. Birgitta S

    Hej! Här är julen kvar fattar inte brådskan att plocka bort. Så fint med ljusstakar o granen o tomtebyn som lyser i mörkret . Ljusstakar o tomteby fram 1 a advent . Gran några dagar innan julafton eller som i år 2 dagar innan . Sen är jag lite less på att vara den av 4 som skall plocka fram o fixa även om jag gillar det. Alla andra vill också ha pyntet men gå ner i källaren o bära upp? Då får jag hota med att det blir inget om ingen hjälper till. Bra gjort att träna på juldagen här blev det en promenad o jäsa framför tv mestadels .
    Skönt att Corona testerna var negativa . Jag tog min 3 spruta idag känns toppen. Må så gott o hoppas din fot känns bättre .

  9. Lm

    Ljusstakar och stjärnor till första advent
    Tomtar och pynt och gardiner till Lucia
    Gran Dan före julafton
    Sen är det kvar till trettonhelgen men granen ( om den inte barrar får stå nån vecka till)
    Utebelysning ( den juliga) släcks ner till tjugonda Knut.
    En till pyntar ju tidigt som fan och på juldagen ska det bort.
    Varför ??
    Våren kommer inte tidigare för det.
    Jag gillar det juliga och pyntet.

  10. Monica

    Jobbat i hemtjänsten hela helgen.
    Familjen hade plockat fram julmiddagen när jag kom hem. Var bara vi i familjen som vanligt har ingen äldre generation kvar i livet. Skulle hämta min 87 åriga morbror men han avslutade pga snorigt. Min bästa kompis skulle komma på kvällen han fick migrän kom ej heller, men tomten kom på besök iaf. Lugn och skön jul.

  11. Ekot

    Det var små sällskap i år, särskilt som lite vanliga vinterförkylningar spökade runt, men inget allvarligt. Fick till en lite större samling utomhus med grötfrukost i fint men kallt vinterväder, så det var bra. Annars för mkt teve och mat, tur jag gillar att promenera…

    1. G C Hemdal

      Julen har varit bra för andra Corona 👾 året tack 😁 firat på rätt ställe med ex mannen barnen och barnbarnen. Tog inte ett sådant foto, måste börja med det!! Sedan varit hos äldsta dottern då killen fick besök av sonen. Får ej några julpyntningar av Gode mannen så inget skall ut eller in. En liten gran har vi (hela paret 😁). Nej varken lediga eller jobbat då vi skall ha sjukersättning hela livet 🤮. God fortsättning och Gott Nytt År 🎄 🎁 🎅 🤶 🎈 🎉 🎊 ✨

  12. Minna

    Här kommer ljusstakarna upp till första advent. Övrigt julpynt i bästa fall några dagar innan jul o julgranen kläs oftast dagen innan julafton. Allt finns kvar till 20 dag knut. För mej skulle julen bli uttjatad om allt skulle vara framme hela december, jag vill ha dendär riktiga julkänslan då när det är jul. Tack för en välskriven (ju längre dess bättre) blogg, du förgyller min dag!

    1. Sofia

      Exakt så Minna. Jag är med dig och Carola i detta. Jul när det är jul, inte innan. Jag tror det är det som är problemet med många, de börjar så tidigt så när julen väl kommer har de hunnit tröttna.
      Sedan verkar ju vissa bloggare tro att julen varar en dag = julafton. Priset tog den bloggare som i måndags skrev ”Trots att julen nu faktiskt är över har julkänslan hängt med även under helgen”…eeeh ja, det får vi hoppas…eftersom ”i helgen” var juldag och annandag jul…

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting