Okategoriserade

Jag är sjuk?

Helt i chock över det faktumet för jag har inte ens varit det minsta lilla snuvig på två år nu. Men jag är riktigt risig 😒

Jag har tagit ett snabbtest som visade… tja?

Negativt. Men, genom kamerans lins så kan man ana en linje till. Som jag inte sett utan. Så jag kände inte att jag vågade lita på det. Jag hade ju förväntat mig ett superpositivt svar så dålig som jag är. Syrran åkte och hämtade ett ”riktigt” test som jag precis gjort. Tar det lika lång tid att få svar som på Jamies så får jag svaret om en vecka. Det är ju nytt nu och jag vet ärligt inte om man ska testa eller inte, men jag gjorde det🤷🏼‍♀️

Jag mår skit. Idag har jag sjukt ont i halsen också:/ Igår sov jag hela dagen. Vaknade till ibland och sen somnade jag om. Försökte hålla mig vaken några timmar på kvällen för att kunna sova på natten men det hade jag inte behövt 🙂 Helt matt och slut och kunde inte hålla koncentrationen längre än några minuter. Jag kanske har haft feber, men inte så mycket. Jag vet inte var tempen är så kan inte kolla men det är egentligen skitsamma, oavsett feber eller ej mår jag dåligt. Men märker att den går upp och ner för jag kan svettas och frysa inifrån sådär som man kan göra då.

Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, men jag har ont i huden, beröringsont, så när tröjan ”skaver” är det obehagligt. Jag har lite hosta, vilket är förjävligt att ha när man har träningsvärken from hell i magmusklerna 🥵 Gör så ont att hosta att jag försöker låta bli. Jag är lite förkyld, har haft lite ont i halsen, lite yrslig,… allt är ganska ”lite” men jag känner mig ganska off. Helt off, om jag ska vara ärlig.

Jag är sällan sjuk. Och är jag det så handlar det ytterst sällan om sängliggande och ynkande. Sist jag hade feber var säkert 15 år sen eller så. Jag känner mig oerhört kränkt, för oavsett om det är covid eller en sketen influensa så sabbar det min tilltro på att jag är immun mot sånt skit. Jag har aldrig haft en influensa:/ På så vis är det bättre om det är covid 😂 för den här omikron verkar det ju som vi alla ska ha. Då kan jag leva vidare i min immunitetstro:)

Jag har heller aldrig vaccinerat mig mot influensa så man skulle kunna fundera på om det är därför? Oavsett så ångrar jag inte vaccineringen, men får boka om min tredje dos som jag har i veckan.

Nu har jag koncentrerat mig länge nog nu orkar jag inte mer, ska logga ut och sova en stund till. Har varit vaken i hela 1,5 timmar idag!! ✌🏼

Ha det gott!

Kommentarer

  1. Jenny

    Krya! Jag testade positivt på snabbtest imorse, så drygt men skönt att veta. Kan dock hålla med signaturen S om att du uttryckte dig lite luddigt, du skrev att du inte visste om du egentligen ska testa dig. När du får veta att du egentligen inte ska så blir du sur och känner dig påhoppad. Är väl bra att informationen går ut till så många som möjligt, kanske fler än du som tyckte det var otydligt. Förstår dock ditt argument om att ni är så många och att du därför vill veta. Hoppas du får svar så snart som möjligt, tycker alltid väntan är värst. Kram och tack för en bra blogg ❤️

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag är sjuk, ok? Därför jag är luddig, för hjärnan funkar inte… 🤷🏼‍♀️ Jag kommer knappt ihåg ATT jag skrev inlägget, än mindre vad.
      Snälla klaga inte, påpeka inte eller ifrågasätt vad jag gör.

      1. Christine

        Vilka åsiktspoliser det finns. Helt normalt att inte känna sig på topp när man är sjuk. Och inte tala på alla gånger man uttryckt sig helt galet för att autocorrect varit inställd på mobilen när jag skickat SMS. Sjuk eller inte Tack för din blogg Carola. Tycker det är beundransvärt att uppfostra så många barn som ensamstående.

      2. Jenny

        Okej, gäller det alltid eller bara när du är sjuk? Tycker annars att du är den bästa av alla i branschen på att ta emot konstruktiv kritik och det uppskattas! Som sagt, jag hoppas du får besked snabbt och att du kryar på dig ännu snabbare! Är värdelöst att vara sjuk!

  2. Kristina Å.

    Sprids med blixtens hastighet nu så mer ovanligt om man inte drabbas. Jag och maken fick efter nyår men vi hade tur och det blev bara som en förkylning med lite hosta. Fick boka om min tredje spruta men snart är det dags för den. Hoppas du kryar på dig snabbt. 🙂

  3. Pernilla

    Krya på dig! Verkar som alla vi som vac oss mot c19 är sjuka? Är det som det sägs att det förstör imunsystemet. Blir livrädd.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nä det tror jag inte, det vore väldigt kontraproduktivt. Att förstöra hela mänsklighetens immunförsvar är ingen bra idé för någon. Jag tror däremot att covid har muterat till en form som inte vaccinet biter på. Och att vi då ska vara ganska tacksamma över att det blev omikron som är ”snäll”(fast jag mår skit) Istf en dödligare variant. Det är så här virus beter sig. De muterar och muterar igen, det är därför säsongsinfluensavaccin måste tas varje år exempelvis.
      Var inte rädd, sitt bara lugnt i båten 🤗

      1. Lena

        Vi ska undvika att tro en massa. Enligt FHM, statistik och expertis är omikron oroligt smittsamt och vaccinet skyddar bra mot svår sjukdom och död. Att man ligger hemma igen vecka och inte på IVA kan man alltså tacka sina två doser för

  4. Norrlandsmamma

    Vi låg sjuka innan jul. Med feber, ont i huvudet, hosta från h-vetet osv. 2/3 är vaccinerade härhemma. Alla 3 för säsongsinfluensa pga andra sjukdomar i familjen. Vi var helt utslagna i veckor. & när de tog covid test kollade de för Rs, säsongsinfluensa osv. Inget av det 😳. Bara ett ”litet, ospecificerat virus”. Som slog ut oss som värsta formen av influensa 🙊. Vet inte om vi var lättade eller förnärmad vi kände oss döende av ett litet skitvirus 😆. Hoppas du kryar på dig & de andra i familjen klarar sig undan eländet. Oavsett vad det är

  5. S

    Till nästa gång – du tillhör inte dom som ska testa sig. 🙂 Dom nya ”kraven” stod väldigt tydligt tycker jag, bara man läste. Testade mig själv så sent som idag, också i Uppsala. Summan av kardemumman – har man ingen arbetsplats man fysiskt måste närvara vid, ska man inte ta test. Krya på dig!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Fast nu gjorde jag det och kommer göra det vid behov. Jag har massor av ungar som rör sig överallt så jag ser det som viktigt. 🤷🏼‍♀️

      1. S.

        Jag förstår absolut hur du tänker, men är det inte bättre att isåfall bara stå rakryggad för att man väljer att gå emot rekommendationerna, istället för att låtsas att man inte vet vad som gäller?

        När jag bokade mitt test stod det så pass tydligt, att jag har svårt att förstå hur man kan missa. Det känns lite som att du är medveten om att du gjorde ett eget val, när du ursäktar dig med att du inte vet vad som gäller – för du har ju uppenbarligen snappat upp att det har blivit nya ”regler”.

        Oavsett, jag hoppas du mår bättre snart, det suger ju att vara sjuk. Och om du verkligen helt genuint ärligt missade och inte visste, ber jag om ursäkt för att jag är ifrågasättande. Jag gör det inte för att vara elak. =)

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Ja du kan be om ursäkt. Jag tar inte emot den dock 😉 för jag tycker det är rätt onödigt att hacka om detta. Ganska taskigt också 🤷🏼‍♀️
          Jag hade feber, och kunde knappt läsa en rad utan att koncentrera mig, det var suddigt och blurrigt. De nya rekommendationerna trädde i kraft dagarna innan, så jag hade inte läst dem innan jag blev sjuk. När jag bokade mitt test så var det inget som skiljde mot sist jag bokade ett sådant, Dvs tidigare under samma vecka. Där och då hade jag ingen aning om hur rekommendationerna ändrats, mer än löst. Alltså gick jag efter senast verifierade information, som varit att testa sig. Jag blir fan förundrad över hur man alltid lyckas göra fel i vissa människors ögon. Skit i mig och sköt er själva för jösse namn! Det är inte som att jag begått ett hemskt brott, jag har testat mig för covid. 🤦‍♀️

          1. S.

            Min första kommentar var ju dock inte ett dugg taskig eller till för att hacka eller kritisera. Du skrev att du inte visste vad som gällde, så jag svarade på det i upplysande syfte. Är ju superbra att budskapet sprids till dom som missat det, eftersom det varit så stora problem med tester som inte räcker till.

            När du sedan bemötte informationen med innebörden ”jag gör som jag vill och skiter i hur man ska göra framöver ändå” fick du mig självklart att tvivla på att du inte visste från början – och det var därför jag började ifrågasätta. Kanske var onödigt av mig ja, men samtidigt måste vi ju förstå varför man ändrat och där tror jag det är viktigt att inse att man inte bör ta ett test om man inte hör till målgruppen?

            Jag fattar som sagt hur du tänker, för egen del ÄR det skönt att få ett ”kvitto” på att det är covid man haft, men när resurserna inte finns, drabbar det folk som verkligen behöver testas. För mig som har en arbetsplats som verkligen behöver min närvaro, spelar det superstor roll om jag med enbart milda symptom får svaret efter 1 eller 5 dagar.

            Med det sagt, jag gillar dig Carola och var inte ute efter att skapa dålig stämning. Du behöver inte ta emot min ursäkt, och jag menade verkligen inte att vara taskig eller dryg, och jag köper argumentet att du var feberdimmig vid bokningen. Förhoppningsvis har detta gett lite extra reflektion i frågan iallafall =)

          2. Profilbild
            familjenannorlunda

            Jag är sjuk. Jag försöker trots det svara på era kommentarer. Jag ska sluta med det, för jag orkar verkligen inte få sånt här. Spelar ingen roll hur du tänker att det ska framstå för jag blir bara ledsen. Jag försöker mitt bästa som de flesta.
            Men jag är sjuk. Låt mig vara 💀 Klagomål och ifrågasättande kan kanske vänta tills jag blir frisk? För nu orkar jag inte

          3. S.

            Ok, jag fattar. Var iaf aldrig min mening att göra dig ledsen så jag ber verkligen om ursäkt, oavsett om du inte tar emot den. Krya på dig!

  6. Monica

    Det låter som corona. Dottern blev dålig förea helgen, hon blev yr, feber, huvudvärk, halsont och jättetrött. Hon sov massor. Hon höll på att svimma 2 gånger.
    Nu är hon hostig och trött.

    Jag blev dålig i onsdags. Feber, huvudvärk halsont, trött, förkyld. Nu huvudvärk, förkyld och trött.
    Krya på dig ❤

  7. Johanna

    Hej
    Våra snabbtest visade inte positivt förrän efter drygt två dygn med symptom. Så testa igen. Efter två dygn var det ingen tvekan. Fyra av fem ligger däckade. Jag fick min tredje spruta i december. Hoppas den hjälper mig.

      1. Mia

        Fast snabbtest är ju det enda alternativ som finns nu när bara de som måste till jobb etc ska ta PCR testen? De är ju bättre än inget test alls.

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Såhär tänker jag: jag har ingen lust att köpa snabbtest för hundratals kronor som sen inte visar korrekt svar. Det blir en chansning beroende på när under sin smitta man tar testet, eller vad nu de felaktiga resultaten beror på. Då kan jag lika gärna strunta i att testa alls. Är det inte viktigare än så nu så 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

  8. Ekot

    Enl bipacksedel i de snabbtest jag använt ska även mkt svagt streck betraktas som positivt, men bra att göra ett till nu när det gått längre tid, brukar bli tydligare svar, är ju ändå lite skönt att veta vad man haft. Bra du var frisk när du skulle operera dig. Hoppas det inte blir för långvarigt. Alla ska vi den vägen vandra…. 🙂

  9. Veronica

    Första testet var negativt… maken blev sämre. Andra testet tog han 2 dagar efter det första. Taaadaaaa positivt 😷 spänningen stiger för varje timme, vem blir sjuk?! Krya på dig!

  10. Eva

    Skulle lika gärna kunna vara ”vanliga” influensan. Delar av vår familj och även delar av bekantskapskretsen har haft influensan i år och de har varit så mycket sjukare än de som drabbats av covid (omikron). Samtliga sjuka har testat negativt på pcr test för Covid. De i familjerna som vaccinerat sig mot influensan har klarat sig helt utan sjukdom men ovaccinerade har drabbats rätt hårt..
    Krya på dig!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det vore så mkt enklare om att sjukdomar hade en kod. Typ en blå prick i pannan = covid En röd prick = influensa osv 😂😂

    1. G C Hemdal

      Testat två ggr positivt på Corona 👾 med lite nackvärk men måste också boka om tredje 💉. Influensa sprutan hade jag tid 201126 ca, inte varit där än. Saknar de små grynen 🚼 🚼. Nu har min svärson fått Corona 👾 blää!! Lyckos och hälsa CORRINDA 🌴 🏖️ 🏜️ 🏝️ ⛱️ ☀️.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting