Okategoriserade

Sophämtning och plogbilar:)

Alltså vädret?? I går kväll satt jag i soffan och kollade på tv, och fick höja ljudet för det vräkte ner regn. Jag har fönster på två väggar här, och det stora är in till poolrummet, helt skyddat, men det andra slog regnet så hårt mot att det dränkte alla andra ljud. Tillsammans med trummandet på poolrummet tak, som är i plast😅 så var det högljutt här. Samtidigt ven vinden runt knutarna och den tar tag i mina stora gamla tvåglas-rutor och ruskar till så det skallrar… Gosh!

Men så avtog det, skönt, tänkte jag och fortsatte med det jag höll på med. Jag satt med näsan i datorn och ena ögat på tv:n och efter ett tag noterade jag att det var ovanligt ljust ute…. Och då toksnöade det! Okej…? Eftersom temperaturen gick från nollgradigt till någon minus så kändes det som att det skulle bli intressant att gå ut..:D Och idag är det halt, som fan, och bilarna har ett tjockt täcke av snö, typ två decimeter! Under det sitter snön fastfrusen på bilen, som ett tjock lager med salt. Motorvärmaren behöver stå på länge för att få bort det där, går ju inte att skrapa bort direkt.

Jag som helst vill att min uppfart ska vara svart asfalt hela året om, och skottar supernoga, hade inte en snöflinga på den igår, inte heller de där vattenpölarna som samlas vid sidan pga att asfalten sjunkit med åren. Nu är det inte svart och fint längre. Jag har saltat, och så får vi se om det kan hjälpa till att få bort ishinnan som täcker allt. Fan.

Jag vet att det är alldeles för tidigt för att hoppas på att det inte ska snöa något mera, men man kan väl i alla fall få önska att det antingen snöar eller regnar? Antingen fryser eller töar. Nä, jag vet, jag bor i Uppsala, och det är så här. Men just ett ösregn innan ett snöfall där det kommer flera decimeter snö hör inte till vanligheten. Blä.

Men, det finns alltid ljusglimtar. Syrran messade mig en bild på hur plogbilen kört upp en meter bred plogvall utanför henne. Vilket är jävligt oschysst, och något de aldrig gjorde förr, då plogade de ihop snön till stora högar i slutet av gatan där det är en vändplan. Men nu kör de åt ena hållet lite mer till höger, och sen tillbaka åt andra hållet lite mer till vänster och lämnar en meter plogsnö på båda sidor. Den blir ju extra vidrig att skotta bort när den skrapas ihop av plogen. Det brukar vara samma här, man skottar sin uppfart så fint så, och utanför så brevbäraren och sopbilen kommer fram och sen en bit ut på gatan. Så kommer plogbilen och sen har man stora feta snöklot mitt framför utfarten:/ Men inte idag! Måste varit en ny kille som körde, för allvarligt så har jag INGET utanför mig. Han måste ha vinklat bladet som man gjorde förr, sådär så att snön åkte med framför honom i stället för att spruta ut åt sidorna som en snökanon. Guldstjärna till dagens plogkille:)

Sopkillarna i går däremot….de får minus. Jag har gjort en plats för tunnorna precis vid tomtgränsen, så det är superenkelt för de att dra ut dem och ställa tillbaka dem. Det brukar se ut så här:

Prydligt och fint, så brevbäraren kommer fram. Det här var igår, idag är det snö överallt:(

Jag är alltid noga med att skotta rent framför dem, och se till så de är lätta att komma åt. Men kanske att jag skiter i det, för vad är vitsen med att vara vänlig när man får det här tillbaka;

De har ju bara hävt av dem från bilen, och skitit i att dra tillbaka dem. Alltså puttat dem en meter bakåt. Hur fan ska brevbäraren nå brevlådan nu?

Sånt här gör mig irriterad. Inte mest för att jag får dra tillbaka dem för det tar mig en sekund. Det är plattor där, inte gräs som det ser ut, så det är inget varken svårt eller krångligt och definitivt inte tungt. Men för att det är så förbannat nonchalant. Mot mig, och mot brevbäraren, som måste kliva ur bilen för att lägga i post. De når inte ens fram med sina motorcyklar, eller cyklar. De står i vägen nu, vilket de inte gör på sin plats. De kan inte rulla ut av sig själva, så det är inte fallet.

Allra oftast så står de fint på sin plats, så där så jag inte ens märker att de tömt soporna utan att lyfta på locket och kolla. Men så ibland kommer det några stolpskott som gör så här. Och det finns inga ursäkter alls. Det är dåligt yrkesutförande, det är brist på yrkesstolthet och det är nonchalant mot alla andra. Jag hoppas de får en snigel på ögat.🐌

Vi hörs snart !

Kommentarer

  1. ML

    Vi har 4 facks tunnor. En till plast, plåt, papper och glas som töms 1ggr/månad och en för sopor, kartong, gröna påsen(matavfall) och färgat glas som töms varannan vecka.
    Vi har tunnorna vid grov entrén så vi lätt kan slänga allt direkt i rätt tunna men vi måste komma ihåg att köra ner rätt tunna på rätt dag ner till garaget men jag har skrivit upp allt i almanackan.
    Dessa tunnor skulle alla kommuner införa, tänk att slippa lasta bilen full av grov sopor, helt underbart, jag njuter i fulla drag.
    Vår tömda soptunna ligger ner ibland men det beror på att det ”sluttar” en hel del vid garaget, ibland ligger det lite skräp som har åkt ur bilen men jag tror sopgubbarna arbetar med tidspress, men visst finns det stolpskott som inte sköter sig som tycker att någon annan kan göra det. Denna någon annan finns på alla arbetsplatser men ingen vill vara denna någon annan, lustigt hur det komma sig.

  2. Johanna

    Vi har sophämtningkärl som ligger 400 meter från vår bostad vi. Dit måste vi gå med alla sopor. Det måste alla i vårat område. Att ha sin tunna på sin gård låter lyxigt.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Bor du i villa? För då låter det mest taskigt 😱😬 Vi har tacksamt nog ingen plats på vår gata att ha några allmänna sopkärl. 🙏🏻

      1. Johanna

        Jajamen i ett ”klassiskt” villaområde. Och vi bor relativt nära, finns dom som har ännu längre. Och vi snackar alltså helt vanliga hushållssopor vi måste dit med.

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Jisses vem kom på nåt så dumt??. Väljer man att bosätta sig i villa så ingår vissa saker, postlåda vid grinden, sophämtning vid tomten och parkering i anslutning till huset. Typ. Gosh!!

  3. Mia

    Funkar nog väldigt olika men låter lyxigt att inte behöva dra med tunnorna själv 🙂
    Vi måste dra ut våra tunnor till tomtgränsen, så att sopbilen når dem, sen sätts de ner i bästa fall stående ( ibland välter de), sen får man ställa dem på sin plats.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag kan ha mina tunnor inne på tomten också, eller så var det förr iaf, och ingen har meddelat något annat. Då hämtade sopgubbarna dem därifrån. Men eftersom jag ville vara hygglig så gjorde vi om så de står så de enkelt kommer åt dem.

      1. Lilian

        Här går inte sopgubbarna ur bilen som har en arm på sidan som tar och lyfter upp tunnorna. Alla måste sätta ut tunnorna som absolut inte får stå för nära något som sopbilen kan köra på typ murar och häckar.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting