Okategoriserade

Vilken värme ❤️

Idag började Jamie skolan igen, i femte klass. Sista året på Uppsävjaskolan, där alla mina barn gått låg och mellanstadiet. Janelle började där 2000 och Jamie kommer sluta 2023. Så i 23 år har jag haft barn där, utan uppehåll. Det har funnits minst en Wetterholm i tjugotre år 🤗 det är ju rätt mäktigt. Faktum är att både jag och syrran gått där också 🙂 Då hette jag dock Johansson. Jag gick tvåan och trean där, sen fick vi flytta till en annan skola och åka buss, där jag gick 4-6. Syrran gick 2-6 på Uppsävja. Så, det kommer vara konstigt att inte vara inblandad i den skolan längre! Kanske Jack kan börja där??

Kanske måste förtydliga. Wetterholm är mitt släktnamn, min farmors flicknamn, som vi tog när vi gifte oss. Han hette Andersson och jag Johansson och att byta från det ena till det andra kändes fånigt, så vi tog Wetterholm. Det är alltså inte hans namn, i så fall hade jag nog bytt bort det. Han heter inte så längre, han ändrade sitt ganska direkt efter skilsmässan.

Ok, så Jamie skulle upp i morse, vilket gick finfint. Han klagade lite över ont i nacken och jag viftade bort det. Han är rätt pipig, min son:) När han sen kom hem, helt sned likt Quasimodo trodde jag han skämtade, men icke. Han är helt sned i axlarna. Kan inte släppa ner den ena, men har ont på andra sidan nacken, helt märkligt. Han har fått värmekudde och jag har masserat och knäckt lite, men det vill inte ge sig. Stackarn. Han hade gjort nåt på fotbollsträningen i går, så det är ju nåt muskulärt som ger sig.

Jag ägnade stor del av dagen åt att göra precis ingenting. Jag känner mig lat som fan, men tänker att jag faktiskt har semester. Delvis då:) Jag har hittat en kul sida med massa saker, som jag ska visa er, och jag har läst. Messat lite mer folk och jäst:) Solen lyste inte utan jag satt i mulet, knallhett väder och njöt av att inte göra ett dugg. Mellan varven föll ett mjukt sommarregn, i kanske två minuter, max.

Till sist blev jag alldeles rastlös och for in i köket och städade. Skurade och putsade. Det är ju en aning mer tillfredsställande att göra sånt nu, när barnen inte hänger i köket 24/7;) En liten stund får det vara fint. Liten:)

Min robotdammsugare lyste lila, den ska lysa blått. Jag noterade det igår och trodde den laddat ur, men det var visst nåt annat. Satt en lång stund och meckade med det, torkade av alla sensorer och stängde av och på. Jag har garanti kvar, men var ändå lite sur. Robban kom och kollade och inte heller han kunde lösa problemet. Fan då. Sent nu på kvällen kom han på att han kanske blockerat den… Han är IT-ansvarig här hemma och har full koll på surfandet, han kan blockera allt möjligt om han skulle vilja;) Ibland kan jag inte göra saker, och då har han blockat nåt av misstag. Frustrerande men eftersom jag slipper ha nån koll själv så är det ändå skönt. Han gick in och klickade lite på datorn, startade om Dusty, som roboten heter, och vips så lyste han blått:)

Dusty Städenfelt heter han, fritt efter Flygplan, filmen. Vad heter era robotar? Älskar att höra kreativa fyndiga namn, tröttnar aldrig på det!

Jaha, det blev som vanligt bråttom iväg, det var träning. Jag var tvungen att ta en snabb dusch innan för jag var så svettig att jag aldrig fått på varken tights eller sportBH:) När jag drog på tightsen som jag tvättade igår så var de helt blöta…? Va? Jag tvättade de igår kväll och de har alltså hängt på tork i badrummet med öppet fönster i över 24 timmar men var ändå blöta. SportBH:n var dyngsur, gick inte att ha den så jag fick ta en annan, men brallorna tänkte jag att de torkar ju:) Vilket de gjorde när vi stod utanför Friskis en stund sen. Men då är det rätt hög luftfuktighet när saker inte torkar på ett dygn. Normalt är det torrt på morgonen.

Passet var ett förnedringspass:D Älskar dem! Det är så roligt att få massa övningar man aldrig gjort, som man inte har i muskelminnet utan hela tiden måste tänka på utförandet. Så kul! Detektera ju såklart inte förnedringsträning utan Pass i gymmet, fokus rörlighet och balans:)

Hem via Ica, och sen käka. Jimpa har fixat en dörr, så han kom med den och satte den på plats, och sen stod vi och snackade i evigheter vid grinden.

Jag har insett en sak. Jag borde bli samtalscoach. Jag är fan bra på det:) Inte för att jag coachar Jimpa precis, men när vi diskuterar så hör jag hur klok jag är:):) Jag kan lätt se saker från olika håll, ta på olika glasögon och se det ur olika personers vinkel. Inget är svart eller vitt, utan en jäkla röra av färger. Jag förstår folk. Där andra kan bli sjukt irriterade över ett knepigt beteende så kan jag, (inte alltid!) se en helt annan helhet. Jag har läst en del psykologi, och jag är intresserad, men främst tror jag att jag är så stadig på jorden och full av sunt förnuft:)

Min jäkla skilsmässa med påföljande skit lärde mig massor, om mig själv, om beteenden, om kriser, om reaktioner och om stress och så vidare. Den lärde mig att min uppfattning är min. Hans är någon annan och jag kan inte säga att den är fel. Fast det är den ju, men ni fattar. 😅Jag kan idag inte säga att jag aldrig skulle vara otrogen exempelvis, även om jag har svårt att tro det, men shit happens. Det är hur man agerar på skiten som är avgörande. Hans agerande var katastrof och skadade så många så mycket. Den enda som hade kunnat göra det annorlunda är han. Ansvaret är hans, men påföljden blev liksom min. Inte schysst. Men bara att deala med. Vilket jag gjort med skaplig framgång ändå🙌

Jag är bra på att lyssna, och putta in de där öppna frågorna som kräver ett mer utförligt svar än ja/nej. Jag tror att min lärare i Hola skulle vara stolt över mig.

Nån som är sugen på lite coachingsamtal? Vår lärare sa att de kostar 700kr/timmen:D

Ja, okey:) Nu ska jag sova! Imorgon är det dags för även Lovelia och Jordan att gå till skolan. Jag, Corrinda, syrran och kanske mamma drar till Stockholm och går på museum och dricker vin:D

Har ni något att rekommendera? Museum/sevärdhet alltså, inte vin:D

Natti natti 😘

Kommentarer

  1. Camilla

    Våran robotdammsugare heter Hugo. Jag brukar säga att det är min yngsta son, har en äldre son och en dotter 😉 Jag älskar Hugo 🥰 Han sköter sig exemplariskt och gnäller aldrig 😅

  2. Linnea

    Fotografiska var jag på på i söndags. Jättefin utställning av en kille som fotade kändisar från 60 talet till 2000;talet.

  3. Carola P

    När våran yngsta går ut nian om sex år så har ”våran” skolan fått stå ut med oss 23 år också. Bra jobbat av oss 🙂

  4. Kristina

    Vår robotdammsugare är Xiaomi ’Roborock’ så inte kunde vi motstå frestelsen att döpa den till Robocock ofc. (Barnen vet inte om det namnet dock)
    För övrigt finns det väl inget bättre än meningsfulla samtal med kvinnor som blivit kloka av livet. Går inte att sätta ett timpris på det.

  5. Fia

    Min dammsugare heter JeanClaude Van Damme. Du skulle se minen på vissa kollegor när jag i början sade att jag skulle åka hem och sätta på Jean Claude 😀

  6. Kristina Å.

    Jag var nyligen på Millesgården på Lidingö och tyckte det var fantastiskt med alla skulpturer och den fina miljön. Även utställningen om fotografen Madame D’Ora (1907-1957) var intressant och fanns möjlighet att fota sig i en sk photo boot, kul!. Ganska dyrt inträde, 170 kr. https://www.millesgarden.se/aktuella-utstallningar
    Hallwylska muséet är också intressant och mitt i city, Hamngatan nära NK och Kungsträdgården.
    Blir en varm dag i Stockholm 🙂

  7. Lena

    Håll lite koll på Jamies axel (vilket du såklart gör) om det inte går över. Sonen hade mkt problem med sin nacke/axlar när han växte och det var bäckenet som var snett (kan hända vid en smäll). Det gick snabbt att rätta till för en kiropraktor och med övningar för hans del men gör såklart riktigt ont och kan leda till spänningar och migrän. Hoppas det går över snabbt på J.

  8. Rille

    Jag var på Medelhavsmuseet nu i sommar. Låter kanske inte jättekul, men de har en jättefin egyptisk utställning som är väl värd ett besök om man gillar mumier och sådant. Fri entré också, bara att knalla in.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting