Okategoriserade

Tillbaka i hemmets kanske inte helt lugna vrå:)

Sådär, sista helgen på sommarlovet är till ända. Ångest deluxe. Det är vädret och mörkret jag ogillar. Hade det varit ett trevligt klimat året om hade jag inte klagat, eller känt den vemodiga ångestpaniken.

Men den här helgen har varit fantastisk! Vi åkte ju till vagnen i fredags. Först fick vi en totalt härdsmälta och man såg nog röken som bolmade ur öronen när det brann där inne i huvudet. Vi kom nämligen inte in. Campingen har i alla år, även i år, haft ett kort som man öppnar bommen med, och nycklar in på toaletter och servicehus. Vi var där för lite drygt en vecka sen och det fanns ingen info någonstans om att det skulle bytas ut. Så rullade vi in, runt halv åtta, och kortet funkar inte. Vafan? Provade igen, men icke. Nähä, fan, då måste ju jag ha lyckats avmagnetisera det, på nåt helt obegripligt vis, för det har legat bredvid mina kort, som alltid och de ligger i ett plåtfodral. Jaja. Vi parkerade intill, det finns en stor parkering utanför, och tänkte att vi får väl gå in då. Så mycket saker har vi inte. Jag sprang för säkerhets skull förbi repan och kollade om det stod något men inget.

Det kom ut en tjej från sin husvagn och vi hojtade på henne att vi låg säsong där men nu inte kunde komma in, kunde hon kanske släppa in oss?🙏

”Nä, det är blipp nu, så korten funkar inte längre!”

Eh va?? ”Ja, de bytte nu i veckan.” Men förhelvetesförbannadejävlaskit säger man inget innan då???? Hon släppte in oss och när vi tackade så sa vi bara i förbigående : ”Men det är nycklar till toan och sånt fortfarande va?”

Svar nej. Det var blipp även dit. Repan öppnade 12 på lördagen. Syrran var kissnödig. Vi har inga blippar. Det började ryka i håret. Men, de har säkert lagt in antingen blipparna eller info i mitt förtält! Ja, så måste de såklart ha gjort!

Vi körde ner, hejade på massa folk som satt vid grillarna och parkerade vid vår vagn. Öppnade förtältet och spejade. Inga blippar, ingen info. Kan säga att jag blev så in i helvetet förbannad att jag i princip var färdig att dra ner hela skiten och åka därifrån. Vad är det för fel på informationen på den här jävla campingen? Man KAN inte göra så här.

Jag messade till den tjejen som jag hade en diskussion/utskällning av tidigare i år då jag inte plockade ur mina saker i tid. Tid som jag inte visste att den fanns, ska tilläggas. Hon satt inte med luren i handen så hon svarade ju inte direkt. Vi tog en sväng upp för att kolla på toan, och jo den var låst, och krävde elektronik för att öppnas. Jamie leker med killen i vagnen intill så vi gick dit och frågade. Jo, blipparna fick man i repan… (öppnar om ca 16 timmar…)Men kolla med B som sitter därborta, hon har hand om det där.

Okey, så de som hade hand om blipperiet satt vid grillarna, de som vi hejat på nyss….. Vi gick dit.

”Jo, hej B, jag bor där, och nu behöver man visst blippar???”

”Ja, du är den ENDA som inte hämtat ut dina än!”

JA FÖR ATT JAG INTE VISSTE ATT DET SKULLE BYTAS TILL NÅGRA FÖRBANNADE JÄVLA SKITBLIPPAR! Sa jag inte, men jag tänkte det. Och undrade om röken från hjärnbranden syntes? Vi är väluppfostrade både syrran och jag, och B är lika gammal som mamma, det finns inte på kartan att jag skäller ut henne. Respekt för de äldre. Men fan vad förbannade vi var. Intill henne satt en tjej jag kände igen men inte mer än så, som sa att hon skulle cykla upp till repan och hämta blipparna. Under tiden berättade B en i deras tycke kul historia om en annan campinggäst som varit borta under onsdagen då bytet skedde och som kommit tillbaka sent på kvällen och inte kom in. Hon hade blivit skogstokig och knackat på deras husvagn vid halv elva och skällt ut dem. Eh, ja? Konstigt? De fick det att låta som att ansvaret var hennes, för hon hade inte svarat i telefon när de ringde… Nä, okey. Så svarar man inte blir man utelåst?

Alltså seriöst. Om man ska byta ut nycklar och bomkort mot blippar, av vilken anledning det än är, visst fan bör man informera i god tid innan? Typ sätta upp lappar på anslagstavlorna, i repan, på toadörrarna, smsa, mailinglista eller, som de ändå påstår vara deras primära infokälla: lägga ut det på Facebook i god tid? Inte byta och SEN går man runt och lämnar ut blippar, eller hur de nu gjorde vad vet jag. Men ABSOLUT INGEN information har gått ut i förväg. Noll.

JAG BLIR TOKIG. Men bet ihop, för inget blir bättre av att göra sig osams med folk. Var ändå glad att den här andra tjejen gapat om det. Tog mina blippar och gick tillbaka. Stod sen där i förtältet och morrade och gormade, innan vi gick på toa. Sen kom jag på att jag borde berätta för tjejen jag messat att det löst sig, så slängde iväg ett kort sms. Samma sekund som jag trycke iväg det insåg jag att det kanske var henne jag fick nycklarna av….🙈 Jag har inte pratat med henne fejs till fejs förr, förutom en gång för flera år sen. Fan, pinsamt! Men kanske inte var hon….

En stund senare kom ett sms: Du vet att det var mig du fick nycklarna av va?😜

Mmmm, bara att erkänna att jag var lite off. Och skämmas lite. Men så blev jag förbannad igen. Vafan, om hon visste att det var jag, varför kom hon inte med blipparna då???? Svaret var väl antagligen så enkelt som att hon inte hade luren framför sig.

Ok. Bara att försöka lugna ner sig. Det är ett jävla korkat sätt att hantera saker, från deras sida. Att inte vara tydligt informativ är dåligt när man har med människor att göra. Men det löste sig ju. Men jag är fortfarande sur. Kommer väl vara det varenda gång jag ser en blipp😂

Nåväl! Vi lagade mat och käkade och sen gick vi promenad och kollade på stjärnfall.

Lördagen kom med strålade sol och stekhett i tältet. Hade vi gått upp vid sju, åtta eller nio så hade det ju varit svalt, då skuggar vagnen, men det gjorde vi inte:) Ingen av oss sov speciellt bra, och det var många timmars bortfallen sömn. Vi lade oss vid halv ett kanske och jag låg och dels väntade på att syrran skulle bli klar med sitt snurrande, och dels kollade jag instagram och sånt viktigt, släckte runt halv två. Var kissnödig redan då, men tänkte att det var trams, det var många timmar sen jag drack något och vi hade varit på toa sent. Frös lite och var kissnödig. Ingen bra kombo. Sen var vi ju upp på toa, berättade jag igår, och efter det först kunde det bli några timmars sömn.

Vi käkade frukost, när andra äter lunch, och gick sen ner till stranden där vi låg som två strandade valar hela dagen. Varvade med att ligga på luftmadrasser i vattnet. Det var så skönt i sjön:)

Vi hade bestämt oss för att hämta pizza och sen gå på ett quiz de anordnade på campingen. Tänkte att vi måste blanda oss lite med the locals:) Jag är ju ofta själv här, och nästan alla som campar är två, plus att de är äldre. Jag älskar att vara social, men jag älskar också att bara få vara helt i fred. Så jag går inte ofta när det anordnas något, oftast är jag inte där de gångerna heller faktiskt. Alla känner varandra och det är lite som att flytta till en by. Det är inte självklart att man blir insläppt i gemenskapen. Och i mitt fall så har jag inte direkt bjudit till heller, men jag är också sjukt blyg och obekväm bland folk jag inte känner. Moment 22:) Men nu hade jag sällskap av syrran, och quiz är kul så vi gick dit. Det är typ på andra sidan häcken från där min vagn står:)

Vi tog med våra glas med den här roliga och goda skumpan

Fick kommentarer på Instagram att den var äcklig men vi gillade den, kommer lugnt köpa igen. Inte så stark heller, vilket är rätt najs ibland.

Jaha, tjejen jag varit i klinch med satt där, hon heter A, och vi hejade och sa att vi minsann tänkte vara sociala. Hon undrade om vi inte ville sitta vid deras bord, så det gjorde vi:) Fanns inget annat förvisso😅

Quizet var superenkel, men supertrevligt! Handlade om filmer och skådisar och musik. Vi var sex stycken vid vårt bord och de flesta tog vi innan musiken började, ibland innan ledtråden sagts:) Alla rätt till sist, och sen satt vi kvar och snackade. Både A och B satt vi med och det var rätt skönt att snacka lite och visa att jag är (rätt) normal:) Sen är det ju den lilla detaljen med syrran. Det är inte direkt sällan som folk drar slutsatsen att vi är ett par. Jag fattar, man ska vara openminded osv, och vi känner ju varandra utan och innan, kan avsluta varandras meningar och kan svara på allt åt den andra. Vi har massor av historia, såklart. Vi har skitkul, garvar massor och barnen lyssnar lika mycket på henne som på mig. Det är inte konstigt att folk tror det. Men det är ju onödigt:) Det är alltid skönt att få säga: Min syrra.

Ofta blir det höjda ögonbryn och ett Ahaaaaaaa…..:) Nu vet jag inte hur det var i går, för jag var inte med när syrran presenterade sig som just ”syrran”:) Så OM de undrade, kan de sluta med det nu:)

När alla dragit sig hemåt så gjorde även vi det, tog en promenad och sen låg vi på stranden och kollade stjärnfall. Tror jag sett en tio eller så nu. Börjar bli svårt att önska sig något.😂 Å andra sidan – hur lång tid tar det egentligen innan sådana där önskningar slår in? Ljusår eller? Mest troligt för inte fasen har någon önskning någonsin slagit in, än:)

Söndagen förlöpte ungefär som lördagen:) Jag har sovit bättre och vi behövde inte upp och kissa. Frös inte heller, för jag tog på den supermjuka tröjan direkt. Vaknade ändå sent:) Sen körde vi frukost, kaffe och korsord innan vi gick till stranden och lekte valar. Det är ju underbart att få ligga där och bara jäsa i solen timme efter timme.❤️

Vid halv sex packade vi ihop och gick upp. Syrran gick och diskade och jag städade ur vagnen, sopade förtältet och packade ihop våra saker, plus tog ut det som inte skulle hålla sig till nästa gång vi kommer. Kanske nästa helg, kanske inte. Det visar sig. Sen drog vi, via Avesta och Burger King. Mycket snabbmat blev det, men å andra sidan var det bara vi tre:) Orka laga mat då.

Nu ska jag sova, i riktig säng med toan inom några meters räckhåll. Det är skönt att kunna uppskatta de små sakerna man har::)

Vi hörs snart igen, men nu är det natti natti 😘

Kommentarer

  1. Veronica

    Bodde på en camping några mil i från Uppsala. En kväll på fyllan så sa campingägaren vad han tyckte om sina gäster… Sommaren efter så köpte vi en sommarstuga 😄

  2. Jessica J

    Jag tänker som övriga som skrivit.
    Jag va själv säsonger i många år. En campingägare som va en katastrof. Hade sina favoriter och när vi andra kom så gick han och gömde sig.
    Jag ruttnande inombords mer och mer för varje år så tillslut gav jag upp.

    När jag pratar med gamla grannar så är det fortfarande samma sak.
    Jag eldar upp mig och inser hur glad jag är att jag lämnade ”helvetet” 🤯🤨

    Hoppas du kan hitta en camping närmare med trevlig campungvärd och grannar
    😊

    /Jessica

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nä, jag står kvar nåt år till, sen kanske jag slutar säsonga. Vet inte riktigt än, men kidsen vill inte med och jag har massor att göra på hemmaplan. ❤️

  3. Birgitta S

    Hej! Tycker att den där campingen suger fett när det gäller hur man behandlar sina gäster. Men du är inte ensamen i vårat fall gäller det inte camping utan bil o båtplats på fastlandet för att ta oss ut till ön. Haft plats där i ca 35 år men för 2 år sen såldes det. Inga barn som var intresserade av att ta över de gör annat. Nya ägarna är mkt konstiga kommer det ett mail med info låter det mer som ett hot. Ställ inte bilen där bla bla då bötfäller vi sen lite annat. Ok men märk då upp var vi får parkera. Förut var hela området parkering inga problem. De har grävt upp så det går knappt att åka med bilen . Om de är på plats o man frågar är det ok att jag ställer mig här? Gubben blir vansinnig o hotfull tjafsa inte med mig . Nu har många lämnat stället o har bil o båtplats på andra ställen. Vi var tyvärr sena o hoppades på bättring. Nu står vi i kö på 2 andra ställen. Begriper inte att om man bedriver en verksamhet måste man vara service minded?
    Hoppas det kommer att fungera för dig med taggarna .

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja hur svårt ska det vara?? Det handlar ju inte om kärnfysik direkt utan om att vara lite smidig. För alla inte bara klubben för inbördes🤷🏼‍♀️
      Intressant fenomen ändå!!

  4. Karin

    Jag såg på insta och måste bara fråga eftersom ni filmade när ni kom fram och inte kom in. Visste ni innan eller gjorde ni filmen i efterhand när ni konstaterat att ni inte kom in dvs återskapade allt? Skumt att de inte kommunicerar. Känns som en rätt stor sak att folk blir utelåsta.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Hade absolut ingen aning. Jag filmade för att det skulle se kul ut när bommen åkte upp och vi liksom var på plats. Därför jag stängde ner så fort och abrupt 😂Jag blev så förvånad och trodde att jag lyckats avmagnetisera kortet och kände mig korkad. 🤷🏼‍♀️
      Jag tycker också det är en rätt stor sak. Och att det är uselt skött

  5. Rille

    Jag funderar på att starta ett konsultföretag som lär företag och myndigheter att informera, för jag blir arg var och varannan dag på bristande och felaktig information. Nu när det finns en uppsjö av informationskanaler så har informationen märkligt nog blivit sämre än förr. Hemsidor och facebooksidor som startas och därefter aldrig eller ytterst sällan uppdateras.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      De HADE faktiskt skrivit på Facebook EFTER att de installerat. Det glömde jag skriva! Men, jag är inte ute på fb speciellt ofta. Jag gillar det inte och algoritmer gör så man inte får upp allt heller. Jag tycker inte att det bör vara det enda ställe som en camping informerar på. I efterhand;)

      1. Rille

        Efter vad du har skrivit tidigare om att du fått skäll för att du inte flyttat dina saker från förrådet och annat, så verkar det som om kommunikationen till just dig inte har fungerat. Hoppas att ni kan reda ut det och få till det på ett bättre sätt nu när ni har blivit bekanta med varann, du och A. Det brukar gå mycket lättare då. 😊

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Kanske men inte helt troligt:) De flesta har stått där massor av år och det mesta går på rutin. De VET, eller så kollar de bara med varandra. Jag tror ju att jag vet eftersom det funkar ungefär lika överallt, men sen får jag skäll 🤷🏼‍♀️

      2. Em

        Haha va. Information när det redan hänt. 😅 Det gör ju mycket nytta…. Mycket märkligt också att inte skicka iväg ett sms till dig om du är den enda som inte hämtat ut. Är ju inget projekt att informera en person liksom. ”Hej! Vi har bytt system blabla. Nästa gång du kommer hämta din bla bla bla bla bla.”.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting