BakaOkategoriseradeRecept

Hemlagad Granola

Jag började göra min egen granola/muesli för flera år sen, men mellan varven har jag långa uppehåll. Trots att det är sjukt gott så blir jag lat

Nu var allt i flingor/ganolaväg slut hemma och jag gjorde en omgång häromdagen.

Det är så enkelt!

Jag tar alltid havregryn som bas, och sen vad jag har hemma. I den här är det pumpafrön, solrosfrön, physilliumfrön, några chasewnötter. För första gången hade jag i Kakao, och det var definitivt inte sista! Så gott! Jag brukar ha rapsolja i också, som jag ringlar över och kramar in, men nu hade jag ingen. Tog olivolja ist. Inte riktigt lika gott men funkar fint! Jag trodde min nyslungade flytande honung fortfarande flöt, men den hade stelnat… så jag värmde den försiktigt i mikron och ringlade över. Faktiskt hade jag nog lite av Nics sockerströ också, för att jag såg det i skåpet:) Och kanel, massor av kanel!

Sen rör jag runt det här på en ugnsplåt med kanter, och blandar ordentligt. Kramar in de blöta ingredienserna och sen in i ugnen på 180-200 grader cirka 12-17 minuter. Rör runt ibland om det är ett tjockt lager. Har man en liten sats kan man steka i stekpanna:)

Det blir lite knaprigt och sjukt gott! Det enda felet med den är att den är för god

Har ni några bra tips? Allt som andas torkad frukt går fetbort, det är inte gott i mina ögon:) Men dela gärna med er av era bästa granolor/muesli.

Vad är ens skillnaden på de två??

Kommentarer

  1. Karin

    Jag har en favorit jag gjort i många år. Grunden är 4 dl havregryn och 1 dl riven kokos. Sen i med vad man har hemma, tex pumpakärnor, sesamfrön, linfrö, solroskärnor etc (ca 2-3 dl totalt av dessa). Gör en röra på en halv dl honung, 1 dl koncentrerad äpplejuice och en msk kanel. Rör sen ihop allt i en bunke, ut på plåt. Ugn 175 grader ca 15-20 min. Blir supergott!

  2. Annika

    Jag brukar ha i lite sirap. Lika delar sirap och vatten, en skvätt olja, och i det så blandar jag ner kanel och kardemumma. Sen blandas det ner i muslin och in i ugnen tills det inte är blött längre.

  3. Tina

    Skillnaden är att granola varit i ungen och müslin inte varit det utan bara är en blandning. Håller med dig om torkad frukt i flingor och bröd mm. Inte gott 😋

  4. Julia

    Kokosflingor är också gott att ha i. Kör på kokosolja, honung, kardemumma och kanel. Jag har i torkade mullbär när det svalnat,de är härligt sega och knapriga. Brukar inte heller gilla torkade frukter men de är goda.

  5. Hanna

    Ibland har jag i vaniljsocker och ibland riven kokos Men kanel eller kakao måste jag prova. Lyckas bränna den o ugnen så kör numer på spisen, så lätt, men oj så gott

  6. Theresia

    Om jag inte är helt ute och cyklar är väl müsli orostat och Granola rostat 🤔 Är det inte så tycker i alla fall jag att det brode vara så 😅

  7. Helena

    Jag skakar vatten/olja/honung i en flaska eller liknande och häller över det torra i en skål och kramar in så, mitt bästa tips 👍😊

  8. Anna

    Gott! Rågflingor brukar jag ha. Samt mandlar och hasselnötter. Quinoaflingor eller puffar ibland också. Ingefära, kardemumma och vanilj kan man ta också. Eller lite äppelmos.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting