Okategoriserade

God fortsättning!

Sådärja, nytt år, same shit:) Jag hoppas att jag inte är den enda som inte ser nyår som nån universallösning på alla problem. Att allt ordnar sig bara det nya året börjar, är samma dåliga tänk som jag börjar banta/träna/sluta-röka/edyl på måndag. Förändringar kan man göra när som helst:) man måste inte invänta ett magiskt datum:)

Jag ser inte nyår som någon nystart utan mer som en fortsättning av den tråkiga mörka årstiden. Däremot är det ju en aning tråkigt när ens statistik nollas;)

Men årets första träningspass är avklarat, även om det blev ett snabbt, pga tidsbrist. De stänger 18 idag och vi hann inte dit före 17, så snabb uppvärmning på crossen, följt av ett axel och armpass. Innan vi åkte dit så var vi hos mamma och fikade lite, och installerade hennes cromecast hon fick i julklapp. Tänk att det ska vara så krångligt nu för tiden att kolla på TV? Jag blir rätt trött och less, och det är svårt att förklara saker man knappt fattar själv.

Idag skulle pappa ha fyllt 78 år. Förra nyårsafton tänkte jag strunta i att åka dit, och i ställer ligga och glo på Ivanhoe som jag inte sett på flera år. Men så besinnade jag mig, och tänkte att den kan man säkert streama, som allt annat, och så åkte jag med syrran dit. Idag när jag satt på golvet och mekade med cromecasten så swishade minnet tillbaka till förra året när jag satt på samma ställe och byggde ihop ett sängbord pappa fått av oss i present. Tur att man inte vet i förväg vad som komma ska. Fan. Jag är glad att jag inte låg hemma och glodde på Ivanhoe för det är den inte värd, jag såg den någon dag senare och gäspade mig igenom den.

Tillbaka till nutid! I går, nyårsafton så startade vi med årets sista träningspass, och följde upp det med att äta resten av dagen;;) Syrran kom och barnen var hemma, men ingen annan. Så skönt att inte behöva tänka på egentligen någonting, utan bara ta det som det kommer. På jul drack vi en mousserande glögg.

Båda var goda, men vi ville ha den vita till nyår, och givetvis fanns den inte när Corrinda och jag var på bolaget. Kanske fanns nån annanstans i stan men så gärna ville vi inte ha den. Corrinda frågade en tjej i butiken och hon gav oss ett förslag. En av hennes väninnor hade gjort en cocktail på sockerlag och kanel, vit äppelglögg och prosecco, med en clementin som pricken över i. Vi gjorde nåt åt det hållet:)

Pudrade kanel på apelsinklyftorna och herrejösses var gott det blev! Vi sög i oss båda flaskorna på kort tid. Glögg kan ju bli sött, men proseccon var torr med äppelton och det blev riktigt supergott! De här två hade vi.

Det blev välkomstdrink och sen hade vi krustader med räkstuvning som alla barnen äskar, och små crostini med mozzarella och tomat på, och spenatknyten från Ica. Så simpelt men så himla gott:)

Så drack vi champagnen till varmrätten, för att kunna njuta av den, och vi käkade skinkschnitzlar med gräddsås och potatisgratäng plus potatiskroketter. Lite easy det, men det är något alla gillar och det blev inte mycket kvar. Efterrätt blev en tårta, som egentligen skulle varit gjord i små glas, men som vi trodde skulle bli så jäkla gott!

Det blev det inte:) Hade varit godare, och snyggare;) i portionsskålar. Det var lemoncurd, grädde och mascarpone, jordgubbar, hallon och noblesse. Sött, sött, sött. Gott också men sött:D

Strax före tolv drog kidsen till fotbollsplanen, medan jag och syrran stannade hemma med djuren. Doris hatar raketer, och vill helst ligga under en säng. Det hade ju varit ok om hon var tyst, men hon skäller var femtonde sekund. Fan, här har jag fått sitta inne med rädda ungar i 20 år, och när jag äntligen kan vara ute och se fyrverkerier och skåla…nämen då skaffar man en skotträdd jycke :/ Katterna är stencoola, Stumpan sov, medan Sellman satt och kikade i fönstret:)

Vi kollade på Ring klocka ring, och sen lyssnade vi på Lena PH. Wow;) Men jag är nöjd om jag får se Grevinnan och betjänten och det fick jag:D

HAHA jag vet, men vafan, tradition är tradition och det här har jag alltid sett.

Vi spelade spel och snackade, och det var en mysig kväll❤️ Det är verkligen härligt att få hänga med kidsen. Patricia tog med sig Corrinda när hon åkte hem, de ska ha Harry Potter-maraton:)

Jag hoppas att ni alla hade en fin nyårsafton, och att det nya året kan få bli bra för oss alla!

Nu ska jag kolla på Jurassic World, jag är helt fast i de här gamla filmerna de visar på tv nu:) Jag har ju sett dem massor av gånger, och kan välja och vraka mellan alla möjliga streamingtjänster men ändå gillar jag att kolla på TV, som vanligt. Den här allra mest för Chris Pratts skull 🤗

Vi hörs snart igen!

Kommentarer

  1. Therese

    Gott nytt år!!
    Jag hoppas du förgyller tillvaron med din blogg även nästa år. Har följt dig i många år och hoppas på många fler. 😊🍰

  2. Therese

    Gott nytt år!!
    Jag hoppas du förgyller tillvaron med din blogg även nästa år. Har följt dig i många år och hoppas på många fler.

  3. Jenny

    God fortsättning till er med. Jag tackar för alla inlägg du bjudit oss på och ser framemot många och långa inlägg 2022❤️🌟.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting