Okategoriserade

Utklassning:)

Ni som tycker att man ska curla barn och alltid låta dem vinna, aldrig få några motgångar osv… ni bör sluta läsa nu😂

Jag är av den bestämda åsikten att man ska lära barnen att det inte alltid är rättvist men att det oftast blir bra ändå:) Barn behöver få känna på motgångar under de trygga former som det är i hemmet, med familjen, eller annat folk som de älskar, och som älskar dem. Motgångar är vad som får barn att växa. Även vuxna! Om en unge inte pallade motgångar så skulle vi inte se många barn som kunde gå exempelvis. För det är genom att testa, misslyckas, testa, misslyckas som de till sist behärskar konsten att ta sig fram på två ben. På samma sätt fungerar det med alla motgångar.

OM man alltid curlar barn, sopar banan framför dem så att det är en smooth och enkel väg, så kommer verkliga livet komma som en käftsmäll. Det, eller så blir de helt odrägliga. Det finns det gott om exempel på, folk som anser sig vara förmer än andra, som kräver att andra ska göra saker åt dem. Blä.

Jag blev inte uppfostrad som att livet är en räkmacka, tvärtom. Inte så att mamma och pappa gjorde livet surt för en såklart, men de lät en göra misstag. Även om de givetvis stretade emot de värsta;) Men som att alltid få vinna eller alltid få som man vill – glöm det😂

Jag låter såklart Jack, snart 4 år, vinna när vi ska tävla till toa, eller äta upp maten eller så:) Men att jag skulle fortsätta så är en utopi:) Jag gillar inte att förlora, även om jag inte är en totalusel förlorare, men nog gör jag mitt bästa.

Idag, så åkte syrran, Jamie och Lovelia plus jag, till SummerZone i Uppsala. Det var inte sol och lovades lite regn så bad gick bort. Sen var det ju knallhett men då var vi redan där:) Det är en stor yta som kommunen gjort iordning med massa aktiviteter. Som basket, cyklar, kickbikes, inlines, innebandy, volleyboll, fotboll osv. Även lite lugnare grejer finns, som schack 🙂 både stora och vanliga små.

Olika föreningar är där och håller i prova-på aktiviteter och jag fick höra att brandkåren varit där tidigare och låtit folk göra nån light-version av deras arbetsbana:) Hur kul lät inte det då?? Det är ett jäkligt bra initiativ av kommunen! Och – det är gratis! Man får låna allt man behöver, och det finns vatten och muggar så man inte törstar ihjäl, sen kan man köpa lite mat/snacks/dryck till humana priser.

Det började bra. Jag hade tänkt att vi skulle kunna sitta och jäsa medan Lovelia och Jamie lekte. Loppan ville spela basket och Jamie ledsnade efter tre minuter och kom och satte sig hos oss och tjurade. Vi spelade klart vårt parti schack, ingen av oss kan det så det går alltid snabbt, plötsligt är nån schackmatt och man bara – Aha?? 😜

Så, då gick vi till Lovelia och körde basket! Efter tre minuter var vi sjöblöta av svett, det var så varmt och fuktigt. En polishelikopter körde varv på varv runt oss, och hovrade långsamt över ytan, och kanske att man borde spana runt om sig efter eventuellt bus som de letade efter, i stället för att fascinerat stirra upp på helikoptern:) Men det gjorde vi inte, utan blicken i skyn:) Lovelia spelar ju basket och är ljusår ifrån en annan. Hon är också lång och van att ta fajterna så henne flyttar man inte direkt på i första taget. Hennes bollar flög i korgen även fast hon hävdade att den var tyngre, det var en storlek större än den de spelar med. Syrran och jag däremot tyckte att den var betydligt lättare än på dåtiden. Kanske bara är en illusion 🙂 Jag är inte helt kass på basket, behöver inte skämmas ihjäl men är inte heller i klass med Lovelia:) Men vi spelade en lång stund. Syrran i floppisar:)

Jamie lånade till sist en cykel och körde pumptrackbana:) Och efter att ha kört tills vi var helt slut så bytte vi bollen mot en frisbee. Som väl heter nåt annat nu förtiden. Disc kanske, eller nåt? Vi försökte hiva i den i sån där korg, frisbeegolf ni vet, och DET var jag katastrofalt dålig på. Herregud så svårt, och så tråkigt 😂 Både syrran och Loppan var lika dåliga. Jag lånade Jamies cykel i stället, och det var ju spännande, med en sadel som lutade bakåt och trampor så man slog knäna i bröstet. Hur kan man ens trixa på en sån?? Jaja.

Vi ledsnade igen och bytte mot innebandy. Nu jäklar! Jag har inte spelat det sen i typ högstadiet. Misstänker att min pimpinetta klass med tjejer med upptupperat permanentat hår som tog en timmes fix varje morgon inte spelade sånt. Vi hade mest troligt vägrat.

Syrran och jag mot Jamie och Lovelia. De var väldigt kaxiga och tog ut segern i förskott. Dåligt beslut. Mycket dåligt beslut 😂 Vi vann med 5-2 eller, om man ska bara räkna antal gjorda mål så slog vi in sex, bara det att jag råkade stå vägen i mitt eget mål så det blev självmål:) Men 5-2!!

Vi kan än! 🙌

Det var sjukt jobbigt! Dels för att det var 35 garder varmt eller så, fuktigt och kvavt, åska i luften, och dels för att det är skitjobbigt att springa intervaller, som det ju blir en form av. Men det var jäkligt kul! Däremot har jag en aning ont i foten nu, den är inte helt van vid de där snabba tvära rycken:) Jag ska se om vi inte kan åka ner hela familjen nån kväll och spela, så slipper man springa som en dåre:)

Med linnen genomblöta av svett och shortsen halvblöta, skorna så svettiga så man halkade runt i dem, så åkte vi hemåt. Via Decathlon för Jamie har vuxit ur sina fotbollsdojor IGEN. Om mina småkillar kunde låta bli att växa en centimeter om dagen vore det lite enklare. Och billigare. Han vill ju ha fräsiga Adidas eller Nike och jag säger att det blir den dagen när fötterna slutat växa. Tills des blir det billigare varianter, de är lika bra de. Jag är långt ifrån nån märkesnörd:)

Sen var det tvunget att käka glass! Ikeas mjukglass närmare bestämt. Det ligger tvärs över vägen, så det passade bra. Lovelia behövde en ny laddare, och Jamie med tydligen, så det köpte vi också. Ikeas laddare är helt ok. Glassen mer än ok, ända felet den har är att den är för liten:D

Hem och dricka en kopp kaffe innan vi bytte om till träningskläder. Försök att ta på tights och sport-bh i 100% luftfuktighet… det är inte helt enkelt, men man har väl viss vana;)

Iväg till Friskis för ett extremt svettigt pass. Passet i sig var jobbigt, men värmen är vad som får det att bli supertufft. Svetten lackar och hela kroppen glänser, man får torka av sig på byxorna för att inte tappa skivstången och passa sig så man inte halkar i svettdropparna på golvet;)

Sen hem, för sista gången i dag, och sitta ute och äta lite, försöka kyla ner sig. Inte förrän det blev svalt kändes det som läge att gå och duscha.

Jamie åkte in i duschen han med efter sin fotbollsträning. Han börjar skolan i morgon. Sen börjar Jordan och Lovelia på onsdag och Trixie på torsdag. Är det konstigt att man har svårt att hålla koll? 😂

Jag skulle föredra att de gick i skolan fram till midsommar och sen började sista veckan i augusti, eller ännu hellre september. Ofta är ju augusti en varm och fin månad som är tråkig att spendera i ett svettigt klassrum. Men nu är det så här, och det är som det är.

Jamie kan inte sova, det är tungt att vända på dygnet, och även om han varit fysisk aktiv i dag är det svårt. Han kom upp precis och ville ha värmekudde för han har lite ont i nacken. Varsågod, men var beredd på att svettas:)

Nu ska jag kolla serie! Vi hörs i morgon 🙂

Kommentarer

  1. Jenny

    Håller med dig, tycker också att man kunde skjuta på sommarlovet och börja 1:a september istället. Men kanske blir för ”kort” hösttermin då.
    Kram och tack för bästa bloggen ❤️

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Tack snälla ❤️❤️ Ja, kanske, men tror (!!) att det räknas skolår? Att de ska gå typ 188 dagar/år i skolan. Man får väl bara lite flexibel för fasen, men det är svårt överlag:)

    2. G C Hemdal

      Ja så är det ju i många länder!! Själv börjar vi semestern då 👍. Har du ”bara” fyra skolbarn nu?! Hälften är ”vuxna”. Lycka till med höstterminen.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting