Okategoriserade

Idag kom skolbusskorten!

Det innebär att skolan börjar snart, och jag tror inte det är sant. Det kan inte vara möjligt! Det kan bara inte det. Det kan heller inte vara möjligt att jag startat alla meningar med det. Det är det:D

Nåväl, skolan börjar nästa vecka, jag trodde det var onsdag med det verkar som det är tisdag, så ännu en dag försvann. Men visst fasen har den här sommaren gått supersnabbt? Kanadagässen börjar samla ihop sig och förbereda sig för vinterflytt och jag önskar så att jag kunde få åka med. Det bli lite värre för varje år, det här med vinter är inte min grej. Jag mår inte bra då. Alltså, jag funkar alldeles utmärkt, har roligt och så, men den här totala frihetskänslan man har på sommaren av att kunna vara utomhus dygnet runt, den är långt borta. Mörkret gör mig trött och seg och kylan gör mig ännu tröttare och segare. Jag är mest troligt en björn, som behöver gå i ide.

Iskaffe är snart inte på tapeten längre, så jag passar på!

Idag var syrran och jag och tränade, ett pass i gymmet med instruktör. Tio platser varav sju lediga, alltså skulle vi vara tre. Men det var bara jag och syrran, och instruktören:) Bästa Yazdan! Han lyckas alltid göra pass som synbart på ytan är rätt enkla och inte så jobbiga, när han visar övningarna tänker man att det här blir plättlätt. För att sen krokna totalt efter en liten stund:D Vi körde ett cirkelfys-pass med honom i går, och hade träningsvärk efter det, och nu känns det på alla ställen som inte ömmade efter gårdagen. En härlig känsla 🙂

I går hade jag ont i nacken som gick upp i huvudet, och hur jag än försökte så gav det sig inte. Jag låg i en solstol och försökte läsa, det var det enda jag orkade med, för allt annat resulterade i dunkande i huvudet. Jag vet varför, det har varit många övningar som frestat på axlar och nacke och då kommer det som ett brev på posten. Att jag fuskat med naprapatens övningar gör inte det hela bättre, så det är tillbaka till dem nu. Jag har hängt upp mina gummislangar i badrummet så jag kan göra dem direkt efter tandborstningen. Det gäller att det syns, annars glömmer jag bort:D

Idag var det också jobbiga nackövningar men på ett annat sätt. De funkar, även om jag blir trött. Men slapp i alla fall huvudvärk! För säkerhetsskull tog jag det lite lugnt, gjorde inte så många knop. Solen strålar, så det är bäst att ta tillvara på de dagarna, snart kommer regn och rusk tillbaka. Min skola börjar v 35 och jag tänker försöka njuta tills dess!

Jag har läst igenom vad vi ska göra, och är rejält taggad! Det står att man ska påbörja ett nytt projekt, och det tolkar jag som att jag inte kan fortsätta på mitt gamla. Det kan även innebära att man skriver ny text i sitt pågående projekt men jag tror inte det. Alltså måste jag ha en ny story. Jag funderar och funderar, ska jag kanske byta genre? Jag har skrivit action och fantasy, och gillar båda. Kanske ska jag försöka mig på en kärlekshistoria? Och redan när jag skrev det så kände jag hur hela mitt inre protesterade 😂 Jag kommer inte skriva det! Däremot kan det få finnas en parallell lovestory, det kan vara lite kul, jag gillar att försöka få fram attraktionen mellan folk som egentligen inte kanske känner varandra. Eller en deckare kanske. Eller så får det hela utspelas på ett sjukhus, det är hoods jag känner till. Kärlek på lasarett:)

Nej, det är trots allt en masterkurs, jag tänker inte skriva något jag inte känner mig bekväm med, för jag vill ändå göra ett bra jobb, så det blir nog mest troligt någon form av spänning. Kanske skräck? Herregud det finns så mycket att välja bland!🤗 Jag har lite tid på mig att klura klart!

Det kommer bli kul!

Igår skar jag ihop en sallad till middag. Jag insåg hur off jag var, huvudvärk ni vet, när jag glömde koka pastan. Tyckte det såg så lite ut i skålen, och det kan ju ha berott på det;) så det blev till att koka den, och aldrig tar det ju så lång tid som när man bara väntar på en sak.

Gott blev det iaf:)

Eller, i ärlighetens namn var det lite smaklöst. Patricia har covid, och var här dagen innan, hon satt ett par meter bort, utomhus, så det är lugnt, och ja, hon frågade innan hon kom. Höll liksom på att ledas ihjäl. Men hon har tappat smak och lukt. När maten igår inte smakade nåt så blev jag orolig en sekund att jag också fått covid. Bah, orka liksom!

Stoppade en tomat i munnen, smakade inget, pasta smakar ju inget någonsin, salladen var smaklös, paprikan smakade inget, och kycklingen kom från en konservburk och var trist. Men fetaosten var det drag i, och vindruvorna smakade gott, och peston! Äggen var trista och skinkan med:) Men, jag hade ju i alla fall smaksinnet kvar:) Var tvungen att fråga tjejerna om det var ovanligt trist, och det höll de med om. Kaffet efteråt var som det skulle och jag blev glad igen:)

Det blev kvar och jag åt samma idag, och eftersom jag blandade i fetaosten, till skillnad från igår då den låg i en separat skål, så var hela salladen lite godare idag. Ska jag berätta en hemlighet? Jag gillar inte fetaost:D På samma sätt som jag inte gillar kokos eller majonnäs och en massa annat som plötsligt är gott. Jag tänker att det kanske är läge att testa sill och sånt där oätligt, men känner att det finns gränser på hur vuxen man behöver vara:D

Sen gick jag ner och duschade, för det hade jag inte gjort efter träningen, satt ju ändå i solen:) Duschade och klev ut och insåg att jag hade sällskap. Nu är det ju inte alltid helt fel att ha sällis i duschen, det kan ju vara alldeles förträffligt trevligt 😜 men, det beror en hel del på sällskapet. Det här inte my kind of guy….

Jag ställde dit deon för att få nån slags referens. Det var en skapligt stor rackare, men, och det här säger jag inte bara – det är en rätt vanlig size på spindlarna här hemma. För några år sen hade jag äcklats ända in i märgen, mått lite fysiskt illa och haft kryp i hela kroppen resten av kvällen. Det har gått över:D Idag blir jag bara irriterad. Lite tjurig över att de tar sig friheter. Och…lite fascinerad🙈

Han, för jag kallar alla spindlar för han, satt och putsade sig lite, vek in ett ben i taget och gnuggade sig i ansiktet eller vad det nu var, men det såg lite gulligt ut ändå, jag fick en aning dåligt samvete. För givetvis dödade jag den. Spindlar inomhus, och nära huset utomhus, dör. Det är ingen mening med att bära ut dem ens, för de bor ju inne och kommer tillbaka. Jag har en flugsmälla i tvättstugan som är bra att döda spindlar med, men den här satt på kanten av diskhon, svårt att träffa, lätt att missa. Det var inte ett optimalt mordredskap, så det fick bli papper. Egentligen inget jag föredrar, för de är så stora att det blir rätt grisigt, men ibland får man välja sina vapen efter situation.

En spindel mindre. Men knappast den sista. Jag har fått vänja mig med tiden, och det är bara att göra det, det går inte att ha dem kvar lösa. brrr. I det här huset är det jag som är The Spider-Slayer, alla ropar ”Mamma!” Så det ekar mellan väggarna om det är en spindel inom synhåll. Så får jag komma rusande med dammsugare eller flugsmälla. Och vi tar det här också då – jo, spindlar dör om man dammsuger upp dem. En stor studie i Australien, med alla spindlar de hade, i alla storlekar, ja som gick in i röret då;) dammsögs upp. Alla dog. Men, man kanske måste låta dammsugaren vara på en liten stund. Jag brukar låta den stå på 30 sekunder -1minut. Dammsugare heter Vaacumcleaner på engelska, vaacum är något som dödar, det är en bra sak att tänka på:)

Alla mina barn är rädda för spindlar, vilket inte är så konstigt, det är ju en nedärvd grej. Det är klokt att passa sig för dem. Jag kan inte säga att jag är rädd för dem, men nog fasen är de äckliga allt. Om än fascinerande:D Jag har klappat på den där tarantellan på skansenakvariet, och det var läskigt, men mjukt:D Jag har också klappat boaormar och det föredrar jag varenda dag i veckan. Ormar är varma och mjuka, om de ligger i en varm omgivning då:) Jag känner inget behov av att klappa en spindel igen, men gör det gärna om jag får möjligheten med en orm.

Och med det lämnar jag er för denna gång:) I morgon är det onsdag, och den är rätt tom. Vi får se:)

Ha en fin dag, vi hörs snart😘 Natti natti

Kommentarer

  1. Carola P

    Här får barnen sitt busskort i januari det år dom fyller sex och sen ska dom ha det tills dom fyller 20, så det gäller att dom håller koll på det. Eftersom dom fick sommarlov lite senare här som börjar dom inte fören torsdagen den 25:e, så här blir det sovmornar ett tag till.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Smart ändå:) Jag önskar att våra gick längre på vårterminen, behöver ju inte vara lediga före midsommar. Det är mer värt att ha sommarlov hela augusti:) Typ

  2. Monica

    Skriv en humorbok, med lite kärlek på lasarett 🤣🤣 med lite ölmage, å män i uniforum 🥳🥳🥳 å chefer som är dumme i huvudet
    / Skrulla 😊

  3. Lola (Carola)

    Spindlar trivs inte i hus där det finns minsta mögel, så heja er, ni har ett FRISKT hus! :))
    Men skulle oxå … döda dom. Usch o fy .
    Tack för bustrevlig läsning!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag tror det är en skröna men det skiter jag i, jag tror på den!!! Gäller att välja vad man tror på 😂😂

  4. tant H

    Spindlar gör nytta då de äter upp andra insekter! Kanske trivs de just i ditt hus pga fuktskada? Ingen idé att döda en spindel…jo om man vill ha 7 års olycka förstås! Du skriver så bra…du kan det där med skrivandet! Fortsatt trevlig sommar till Dig och familjen!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting